Novi obrazci za točkovanje

Bojevanja z modeli letal

Moderator: Big A

Odgovori
Uporabniški avatar
IztokO
Začetnik
Prispevkov: 37
Pridružen: 28 Apr 2015, 11:51

Novi obrazci za točkovanje

Odgovor Napisal/-a IztokO » 01 Feb 2017, 14:34

Pozdravljeni!
Skozi preteklo sezono sem večkrat zasledil negodovanje oziroma nejasnosti v zvezi z aktualnimi obrazci, ki jih uporabljamo za točkovanje na tekmah. Na tekmi v Češki smo bili ekipa, ki je bila prisotna navdušeni nad obrazci, ki jih uporabljajo na tekmah Češkega prvenstva. V linku, ki ga prilagam je vzorec takšnega obrazca za kategorijo ww1, sicer pa so ostali obrazci na strani Češke AC zveze: http://www.aircombat.cz
V premislek do začetka sezone, če bi bili slučajno zainteresirani za uveljavitev novih obrazcev se javim da jih tudi ''prevedem'' za slovenski trg :D
Prednost teh obrazcev je predvsem jasnost, hitro izpolnjevanje in seštevek točk že na terenu, kar pohitri in olajša delo vneševalcu rezultatov.

Obrazec WW1: http://www.aircombat.cz/wp-content/uplo ... og-WWI.pdf
L.P. Iztok

Uporabniški avatar
vidx
Freak
Prispevkov: 959
Pridružen: 26 Jan 2005, 21:27
Kraj: koper
Kontakt:

Re: Novi obrazci za točkovanje

Odgovor Napisal/-a vidx » 01 Feb 2017, 18:07

Na področju obrazcev bodo vsekakor potrebne spremembe. Najmanj zato, ker bo potrebno prilagoditi oz narediti novega za kategorijo WW1, saj smo sprejeli nova pravila, ki vključujejo spremembe pri točkovanju.

Naj razložim bistveno razliko čeških obrazcev z našimi, če jo mogoče kdo, ki jih ni uporabljal v praksi ni opazil. Tako bo lažje razumeti.

Ob prijavi na tekmo tekmovalec odda svoje podatke, ki so vnešeni v računalnik za pripravo štartnega razporeda in obrazca za seštevek točkovanja. (za to bi morali pripraviti poseben list za podatke osebe, in v katerih kategorijah bo tekmoval/a)
Nato pa nima vsak tekmovalec svojega točkovalnega lista. Tukaj je glavna prednost, saj se listov z imeni tekmovalcev ne čaka na štartu. Glavni sodnik samo pokliče imena tekmovalcev, ki so na vrsti. Ob vsakem štartnem mestu, pa je podloga s praznimi točkovalnimi listi. Vsakokrat tekmovalec in sodnik vpišeta ime tekmovalca in rundo na novo. Točke posamezne runde se že na samem listku sešteje in jih tekmovalec in sodnik podpišeta po vsaki rundi. Po vsaki rundi se listke odnese za vnos v računalnik, novi prazni pa že čakajo na štartu. Tako je veliko manj možnosti za napake pri vnosu v računalnik, saj v računalnik vnašamo samo seštevke posamezne runde in ne vsakega reza in časa posebej. Prav tako se izognemo napakam pri seštevanju časa v točke, saj je na listku točna tabela za pretvorbo časa v točke.

Podpiram predlog in me veseli, da si pripravljen pripraviti slovensko različico, predlagam pa, da se pusti nekaj časa za morebitne pomisleke in vprašanja preden se takoj odločimo.
Flying Bastard Aircombat squadron

Uporabniški avatar
IztokO
Začetnik
Prispevkov: 37
Pridružen: 28 Apr 2015, 11:51

Re: Novi obrazci za točkovanje

Odgovor Napisal/-a IztokO » 01 Feb 2017, 21:54

Se strinjam, mislim, da je še dovolj časa do začetka sezone da se odločimo za spremembo. Vsekakor bi z to spremembo le pridobili in nič izgubili. Vaša mnenja in predloge pišite v komentarje.

pidalc
Tekmovalec
Prispevkov: 307
Pridružen: 12 Mar 2013, 20:26

Re: Novi obrazci za točkovanje

Odgovor Napisal/-a pidalc » 02 Feb 2017, 06:27

Podpiram novost.

Uporabniški avatar
cmaet
Tekmovalec
Prispevkov: 215
Pridružen: 22 Apr 2009, 20:33
Kraj: Ljubljana

Re: Novi obrazci za točkovanje

Odgovor Napisal/-a cmaet » 02 Feb 2017, 08:49

Menim, da so Češki obrazci velik korak naprej v primerjavi z našimi obstoječimi. Boljša preglednost, manjša možnost napak.
Sem za spremembo.
Elektro pogoni delujejo na bel dim. Če beli dim uide iz pogona, ne dela več.

Uporabniški avatar
Big A
Dr. Modelar
Prispevkov: 2016
Pridružen: 17 Nov 2003, 09:11
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Novi obrazci za točkovanje

Odgovor Napisal/-a Big A » 02 Feb 2017, 09:49

Zanimiva novost. Vendar ima poleg plusov vsaj dva minusa.
- Po starem so bili vsi podatki na enem kosu papirja (prijava tekmovalca in vse runde za eno kategorijo). Po novem predlogu pa bo prijava in vsaka runda na svojem papirju. To pomeni dva do petkrat več papirja - pač glede na število rund in glede na to, če bomo v bodoče prijavni list obdržali ali ne. Več papirja je po mojem mnenju slabost.
- V računalnik se bo za vsako rundo pri tekmovalcu vpisal samo skupni seštevek? Manj dela in hitrejši vnos v računalnik je vsekakor plus. Ampak s tem je manj podatkov v računalniku, odpade pa tudi objava detajlov pred razglasitvijo rezultatov. Kako bomo v bodoče navzkrižno preverjali rezultate? Bodo rezultati v bodoče izključno stvar tekmovalca in linijskega sodnika?

lp

Uporabniški avatar
vidx
Freak
Prispevkov: 959
Pridružen: 26 Jan 2005, 21:27
Kraj: koper
Kontakt:

Re: Novi obrazci za točkovanje

Odgovor Napisal/-a vidx » 02 Feb 2017, 12:09

Glede več papirja bo malo za razmislit kako pripraviti začetni vpisni list mogoče bi se lahko tudi vsi vpisali na enega. Kasneje pa bi bilo res nekaj več papirja za vsakega tekmovalca vsako rundo polovico lista.
Glede pomisleka o vnosu v računalnik pa lahko ohranimo vnašanje vseh podatkov. Bodo pa že sešteti tudi na listku, ki ga bosta izpolnila tekmovalec in sodnik in bo dvojna kontrola, saj se bo lahko ob vnosu v računalnik preverilo seštevek.
Flying Bastard Aircombat squadron

Uporabniški avatar
vidx
Freak
Prispevkov: 959
Pridružen: 26 Jan 2005, 21:27
Kraj: koper
Kontakt:

Re: Novi obrazci za točkovanje

Odgovor Napisal/-a vidx » 28 Mar 2017, 21:59

Pozdravljeni,

Novi obrazci po zgledu čeških so v pripravi, a niso še dokončani, bodo pa kmalu na vpogled za nadaljevanje diskusije o morebitni spremembi.

Dokler se zadeva ne zakljuci bomo obdržali star sistem, razen pri kategoriji WW1, kjer smo sprejeli nov pravilnik, ki upliva tudi na točkovanje.

Prilagam popravljen obrazec za kategorijo WW1 po novem pravilniku. Gre samo za popravljeno staro verzijo, zato je v njem ostalo točkovanje pilota in brzostrelk, a je sedaj točkovano z 0 točkami. Ko bodo obrazci novi tega ne bo več.
Bodite pozorni na napis "ACES INTERNATIONAL WW1 RULES 2016" pod glavo obrazca, ki sem ga dodal da ga nebi zamešali s staro verzijo. Vse ostalo je po izgledu enako razen točkovanja.
Priponke
WW I SCOREBOARD RULES 2016.pdf
(659.87 KiB) Prenešeno 41 krat
Flying Bastard Aircombat squadron

Odgovori

Vrni se na