Tyrann 450 Basic ARF

Akrobatski in 3D modeli
Odgovori
Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 26 Okt 2008, 18:26

Če prav razumem imaš timing na low (2 pola), motor je pa 6 polni, daj na medium ali high.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
SUKHOI
Profesor
Prispevkov: 1141
Pridružen: 11 Okt 2007, 20:14
Kraj: Vir
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SUKHOI » 26 Okt 2008, 18:33

Ja kaj pa obrati, ker piše da na 20000 RPM je za 2 polne, 10000 za 4 polne in .... za več polne.
Počasi se daleč pride, hitr pa še dlje.
http://www.micra-tech.com

LP Miha

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 26 Okt 2008, 18:52

2 polni so inrunnerji (tisti, ki se notri vrti), na 450 so pa outrunnerji (zunanje vrteči)... da na medium in probaj.

Poglej si: RCE-BL35X ESC Setting suggestion

http://www.align.com.tw/html/en/assembl ... 2pen_5.htm
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
SUKHOI
Profesor
Prispevkov: 1141
Pridružen: 11 Okt 2007, 20:14
Kraj: Vir
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SUKHOI » 26 Okt 2008, 19:18

In na kolko naj nastavim zdej vrtljajev, za kolk polni motor 2,4 ali več?
Počasi se daleč pride, hitr pa še dlje.
http://www.micra-tech.com

LP Miha

Uporabniški avatar
zvone_v
Profesor
Prispevkov: 1105
Pridružen: 10 Dec 2004, 21:33
Kraj: Vir-Domzale

Odgovor Napisal/-a zvone_v » 26 Okt 2008, 23:06

Evo, končno.
Gred na motorju zabrušena, mali zobnik privit in še dodatno zavrovan s tekočim varovalom Kemiskol P233. Moram priznati, da bi se tudi pri meni zobnik odvil, kot se je pri Sukhoi-u, ker je bil res samo na pol privit.

Ostale nastavitve opravljene že pred časom s Simonovo pomočjo - in tako je bil današnji krstni polet uspešen. :D
Priponke
tyrann 450.jpg
tyrann 450.jpg (46.69 KiB) Pogledano 1543 krat
http://www.mru.si http://www.lipo.si/
»Ko vsi vedo, da nečesa ni možno narediti, pride nekdo, ki tega ne ve, in to stori.« (Einstein)

noobzor
Začetnik
Prispevkov: 47
Pridružen: 24 Avg 2008, 13:27

Odgovor Napisal/-a noobzor » 29 Okt 2008, 12:52

No pa sem še jaz dobil tyranna 450 se.

pakiranje....
Slika

vsebina pošiljke...
Slika

frame...
Slika

noobzor
Začetnik
Prispevkov: 47
Pridružen: 24 Avg 2008, 13:27

Odgovor Napisal/-a noobzor » 29 Okt 2008, 13:04

...glava....
Slika

rep...
Slika

regler...
Slika

Sedaj se bom lotil šravfanja in model najprej rastavil na KIT

Uporabniški avatar
SUKHOI
Profesor
Prispevkov: 1141
Pridružen: 11 Okt 2007, 20:14
Kraj: Vir
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SUKHOI » 29 Okt 2008, 14:13

No spet sem zaradi baterij polomil pitch kompensator.

Bil sem v ovinku , ko me je izdala LRPjeva LiPo baterija.

Sicer je stara že več kot 3 leta in jo uporabljam dobesedno vsak dan in na letalu še vedno dobro dela, ampak tukaj se je pa sesedla po 20 sec. #-o
Počasi se daleč pride, hitr pa še dlje.
http://www.micra-tech.com

LP Miha

noobzor
Začetnik
Prispevkov: 47
Pridružen: 24 Avg 2008, 13:27

Odgovor Napisal/-a noobzor » 29 Okt 2008, 14:21

no razdrl sem celoten model razen glave....

Slika


sedaj pa ne vem kateri loctite uporabiti.Enega imamo doma in me zanima če bi bil pravšnji... http://www.henkel.si/cps/rde/xchg/henke ... S_HTML.htm

Uporabniški avatar
denys
Freak
Prispevkov: 678
Pridružen: 06 Jun 2007, 16:23
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a denys » 29 Okt 2008, 14:36

Tisto je navadno sekundno lepilo. Za vijake, ki gredo v kovino moraš uporabiti Loctite blue (medium).

Slika

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 29 Okt 2008, 16:19

noobzor napisal/-a:no razdrl sem celoten model razen glave....

Slika


sedaj pa ne vem kateri loctite uporabiti.Enega imamo doma in me zanima če bi bil pravšnji... http://www.henkel.si/cps/rde/xchg/henke ... S_HTML.htm
Razdri še glavo, vsaj nosilce blejdov, sploh, če so kopija V2 (imajo potisni ležaj), je potrebno ta ležaj podmazati, in obvezno na osi nosilcev blejdov (feathering shaft), zalepiti vijaka. Preglej, če se ročice (mixing armi) prosto gibljejo (vsak ima po dva ležaja), če gre na trdo je treba razdreti (če jim je ušlo lepilo v ležaje kupiti nove), flaybar se mora res prosto premikati gor pa dol, vse kroglične zglobe je potrebno nastaviti (ročno porezkati z orodjem za zglobe), da se brez trenja premikajo...
Na kratko, na heliju se mora vse prosto premikati ampak brez lufta. Vsako trenje se prenaša na servo mehanizme, ti pa potem blokirajo, skačejo...

p.s. pametno je glave vijakov pogreti s spajkalnikom preden jih odviješ, saj kitajci uporabljajo rdeče lepilo. Kjer tudi to ne pomaga pa s fenom ali majhnim grelcem z občutkom pogreješ (ampak samo če so alu kosi). Za copterx 450 sem porabil 8 ur, pa še ni končan. Tako, da raje natančno vse preglej, ker v zraku ni popravnega izpita.

Skoraj nujno orodje:
http://shop.lindinger.at/product_info.p ... s_id=46202
imajo tudi v mibo.
http://mibomodeli.si/trgovina/index.php ... ts_id=1622
http://mibomodeli.si/trgovina/index.php ... ts_id=4921

Pa seveda komplet kvalitetnih inbus ključev-izvijačev 1,5 2 in 2,5
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
zvone_v
Profesor
Prispevkov: 1105
Pridružen: 10 Dec 2004, 21:33
Kraj: Vir-Domzale

Odgovor Napisal/-a zvone_v » 29 Okt 2008, 22:53

Uporabljam Loctite 243. Je OK.
http://www.mru.si http://www.lipo.si/
»Ko vsi vedo, da nečesa ni možno narediti, pride nekdo, ki tega ne ve, in to stori.« (Einstein)

Uporabniški avatar
denys
Freak
Prispevkov: 678
Pridružen: 06 Jun 2007, 16:23
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a denys » 29 Okt 2008, 23:19

Ja. Je novejši in boljše odporen proti olju.

noobzor
Začetnik
Prispevkov: 47
Pridružen: 24 Avg 2008, 13:27

Odgovor Napisal/-a noobzor » 02 Nov 2008, 11:18

Glavo sem razdrl. Namazal sem 2 odpta ležaja za nosilca blejdov. Kroglični zglobi so bili začuda vredu. Sedaj sem naročil ta gyro http://shop.lindinger.at/product_info.p ... s_id=75585
zanima me kateri bi bili primerni ostali trije analogni servoti?
In pa trenutno imam oddajnik mc 12 in me zanima če se z njim da upravljat helikopter?

Uporabniški avatar
SUKHOI
Profesor
Prispevkov: 1141
Pridružen: 11 Okt 2007, 20:14
Kraj: Vir
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SUKHOI » 02 Nov 2008, 12:14

Zakaj analogni?
Počasi se daleč pride, hitr pa še dlje.
http://www.micra-tech.com

LP Miha

noobzor
Začetnik
Prispevkov: 47
Pridružen: 24 Avg 2008, 13:27

Odgovor Napisal/-a noobzor » 02 Nov 2008, 12:32

mislim da zato ker ne rabijo biti tako hitri kot so pa digitalni.

Uporabniški avatar
SUKHOI
Profesor
Prispevkov: 1141
Pridružen: 11 Okt 2007, 20:14
Kraj: Vir
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SUKHOI » 02 Nov 2008, 13:42

Za ta helikopter so še te digitalni prepočasni.
Počasi se daleč pride, hitr pa še dlje.
http://www.micra-tech.com

LP Miha

Uporabniški avatar
Parky
Dr. Modelar
Prispevkov: 3052
Pridružen: 12 Sep 2004, 18:24
Kraj: EU-Slovenia

Odgovor Napisal/-a Parky » 02 Nov 2008, 14:01

In v kerih servotih je govora?
Na T-Rexa spadajo servoti HS-65MG in podobni ....
Lp,Borut
IksDe --->Das Hubschrauber Heli Team <---xD :car:

Uporabniški avatar
SUKHOI
Profesor
Prispevkov: 1141
Pridružen: 11 Okt 2007, 20:14
Kraj: Vir
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SUKHOI » 02 Nov 2008, 17:32

Zraven tega helija so že priloženi digitalni.
Počasi se daleč pride, hitr pa še dlje.
http://www.micra-tech.com

LP Miha

noobzor
Začetnik
Prispevkov: 47
Pridružen: 24 Avg 2008, 13:27

Odgovor Napisal/-a noobzor » 02 Nov 2008, 17:54

So priloženi pri basic varianti, jst sm pa nabavu SE in jih moram še naknadno dokupiti zato sem spraševal kateri bi bili primerni

Uporabniški avatar
denys
Freak
Prispevkov: 678
Pridružen: 06 Jun 2007, 16:23
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a denys » 02 Nov 2008, 18:26

Hitec HS65MG so dolgoročno najcenejši, ker preživijo tudi precej hude padce.

Uporabniški avatar
SUKHOI
Profesor
Prispevkov: 1141
Pridružen: 11 Okt 2007, 20:14
Kraj: Vir
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SUKHOI » 02 Nov 2008, 18:46

Obvezno moras noter dati digitalne, ker so analogni prepočasni.
Najbolje, da kupis kar te ki so priloženi v basic v lindingerju ali v schweighoferju.
Počasi se daleč pride, hitr pa še dlje.
http://www.micra-tech.com

LP Miha

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 4000
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 02 Nov 2008, 18:57

Če si omejen z financami, potem bo tale tudi za silo in povsem zadosti hiter.

http://shop.lindinger.at/product_info.p ... s_id=37786

Uporabniški avatar
SUKHOI
Profesor
Prispevkov: 1141
Pridružen: 11 Okt 2007, 20:14
Kraj: Vir
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SUKHOI » 02 Nov 2008, 19:38

Tisti digitalni, ki jih dobis zraven v basic so za 3€ cenejsi.
Počasi se daleč pride, hitr pa še dlje.
http://www.micra-tech.com

LP Miha

Uporabniški avatar
mato
Freak
Prispevkov: 956
Pridružen: 22 Dec 2004, 15:56
Kraj: Slovenj Gradec

Odgovor Napisal/-a mato » 03 Nov 2008, 21:24

SUKHOI napisal/-a:Tisti digitalni, ki jih dobis zraven v basic so za 3€ cenejsi.
Kje dobiš te serve?
Lp Matej

Odgovori

Vrni se na