Koliko kanalov rabijo različni helikopterji?

Akrobatski in 3D modeli
Odgovori
klima49
Freak
Prispevkov: 542
Pridružen: 21 Mar 2009, 18:00
Kraj: Sv. Tomaž / Pršetinci

Koliko kanalov rabijo različni helikopterji?

Odgovor Napisal/-a klima49 » 19 Apr 2009, 08:57

Doma imam trenutno DX5e pa me zanima kakšne helikopterje se da s tem leleti?

Pa še na koliko kanalih letijo določeni helikopterji?
LP Klemen

Ceniš tisto, kar narediš sam.
Slika

Uporabniški avatar
Flash
Začetnik
Prispevkov: 23
Pridružen: 06 Apr 2008, 17:10
Kraj: Smokuč

Odgovor Napisal/-a Flash » 19 Apr 2009, 10:11

Za moj heli (T-Rex 450), ki je scale, rabim 7 kanalov.

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 4000
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 19 Apr 2009, 10:29

Če je swash 120°, potem potrebuješ 3 kanale. Poleg tega 1 za rep, če je HH gyro pa še dodatnega, torej 2 za rep. Enega potrebuješ pa še za regler oz. moč motorja. Torej skupaj 6 kanalov, oz. 5 kanalov če boš imel navaden rate gyro, kar je za začetnika kar muka in ponavadi draga izkušnja. Flash ima en kanal še za podvozje (scale trup).

klima49
Freak
Prispevkov: 542
Pridružen: 21 Mar 2009, 18:00
Kraj: Sv. Tomaž / Pršetinci

Odgovor Napisal/-a klima49 » 20 Apr 2009, 06:22

Hvala za odgovore!

Kateri helikopter pa lahko potem pilotiram z DX5e?
LP Klemen

Ceniš tisto, kar narediš sam.
Slika

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 4000
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 20 Apr 2009, 06:42

Phoinix napisal/-a:oz. 5 kanalov če boš imel navaden rate gyro, kar je za začetnika kar muka in ponavadi draga izkušnja.
Vsak helikopter, če ti komande podpirajo nihajno ploščo 90°, 120° in 180°.

Uporabniški avatar
levcek23
Začetnik
Prispevkov: 34
Pridružen: 01 Jun 2007, 10:02
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a levcek23 » 20 Apr 2009, 07:41

Ej flash, a se da dobit mal večjo sliko tvojga scale helija, pa če mi še poveš kje si nabavil? Ker jaz tut razmišljam o scale za 450-tko pa še ne vem ker motiv-model naj nabavim.

Uporabniški avatar
Parky
Dr. Modelar
Prispevkov: 3052
Pridružen: 12 Sep 2004, 18:24
Kraj: EU-Slovenia

Odgovor Napisal/-a Parky » 20 Apr 2009, 09:00

Lp,Borut
IksDe --->Das Hubschrauber Heli Team <---xD :car:

klima49
Freak
Prispevkov: 542
Pridružen: 21 Mar 2009, 18:00
Kraj: Sv. Tomaž / Pršetinci

Odgovor Napisal/-a klima49 » 20 Apr 2009, 14:27

3D pa verjetno ne, ali?

(za v prihodnje)
LP Klemen

Ceniš tisto, kar narediš sam.
Slika

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 4000
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 20 Apr 2009, 15:22

Preden se lotiš 3d, moraš imet heading hold žiroskop, ta pa zahteva dodatni kanal.

Uporabniški avatar
Flash
Začetnik
Prispevkov: 23
Pridružen: 06 Apr 2008, 17:10
Kraj: Smokuč

Odgovor Napisal/-a Flash » 20 Apr 2009, 18:49

Trup sem kupu v Lindingerju od Heliartist-a. Potem sem pa še lučke dodal iz Hong Konga. Moram pohvaliti trup da je bil lahek za namestiti, glede na to da je bil to moj prvi tak podvig pa sem ga spravil skupaj v petih urah. Je pa res da ko imaš enkrat trup gor heli ni več za nič drugega kot scale letenje. Moj heli je pridobil 400g na teži.

Še video nočnega letenja:
http://www.youtube.com/watch?v=AwEPkPBVCpM
Priponke
Agusta A-109.JPG
Agusta A-109.JPG (107.69 KiB) Pogledano 2128 krat
heli2.JPG
heli2.JPG (58.68 KiB) Pogledano 2128 krat
Heli1.JPG
Heli1.JPG (66.1 KiB) Pogledano 2128 krat

Uporabniški avatar
levcek23
Začetnik
Prispevkov: 34
Pridružen: 01 Jun 2007, 10:02
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a levcek23 » 21 Apr 2009, 08:10

kere blade pa uporabljaš pri svoji "policiji" in kje jih nabavljaš?

noobzor
Začetnik
Prispevkov: 47
Pridružen: 24 Avg 2008, 13:27

Odgovor Napisal/-a noobzor » 21 Apr 2009, 14:40

LP

Uporabniški avatar
Flash
Začetnik
Prispevkov: 23
Pridružen: 06 Apr 2008, 17:10
Kraj: Smokuč

Odgovor Napisal/-a Flash » 21 Apr 2009, 21:21

Uporablam te blade k je noobzor dal link. Mislim da jih tudi kupujem v mibo (ze dolgo nisem menjal). Pod lupino je cisto navaden T-Rex 450.

Uporabniški avatar
AndY1
Razpravljalec
Prispevkov: 125
Pridružen: 03 Mar 2007, 20:46
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a AndY1 » 24 Apr 2009, 10:53

Phoinix napisal/-a:Preden se lotiš 3d, moraš imet heading hold žiroskop, ta pa zahteva dodatni kanal.
Razen Futaba GY240. Dober žiroskop, ki ima gain nastavljiv preko šraufka na gyro-tu.
V tem primeru je 5-kanalni oddajnik zadosti.

Uporabniški avatar
rcmaster
Razpravljalec
Prispevkov: 90
Pridružen: 31 Jul 2008, 12:45

Odgovor Napisal/-a rcmaster » 26 Apr 2009, 09:57

Kakšna glava brez flaybara ne bi škodila ;)
T-REX 500 22,2V 120A brusshless power

Odgovori

Vrni se na