Tyrann 450 Basic ARF

Akrobatski in 3D modeli
Odgovori
Uporabniški avatar
SUKHOI
Profesor
Prispevkov: 1141
Pridružen: 11 Okt 2007, 20:14
Kraj: Vir
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SUKHOI » 06 Nov 2008, 19:17

Imel sem ga pod baterijami.

Sedaj sem ga premaknil na stran, da se bolj hladi moram se preizkusit kako bo.

Se zmeraj ne vem, ali bo kaj bolje ce bi bil gas vedno na 100%?
Počasi se daleč pride, hitr pa še dlje.
http://www.micra-tech.com

LP Miha

Uporabniški avatar
SUKHOI
Profesor
Prispevkov: 1141
Pridružen: 11 Okt 2007, 20:14
Kraj: Vir
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SUKHOI » 08 Nov 2008, 11:29

No sem probal tudi z 100% non stop pa še regler je na takem mestu, da se bolj kot zdaj ne more hladit, pa se vseeno greje. po cca 1min ga ne moram držati.

Sem že čisto obupal.
Je mogoče to napaka na reglerju? :-? :cry:
Počasi se daleč pride, hitr pa še dlje.
http://www.micra-tech.com

LP Miha

Uporabniški avatar
Parky
Dr. Modelar
Prispevkov: 3052
Pridružen: 12 Sep 2004, 18:24
Kraj: EU-Slovenia

Odgovor Napisal/-a Parky » 08 Nov 2008, 11:36

Malo denarja malo muzike, tko v modelarstvu pač je ...
Lp,Borut
IksDe --->Das Hubschrauber Heli Team <---xD :car:

Uporabniški avatar
SUKHOI
Profesor
Prispevkov: 1141
Pridružen: 11 Okt 2007, 20:14
Kraj: Vir
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SUKHOI » 08 Nov 2008, 11:48

Ja saj.

Bo treba spet naročat iz schw....


Je postala tradicija, da že vsak teden skoraj naročam.
Počasi se daleč pride, hitr pa še dlje.
http://www.micra-tech.com

LP Miha

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 08 Nov 2008, 12:28

Imaš krmilnik nastavljen (mid timing, pravi izklop lipo, počasen vklop..., nič bremz).
Si probal brez motorja, samo krmilnik in servote?
Mogoče, kakšen servo vleče preveč toka in se greje bec... (ti je že Denys napisal)
Potem lahko odklopiš servote in probaš samo motor (obremenjen)...
Če se še vedno preveč greje pa bo treba novega.
Moj alignov krmilnmik 35X (motor 430xl) se na 80% gasa malenkost ogreje po 6x6minutah poletov. Turnigy pa se še manj ogreje (motor 2215).
lp Melly

Uporabniški avatar
SUKHOI
Profesor
Prispevkov: 1141
Pridružen: 11 Okt 2007, 20:14
Kraj: Vir
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SUKHOI » 08 Nov 2008, 12:53

Greje se ne glede ali imam vklopljene konstantne vrtljaje ali ne.
Nastavljen imam hard timing

Brez motorja še nisem probal.
Počasi se daleč pride, hitr pa še dlje.
http://www.micra-tech.com

LP Miha

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 08 Nov 2008, 13:08

Motorji, ki imajo 6 magnetov (heli) nastaviš na mid timing, hard je za tiste z več magneti (12 ali 14).
V alignovih navodilih piše: "select high timing to increase power, it will increase current and power consumption"...
lp Melly

Uporabniški avatar
SUKHOI
Profesor
Prispevkov: 1141
Pridružen: 11 Okt 2007, 20:14
Kraj: Vir
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SUKHOI » 08 Nov 2008, 13:08

Na reglerju imam nastavljeno takole:

1.Brake function off
2.Rechargeable battery type 3-cell Lipo
3.Soft start izklopljen
4.Timing hard 22-30 stopinj
5. Switching frequency 8Khz
6.Active speed controller 20000 RPM
Počasi se daleč pride, hitr pa še dlje.
http://www.micra-tech.com

LP Miha

Uporabniški avatar
SUKHOI
Profesor
Prispevkov: 1141
Pridružen: 11 Okt 2007, 20:14
Kraj: Vir
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SUKHOI » 08 Nov 2008, 13:09

No jaz imam na reglerju na voljo samo hard in soft.
Počasi se daleč pride, hitr pa še dlje.
http://www.micra-tech.com

LP Miha

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 4000
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 08 Nov 2008, 13:15

Soft start vklopi če se ti zobniki kaj smilijo. Za vse helikopterje je to obvezna nastavitev. Taka nastavitev na močnejših sisitemih bi pomenila razpad helikopterja v trenutku, če se nebi že prevrnil vmes. Se je že zgodilo, ko se je regler malo po svoje sprogramiral.

Nastavi potem nižji timing in preizkusi zadevo. Kako si povem nastavil krivuljo?

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 08 Nov 2008, 13:16

SUKHOI napisal/-a:Na reglerju imam nastavljeno takole:

1.Brake function off
2.Rechargeable battery type 3-cell Lipo
3.Soft start izklopljen
4.Timing hard 22-30 stopinj
5. Switching frequency 8Khz
6. Active speed controller 20000 RPM
Zakaj imaš soft start izklopljen? Če prehitro zavrti na začetku, lahko pobere glavni zobnik...
Governor izklopi (active speed controler)..., mislim ,da se zaradi governorja pregreva.
MID TIMING...
lp Melly

Uporabniški avatar
SUKHOI
Profesor
Prispevkov: 1141
Pridružen: 11 Okt 2007, 20:14
Kraj: Vir
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SUKHOI » 08 Nov 2008, 14:05

Glej.

Najprej dam počasi na ročki gas šele potem vklopim konstantne vrtljaje tako, da zobnikom ne bo hudega.

Če pa izklopim active speed controler pa ne bom mogel uporabljati konstantnih vrtljajev.

Soft start imam vklopljen sem se zmotil. :oops: :oops:
Počasi se daleč pride, hitr pa še dlje.
http://www.micra-tech.com

LP Miha

Uporabniški avatar
SUKHOI
Profesor
Prispevkov: 1141
Pridružen: 11 Okt 2007, 20:14
Kraj: Vir
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SUKHOI » 08 Nov 2008, 17:15

Sedaj sem nastavil nazaj na tovarniške nastavitve tako kot sem imel na začetku in se ni tako grel.

Sedaj pa se greje.
Počasi se daleč pride, hitr pa še dlje.
http://www.micra-tech.com

LP Miha

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 4000
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 08 Nov 2008, 17:35

SUKHOI napisal/-a: Če pa izklopim active speed controler pa ne bom mogel uporabljati konstantnih vrtljajev.

Kot so ti že kolegi pred menoj povedali, ne uporabljaj funkcije konstantnih vrtljajev če nimaš kvalitetnega reglerja. Še enkrat povdarjam, nizko cenovni reglerji delujejo v konstantnih obratih nezanesljivo in potratno glede na to, koliko pomagajo.

Na alignovem ESC sem doživel kar nekaj odklopov, po spremembi na krivuljo pa niti enega več. Sicer se pregreval ni, ampak, tvoj tudi ni align.

Krivuljo lahko tudi nastaviš tako, da boš glede na potrebno moč pri določenem nastavnem kotu lopatice imel konstante vrtljaje.

Uporabniški avatar
SUKHOI
Profesor
Prispevkov: 1141
Pridružen: 11 Okt 2007, 20:14
Kraj: Vir
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SUKHOI » 08 Nov 2008, 18:04

Se splača potem kupit alignov regler?
Počasi se daleč pride, hitr pa še dlje.
http://www.micra-tech.com

LP Miha

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 4000
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 08 Nov 2008, 18:07

To je že potem kupovanje po kosih in počasi boš zamenjal cel helikopter in zapravil neprimerno več denarja kot bi s planskim kupovanjem. Naj se pregreva, navsezadnje je začetniški helikopter in od njega ne pričakuješ veliko. Dokler bo, bo.

Uporabniški avatar
THE DOCTOR
Freak
Prispevkov: 853
Pridružen: 04 Jun 2008, 19:33

Odgovor Napisal/-a THE DOCTOR » 08 Nov 2008, 20:13

Hoj !

-Če čutiš potrebo po boljšem reglerju ga ti kar nadomesti.

-Konec koncev če ti bo regulator ostal,ga lahko še vedno prodaš ( ker se kvalitete ni problem znebit ).

-Med reglerji za helikopterje imata primat Kontronik Jazz ter cenovno malo bolj ugoden ter podobno kvaliteten Jeti Spin pri kateremu rabiš še spin box.

- Obadva znata gonit motorje od 2 pa do 16 polov, kar pa glih ne velja za ostale proizvajalce.

- Priporočal bi ti Jazz 40-6 -18 ali Jeti spin 33

Obadva delujeta brez problema pri kar hudih obremenitvah ter z vklopljenim Governerjem ( mogoče pri kontroniku governer deluje malce bolje kot pri Jetiju ampak to res malenkostno )

Je pa dejstvo da bolj ko bo regler odprt proti 100 procentom manj se ti bo grel(skratka treba je čimbolj trofit tisti zobnik na motoju da boš na rotoju dobil tiste obrate ki bi jih rad in da bo regulator takrat odprt na 95%) .
Bile so glave s pedli, komande so imele dolge antene in quartze ter letelo se je na metanol

Uporabniški avatar
SUKHOI
Profesor
Prispevkov: 1141
Pridružen: 11 Okt 2007, 20:14
Kraj: Vir
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SUKHOI » 08 Nov 2008, 20:20

Počasi se daleč pride, hitr pa še dlje.
http://www.micra-tech.com

LP Miha

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 08 Nov 2008, 21:29

Na tyrann dajati tak krmilnik, ki stane več kot cel heli #-o ...
Zakaj sploh rabiš governor?
lp Melly

Uporabniški avatar
SUKHOI
Profesor
Prispevkov: 1141
Pridružen: 11 Okt 2007, 20:14
Kraj: Vir
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SUKHOI » 08 Nov 2008, 22:29

Ja le za kaj?


Sedaj ga že obvladam, tako da sem naredil tudi že kakšno rolo in luping pa še kaj.
Počasi se daleč pride, hitr pa še dlje.
http://www.micra-tech.com

LP Miha

Uporabniški avatar
THE DOCTOR
Freak
Prispevkov: 853
Pridružen: 04 Jun 2008, 19:33

Odgovor Napisal/-a THE DOCTOR » 09 Nov 2008, 13:00

Kaj pa če bipoizkusil s krivuljo ?

Recimo 100-90-80-90-100.

To bi tudi mogo zadostovat za večino potrb ki jih imamo modelarji, če governer ne deluje v redu se da tudi s tem marsikaj rešit.

Kar se tiče jetijev advance plus jim governer ne deluje najbolje, tako da ne boš kaj prida naredil če ga kupiš.



LP S
Bile so glave s pedli, komande so imele dolge antene in quartze ter letelo se je na metanol

Uporabniški avatar
SUKHOI
Profesor
Prispevkov: 1141
Pridružen: 11 Okt 2007, 20:14
Kraj: Vir
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SUKHOI » 09 Nov 2008, 14:56

Ja do zdaj sem imel vklopljen governer ampak se nisem probal brez.

Krivuljo imam nastavljeno tocno tako.

Zdele grem na pisto probat.
Počasi se daleč pride, hitr pa še dlje.
http://www.micra-tech.com

LP Miha

Uporabniški avatar
denys
Freak
Prispevkov: 681
Pridružen: 06 Jun 2007, 16:23
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a denys » 09 Nov 2008, 15:36

Če imaš vklopljen governor sploh ne rabiš krivulje za gas. Samo nastaviš na vseh točkah enako. Jaz imam 80-80-80-80-80 na Kontronik Jazzu in dela odlično. Smisel governorja je ravno v tem, da on skrbi za to, da so obrati konstanti. Zato mu moraš pustit nekaj rezerve pri gasu, da ga lahko dodaja, ko ga potrebuje, da s tem vzdržuje obrate. Če imaš vklopljen governor in še krivuljo ga samo zmedeš in ne bo deloval pravilno.

Uporabniški avatar
SUKHOI
Profesor
Prispevkov: 1141
Pridružen: 11 Okt 2007, 20:14
Kraj: Vir
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SUKHOI » 09 Nov 2008, 17:28

Ja saj.

Sedaj imam namen kupiti robbe roxxy 940-6 in programer za ta regler.

Ima kdo izkušnje s tem reglerjem?
Počasi se daleč pride, hitr pa še dlje.
http://www.micra-tech.com

LP Miha

Uporabniški avatar
THE DOCTOR
Freak
Prispevkov: 853
Pridružen: 04 Jun 2008, 19:33

Odgovor Napisal/-a THE DOCTOR » 09 Nov 2008, 20:07

Tukajle so linki od forumov za katere sva se pogovarjala v Krtini.

Probaj če boš najdel kakšno temo ki je že bila na to vižo, če pa ne, se logiraj in povprašaj.

www.runryder.com
www.helifreak.com
www.ezonemag.com

Ja če imaš vklopljen governer bohnedaj programirat kakšne krivulje ker sploh ne bo delal v redu.

Skratka če imaš gas reguliran z governerjem potem nej bo krivulja oziroma ravna črta recimo 80,80,80,80,80

Če pa boš uporabljal linearen gas ( takšnega kot uporabljaš za letalo ) pa nastavi recimo 100,90,80,90,100
Bile so glave s pedli, komande so imele dolge antene in quartze ter letelo se je na metanol

Odgovori

Vrni se na