Stran 1 od 5

SP 2015 Ludbreg misija...mogoče

Objavljeno: 28 Feb 2015, 14:32
Napisal/-a GregaU
Pozdrav,

Znana je ekipa F3K pilotov za prihajajoče svetovno prvenstvo v kategoriji FAI F3K. :o

Po selekcijskem izboru in v naprej določenih kvalifikacijah so se tako v "reprezentanco" uvrstili: Denis ŠKRABL, Grega URBANČIČ in Rudolf KORBER. =D>
Vsi so člani LZS in tudi klub ima (kar je najpomembneje) vse obveznosti do LZS poravnane!
Potrudili se bomo, da bomo na tekmovanju dostojno zastopali našo deželo.

V kratkem sledijo intenzivni treningi, uigravanje, taktične priprave,... (če bo interes, se bomo sproti še malo tudi slikovno javljali).
V glavni vlogi na prvenstvu pa bo zagotovo naš F3K "bojni" avion Vortex2 :wink:

Lep pozdrav,
Grega

SP 2015 Ludbreg misija...mogoče

Objavljeno: 28 Feb 2015, 17:55
Napisal/-a aspirin1
Pozdrav
Odpiram "čisto" brez dodatnega "balasta" temo v kateri bomo skušali akterji čimbolj slikovito,ažurno in še kaj približati aktivnosti,vzdušje in dogajanja okoli predpriprav,priprav in dejanj povezanih z nam dosedaj najbližje lokacije svetovnega prvenstva v kategoriji F-3K.Torej Ludbreg nas pričakuje v sedmem mesecu do takrat je lahko rečem zelo blizu.Po nekaj mesečnih pregovarjanj in sms-ov se je včeraj 27.2.2015 zgodil sestanek,kateri je postavil temelje za nadaljne aktivnosti.Aktivnosti so se odvijale v proizvodnih prostorih Vortex-a in nadaljevale za štirioglato mizo v Atili.To je naziv družabnih prostorov za odganjanje žeje,lakote pa še česa.
Miza in jedilni kot sta bila dovolj velika za Denisa,Grega,Roka,Damjana in moje malenkosti z spremljevalko.
V začetku spontano in veselo vzdušje se je sčasoma prelevilo v skoraj do potankosti voden sestanek.GregaU. je do potankosti razdelal zadeve jih ločil v dve struji (veji) ter nas držal kar nekaj časa v pogonu.
Zelo zanimiv pa je bil začetek.Oziroma malo šokanten.Nariše razpredelnico in kmalu izvemo,da se sprejemajo stave.O tem kasneje.
In kar na začetku spoznanje,da je še kako potreben takšen pristop ob upoštevanju še takšnih podrobnosti.Prav zanimivo.Mi je kar samo po sebi prišla asociacija na formulo 1.Podrobnosti in "malenkosti".
Za popestritev naj navedem skoraj uro gledanja v ekran in na njem idejni projekti dizajnerja g.Damjana iz Majšperka,kateri je predstavil grafično podobo SLO dirkalnika.
Veliko so se kresala mnenja.Na koncu samo še to,da bo pa tako ali tako konstruktor dahnil "da" ali pa...
Prilagam nekaj fotografij in kot je že omenil Grega glede interesa (četudi ga ne bo) bomo javljali vse pa še več.Sponzorji zahtevajo in bodo zahtevali svoje.

Za začetek nekaj povezav:

http://www.f3k2015.com/

Re: SP 2015 Ludbreg misija...mogoče

Objavljeno: 28 Feb 2015, 18:11
Napisal/-a aspirin1
Kot rečeno najpreje je potrebno "nahraniti" CNC stroj.Kar nekaj ur potem dolbe milimeter po milimeter.To ve najbolj Denis.Ostali smo bolj ali manj prisluhnili besedam,katere so opisovale še druge podrobnosti.Se spomnite,ko sem napisal koliko operacij,postopkov ročnega dela je potrebno.Pa škoda besed.Naj fotografije spregovorijo po svoje.
Podajal bom svoje,naše videnje na dogajanja...
Ostalo dopolnite

Re: SP 2015 Ludbreg misija...mogoče

Objavljeno: 28 Feb 2015, 18:35
Napisal/-a aspirin1
Tudi mene ima,da bi takoj razkril,kar zanima tudi Samo-ta.
Ampak po vrsti.Potrebno je učvrstiti plošče Rohacell-a,da se ne bi kakšen "centl" prestavile med obdelavo.Denis vmes demonstrira tudi za trenutek obdelavo pri 20.000 obratih.Ima brezstopenjsko regulacijo.Vem,vem.Se sprašuje kdo-ma kakšno vezo ima to z...O,ima pa še kako.Na čisto vse,kar se dogaja kasneje.

Re: SP 2015 Ludbreg misija...mogoče

Objavljeno: 28 Feb 2015, 18:46
Napisal/-a aspirin1
Saj vem.Čas je,da se polahko prestavimo v družabne prostore "Atile".Kot rečeno prostori za odganjanje žeje,lakote pa še kaj.Ne sprašujte pa še kaj.To je mal..hmmm kako bi rekel...skrivnost.
Torej ob ogrevanju (1.fotka) se selimo na drugo lokacijo.Še ne vemo,kaj nas čaka

Re: SP 2015 Ludbreg misija...mogoče

Objavljeno: 28 Feb 2015, 18:54
Napisal/-a aspirin1
In se je začelo
Z razpredelnico,katere nisem (nismo?) navajeni.Prej omenjene stave.Nekdo bo na koncu zares vesel.Nekdo bo pa povabil še ostale
Tudi kratice oz.inicijalke so zanimive.Mogoče bi njih uporabljali kar v besedilu za naprej?Grega?...GRU,DES,RUK?

Re: SP 2015 Ludbreg misija...mogoče

Objavljeno: 28 Feb 2015, 19:08
Napisal/-a aspirin1
Skoraj že čas,da se pokaže vrhunec večera.
Čakajoč na g.Damjan,kateri je prinesel v svojem "Abaku" res lepe stvari.Zdaj je trenutek,da se razkrije tisto,kar smo od Denisa dobivali samo v obliki opisov
Tukaj se mi zdi,da je minilo kar nekaj časa predno smo šli na naslednjo točko.Nismo pa štopali,da ne bi kdo mislil.Se brez tega vidi pozna ura

Re: SP 2015 Ludbreg misija...mogoče

Objavljeno: 28 Feb 2015, 19:26
Napisal/-a aspirin1
In prišel je trenutek,da smo ugledali najpreje rep.Oziroma dizajne repa.
Ja tako je to.Korak po korak.Kot skakalci.Čeprav neki občutki so že.
Še preje oblike pisav.Le katera se bo najbolj podala Vortexu2?
Mogoče je bila celo nekje napaka v eni številki?So jo hitro popravili...Vortex3...

Re: SP 2015 Ludbreg misija...mogoče

Objavljeno: 28 Feb 2015, 19:48
Napisal/-a aspirin1
Po precej burni debati in izražanju pogledov na isti rep se je gora stresla na črn rep.Tukaj se ne bom spuščal v detajle.Samo,da bo leetelo.Čim bolj daleč.

Re: SP 2015 Ludbreg misija...mogoče

Objavljeno: 28 Feb 2015, 19:59
Napisal/-a aspirin1
In počasi se je sestanek po prevetrenih točkah prevesil pod točko razno in pozno.Tukaj je bilo nekaj težkih ženskih vprašanj na katera so (smo) skušali odgovoriti kolikor toliko korektno.Vendar ne vem,če smo v popolnosti uspeli.Določeni so bili termini za izvedbo potrebnih akcij,da zadeva zaživi.Določena oprema,da bodo dirkalniki čimbolj kompatabilni.Določene lokacije treningov ter vzporedne aktivnosti.
V temi oziroma rubriki "komentarji" se priporočamo.Upam,da bomo,kot rečeno korektno obveščali z čimbolj zanimivimi dogodki in pripetljaji.In predvsem upam in želim,da nas bo spremljalo zdravje,da čimbolj uspešno in v zadovoljstvo vseh izpeljemo to misijo Ludbreg 2015.
Za forum
Rudi Korber

Re: SP 2015 Ludbreg misija...mogoče

Objavljeno: 01 Mar 2015, 22:50
Napisal/-a aspirin1
Dolžan sem še nekaj.Pa nihče ni opomni?Spodnji del aviona-izgled.
Dodajmo še to.

RC electronics loger

Objavljeno: 13 Mar 2015, 19:24
Napisal/-a aspirin1
RC Electronics oziroma g.Andrej Vrečer se je potrudil in v roku enega dneva sem imel doma željeni izdelek-loger.
Seveda sem najprej dal zadevo na tehnico.Obljubljena teža je 6 gramov.Vesel sem bil številke na tehnici-4,6 grama.Iz nosu Vortex2 vzamem 2,4 grama uteži (res velike številke) in brez problemov stisnem loger ob sprejemnik.Težišče ostane enako.
Po nalaganju softwera in gonilnikov se neučakano priklopim na test.Hodim gori doli po sobi.Seveda vmes simuliram razne dvige in spuste.Po priklopu na računalnik mi zadevo zazna ampak napiše,da podatkov ni.Po navadi plava luč in odgovor Andreja:"Če ne boš šel v luft ne bo memoriziral."
To je pametni loger in ve kdaj blefiram.
Torej na mrzli veter v sunkih.Ne ogret se razume in samo,da vržem malo.Torej brez pravega treninga kar nekaj metov na 45-47 metrov.Kar zadovoljen glede na hladno vreme.
Moram pa dodati oziroma citirati še besede Andreja:"Tisti taprav izdelek za ekipo bo bomba".
Sladko pričakovanje.

Več podatkov na:http://www.rc-electronics.org/

V trupu Vortex2

Objavljeno: 14 Mar 2015, 12:23
Napisal/-a aspirin1
Takole pa izgleda 4,5 gramski loger RC Multi2v trupu Vortex2.Kot pri fotografiji-manj je več.Pravzaprav glede na velikost trupa ima v svoji notranjosti Vortex2 dovolj prostora za kakšne dodatne napravice. =D>
Pa tako me je skrbelo za prosti kanal.Le kje ga bom dobil od petih zasedenih na MPX RX-5 light?Zaenkrat vse tako,kot mora biti.

Re: SP 2015 Ludbreg misija...mogoče,korakec

Objavljeno: 03 Apr 2015, 23:01
Napisal/-a aspirin1
Pozdravljeni
Pomlad je tu.Dehti v zraku.Zadnji Vortex-i 2 tik pred novimi.Motivacijski sestanek in lahek trening.
Prišle težko pričakovane napajalne enote Smart Lipo 450 mAh z elektroniko in težo 15 gramov.
Vsi smo šli malo reztegniti krilca (roke).Še je ostalo nekaj od lanskega leta.Grega tokrat v vlogi fotografa.Denis glavni metalec.Sam se pa bojim za avion.Grega že ve zakaj..
Torej akuji so tu.Bilo tudi potrjeno kateri servoti pridejo za SLO ekipo.
Ostalo sledi ob fotkah

Re: SP 2015 Ludbreg misija...mogoče

Objavljeno: 03 Apr 2015, 23:05
Napisal/-a aspirin1
In ker je mrak hitro padal ter so se pobirale stave,koliko bom letel ob Denisovem metu..nekaj romantičnih fotk..

Re: SP 2015 Ludbreg misija...mogoče

Objavljeno: 03 Apr 2015, 23:10
Napisal/-a aspirin1
Ja takole za primerjavo.Denis vrže jaz letim...stave so bile od 2.20 do 2.50 in jaz pogumno 3.00 minute.V mraku in hladnem zraku cca.10 stopinj smo naleteli 2 minuti in 48 sekund maksimalno.Da bi jaz tako vrgel-takoj podpišem..

Re: SP 2015 Ludbreg misija...mogoče

Objavljeno: 03 Apr 2015, 23:13
Napisal/-a aspirin1
Pa še višine...

Re: SP 2015 Ludbreg misija...mogoče

Objavljeno: 04 Apr 2015, 00:53
Napisal/-a warwick
Ce smo iz 50m uspeli naketet 2:48 v temi prakticno, bi clovek rekel da mamo super orodje v rokah. Ce pa bi gledal samo svoje mete, pa bi rekel slabo, slabo :) nic jajc pa mesa za mene letos :D bo treba kar po hrenu vsekat samo, da bom bolj šarf ;)

Re: SP 2015 Ludbreg misija...mogoče

Objavljeno: 04 Apr 2015, 05:03
Napisal/-a aspirin1
Ja enkrat je bilo 2,48 preje (tudi ob stavah) pa 2,28.Saj se spomnite.Pa smo imeli priče.Pa si nismo zapomnili,kaj je kdo rekel.Res pa je orodje odlično nastavljeno na termik fazi.Pri štartni fazi pa bo potrebno še nekaj korekcij.Beri par klikov.O spremembi težišča še poročam.Tisti o pred 68mm.

Ludbreg prvi resni trening

Objavljeno: 27 Apr 2015, 10:07
Napisal/-a aspirin1
Po usklajevanjih (kot vedno) smo uspeli skoordinirati naš odhod na prizorišče letošnjega svetovnega prvenstva-Ludbreg.Precej točno in usklajeno smo s našli na verandi hotela Raj,kjer smo v lepem a vetrovnem vremenu predebatirali naloge treninga.Določena je bila,kot prednostna točka taktika in odločanje,kje so stebri dviganja.Oziroma bolje,kje bodo po naših izkušnjah dviganja.Smatram,da smo dokaj uspešno opravili prvi test.Lahko napišem,da smo v 80% uspešno določali kje bo dviganje.Glavna teža odločanja je padla na Grega U.Zopet je pihal zmeren južni veter na trenutke zahodnik.Neugodna smer vetra za Ludbreg.Trening se je vršil praktično pod polno obremenitvijo.Zelo malo taktiziranja.Na koncu še malo interne tekme in vmes nekaj vložkov,kateri skoraj ne manjkajo nikoli.Pikiranje do dna.Iz višine 40 metrov takoj po štartu na polno.Škoda predvsem na trupu-neverjetno,kako kevlar ublaži takšen udarec.Krila praktično cela.Duša pa zelo ranjena.Ampak Miljenko Frančić ne pusti gostov na cedilu.Popelje me (ja jaz sem bil osmoljenec) v njihove prostore za popravilo modelov.Dobim stari trup on sina Nikole in samo menjam servo hod smeri in višine in že letim.Vendar se mi toži po mojem natreniranem Vortexu.Kako sem ga bil navajen sem videl ob povratkih proti vetru iza želežniške proge.Prepričan sem,da z svojim ne bi sedel dvakrat izven polja.Zato pa je Grega U. toliko bolj užival ob nabiranju točk.Bilo tudi neposredno srečanje v zraku in na tleh Denisa in Grega.
Po napornem treningu in naporni malici smo se ohladili ob osvežejočih pijačah ter nato odšli na ogled možnih lokacij za tekmovalce.Osebno mi je bil všeč prostor ob in vznožju gradu-praktično sredi mesta.Kako bo bomo videli.Organizator je Slo ekipi obljubil top pozicije.
Počasi dojemamo,kakšen velik projekt je organizacija tekmovanja na tem nivoju.

Re: SP 2015 Ludbreg misija...mogoče

Objavljeno: 27 Apr 2015, 10:14
Napisal/-a aspirin1
In nato metanje.Na vse možne načine.Predvsem ugibanje in določanje mesta,kjer se bo našlo dviganje.Kar dobri smo bili.Upam,da še kdo pohvali trud in zavzetost

Re: SP 2015 Ludbreg misija...mogoče

Objavljeno: 27 Apr 2015, 10:17
Napisal/-a aspirin1
In se je GregaU. potrudil.Stiskal zobe in samo,da se je tekmovalo.Pa je bil srečen.

Re: SP 2015 Ludbreg misija...mogoče

Objavljeno: 27 Apr 2015, 10:21
Napisal/-a aspirin1
In potem,ko se segreje mu uspe premagati tudi Denisa.Sprašujem,kako sta se kaj peljala domov.Denis je sigurno poslušal "Esmeraldo"..

Re: SP 2015 Ludbreg misija...mogoče

Objavljeno: 27 Apr 2015, 20:18
Napisal/-a aspirin1
Gostitelji člani modelarskega kluba Rudolf Fizir,Ludbreg so se tradicionalno zelo potrudili.Po flikarijah in menjavi trupov za nadaljevanje treninga sta vmes imela bližnje srečanje tudi Denis in GrgaU..Kot pri formuli so te "žiletke" zelo,zelo nevarne tudi ob nežnejših srečanjih.Ne glede na trdnost so krila pravi Olfa nožeki.Režejo,sekajo...obglavljajo repe.
Nekaj fotk od malo manj veselih dogodkih.

Re: SP 2015 Ludbreg misija...mogoče

Objavljeno: 27 Apr 2015, 20:24
Napisal/-a aspirin1
Potem je sledilo družabno srečanje-gablec in pogovori ter ideje za naprej.Mogoče kakšna na to temo.