Čuki in F3J - IZ F5J V F3J

Visokozmogljivi tekmovalni modeli jadralnih letal

Moderatorji: Pisanelirossi

Uporabniški avatar
CINX
Profesor
Prispevkov: 1212
Pridružen: 16 Nov 2004, 08:33
Kraj: Poljane nad Šk. Loko
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a CINX » 11 Sep 2006, 08:24

Čukci smo se prvič udeležili F3J tekme in ne glede na rezultate smo lahko zadovolni. Prvič sem občutil kaj je to kunkurenca in kakšen pristop imajo ti fantje, ki letajo v F3J. Pred tekmo smo se dogovorili, da bomo štarte izvajali par sekund za ostalimi saj nismo ciljali a rezultate. Važno nam je bilo, da bi na koncu imeli vsi cele modele in kar se da odnesli iz te tekme.

Bilo je kar nekaj spektakularnih krešov, dva sem zagrešil tud jes :lol: Prvič ni šlo nič v mojo škodo, z laksom sem odrezal
rep enemu od tekmovelcev, ta mi je takoj po krešu pred kovček za komande odložil kos odrezanega repa :roll: Mi smo jo odnesli z strganim laksom na višini kakih 70m, v zraku pa sem ostal do konca in kasneje tud dobr pristal.
Drugi kreš se je pa končal v mojo škodo, ko sem po prački v 5 turnusu nagazil Čeha, on je takoj pristal z polomljeno uško, jez sem pa nekako zcagal 6 minut z odprtim centoplanom in glede na to da mi je po krešu avijon še omahnil za 30 do 40m je to kr uredu.
No za zadnji turnus je bilo treba pripravit še Visiona saj mi je v soboto nekdo tako grdo pohodil rep, da je samo še za v koš. Na srečo so bili rezervni deli par deset metrov stran v Mibo bazi in pa dvajset tisočakov v tošlu:wink:

Čeprav ni šlo vse po planih sem z tekmo zadovoljen. Zahvalil bi se Kranjčanom za izposojo vlečne opreme in pa Čukcom za dobro družbo.

Se vidmo na naslednji tekmi!

Uporabniški avatar
Đunijor
Razpravljalec
Prispevkov: 195
Pridružen: 11 Dec 2004, 21:11

Odgovor Napisal/-a Đunijor » 12 Sep 2006, 11:58

Ja temu kar smo videli v Lescah se pa reče konkurenca, kakršne na nobeni drugi tekmi v SLO ne moreš videti.
Čuki so leteli nekako po mojih pričakovanjih, mogoče "malce" preveč živčno kar je privedlo do zelo veliko začetniških napak ki si jih niti na domačih tekmah nebi smeli privoščiti. Ampak po koncu 6. turnusa jih je bilo spet za prepoznat. :wink:
Za (modele in s tem žepe) dobro idejo se je pokazala "taktika" kasnejšega štarta, ki sicer ne omogoča poseganje po vrhu (na katerikoli tekmi), ampak za začetek mislim da priporočljiva.
Uglavnem upam da bo krivulja napredka še naprej podobna kot dosedaj, ampak potrebno bo še mnogo več štartov ko teh 50. :zeham:
Po prvi tekmi se kar samo postavlja vprašanje, kakšna usoda bo doletela selektorja Mejača in našo izbrano vrsto. Ne vemo ali bo selektor poklical tudi ostale zvezde, Strupa, Žaneka, Kapuna, ...Pustimo se presenetiti
:D :D :D
Primož PETERNEL
Never underestimate the power of stupid people in very large groups

Uporabniški avatar
CINX
Profesor
Prispevkov: 1212
Pridružen: 16 Nov 2004, 08:33
Kraj: Poljane nad Šk. Loko
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a CINX » 19 Sep 2006, 13:19

Đunijor napisal/-a: Po prvi tekmi se kar samo postavlja vprašanje, kakšna usoda bo doletela selektorja Mejača in našo izbrano vrsto.
:D :D :D

Ma kaj bi menjali trenerja????? Trenerja, ki je ponosen na svojo ekipo, zadovoljen z rezultati glede na situacijo in ima vizijo 8)

Evo Đunior v dokaz!!!!
Priponke
2.JPG
2.JPG (35.31 KiB) Pogledano 2308 krat
1.JPG
1.JPG (34.66 KiB) Pogledano 2308 krat

Uporabniški avatar
CINX
Profesor
Prispevkov: 1212
Pridružen: 16 Nov 2004, 08:33
Kraj: Poljane nad Šk. Loko
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a CINX » 19 Sep 2006, 13:31

Komentar na drugo tekmo, katre smo se udeležili Čuki:

Odlična tekma in še boljša družba, skratka fenomenalno uzdušje =D> kljub vremenu, ki nam ga je malo zagodlo se je tekma vseeno pripeljala do konca!!!!
Prvič sem letel na domači F3J tekmi. Kunkurenca pa, da se reče :jumpjump: Včeraj sem jim upalo krstno tisočko :wink: in "samo" 75 pik mi je sfalilo do flajofa. Počasi se bomo vrnili v stare tirnice upam [-o< bo pa še veliko vode preteklo, da se bomo navadl zavrtet vsaj 50 počasnih krogov na višini kakih 8 do max 10m, kar je danes pohazal Prehavc, vozit v niski oblačnosti, kot je vozil Božič in atraktivno pikiral okoli 11 minute iz oblaka, ko se modela ni videlo že vsaj pol minute. Pa do pobiranja iz krošen katere je prikazal Flori in zaslušeno dobil pokal. Da ne omenim Janka ki je dobesedno obral krošnjo, ko je atraktivno delav "lov pasa, ke pasa", in na koncu "no pasa" razen klobasa na grmu!!!!
Na kratko napisano mojstri jadranja, da se reče in "lov pasa"

Po tekmi pa še zanimivo analiziranje tekme in sproščen pogovor ob dobri jedači in pijači!!!!

Morda o svojem videnju tekme in pa Čuk tima napiše še klubski svetovalec in prvi pomočnik kovča Rolija Đunior :lol:

Uporabniški avatar
Đunijor
Razpravljalec
Prispevkov: 195
Pridružen: 11 Dec 2004, 21:11

Odgovor Napisal/-a Đunijor » 19 Sep 2006, 18:13

Ja, tekma #2 je za Čuki :-k
Med 1. in 2. tekmo ni bilo nobenega treninga zato tudi napredek ni bil nevem kako opazen. Razen mogoče po en turnus pri Chinksu in Benotu.
Jest bi za trenirat predlagu
-pristanki
-malo poigravanja z nastavitvami modelov
-živčnost pustit doma

Sicer kdo sem pa jest da tle pametujem, ker sem isti. Gremo letet ker nam tega najbolj manjka, pol se bojo pa počas naši turnusi z 3-5 min podaljšali.
Al pa tud ne :D
Primož PETERNEL
Never underestimate the power of stupid people in very large groups

Uporabniški avatar
CINX
Profesor
Prispevkov: 1212
Pridružen: 16 Nov 2004, 08:33
Kraj: Poljane nad Šk. Loko
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a CINX » 26 Sep 2006, 17:30

Komentar na 3 tekmo:

V soboto je bilo na trenutke že kr kičasto vreme in vidl smo kar nekaj pobiranj iz višin marjetic, vrtenja nulc in pa obilo akro programa pred pristanki.
En akro program sem izvedel tudi sam, ko sem se takoj po štartu zapletel v laks Boruta Perparja, štartal je na moji levi. Laks mi je navilo okoli centroplana med režo za flap. Takoj zatem ko sem vidu, da za mojim avijonom nekaj visi mi je avijon zategnilo in propadu je za kakih deset metrov. Flori je bil v trenutku pri meni in mi reku naj krožim, men pa nč jasn kaj se sploh dogaja, šele ko je omahnil tadrugič in je ostalo še kakih deset metrov sem ukapiral da sem zapet v laks in zakaj mi Flori prav nej krožim. Če bi še enkrat zakrožil po svoje in nebi bilo Florija, da bi mi soflirav, bi bilo vse v malinah. Tako pa smo jo odnesli z rahlo poškodovanim centroplanom v reži flapa.
Sam sem dosegu svoj cilj z 13 mestom in 4490 točk (tam nekje) po 5 turnusih v tej konkurenci, pa sem bil izredno zadovoljen!!!

Čestitke zmagovalcem tako te tekme kot tudi v Slovenskem pokalu =D>

P.S..Zahvalil bi se še fantom iz AK Kranj za pomoč med tekmo [-o<

Uporabniški avatar
CINX
Profesor
Prispevkov: 1212
Pridružen: 16 Nov 2004, 08:33
Kraj: Poljane nad Šk. Loko
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a CINX » 26 Sep 2006, 17:34

Komentar na 4 tekmo DRŽAVNO PRVENSTVO:

V nedeljo je pa šlo več kot odlično!
Pomagali smo si z Prhavcom in Božičom in dečka obvladata jadrat, da ju je veselje gledat in se sproti marsikaj naučiš. Še kako se je pokazalo, da je v F3J kategoriji potreben prjatu, ki ti ne zavida reultat in ti bo z vsem znanjem pomagal tudi, če bo vsak let 1000-ka, fanta asa sta sam tko naprej.
Štartali smo iz moje vitle in se je resnično izkazala, saj smo vedno prihajali med najvišje. No ja razen moj tapru štart je bil mal čuden, višina je bila samo polovična, kar se je pokazalo na rezultatu, ko sem kljub pravilnemu sofliranju Prhavca odletu samo šest minut in pol in prišel kot predtazadnji iz te skupine dobil sem okoli 650 točk, krivec za tako veliko razliko pa Primož Rižner, ki je ostal v zraku do konca.

Drugi turnus: ni šlo po planu, okoli 970 točk


Tretji turnus: ni šlo po planu, 1000 točk

Četrti turnus: ni šlo po planu, okoli 990 točk

Peti turnus: :-? #-o potihem sem začel računat na flajof in sem se kar poornk uštel. Po prački se mi je namreč okoli repa navil laks, jotico je tako zategnilo da sem mislu da jo bo strgalo. Je pa samo omahnila in laks se je odvil iz repa. Ker je vse normalno delovalo smo poskušali odletet izguba višine je bila za moje znanje prevelika in po dveh minutah sem se odločil za pristanek. Preverimo, če vse dela, če je Pajkec kaj poškodovan, vse je bilo vidt uredu in zopet na štart. Takoj po prački pa lom trupa na sredini :-? avijon je naredu negativni luping zadeva pa naravnost nazaj z veliko hitrostjo proti tekmovalcem. Zategnem zavoro, ki je le malo omilila hitrost in jotica je z kakih 100 km/h okoli 8 m v hrbtnem letu švignila nad glavami tekmovalcev. Takoj po preletu sem zopet sprostil zavoro, ročko za višino do konca naprej in in že je bila spet v pravi poziciji. Takoj nazaj zavoro in višino nase do konca. Trup je namreč bil zlomljen na spodnjem koncu in je visel navzdol kar je kar tišalo avijon v negativni luping. K sreči se je dalo normalno odletet in zopet kakih osem metrov nad glavami počasi v pristanek.
19 sekund leta 29 točk kaka v hlačah in adijo flajof :lol:

Peti turnus: Vzamemo Vižna zopet ni šlo po planu okoli 980 točk

Kljub nesreči v 5 turnusu super rezultat na koncu 9. mesto :lol:

Flajof poglavje zase!

Primož, Nejc hvala za pomoč!!!

Še enkrat odlični tekmi, odlična organizacija, super druščina v idiličnem okolju. Skratka zakon in sigurno se vidimo naslednje leto.

P.S.: Popolnoma nov Pajkec Superior light je že na poti, v kratkem se pa obeta še nakup Visiona :wink: Flota štirih bo tako napolnjena za drugo leto, če seveda ne bom kaj razbil :-?

Odgovori

Vrni se na