SuperGee

Modeli jadralnih letal z metom iz roke

Moderator: samo3d

Odgovori
Uporabniški avatar
zerdoner
Freak
Prispevkov: 612
Pridružen: 18 Dec 2005, 13:19
Kraj: Polzela

Re: SuperGee

Odgovor Napisal/-a zerdoner » 17 Feb 2013, 21:17

zdravi. folije nisem nikoli z nobenemu ločilcu mazu in se mi še nikoli ni barva prijela folije. vedno jo samo obrišem z papirnato brisačo in to je to. barvo pa uporabljam navadno v spreju. počakam vedno, da je barva popolnoma suha nato dam gor tkanino in z kartico razmažem smolo. popivnam jo z papirnato brisačo. barva ostane lepo na laminatu.

ludwe
Freak
Prispevkov: 839
Pridružen: 16 Mar 2008, 14:37
Kraj: CERKNICA

Re: SuperGee

Odgovor Napisal/-a ludwe » 17 Feb 2013, 21:47

Zdravo.
Men barva ni odstopila od folje,ko sem testno probal na enem koncu folije.mozno je ,da se ni zadost posusila.bom juti probal se enkrat.uporabil pa sem navaden akrilni sprej.
Cez laminat pa najbrz ni dobro barvat?
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo dobro naredili prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat.

ludwe
Freak
Prispevkov: 839
Pridružen: 16 Mar 2008, 14:37
Kraj: CERKNICA

Re: SuperGee

Odgovor Napisal/-a ludwe » 19 Feb 2013, 09:33

Ko že misliš,da znaš pa tole:
Slika
Slika
Najbrž sem vse skupaj preveč popivnal ali pa je morda krivo to da sem foljo na posteljico prilepil z selotejpom,ker nisem želel ,da se folija premika in je na mestih kjer je bil selotejp(zvit v rolco)nastala delaminacija.Bolj se nagibam k drugi varjanti.
Prvi rob mi je ratal bolje kot prvič.Uporabil sem tudi drug čopič (ploščat) in se je bolje obnesel.
Slika
Skratka vse skupaj jemljem kot šolo za naprej in sem kar zadovoljen.Si pa nisem mislil ,da bo med izdelanima polovicama tako majhna razlika v teži.Leva ima 73,5g desna pa 73,2g.
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo dobro naredili prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat.

ludwe
Freak
Prispevkov: 839
Pridružen: 16 Mar 2008, 14:37
Kraj: CERKNICA

Re: SuperGee

Odgovor Napisal/-a ludwe » 22 Feb 2013, 10:48

Ja nisem zaspal.vso stvar sem končal do te meje ,,da počasi sestavljam.Se mi pa je zalomilo pri kotu krila.V skici ki jo imam je nekako nakazano EVD 2 stopinji.Zanima me a je to to al sem narobe zračunal.Imam kar nekaj lufta za nastavit bi pa raje dobil še kakšno potrditev iz prakse .
lpr
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo dobro naredili prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat.

razkent
Freak
Prispevkov: 905
Pridružen: 21 Mar 2006, 19:11
Kraj: Ljubljana

Re: SuperGee

Odgovor Napisal/-a razkent » 22 Feb 2013, 14:30

Če imaš originalne profile, je najbolje, da je ravni del spodnje površine krila vzporeden z vrhom tailbooma. Itak imaš pendel višinec in ni tako važno.

ludwe
Freak
Prispevkov: 839
Pridružen: 16 Mar 2008, 14:37
Kraj: CERKNICA

Re: SuperGee

Odgovor Napisal/-a ludwe » 22 Feb 2013, 14:54

Ja profili so original.Sej poravnano pa imam z tailboomom potem bo ok.aja višinc pa ni pendel je klasika in mi kot nanese 2 stopinji.
Hvala
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo dobro naredili prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat.

Uporabniški avatar
GregaU
Freak
Prispevkov: 948
Pridružen: 13 Apr 2005, 16:21
Kraj: HALOZE

Re: SuperGee

Odgovor Napisal/-a GregaU » 24 Feb 2013, 19:35

Pozdrav,
Pri pendel repu se pri reglaži modela večinoma ukvarjaš z nastavitvijo ustreznega težišča. :whistle:
Pri klasičnem repu, pa je dobro zadeti vpadni kot klasičnega repa ter težišče. =;
Dobro bi bilo, če imaš mogoče možnost (ali pa si to možnost še pustiš), da po prvih testnih letih še lahko kako vplivaš na vpadni kot repa v primeru, da bi se na testu izkazalo za potrebno. 8-[

Drugače pa lepo napreduješ z gradnjo in lekcijami GFK postopkov =D> .
Z veseljem spremljamo nadaljevanje. =P~

LP Grega

ludwe
Freak
Prispevkov: 839
Pridružen: 16 Mar 2008, 14:37
Kraj: CERKNICA

Re: SuperGee

Odgovor Napisal/-a ludwe » 25 Feb 2013, 09:34

Zdravo!
Zaenkrat sem nastavil kot 2 stopinji ,sem si pa pustil možnost nastavljanja kota na predjem krilu.Prvo krilo se skupaj z konektorjem natakne na puše ,ki sem jih ulepil v trup.Nastavke na krilih pa lahko še pobrusim , v kolikor bo to potrebno.Zadnjega sem zalepil ,,toda če bo kriza bom pač tudi to porihtal.Trenutno mi pa dela stojijo ,ker čakam servo za višino.Bom pa naložil še malo slik na forum,samo ,da najdem malo časa.
Glede lekcij GFK je pa samo prikaz kje sem ga polomil pa mogoče komu za mano ne bo potrebno delat 2x :D .Ko tole delaš prvič imaš že sam z sabo dosti dela(rokavice,priprava čopiči valjčki zaščita...)Če kaj pozabiš je štala.Potem so pa tukaj še tkanine rovingi folije ... in hitro pride do slabih rezultatov.Sam sem se tukaj veliko naučil in sploh ni neki bav bav in bom še gradil po tej tehniki.Samo kilometrino rabim pa bo.
Aja še vedno iščem kakšne majne bat.sicer imam naročene lipo 2s ampak bom moral še napetost nekako zmanjšat.
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo dobro naredili prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat.

Uporabniški avatar
Zaunkönig
Profesor
Prispevkov: 1433
Pridružen: 20 Feb 2012, 09:51
Kraj: Ljubljana

Re: SuperGee

Odgovor Napisal/-a Zaunkönig » 25 Feb 2013, 12:32

Tudi na 1S bi delal brez problema, če bi kupu pa single cell servote bi pa sploh zmagal .... v hk so kar dobri za 7 dolarčku

oz. le sprejemnik je lahko problem ... moj sicer laufa baje že z 2.4V
DS Day - Velika Planina Official Video ... Welcome to the Dark Side

https://youtu.be/OAtj3f9Wsv0

ludwe
Freak
Prispevkov: 839
Pridružen: 16 Mar 2008, 14:37
Kraj: CERKNICA

Re: SuperGee

Odgovor Napisal/-a ludwe » 25 Feb 2013, 13:39

Sevote mam d47 3x in en hs 45 hb.Sprejemnik pa frsky.Enkrat sem že imel 1s napajanje in dodatno voltagebooster pa je zadeva špilala.Sem tudi že iskal aaaa bat pa jih pri nas nimajo al pa jest ne najdem.Bom probal kakšno diodo vmes na lipo scint pa da vidim,kaj bo.Mater zunej sonce jst pa vse na pol končano me kar zvija. :D
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo dobro naredili prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat.

LangusJ
Tekmovalec
Prispevkov: 441
Pridružen: 28 Jun 2011, 06:30
Kraj: Križe

Re: SuperGee

Odgovor Napisal/-a LangusJ » 25 Feb 2013, 13:57

Ta sprejemnik: HK GT-2 in servoti HXT500 preverjeno delujejo na 1S - hitrost in navor sta jasno nižja kot ob "običajnih" napetostih.
LP
Janez

mihec87
Dr. Modelar
Prispevkov: 3857
Pridružen: 24 Jan 2005, 18:57
Kraj: Velenje

Re: SuperGee

Odgovor Napisal/-a mihec87 » 25 Feb 2013, 15:12

Kaj pa servoti+sprejemnik ki delajo na 2s?
Modelarji smo kot trobentice,ko skopni sneg ter pride pomlad, pokukamo na plano..

Uporabniški avatar
Zaunkönig
Profesor
Prispevkov: 1433
Pridružen: 20 Feb 2012, 09:51
Kraj: Ljubljana

Re: SuperGee

Odgovor Napisal/-a Zaunkönig » 25 Feb 2013, 16:03

Graupner gr12 ima razpon od 2.4 do 8,4V :)

Servači so pa tudi že high voltage, samo so večinoma mišljeni le za večje modele. Klasike 6V pa vsekakor ni pametno priklopit na 2s
DS Day - Velika Planina Official Video ... Welcome to the Dark Side

https://youtu.be/OAtj3f9Wsv0

ludwe
Freak
Prispevkov: 839
Pridružen: 16 Mar 2008, 14:37
Kraj: CERKNICA

Re: SuperGee

Odgovor Napisal/-a ludwe » 26 Feb 2013, 19:16

Jaoo danes končno dobim ta super servo hs 45 hb in ga uspem celu ulepit v zeloo majhno odprtino.Zadeva je celo delovala 5 min.Ko sem pa hotel še nastavit hode je pa servo samo še brnel.Pi..a mam srečo.Seveda sem ga razkopal in nisem uspel ugotovit kaj mu je .
Ali ima kdo kaj primernega za prodat ?Pogoj majhen ,zanesljiv-ni nujno ,da je nov.
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo dobro naredili prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat.

Uporabniški avatar
Boško
Tekmovalec
Prispevkov: 226
Pridružen: 02 Okt 2006, 10:22
Kraj: Rakek

Re: SuperGee

Odgovor Napisal/-a Boško » 26 Feb 2013, 23:32

Zdravo!

Sam da ga nisi s sekundarjem vlepil #-o
po možnosti z najbolj redkim
LP Boštjan

Vsako tele ima svoje veselje!

ludwe
Freak
Prispevkov: 839
Pridružen: 16 Mar 2008, 14:37
Kraj: CERKNICA

Re: SuperGee

Odgovor Napisal/-a ludwe » 27 Feb 2013, 08:30

Z mitopurjem.Sem ga razkopal pa zgleda ,da se zobnik ,ki pride na osi motorja vrti v prazno.Zobniki se lepo vrtijo.j.bi ga zdaj.Bo treba novga.Bom pa sleepa prpravil na kakšen hud JZ pa gas na slivnico ali strmco :D
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo dobro naredili prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat.

Uporabniški avatar
Zaunkönig
Profesor
Prispevkov: 1433
Pridružen: 20 Feb 2012, 09:51
Kraj: Ljubljana

Re: SuperGee

Odgovor Napisal/-a Zaunkönig » 27 Feb 2013, 08:50

Kar povej kdaj, jaz že svinčene štange za svojga režem :lol:
DS Day - Velika Planina Official Video ... Welcome to the Dark Side

https://youtu.be/OAtj3f9Wsv0

ludwe
Freak
Prispevkov: 839
Pridružen: 16 Mar 2008, 14:37
Kraj: CERKNICA

Re: SuperGee

Odgovor Napisal/-a ludwe » 27 Feb 2013, 12:33

HE,HE itak se slišmo.Zdej ,ko prihajajo lepši dnevi bo tud na jugo obrnilo pa bo veselica.
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo dobro naredili prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat.

ludwe
Freak
Prispevkov: 839
Pridružen: 16 Mar 2008, 14:37
Kraj: CERKNICA

Re: SuperGee

Odgovor Napisal/-a ludwe » 10 Mar 2013, 21:52

Evo gremo dalje.vmes sem si izdelal platke različnih debelin za krmilne ročice, pokrove servotov.
Slika
mater so lepe.
Povezave,konektor je od starega računalnika
Slika
Slika
tud ta je lep karbonski
Slika
Slika
Štrom:Sprejemnik mi dela od 3-16V zato sem uporabil diodo oz.regulator 1A ,ki zbije napetost na 5V.Upam,da bo delalo


Slika
Slika
Slika
Slika
Končna teža z kar nekaj balasta v nosu je 324g.Pojma nimam je to težko -lahko .
Jutri grem na zrak z njim.Me pa zanima kako nastavit faze letenja?Predvsem me zanima start,termik in ali se uporablja še kakšno nastavitev?
Kako naj se lotim prvih metov oz nastavitev ,da ga že takoj ne usadim v zemljo.
Aja ,da ne pozabim Boško hvala za servo.
LPR
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo dobro naredili prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat.

Uporabniški avatar
sharkpade
Tekmovalec
Prispevkov: 338
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:40
Kraj: LJ

Re: SuperGee

Odgovor Napisal/-a sharkpade » 11 Mar 2013, 08:01

Faze letenja so normal, thermik in speed. Kar pomeni da za thermik imaš rahel odklon krilc navzdol... cca 5mm, za normal jih imaš v centru, za speed pa ene 3mm pokonci. Štartaj ga pa najprej iz roke kot hlg-ja da vidiš kako je s težiščem. Ko ga tako natrimaš pa se lahko malo zavrtiš. Za štart moraš drugače imeti namiksano višino malo na gor, ampak to določaš sproti. Rabiš kar kkšno urco da vse skupaj natrimaš :)

lp

Miha
Vse je relativno :D

ludwe
Freak
Prispevkov: 839
Pridružen: 16 Mar 2008, 14:37
Kraj: CERKNICA

Re: SuperGee

Odgovor Napisal/-a ludwe » 11 Mar 2013, 09:30

Zdravo!
Zanima me predvsem za štart.Pri metu za krilo dvignem krilca+ višina na gor ali samo višina na gor.
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo dobro naredili prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat.

Uporabniški avatar
modelarcina
Profesor
Prispevkov: 1037
Pridružen: 18 Jan 2006, 13:30
Kraj: kamnik

Re: SuperGee

Odgovor Napisal/-a modelarcina » 11 Mar 2013, 12:29

Helou
Na načrtu imas vse faze letenja..
run,float,range

http://www.charlesriverrc.org/articles/ ... ergee2.pdf


lp
www.okarbon.eu

ludwe
Freak
Prispevkov: 839
Pridružen: 16 Mar 2008, 14:37
Kraj: CERKNICA

Re: SuperGee

Odgovor Napisal/-a ludwe » 11 Mar 2013, 14:05

Danes je končno po vseh zapletih prišel na zrak.Ker je kar precej pihalo sem ga samo malo metal .Za štift še nisem prijel ker moram najprej še malo na hlg potrenirat.Potrimat sem ga moral malo navzgor kakšen mm,po smeri ter nagibu zaenkrat nič.Po prvem metu se mi je kar zasmejalo,ker je zadevca kar švignila gor.Nekaj malega sem tudi pojadral.Skratka super.

@ modelarčina zdravo!
Tudi tebi hvala za trup in sredice ter pomoč pri gradnji.V načrtu vidim ,da bi moral nastavit pri štartu krilca navzgor in višino tudi,sam sem nastavil krilca na gor višino pa na dol tako ,da tukaj šee vedno ostaja dvom kaj je prav.Se kar malo bojim ,da bo šel v luping če nastavim tako kot je v načrtu.Ali pa je mogoče pri izmezu na štift drugače.Pod kakšnim kotom pa se meče na štift?
Grem pa zdaj še mal na youtube pokukat :D
LPR
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo dobro naredili prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat.

Uporabniški avatar
Zaunkönig
Profesor
Prispevkov: 1433
Pridružen: 20 Feb 2012, 09:51
Kraj: Ljubljana

Re: SuperGee

Odgovor Napisal/-a Zaunkönig » 11 Mar 2013, 20:06

Čestitke, pa ne sam youtuba kukat, daj še kaj gor naloži :P
DS Day - Velika Planina Official Video ... Welcome to the Dark Side

https://youtu.be/OAtj3f9Wsv0

ludwe
Freak
Prispevkov: 839
Pridružen: 16 Mar 2008, 14:37
Kraj: CERKNICA

Re: SuperGee

Odgovor Napisal/-a ludwe » 11 Mar 2013, 20:35

mater a nisi videl ,da mam sam dve roki.V eno model v drugo komando za kamero pa zmanka :D .
Bomo tud kaj posneli sam ,da mal natreniram,da se ne boste preveč zabavali na moj račun. [-X .
LPR
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo dobro naredili prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat.

Odgovori

Vrni se na