Multiplex Acro Master

Modeli športnih in akrobatskih letal
tyb
Razpravljalec
Prispevkov: 123
Pridružen: 30 Nov 2006, 19:14

Odgovor Napisal/-a tyb » 30 Okt 2008, 19:07

afpd sem zrihtal, najlepša hvala.

zdaj pa eno vprašanje glede pogona letala, in sicer, imam že tole :

http://www.stopar.si/Elektro%20pogon/Ra ... 542-06.htm

propeler 12x6 ali pa 11x7, ( to še morem raziskat kaj pomenijo tele številke in kaj je bolj priporočeno )

pa 2100 3s lipo.

ali bo tole vredu / premočno / prešvoh?

lp

Uporabniški avatar
airforce
Profesor
Prispevkov: 1015
Pridružen: 27 Okt 2006, 12:13
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a airforce » 30 Okt 2008, 19:10

Tale motorček je pa direktno turnigy v rdeči barvi.

Sem imel taksen motor, na acromastru, le da je bila firma turnigy, prop sem imel 14x8 8) 8) pa 3s 2,2Ah LiPo Teza 1100g, raketa 8)
Lep pozdrav
Medard

tyb
Razpravljalec
Prispevkov: 123
Pridružen: 30 Nov 2006, 19:14

Odgovor Napisal/-a tyb » 30 Okt 2008, 19:23

raketa pomeni torej vreju 8)

kaj pa ojačitve tega nosilca za motor si naredil al si pustil orginal?

malo me skrbi, ko sem testno probal motor na prop 11x7 je malo zvijalo, je pa res da ni na nosilcu tiste palčke ki se more zalepit noter, jo morem nardit.

Uporabniški avatar
sennheiser
Freak
Prispevkov: 483
Pridružen: 19 Nov 2005, 18:37
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a sennheiser » 30 Okt 2008, 19:50

Originalni nosilec je prešvoh! Moj model ima trenutno rtf pod eno kilo, tudi malo lažji motor ampak mu manjka malo moči. Nosilec obvezno ojačat!

tyb
Razpravljalec
Prispevkov: 123
Pridružen: 30 Nov 2006, 19:14

Odgovor Napisal/-a tyb » 30 Okt 2008, 20:02

kakšne nasvet glede ojačitve?

model je že skupaj sestavljen tako da ga ne morem razstavit, treba najt drugo rešitev, sem gledal nekje ko so ojačali ko je še razstavljen.

imam pa ploščo aviošpere al kak se reče, mi je g.stopar priporočal, je dokaj močna stvar, in pa epoksi lepilo, ki bi naj držalo kar konkretno tole skupaj, samo ideje kaj z tem narejit pa nimam :oops:

Uporabniški avatar
Nikalaj
Tekmovalec
Prispevkov: 372
Pridružen: 18 Feb 2005, 14:33
Kraj: Luvigana

Odgovor Napisal/-a Nikalaj » 26 Nov 2008, 20:58

Fantje ne vem kako to, da je originalni nosilec za motor v vaših ACROMASTERJIH prešvoh?
Jaz sem model letos od Junija pa do novembra zgonil do te mere, da je vse ostalo na njemu postalo švoh, ampak nosilec za motor pa je še vedno intakten.
Res je da ni bilo krešev, ampak - gonil sem ga pa tako, da trenutno uporabljam tretji motor (1190 o/min, 35 mm premer) ,prop 12/6 in 60 A regler, ker mi drugi niso zdržali. Ploščo na katero je prišraufan motor sem z nosilca odvijačil najmanj 20 x !

Letalo se mi je celo vnelo v zraku, sledil je trd pristanek, pa je nosilec še vedno ok.

Res pa je, da sem ga sestavljal zelo počasi - beri uporabljal izdatno količino Multiplexovega sekundnega lepila za tisto trdo peno in delal striktno po navodilih. Nosilec se še vedno drži v trupu kot klop, pa je letalo malo manj kot za v smeti, saj je totalno razmajano od uporabe. Napravil sem sigurno preko 250 poletov.
Še vsak model sem varno spravil na tla - tako ali drugače... sestavljenega ali pa po komponentah !

Uporabniški avatar
corsair
Tekmovalec
Prispevkov: 352
Pridružen: 05 Feb 2009, 16:05
Kraj: Koper

Še malo Acromasterja

Odgovor Napisal/-a corsair » 07 Feb 2009, 20:07

O zadevi nosilca motorja.Original je popolnoma OK.Imam motor emax2826in prop 12*6 in sem pri trdem pristanko odlomil le podvozje na travi.Sedaj pa sem direktno v trup vlepil karbonsko podvozje in upam da bo držalo.Drugače je pa Acromaster super zadeva za manjše pristajalne površine.Pri veliki hitrosti med trte pa je odpadla samo kabina na srečo.
Lp-Rajko
Piko je zakon (made in Slovenia)

gregor94
Freak
Prispevkov: 675
Pridružen: 21 Avg 2006, 07:32
Kraj: dobova
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gregor94 » 23 Jul 2009, 20:44

Pozdravljeni!

Prosim, če mi lahko kdo zaupa kje se nahaja težišče pri acromastru ?

Model sem dobil iz druge roke in tega podatka nimam, pa sem nastavil na "blef", pri pristankih se mi zdi nenormalno hiter...in kdaj se rad zvrne v kovit



Servoti :4x HS 81
Pogon: Ray C3536/08, 40A Ray regulator, 3s 2200mah .
RTF teža :900g

Lp.

gregor94
Freak
Prispevkov: 675
Pridružen: 21 Avg 2006, 07:32
Kraj: dobova
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gregor94 » 23 Jul 2009, 20:50

Sem že našel odgovor, pa vseeno, mogoče komu pride prav.

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=846061

Lp.

Uporabniški avatar
jernejk
Profesor
Prispevkov: 1116
Pridružen: 02 Apr 2005, 23:29
Kraj: Kranj

Re: Multiplex Acro Master

Odgovor Napisal/-a jernejk » 25 Okt 2012, 20:38

Woha... a je res že 6 let mimo!?

Acromaster je vmes že doživel en večji kreš, zadnjih par let je malo počival, danes pa spet letel... in to z lipoti še od takrat :o
No, pilot pa tudi zgleda še ni vsega pozabil :lol:
Priponke
576286_10151217730474644_915419335_n.jpg
576286_10151217730474644_915419335_n.jpg (146.92 KiB) Pogledano 5698 krat

Uporabniški avatar
Klemen P
Dr. Modelar
Prispevkov: 2369
Pridružen: 25 Feb 2011, 15:14
Kraj: na vasi ..

Re: Multiplex Acro Master

Odgovor Napisal/-a Klemen P » 25 Okt 2012, 20:44

Dobrodošel spet med nas ,Jernej! =D>

Uporabniški avatar
jernejk
Profesor
Prispevkov: 1116
Pridružen: 02 Apr 2005, 23:29
Kraj: Kranj

Re: Multiplex Acro Master

Odgovor Napisal/-a jernejk » 25 Okt 2012, 20:46

Hvala. :D
Zdaj moram še jadralca prezračit. No, pol bo pa itak zima #-o

Uporabniški avatar
MOJSTR
Tekmovalec
Prispevkov: 205
Pridružen: 17 Maj 2007, 07:44
Kraj: Kranj

Re: Multiplex Acro Master

Odgovor Napisal/-a MOJSTR » 30 Jan 2014, 13:16

Ali mogoče kdo leti z zložlivim propom in brez koles?
Kake baterije uporabljate?

rado
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 09 Jul 2013, 18:24

Re: Multiplex Acro Master

Odgovor Napisal/-a rado » 01 Mar 2014, 12:07

Pozdravljeni, tudi jaz sem postal srečni lastnik acromastra.
Nad letalnimi lastnostmi prijetno presenečen.
Toplo priporočam za popoldansko letenje na travniku za hišo.
pa lep pozdrav.

Uporabniški avatar
MOJSTR
Tekmovalec
Prispevkov: 205
Pridružen: 17 Maj 2007, 07:44
Kraj: Kranj

Re: Multiplex Acro Master

Odgovor Napisal/-a MOJSTR » 03 Mar 2014, 11:56

S kakšnim setupom letite?

Uporabniški avatar
vinet
Razpravljalec
Prispevkov: 60
Pridružen: 17 Jul 2013, 12:14
Kraj: Domžale

Re: Multiplex Acro Master

Odgovor Napisal/-a vinet » 12 Apr 2014, 13:17

Motor turnigy SK3 - 3542 - 1185 Kv, ustrezen regulator, prop. APC 11 X 5,5

L.p.
Vine

Uporabniški avatar
MOJSTR
Tekmovalec
Prispevkov: 205
Pridružen: 17 Maj 2007, 07:44
Kraj: Kranj

Re: Multiplex Acro Master

Odgovor Napisal/-a MOJSTR » 14 Apr 2014, 07:57

vinet napisal/-a:Motor turnigy SK3 - 3542 - 1185 Kv, ustrezen regulator, prop. APC 11 X 5,5

L.p.
Katere celice?

Uporabniški avatar
vinet
Razpravljalec
Prispevkov: 60
Pridružen: 17 Jul 2013, 12:14
Kraj: Domžale

Re: Multiplex Acro Master

Odgovor Napisal/-a vinet » 09 Maj 2014, 22:43

3 S 2200 mA
Vine

rado
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 09 Jul 2013, 18:24

Re: Multiplex Acro Master

Odgovor Napisal/-a rado » 13 Maj 2014, 20:24

MOJSTR napisal/-a:S kakšnim setupom letite?
Uporabljam motor Dys 3536 1000kv regulator 40A
baterije 2200mAh 3s in 4s
propeler za 3s 12x6 za4s pa11x5.5
poraba na tleh je približno 27A komponente se ne pregrevajo.

Odgovori

Vrni se na