PIPER SUPER CUB 2.15m

Modeli za počasno in sproščeno letenje
Uporabniški avatar
Cevecs
Tekmovalec
Prispevkov: 341
Pridružen: 29 Nov 2007, 07:24
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Cevecs » 12 Sep 2010, 09:38

Najprej 3g, hvala za odgovor.
Kaj menite o tej povezavi za plin, ali bi naredili kako drugače.

Hvala za odgovore!

LP Simon
Priponke
IMG_1637.jpg
Slika 2
IMG_1637.jpg (164.06 KiB) Pogledano 5356 krat
IMG_1636.jpg
Slika 1
IMG_1636.jpg (135.08 KiB) Pogledano 5356 krat

Uporabniški avatar
Offshore
Dr. Modelar
Prispevkov: 4919
Pridružen: 23 Avg 2005, 14:24
Kraj: bogu iza nogu
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Offshore » 12 Sep 2010, 13:25

Vilčko daj plastično,ker kakor so meni rekli kovinska rada dela motnje motorju.
Drugače pa gradiš lep modl =D>
...

Uporabniški avatar
Cevecs
Tekmovalec
Prispevkov: 341
Pridružen: 29 Nov 2007, 07:24
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Cevecs » 12 Sep 2010, 13:52

Offshore napisal/-a:Vilčko daj plastično,ker kakor so meni rekli kovinska rada dela motnje motorju.
Drugače pa gradiš lep modl =D>
To pa res ne razumem,kako motnje.....

LP Simon

Uporabniški avatar
3g
Profesor
Prispevkov: 1547
Pridružen: 26 Nov 2006, 18:36
Kraj: LJPZ-LJxx-LJMS
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a 3g » 13 Sep 2010, 08:45

Tele ho!

Vilčka na uplinjaču je zelo kritična, saj so tam velike vibracije. potrebno je izvesti zadevo tako da ne more razpasti. pri vilčki ki si jo dal se bojim, da se bo le ta razprla, in potem padla iz luknjice.

predlagam ti, da uporabiš kakšno povezavo ki jo lahko varuješ proti odvitju. jaz uporabljam vilčke s kroglico pa notri vijak dvojno matico in loctite. kar sem imel manj kot je razpadlo... vilčka pa če se le da plastična.

lp
3g
I like airplane noise!

http://www.teleho.eu

Uporabniški avatar
Cevecs
Tekmovalec
Prispevkov: 341
Pridružen: 29 Nov 2007, 07:24
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Cevecs » 15 Sep 2010, 20:30

Že dva dni likam :D , težave sem imel z hrptiščem trupa ni mi uspelo narest iz enega dela, tako da sem naredil iz dveh. Imam folijo iz HK, je kar OK.

LP

Simon
Priponke
IMG_1661.jpg
Trup 2
IMG_1661.jpg (144.63 KiB) Pogledano 4958 krat
IMG_1663.jpg
Trup 1
IMG_1663.jpg (157.26 KiB) Pogledano 4958 krat
IMG_1658.jpg
Vrata, pante bom kasneje verjetno samo prilepil in čeznje prekril z folijo.
IMG_1658.jpg (157.01 KiB) Pogledano 4958 krat

Uporabniški avatar
Cevecs
Tekmovalec
Prispevkov: 341
Pridružen: 29 Nov 2007, 07:24
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Cevecs » 15 Sep 2010, 21:28

Prosim, če ima kdo podoben stranski pogled kot ta, bi rabil tistega, ki gre zgornja rdeča črta proti vrhu repa, da vidim kako odrezati stranske črte. [-o<

LP

Simon
Priponke
yu_dcm_profile_270.jpg
yu_dcm_profile_270.jpg (25.93 KiB) Pogledano 5546 krat

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 16 Sep 2010, 06:24

Ko sem jaz likal piperja sem začel prekrivati trup od spodaj.
Najprej spodnji del, nato bočni stranici in nato vrhnji del trupa.
Tako ni videti spajanja delov folije, ker se spaja po horizontalnih linijah trupa.

Koliko bo težek z vso opremo?
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Ultralajt
Dr. Modelar
Prispevkov: 13455
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:57
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ultralajt » 16 Sep 2010, 06:50

Cevecs napisal/-a:Prosim, če ima kdo podoben stranski pogled kot ta, bi rabil tistega, ki gre zgornja rdeča črta proti vrhu repa, da vidim kako odrezati stranske črte. [-o<
LP
Simon
Slika
Si mislil tole?

Mitja

Uporabniški avatar
mato
Freak
Prispevkov: 956
Pridružen: 22 Dec 2004, 15:56
Kraj: Slovenj Gradec

Odgovor Napisal/-a mato » 16 Sep 2010, 07:09

Pa prekriva se od zadaj naprej, da ti zračni tok ne lušči folije iz modela.
Lp Matej

Uporabniški avatar
Cevecs
Tekmovalec
Prispevkov: 341
Pridružen: 29 Nov 2007, 07:24
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Cevecs » 16 Sep 2010, 08:56

Najprej hvala za napotke.

Mato - Folijo sem malce zaj...... :oops: , mislim pa da ne bo težav, ker je kar dobro prijela na model.

Ultralajt - To sem hotel

Melly - teže ne vem, bom malo vrgel na vago.....

LP Simon

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 16 Sep 2010, 15:00

Ultralajt napisal/-a:
Cevecs napisal/-a:Prosim, če ima kdo podoben stranski pogled kot ta, bi rabil tistega, ki gre zgornja rdeča črta proti vrhu repa, da vidim kako odrezati stranske črte. [-o<
LP
Simon
Slika
Si mislil tole?

Mitja
Točno tale je celi teden šlepal na DP Srbije na letališču Čenej ( pri Novem Sadu) v jadralnem letenju.
Če rabiš kak detail z tega letala, lahko pošljem slike na email, ko dobim fotoaparat nazaj.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
Cevecs
Tekmovalec
Prispevkov: 341
Pridružen: 29 Nov 2007, 07:24
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Cevecs » 16 Sep 2010, 21:40

No pa dobiva barvno shemo.

LP

Simon
Priponke
IMG_1665.jpg
IMG_1665.jpg (173.79 KiB) Pogledano 5154 krat

Uporabniški avatar
Cevecs
Tekmovalec
Prispevkov: 341
Pridružen: 29 Nov 2007, 07:24
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Cevecs » 17 Sep 2010, 21:27

Kaj menite, panti na vratih mi niso všeč, ali bi dal kar folijo iz zunanje in notranje strani, pa bi bilo manj opazno.

LP

Simon
Priponke
IMG_1668.jpg
Rep
IMG_1668.jpg (139.46 KiB) Pogledano 4997 krat
IMG_1666.jpg
Slika 1
IMG_1666.jpg (141.33 KiB) Pogledano 4997 krat

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2963
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 17 Sep 2010, 22:20

Kaj menite, panti na vratih mi niso všeč, ali bi dal kar folijo iz zunanje in notranje strani, pa bi bilo manj opazno
Kar boš na hitro predeloval,bo samo še slabše. Ko daš krila gor se zgornjih skoraj ne vidi......ko boš pa v zraku pa tudi spodnjih ne boš opazil......
Slika

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 18 Sep 2010, 06:50

Pusti pante, lahko pa daš dva manjša vijaka namesto enega velikega... bo manj vidno.
Bencinski motor=vibracije, umazanija, folija ne bo dolgo držala.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
Cevecs
Tekmovalec
Prispevkov: 341
Pridružen: 29 Nov 2007, 07:24
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Cevecs » 19 Sep 2010, 19:58

Pobarval sem podvozje, vlepil smer in višino ter servota

LP

Simon
Priponke
IMG_1671.jpg
IMG_1671.jpg (155.45 KiB) Pogledano 5885 krat

Uporabniški avatar
Cevecs
Tekmovalec
Prispevkov: 341
Pridružen: 29 Nov 2007, 07:24
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Cevecs » 19 Sep 2010, 20:12

No še malo o teži, tole sedaj tehta okrog 3kg.

LP

Simon

Uporabniški avatar
Offshore
Dr. Modelar
Prispevkov: 4919
Pridružen: 23 Avg 2005, 14:24
Kraj: bogu iza nogu
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Offshore » 19 Sep 2010, 22:20

Dobr zgleda tale Pipi 8)
...

Uporabniški avatar
Cevecs
Tekmovalec
Prispevkov: 341
Pridružen: 29 Nov 2007, 07:24
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Cevecs » 22 Sep 2010, 20:26

Naredil sem opornice zadaj.
Zanima me pa sledeče kako se povežejo flapi, ali oba servota na en kanal
(mislil sem preko "Y" kabla), imam oddajnik mx-12.

LP

Simon
Priponke
IMG_1696.jpg
Opornice rep spodaj
IMG_1696.jpg (131.95 KiB) Pogledano 5639 krat
IMG_1695.jpg
Opornice rep
IMG_1695.jpg (143.59 KiB) Pogledano 5639 krat

Uporabniški avatar
čavka
Profesor
Prispevkov: 1605
Pridružen: 16 Nov 2004, 18:45
Kraj: Besnica

Odgovor Napisal/-a čavka » 23 Sep 2010, 07:43

Y :wink: Kako jih boš pa spuščal? Fajn bi blo imet kakšen potenciometer, alpa vsaj 3-položajno stikalo...
Pa lep dan še naprej............Aleš

Uporabniški avatar
Cevecs
Tekmovalec
Prispevkov: 341
Pridružen: 29 Nov 2007, 07:24
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Cevecs » 23 Sep 2010, 19:33

čavka napisal/-a:Y :wink: Kako jih boš pa spuščal? Fajn bi blo imet kakšen potenciometer, alpa vsaj 3-položajno stikalo...
Ja ne vem še pri nobenem modelu nisem imel flapov, malo sem gledal po
navodilih od MX-12, kvečjemu na kanal podvozja 5 (gear) lahko priklopim, kanal 2 (alie) in kanal 6 (aux1) bom uporabil za nagib.

LP

Simon

Uporabniški avatar
Cevecs
Tekmovalec
Prispevkov: 341
Pridružen: 29 Nov 2007, 07:24
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Cevecs » 27 Sep 2010, 18:11

Slike
Priponke
IMG_1728.jpg
IMG_1728.jpg (156.59 KiB) Pogledano 5235 krat

Uporabniški avatar
mucy
Freak
Prispevkov: 610
Pridružen: 28 Sep 2007, 17:39
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a mucy » 27 Sep 2010, 20:25

Helou!

Če že, ti je bolj enostavno da elerone daš na y, saj ti flapi mehansko tega ne omogočajo (servota obrnjena zrcalno, pa obadva hočeš na dol).

Načeloma špila edino fino trimanje jeberonov ne moreš opraviti s subtrimom ampak pač ročno, mehansko. Seveda ti opcija odpade vkolikor hočeš imeti butterfly (v kar močno dvomim, zaradi tipa letala in programskih sposobnosti naprave)

Druga varianta pa je (baje) da obrneš potenciometer v servotu in ti dela kontra, vendar tega nisem nikoli poskušal, sem pa šlišal da naj bi špilalo..

Za proženje pa stikalo in zamik ( spet ? ali komanda zmore) ali pa potenciometer..

LP!

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 27 Sep 2010, 22:46

Toliko truda in denarja si vložil v ta model, mogoče je čas za boljši oddajnik (vsaj 8 kanalov).
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 27 Sep 2010, 22:59

Melly napisal/-a:Toliko truda in denarja si vložil v ta model, mogoče je čas za boljši oddajnik (vsaj 8 kanalov).
Točno to...
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Odgovori

Vrni se na