Naj mi nekdo pove kako je možno da je pri vsej tej packariji(slika) zaribal motor??

Metanol je neka čudna mešanica z 10%nitra kupljen v Top modeltehniku. Do sedaj sem ga skozi ta motor spustil cca.4 tanke,( prej sem vedno uporabljal Cool power ali Rapicon iz DMTja)še prejšnji četrtek sem z modelom letel in ni zgledalo nič narobe,razen velike svinjarije,danes pa ko sem ponovno hotel dopoldan naredit par poletov mi je pa pri vžiganju cca. 3 x skoraj že zalaufal vendar vedno potem crknil,nato pa je kar naenkrat tako prijelo da se ga niti na roko ni več dalo obrnit.
Sprva sem mislil da je preveč zalit motor in sem odvil svečko,vendar glej ga zlomka,motor sploh ni bil zalit.Kasneje sva govorila s kolegom da se je mogoče razdrl ležaj,vendar se mi je to malo čudno zdelo,ker so bili ležaji ravno letos menjani.
Seveda od letenja potem ni bilo nič,doma sem pa motor podrl in pogledal kaj hudiča bi bilo narobe.
Ležaji vse OK,le bat je zablokiral čisto pod vrhom.Motor je 7.5ccm ASP in je (dokler nisem probal tega metanola) delal res perfektno!!
Bat nima obročka ampak je abc in da sem ga dobil iz srajčke sem moral parkrat kar fino s kladivom udarit da sem ga dobil ven.Seveda je motor fuč in sem model že nadomestil z drugim motorjem oz. iz treh starih motorjev sem uporabil dobre komponente da sem spet "vozen".
Seveda sem kompletno galono goriva tudi takoj preč vrgu in ga niti na deleč več nočem videti!!

Je imel še kdo drug kake podobne probleme z njihovim gorivom?