gradnja modela mini eco expert

Debate o ECO colnih.

Moderatorji: KlemenRIntruder

Uporabniški avatar
kristjangriljc
Tekmovalec
Prispevkov: 330
Pridružen: 10 Sep 2009, 17:20
Kraj: Kamnik

gradnja modela mini eco expert

Odgovor Napisal/-a kristjangriljc » 02 Maj 2010, 14:16

Živjo!!!
Novo temo sem odprl z namenom,da vam pokažem gradnjo mojega modela kategorije mini eco expert. Čoln sem kupil pri MM (Mitja Muhič).
Čoln je dolg 42cm,širok 22,5cm. Vanj nameravam vgraditi navedene konponente:
MOTOR
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=4200
REGULATOR
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 50-65A_ESC
AKUMULATORJI
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=9165
L.P.
S50MX
aggr3ssiv@gmail.com

Uporabniški avatar
kristjangriljc
Tekmovalec
Prispevkov: 330
Pridružen: 10 Sep 2009, 17:20
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a kristjangriljc » 02 Maj 2010, 14:17

Slike prilepim kmalu.
S50MX
aggr3ssiv@gmail.com

Uporabniški avatar
tornado
Dr. Modelar
Prispevkov: 2399
Pridružen: 17 Jan 2003, 01:00
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a tornado » 02 Maj 2010, 17:43

Ta materija mi ni najbolj poznana, toda, ali ne bi raje izbiral v tej smeri??:-k :-k :-k :-k

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... rCooled%29

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... rCooled%29

Tudi pri akuju se mi zdi, da bo malce prešvoh. :-k :-k
Lp Rado


Slika
Slika


Skype: tornado2405

Uporabniški avatar
blaž berden
Profesor
Prispevkov: 1510
Pridružen: 24 Nov 2005, 16:20
Kraj: Murska Sobota - Maribor

Odgovor Napisal/-a blaž berden » 02 Maj 2010, 17:50

Akuje vzami vsaj 1800mah, regler SS je ok amak ob prvi kaplici vode se do iz njega pokadilo, sprobano na 40A verziji :lol:
LP Blaž :)

Uporabniški avatar
MM
Razpravljalec
Prispevkov: 139
Pridružen: 31 Avg 2007, 17:16
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a MM » 02 Maj 2010, 18:22

Živjo,

Lahko napišem kaj imam jaz v točno tem čolnu in lahko rečem da je super kombinacija, z malo sreče tudi zmagovalna na kakšni tekmi :D
-motor imam točno ta, ki si ga ti naročil: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=4200
-regler: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... s_Boat_ESC
-lipo 2S 2100mAh, teža 108g

LP, Mitja

Uporabniški avatar
kristjangriljc
Tekmovalec
Prispevkov: 330
Pridružen: 10 Sep 2009, 17:20
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a kristjangriljc » 03 Maj 2010, 06:22

Evo tukaj vam prilepim slike. Krmilo sem že vgradil.
Ali bi se dalo regulator zasilikonirati.
Priponke
IMG_0262.JPG
IMG_0262.JPG (201.95 KiB) Pogledano 2939 krat
IMG_0263.JPG
IMG_0263.JPG (163.34 KiB) Pogledano 2939 krat
IMG_0261.JPG
IMG_0261.JPG (251.28 KiB) Pogledano 2939 krat
S50MX
aggr3ssiv@gmail.com

Uporabniški avatar
8pac
Profesor
Prispevkov: 1608
Pridružen: 07 Sep 2008, 15:26
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a 8pac » 03 Maj 2010, 06:58

Reglerja ne smeš zasilikonerati ker vsak silikon vsebuje kisline itd. in čez čas ti bo šel v rit. Raje potem kupi tisti sprej ki se uporablja za navtiko za zašćito elektronskih naprav.

Uporabniški avatar
kristjangriljc
Tekmovalec
Prispevkov: 330
Pridružen: 10 Sep 2009, 17:20
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a kristjangriljc » 03 Maj 2010, 07:07

Ali lahko prilepiš kakšen link za nakup tega spreja.
S50MX
aggr3ssiv@gmail.com

Uporabniški avatar
kristjangriljc
Tekmovalec
Prispevkov: 330
Pridružen: 10 Sep 2009, 17:20
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a kristjangriljc » 03 Maj 2010, 07:53

Doma sem našel lipo baterijo 2200mah.
http://www.bw-design.be/shop/product/go ... -2s1p-33c/
Moje oblike lipotov na netu nisem našel. Moji imajo 150g.
S50MX
aggr3ssiv@gmail.com

Uporabniški avatar
MM
Razpravljalec
Prispevkov: 139
Pridružen: 31 Avg 2007, 17:16
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a MM » 03 Maj 2010, 08:06

Lahko imaš tudi te lipote, ampak če boš želel tekmovati moraš imeti lipo celice lažje od 110g.
Tukaj imaš link kjer so razložena pravila:
viewtopic.php?t=50452

LP

Uporabniški avatar
kristjangriljc
Tekmovalec
Prispevkov: 330
Pridružen: 10 Sep 2009, 17:20
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a kristjangriljc » 03 Maj 2010, 11:33

saj to vem,samo nikjer na hobby kingovi strani ne dobim lipotov nad 1000mah iz manj kot 110g. Tukaj imam link lipotov z 1000mah in 107g.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Lipo_Pack
S50MX
aggr3ssiv@gmail.com

Uporabniški avatar
tornado
Dr. Modelar
Prispevkov: 2399
Pridružen: 17 Jan 2003, 01:00
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a tornado » 03 Maj 2010, 11:40

Na začetni strani imaš FILTER za izbiro akujev, kjer vpišeš nekaj osnovnih iskanih parametrov.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ap=2&con=2
Lp Rado


Slika
Slika


Skype: tornado2405

Uporabniški avatar
MM
Razpravljalec
Prispevkov: 139
Pridružen: 31 Avg 2007, 17:16
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a MM » 03 Maj 2010, 11:44


Uporabniški avatar
kristjangriljc
Tekmovalec
Prispevkov: 330
Pridružen: 10 Sep 2009, 17:20
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a kristjangriljc » 03 Maj 2010, 12:01

To že.
A ko recimo odpreš določen izdelek naprimer ta.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=9169
Ko ga odpreš ti piše teža 153g,ko pa pogledam tisto razpredelnico je teža 108g.
S50MX
aggr3ssiv@gmail.com

Uporabniški avatar
kristjangriljc
Tekmovalec
Prispevkov: 330
Pridružen: 10 Sep 2009, 17:20
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a kristjangriljc » 03 Maj 2010, 12:02

Hvala MM. :D :D :D :D
S50MX
aggr3ssiv@gmail.com

Uporabniški avatar
tornado
Dr. Modelar
Prispevkov: 2399
Pridružen: 17 Jan 2003, 01:00
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a tornado » 03 Maj 2010, 12:10

kristjangriljc napisal/-a:To že.
A ko recimo odpreš določen izdelek naprimer ta.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=9169
Ko ga odpreš ti piše teža 153g,ko pa pogledam tisto razpredelnico je teža 108g.
Zanimivo.... :-k :-k :-k #-o #-o

Ker mi vrag ne da miru, sem jim že poslal vprašanje o različnosti podatkov.
Lp Rado


Slika
Slika


Skype: tornado2405

Ultralajt
Dr. Modelar
Prispevkov: 13455
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:57
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ultralajt » 03 Maj 2010, 12:13

Eno je teža artikla, drugo pa je teža artikla vključno z embalažo, ki služi za to, da se poštnina zaračuna glede na težo paketa in ne na težo artikla.

Uporabniški avatar
kristjangriljc
Tekmovalec
Prispevkov: 330
Pridružen: 10 Sep 2009, 17:20
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a kristjangriljc » 03 Maj 2010, 12:21

Potem je teža artikla v razpredelnici,ki jo je prilepil tornado brez embalaže.
Zadnjič spremenil kristjangriljc, dne 15 Maj 2010, 13:35, skupaj popravljeno 1 krat.
S50MX
aggr3ssiv@gmail.com

Uporabniški avatar
tintek
Dr. Modelar
Prispevkov: 2227
Pridružen: 18 Jul 2005, 12:22
Kraj: cerkno

Odgovor Napisal/-a tintek » 03 Maj 2010, 13:08

Točno tako weight:153g je teža z embalažo (se računa pri poštnini)
Pack Weight: 108g pa je teža paketa (nekje celo piše ali z kabli in konektorji...) tukaj gre pomoje za komplet kar je na sliki.
Če pa še zamenjaš konektor ter kable pridobiš še kak gram.

LP
LP Tine

Kaj malga tut postružim

Uporabniški avatar
tornado
Dr. Modelar
Prispevkov: 2399
Pridružen: 17 Jan 2003, 01:00
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a tornado » 06 Maj 2010, 09:04

Da rešino dilemo, odgovor iz prve roke. Vprašal sem za paket akujev z poadtki o teži: 116g in 173g.

Odgovor:
Dear Customer,

Thank you for your email.

Please kindly note that 177g is the gross weight with packing. We need to wrap batteries with packing materials to protect them from damage and crash in transit.

If you have any further questions, please do not hesitate to contact us.

Best Regards,
Apple
Iz tega je razvidno, da upoštevaš podatek o neto teži, to je manjša vrednost. :wink:
Lp Rado


Slika
Slika


Skype: tornado2405

Uporabniški avatar
kristjangriljc
Tekmovalec
Prispevkov: 330
Pridružen: 10 Sep 2009, 17:20
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a kristjangriljc » 06 Maj 2010, 14:28

Z temo nadeljujem ko dobim paket iz hobbykinga. :D :D :D :D :D :D :D
S50MX
aggr3ssiv@gmail.com

Uporabniški avatar
kristjangriljc
Tekmovalec
Prispevkov: 330
Pridružen: 10 Sep 2009, 17:20
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a kristjangriljc » 15 Maj 2010, 13:32

Končno je prišel paket,da lahko spet nadaljujem z gradnjo. \:D/
Imam pa eno vprašanje ali lahko na ta pogon uporabim ta propeler.

MOTOR
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=4200

PROPELER
http://mibomodeli.si/trgovina/index.php ... ts_id=4586
l.p. Kristjan
S50MX
aggr3ssiv@gmail.com

Uporabniški avatar
MM
Razpravljalec
Prispevkov: 139
Pridružen: 31 Avg 2007, 17:16
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a MM » 15 Maj 2010, 16:50

Lahko kupiš ta propeler, ampak bo mogoče malo prevelik. Jaz sem uporabljal tudi ta vijak in sem mu zmanjšal premer na 27,5mm.

lp

Uporabniški avatar
kristjangriljc
Tekmovalec
Prispevkov: 330
Pridružen: 10 Sep 2009, 17:20
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a kristjangriljc » 16 Maj 2010, 11:58

Kje naj naredim izhod za vodno hlajenje? Ali na spodnji strani modela ali na zgornji? Ali lahko prilepite kakšne slike.
S50MX
aggr3ssiv@gmail.com

Uporabniški avatar
The Edge
Profesor
Prispevkov: 1014
Pridružen: 10 Jan 2004, 20:59
Kraj: Senovo

Odgovor Napisal/-a The Edge » 16 Maj 2010, 12:23

Zdravo,

izhod za vodo je izveden na različne načine. Nekateri imajo narejen izhod ob strani modela. Tako lahko vidiš da ti hlajenje dela 100%.

druga možnost je, da izpelješ hladilno cev nekje 10cm pred propelerjem-vijakom. Pred propelerjem se pojavi podtlak in vodo dodatno ven vleče. To ustvari večji pretok vode skozi cel sistem in če imaš probleme z gretjem kljub hlajenju, je to dobra rešitev. pomembno pa je, da je cevka obrnjena kontra cevki pri vstopu vode v hlajenje.

na mojih čolnih sem prvotno delal sitem ob strani, ampak se je drugi način pokazal za boljšega.

lp
Life is too short to dance with an ugly woman

Odgovori

Vrni se na