Stinger in Avionik D99 mod.

Debate o hitrih modelih pylon in hotlinerjih

Moderatorji: PisaneliAD

Uporabniški avatar
miskolin
Dr. Modelar
Prispevkov: 2755
Pridružen: 02 Feb 2004, 22:52
Kraj: VESOLJE

Odgovor Napisal/-a miskolin » 07 Jun 2006, 18:37


Uporabniški avatar
mihah
Dr. Modelar
Prispevkov: 9127
Pridružen: 27 Apr 2001, 01:00
Kraj: Gmajnica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mihah » 07 Jun 2006, 21:31

Hmm, to ni isti model. Že po sliki bi lahko videl, da to ni to. Med Sobakin Stingerjem in Topmodelovim Stingerjem je "svetlobno leto" kar se hitrosti tiče ;)
www.lipo.si
https://www.youtube.com/user/RCracingSLO
http://www.multigp.com/chapters/view/DMA-Modra-Ptica-Multi-GP-2016

Uporabniški avatar
miskolin
Dr. Modelar
Prispevkov: 2755
Pridružen: 02 Feb 2004, 22:52
Kraj: VESOLJE

Odgovor Napisal/-a miskolin » 07 Jun 2006, 22:15

Sem sele pred kratkim padel v pylone. Prej mi niti niso tako potegnili. Tako da moja napaka. :oops:

Uporabniški avatar
mihah
Dr. Modelar
Prispevkov: 9127
Pridružen: 27 Apr 2001, 01:00
Kraj: Gmajnica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mihah » 19 Nov 2007, 13:46

Že nekaj časa je D99 mod. RIP (kolega ga je usu zaradi hudih motenj), jaz pa sem začel migati in sicer:

- Stinger gre na močnejše 1700 mAh 2S Lipo in testiram Spektrumov AR6100
- nov Avionik D99 mod bo tudi na "izico" 3S Lipo 2500 in 40-50 A; motor 2W20 ali 2W23 (prej 2W20).
Priponke
IMG_0179.jpg
IMG_0179.jpg (34.59 KiB) Pogledano 5505 krat
www.lipo.si
https://www.youtube.com/user/RCracingSLO
http://www.multigp.com/chapters/view/DMA-Modra-Ptica-Multi-GP-2016

raktivec
Dr. Modelar
Prispevkov: 5007
Pridružen: 01 Mar 2005, 13:02
Kraj: švarcnbah

Odgovor Napisal/-a raktivec » 19 Nov 2007, 20:20

Mislim, da je tisti avionik "padel" zaradi predolgih vijakov. Ti sicer odlični motorčki so zelo občutljivi na vijake. Če ga le 1 mm gleda v motor je nevarno, da stisneš kako žičko.

Za 2W20 in 3s ti predlagam 4,75x4,75, še bolje pa bi avionik letel na 4s in 4,7x4,2. Motor na 4s sicer prenese tudi 4,75x4,75, vendar se precej segreje. Večjega premera od 4,75 ne ljubi preveč.

Za 2W23? Verjetno bo pri 850 watih precej divje. Slika
lp
Sašo

Uporabniški avatar
mihah
Dr. Modelar
Prispevkov: 9127
Pridružen: 27 Apr 2001, 01:00
Kraj: Gmajnica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mihah » 19 Nov 2007, 22:35

Prostor za akuje je odmerjen s trupom, kaj več kot za ekvivalent "bivšim" 7 SC členom ga ni, sedaj pa računaj s tem, da tudi ne morem imeti prevelike zbirke Lipelnov.

2500 3S Evolite bo ta pravo, do max 50A 8)
www.lipo.si
https://www.youtube.com/user/RCracingSLO
http://www.multigp.com/chapters/view/DMA-Modra-Ptica-Multi-GP-2016

Uporabniški avatar
mihah
Dr. Modelar
Prispevkov: 9127
Pridružen: 27 Apr 2001, 01:00
Kraj: Gmajnica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mihah » 07 Apr 2008, 06:06

V soboto se je zgodilo...več kasneje.
Priponke
stingerkres.jpg
stingerkres.jpg (97.03 KiB) Pogledano 6008 krat
www.lipo.si
https://www.youtube.com/user/RCracingSLO
http://www.multigp.com/chapters/view/DMA-Modra-Ptica-Multi-GP-2016

Ultralajt
Dr. Modelar
Prispevkov: 13454
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:57
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ultralajt » 07 Apr 2008, 06:45

Videti ni preveč hudo...
Kako je pa v resnici? Bolj od blizu?

Uporabniški avatar
mihah
Dr. Modelar
Prispevkov: 9127
Pridružen: 27 Apr 2001, 01:00
Kraj: Gmajnica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mihah » 07 Apr 2008, 06:50

Stingerja sem v soboto ponovno spravil v pogon. Dobil je 2S 2200 mAh akuje in AR6100e sprejemnik. Ker sem bil zelo neučakan sem na DX7 kar pustil, max odklone na višini ... napaka! Nič DR + nič expo = veselica.

Kmalu po štartu je bilo jasno, da bo pristanek zelo težaven. 8) Prvič je šel model v dinamični kovit nenamenoma, drugič sem ga sam sprovociral, tretjič pa...

Delal sem šolske kroge, vendar ni in ni šlo počasi, tudi brez plina je 303 g zadevšna šla in šla. Pa sem palamudil in palamudil, dokler ni bil šolski krog prevelik, malo preveč višine, spet dinamični in model je bil že za kozolcem 300 m stran in izginil ... tole bodo špene #-o

Antence ni bilo za poklopit (2.4, dooh) ampak poklapano sem šel gledat kaj je še ostalo. Iz daljave vidim trup, kril pa ne... pridem bližje in situacija sploh ni slaba. Vse je celo! Dobro, zbrejkcan prop in premaknjen nosilec motorja, ni panike. Pogledam krila, vse OK, servotov pa ni! :o

Gledam 5 minut naokoli, ne duha ne sluha. Pride ena gospa s kolesom z vrtnim orodjem... rečem, da se je izgubila črna skrinjica! Gledava 5 minut, nič... Gospa je rekla, če se bo skrinjica kje našla, jo bo že dala na klopco pod kozolcem.

Pridem po kosilu spet na mesto in nadaljujem iskanje. Na in okoli njive črne skrinjice ni bilo... mine 10, 15, 20 minut, gospa asistira pri iskanju. No in po skoraj 30 minutah v večjem radiju iskanja (25 m na travniku) gospa najde črno skrinjico (na sliki v smeri levo spodaj)!

Servota še nisem poskusil, vendar sta verjetno OK.

Torej vse kar se je zbrejkcalo je bil prop... madona imam pa res krompir 8)
www.lipo.si
https://www.youtube.com/user/RCracingSLO
http://www.multigp.com/chapters/view/DMA-Modra-Ptica-Multi-GP-2016

Uporabniški avatar
miskolin
Dr. Modelar
Prispevkov: 2755
Pridružen: 02 Feb 2004, 22:52
Kraj: VESOLJE

Odgovor Napisal/-a miskolin » 09 Avg 2009, 22:14

Spet bo trgalo :ratata: :ratata: :ratata:
Priponke
stinger1.jpg
Tole ga bo pa poganjalo.
stinger1.jpg (48.53 KiB) Pogledano 4935 krat
stinger2.jpg
Na hitrco skupi vržen.
stinger2.jpg (56.31 KiB) Pogledano 4935 krat
stinger3.jpg
stinger3.jpg (51.39 KiB) Pogledano 4935 krat

Uporabniški avatar
Coil
Profesor
Prispevkov: 1145
Pridružen: 22 Mar 2008, 00:00
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Coil » 09 Avg 2009, 22:24

Super =D> 3 ali 4S

Uporabniški avatar
mihah
Dr. Modelar
Prispevkov: 9127
Pridružen: 27 Apr 2001, 01:00
Kraj: Gmajnica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mihah » 09 Avg 2009, 22:48

Miloš, želim ti da bo trgalo brez trših pristankov. 8)
www.lipo.si
https://www.youtube.com/user/RCracingSLO
http://www.multigp.com/chapters/view/DMA-Modra-Ptica-Multi-GP-2016

Uporabniški avatar
miskolin
Dr. Modelar
Prispevkov: 2755
Pridružen: 02 Feb 2004, 22:52
Kraj: VESOLJE

Odgovor Napisal/-a miskolin » 10 Avg 2009, 07:20

Coil napisal/-a:Super =D> 3 ali 4S
Se bom nekako potrudil in poizkusil noter zbasat 3 celice :-k

4 pa ni šans ni prostora.
lp

Uporabniški avatar
miskolin
Dr. Modelar
Prispevkov: 2755
Pridružen: 02 Feb 2004, 22:52
Kraj: VESOLJE

Odgovor Napisal/-a miskolin » 10 Avg 2009, 07:21

mihah napisal/-a:Miloš, želim ti da bo trgalo brez trših pristankov. 8)
Ja upam. =P~

raktivec
Dr. Modelar
Prispevkov: 5007
Pridružen: 01 Mar 2005, 13:02
Kraj: švarcnbah

Odgovor Napisal/-a raktivec » 10 Avg 2009, 07:22

Pol pa 4,75x4,75 in prepiha žez motor.
lp
Sašo

Uporabniški avatar
miskolin
Dr. Modelar
Prispevkov: 2755
Pridružen: 02 Feb 2004, 22:52
Kraj: VESOLJE

Odgovor Napisal/-a miskolin » 10 Avg 2009, 20:35

Servotki so res majhni. :o

Še celice počakam pa gas.
\:D/
Priponke
servoti.jpg
servoti.jpg (62.32 KiB) Pogledano 5545 krat

Uporabniški avatar
mucy
Freak
Prispevkov: 610
Pridružen: 28 Sep 2007, 17:39
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a mucy » 10 Avg 2009, 21:48

A zato si dons letel v Mibo :wink:

To pa bo spet atrakcija v Lescah..

kdaj planiraš da bo rtf?

Uporabniški avatar
miskolin
Dr. Modelar
Prispevkov: 2755
Pridružen: 02 Feb 2004, 22:52
Kraj: VESOLJE

Odgovor Napisal/-a miskolin » 05 Sep 2009, 18:38

No v glavnem.....nastal je problem. :-k

Dobil celice....zdej pa vsa ta krama ne gre v trup. :-k

Celice so tele: http://shop.lindinger.at/product_info.p ... s_id=80517

Sedaj me pa zanima kolk bi tole na 2S dajal, oz. ali je smiselno dat noter 3S 1100 mah celice isto 35C.
lp

raktivec
Dr. Modelar
Prispevkov: 5007
Pridružen: 01 Mar 2005, 13:02
Kraj: švarcnbah

Odgovor Napisal/-a raktivec » 05 Sep 2009, 19:03

Kako ne gre?

Si poizkusil regler nalotat direkt na motor, malce premetat servote, servo za višinca nalepit daleč zadaj v trup in za njega stiščat še sprejemnik? (to sem storil pri mojem brzinarju, da sem spravil not 3s3200 aku, čeprav bi že 2.000 težko spravil not.)

Pri enem od modelov sem odrezal nos pred krilom, da sem spravil not aku. Nato sem iz laminata izdelal spojni "kolobar", ga dal pod izrez, vse zlepil skupaj in dal čez še konkreten lepilni trak.

Tudi servoti lahko "pogledajo" ven na zgornjem delu krila...


To spodaj še sploh ni gneča!
Slika
lp
Sašo

Uporabniški avatar
miskolin
Dr. Modelar
Prispevkov: 2755
Pridružen: 02 Feb 2004, 22:52
Kraj: VESOLJE

Odgovor Napisal/-a miskolin » 05 Sep 2009, 20:46

Bom še enkrat vse premetal 8-[

Uporabniški avatar
miskolin
Dr. Modelar
Prispevkov: 2755
Pridružen: 02 Feb 2004, 22:52
Kraj: VESOLJE

Odgovor Napisal/-a miskolin » 08 Sep 2009, 21:27

Vse dobil noter :jumpjump:

Montaža opreme ni za slabe živce....

Servo konektorji so vsi preveliki :lol:

Lipote sem razstavil in jih ponovno sestavil šele v trupu. Cel kup dela s servisnim priključkom.

Masa rakete 385 gramov.

Še zračnike navrtam pa je fertik.

Jutri testni let.
lp
Priponke
pylon3.jpg
Servote sem na sprejemnik kar prispajkal iz spodnje strani. Konektorji so preveliki.
pylon3.jpg (60.63 KiB) Pogledano 4979 krat
pylon2.jpg
pylon2.jpg (54.38 KiB) Pogledano 4979 krat
pylon1.jpg
pylon1.jpg (46.23 KiB) Pogledano 4979 krat

Uporabniški avatar
miskolin
Dr. Modelar
Prispevkov: 2755
Pridružen: 02 Feb 2004, 22:52
Kraj: VESOLJE

Odgovor Napisal/-a miskolin » 08 Sep 2009, 21:45

Zanima me tale detajl antene.
Kako se to naredi?
Prosim za pomoč.
Lp
Priponke
detajl.jpg
detajl.jpg (88.87 KiB) Pogledano 4956 krat

raktivec
Dr. Modelar
Prispevkov: 5007
Pridružen: 01 Mar 2005, 13:02
Kraj: švarcnbah

Odgovor Napisal/-a raktivec » 09 Sep 2009, 05:53

Jaz imam cevko z sekundnikom prilepljeno na trup. Znotraj v modelu je antena dolga le toliko, da lahko nanjo prispajkam jekleno žico, ki je v plastičnih bovdnih za ojačitev. Čez spajko dam skrčko, ki je dovolj velika da gre še cez cevko. Ko skrčko segrejem je zveza dovolj trdna, da niti po pomoti ne moreš žice odtrgat od sprejemnika.
Zadaj, kjer pogleda iz trupa cevko odrežem. Novo nastalo anteno pustim tako dolgo, da je njena delovna dolžina 500-550 cm. Ob karbonskem trupu je toliko gleda ven, ob steklenem pa k tej dolžini štejem tudi dolšino po trupu.
Ne pozabi, da je konec take antene zelo špičasta zadeva! Po moje je najbolje z kleščami konec žice ukrivit v zaključeno uho z premerom kakih 5 mm. Razne termo skrčke navadno popadajo dol in zadeva kar kliče po steklenemu očesu.
lp
Sašo

raktivec
Dr. Modelar
Prispevkov: 5007
Pridružen: 01 Mar 2005, 13:02
Kraj: švarcnbah

Odgovor Napisal/-a raktivec » 09 Sep 2009, 05:55

miskolin napisal/-a: Montaža opreme ni za slabe živce.

A model pa? Slika


Ko se ulaufaš na 4,1x4,1 ti hudo priporočam rezane prope. Meni se na 950 g modelu odlično obnesejo 4,75x4,75 in 4,75x5,5, ki jih skrajšam na 4-4,1 cole. Po balansiranju tečejo mirno in tiho kot miška in še mnogo trše pristanke prenesejo. Ob tvoji masi bi bilo že pod 3,8 cole dovolj, a tam je prop žal še predebel. Z originalnimi premeri boš le pupal baterije in ne bo pravega šusa.
lp
Sašo

Uporabniški avatar
miskolin
Dr. Modelar
Prispevkov: 2755
Pridružen: 02 Feb 2004, 22:52
Kraj: VESOLJE

Odgovor Napisal/-a miskolin » 10 Sep 2009, 07:46

Prvi štart neuspešen. ](*,). Šparal z gasom avijon pa direkt na kljun. Odtrgalo krilo pa višinca.
Takoj domov servisirat.

Drugi štart pa gasa do pasa pa gremo.

Če ga primerjam z Vip-om.....Stinger po odvzetem gasu še kar leti, leti, leti Vip pa se rahlo "ustavi".

Danes dalje.
LP

Odgovori

Vrni se na