Multiplex Fun cub

Vse od načrtovanja, izdelave do letenja z modeli letal iz stiropora, deprona, EPP pene, itd.

Moderator: carcar

Odgovori
Uporabniški avatar
MODELARTEHNIK
Razpravljalec
Prispevkov: 159
Pridružen: 26 Okt 2008, 22:30
Kraj: Štore
Kontakt:

Re: Funcub

Odgovor Napisal/-a MODELARTEHNIK » 29 Nov 2013, 20:32

labtec7 napisal/-a:Ali bi bilo primerno za leplenje funcuba katero od lepil na tej strani ker zacky elapora nimajo nikjer na zalogi.
Pri nas ga imamo. :D
Slika

MODELAR TEHNIK
Albin Šuster s.p.
Web: http://www.modelartehnik.si
E-pošta: albin.suster@siol.net
Telefon: +386 (0)51 396 900

Uporabniški avatar
andrej007
Profesor
Prispevkov: 1232
Pridružen: 06 Okt 2006, 12:43
Kraj: Domžale

Re: Funcub

Odgovor Napisal/-a andrej007 » 29 Nov 2013, 20:36

Navaden CA sekundar je pravtako dober :wink:
Modelarstvo je droga ,ki škoduje predvsem finančnemu stanju odvisnika :lol: :roll: :lol:


lp Andrej

labtec7
Začetnik
Prispevkov: 46
Pridružen: 05 Nov 2013, 16:54

Re: Funcub

Odgovor Napisal/-a labtec7 » 29 Nov 2013, 20:46

MODELARTEHNIK napisal/-a:
labtec7 napisal/-a:Ali bi bilo primerno za leplenje funcuba katero od lepil na tej strani ker zacky elapora nimajo nikjer na zalogi.
Pri nas ga imamo. :D
Kaksno imate pa ceno?

Jerikman
Tekmovalec
Prispevkov: 286
Pridružen: 13 Dec 2011, 00:29

Re: Funcub

Odgovor Napisal/-a Jerikman » 29 Nov 2013, 21:26

andrej007 napisal/-a:Navaden CA sekundar je pravtako dober :wink:
Res je. Škoda denarja za posebna lepila, ker multiplexova pena zdrži vse.

Uporabniški avatar
andrej007
Profesor
Prispevkov: 1232
Pridružen: 06 Okt 2006, 12:43
Kraj: Domžale

Re: Funcub

Odgovor Napisal/-a andrej007 » 01 Dec 2013, 13:00

Da malo popestrim temo, prilagam dve statični sliki mojega modela. Včeraj sem na podvozje namestil dve vzmeti iz 1:18 avta in zaenkrat odlično obnese. Sem pa s funcubom letos naredil več poletov kot s katerim drugim modelom, vendar vseeno potiho upam, da bom naslednje leto spet več z lesenjačami letel :oops:
Priponke
DSC_0036.jpg
DSC_0036.jpg (114.59 KiB) Pogledano 3151 krat
DSC_0038.jpg
DSC_0038.jpg (186.16 KiB) Pogledano 3151 krat
Modelarstvo je droga ,ki škoduje predvsem finančnemu stanju odvisnika :lol: :roll: :lol:


lp Andrej

labtec7
Začetnik
Prispevkov: 46
Pridružen: 05 Nov 2013, 16:54

Re: Funcub

Odgovor Napisal/-a labtec7 » 14 Dec 2013, 17:21

Zanima me tale motor:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... unner.html

Mi lahko kdo pove po sliki sodeč ali ga bo možno montirati v funcuba?
hvala in LP

Uporabniški avatar
joemontana1234
Razpravljalec
Prispevkov: 123
Pridružen: 19 Dec 2011, 09:11
Kraj: Ljubljana

Re: Funcub

Odgovor Napisal/-a joemontana1234 » 15 Dec 2013, 18:28

labtec7 napisal/-a:Zanima me tale motor:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... unner.html

Mi lahko kdo pove po sliki sodeč ali ga bo možno montirati v funcuba?
hvala in LP
Mislim, da bi šlo. Fajn je to da pravilno obrnjen.

Lp

labtec7
Začetnik
Prispevkov: 46
Pridružen: 05 Nov 2013, 16:54

Re: Funcub

Odgovor Napisal/-a labtec7 » 15 Dec 2013, 18:34

ja ampak problem je nastavek kajne ? kam bom namestil prop?

labtec7
Začetnik
Prispevkov: 46
Pridružen: 05 Nov 2013, 16:54

Motor za funcub

Odgovor Napisal/-a labtec7 » 15 Dec 2013, 18:48

Pozdravljeni potrebujem hiter odgovor ker mi jutri kolega naroči stvari. Potrebujem motor za funcub ampak nevem katerega naj zberem tega http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... unner.html ? Ali se bo ga dalo montirati v avion ali bom mogel kupovati kaj dodatnega.
Ali naj vzamem tega http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 500w_.html.

Dobrodošli so tudi vaši predlogi za motorje od 420 do 480W.

LP

Uporabniški avatar
joemontana1234
Razpravljalec
Prispevkov: 123
Pridružen: 19 Dec 2011, 09:11
Kraj: Ljubljana

Re: Funcub

Odgovor Napisal/-a joemontana1234 » 15 Dec 2013, 20:43

Rabil boš kupiti nov nastavek za prop, ki ga boš montiral na os motorja. Prop adapter rabiš za 4mm os.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... e_4mm.html

http://www.giantshark.co.uk/product/169 ... screw-type

LP

_HD_
Začetnik
Prispevkov: 28
Pridružen: 28 Jan 2013, 13:14

Re: Motor za funcub

Odgovor Napisal/-a _HD_ » 16 Dec 2013, 10:32

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Motor.html
3s 12X6

Tvoj prvi predlog brezvezen KV, drugi pretežak.

labtec7
Začetnik
Prispevkov: 46
Pridružen: 05 Nov 2013, 16:54

Re: Motor za funcub

Odgovor Napisal/-a labtec7 » 16 Dec 2013, 17:49

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Motor.html tale motor
pa tale ESC http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... A_BEC.html
Samo zanima me če bo zadosti zmogljiv esc za ta motor in pa zadosti toka ce bo do servičev
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Servo.html


ali raje vzeti tale esc ki ima 4A toka
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _UBEC.html ??

Uporabniški avatar
spiky
Tekmovalec
Prispevkov: 436
Pridružen: 31 Mar 2008, 12:46
Kraj: Mengeš

Re: Motor za funcub

Odgovor Napisal/-a spiky » 16 Dec 2013, 21:31

Kolegu smo zmontirali sledeči setup. Vertikala neomejena. Super šlep mašina za manjše jadralce.
Vse je v EU skladišču. Torej nobenih davkov, carin, itd... :wink:

motor: https://www.hobbyking.com/hobbyking/sto ... duct=30346
regler: https://www.hobbyking.com/hobbyking/sto ... duct=32432
servo višina/smer: https://www.hobbyking.com/hobbyking/sto ... duct=31583
servo eleroni/flapi: http://www.modelar.si/index.php?main_pa ... cts_id=955
prop adapter: https://www.hobbyking.com/hobbyking/sto ... duct=44354
prop: APC 12x6 (dobro zbalansiran!!)
lipo: 3s 2200mAh

+servo signal reverser za flape (če nimaš "hude" RV naprave): https://www.hobbyking.com/hobbyking/sto ... duct=31575


Za 3s baterijo je dovolj 40A regler; za 4s vzemi 60A.






LP Izi
RFM Fox F5D
Mibo Flash F5B
Mibo Osa F5B
X-TAZE F3P
Messerschmitt Bf 109 Funfighter
HobbyKing® Go Discover FPV
KingKong HEX 300 FPV

Fr'SKY X9D - TARANIS

robar
Tekmovalec
Prispevkov: 284
Pridružen: 13 Dec 2008, 17:42
Kraj: Škofja Loka

Re: Motor za funcub

Odgovor Napisal/-a robar » 18 Dec 2013, 22:08

Po mojih izkušnjah je ta motor za propeler 12x6 in 4S prešibak. 11x5,5 bo bolj primeren, če nočeš skuriti navitje.
Lp
Robar

Uporabniški avatar
spiky
Tekmovalec
Prispevkov: 436
Pridružen: 31 Mar 2008, 12:46
Kraj: Mengeš

Re: Motor za funcub

Odgovor Napisal/-a spiky » 18 Dec 2013, 22:52

12x6 imamo na 3s. :wink:




LP Izi
RFM Fox F5D
Mibo Flash F5B
Mibo Osa F5B
X-TAZE F3P
Messerschmitt Bf 109 Funfighter
HobbyKing® Go Discover FPV
KingKong HEX 300 FPV

Fr'SKY X9D - TARANIS



Uporabniški avatar
Gladiac
Profesor
Prispevkov: 1265
Pridružen: 15 Jun 2010, 16:47
Kraj: Smlednik

Re: Multiplex Fun cub

Odgovor Napisal/-a Gladiac » 01 Jan 2014, 15:15

Sam tole
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _1pc_.html
ne vem, zakaj boš rabu :S

LP
http://www.onedrone.com - vse za fpv/uav... :D
http://www.patron.si - Spletna trgovina s pripomočki za vaš avto, dom, računalnike, ovitki za telefone
http://www.kopterworx.com Aerial solutions ... :D
http://www.lipo.si GensAce - Izbira Prvakov :)

labtec7
Začetnik
Prispevkov: 46
Pridružen: 05 Nov 2013, 16:54

Re: Multiplex Fun cub

Odgovor Napisal/-a labtec7 » 01 Jan 2014, 16:06

Zato da bom imel elerone na enem kanalu da nerabim se enega sprejemnika.

mihec87
Dr. Modelar
Prispevkov: 3845
Pridružen: 24 Jan 2005, 18:57
Kraj: Velenje

Re: Multiplex Fun cub

Odgovor Napisal/-a mihec87 » 01 Jan 2014, 16:18

Z tem kablom to ne gre ti rabiš y servo kabl z ženskim konektorjem ki se razcepi v dva moška kamor priklopiš servomehanizem..
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _bag_.html
Modelarji smo kot trobentice,ko skopni sneg ter pride pomlad, pokukamo na plano..

labtec7
Začetnik
Prispevkov: 46
Pridružen: 05 Nov 2013, 16:54

Re: Multiplex Fun cub

Odgovor Napisal/-a labtec7 » 01 Jan 2014, 18:44

Zakaj? Kako boš ženski konektor vklopil v sprejemnik ?
mihec87

Z tem kablom to ne gre ti rabiš y servo kabl z ženskim konektorjem ki se razcepi v dva moška kamor priklopiš servomehanizem..
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _bag_.html

Uporabniški avatar
Gladiac
Profesor
Prispevkov: 1265
Pridružen: 15 Jun 2010, 16:47
Kraj: Smlednik

Re: Multiplex Fun cub

Odgovor Napisal/-a Gladiac » 01 Jan 2014, 21:57

Za to povezavo si s tvojim kablom ne boš pomagal.
Pravi je drugi kabel, ki ti ga je predlagal mihec.
Malo preveri konektorje na servo motorjih in sprejemniku, in boš ugotovil, da na tvojem kablu bela konektorja ne boš mogel nikamor priključiti.

LP
http://www.onedrone.com - vse za fpv/uav... :D
http://www.patron.si - Spletna trgovina s pripomočki za vaš avto, dom, računalnike, ovitki za telefone
http://www.kopterworx.com Aerial solutions ... :D
http://www.lipo.si GensAce - Izbira Prvakov :)

labtec7
Začetnik
Prispevkov: 46
Pridružen: 05 Nov 2013, 16:54

Re: Multiplex Fun cub

Odgovor Napisal/-a labtec7 » 02 Jan 2014, 08:23

Saj bom odrezal konektorje in prispajkal direktno na kable


Uporabniški avatar
Pisaneli
Dr. Modelar
Prispevkov: 3437
Pridružen: 13 Sep 2006, 20:47
Kraj: Žiče-Slov. Konjice

Re: Multiplex Fun cub

Odgovor Napisal/-a Pisaneli » 02 Jan 2014, 21:41

labtec7 napisal/-a:Ne res bi prosil za mnenje glede tega setup-a? Bodo podalški zadosti dolgi? in servomotorčki ter propelerji glede na ta motor baterijo in regulator bo to delovalo ? Nimam pojma hehe Že 3 mesece premišljujem kakšen setup naročit ](*,) hvala za pomoč.
Dragi Labtec, ne razumem te. Modelarji na tem forumu so ti dali že kar nekaj nasvetov glede opreme ti pa še vedno rineš z glavo skozi zid.
Ne moreš izbrati najcenejše opreme in pričakovati čudeže. Če pogledaš kaj priporoča proizvajalec točno vidiš kaj izbrati. Motor z manjšim kv ter propelerjem 13x4 ti pa si izbral nekaj čisto drugega.
Letalo kot je Funcub potrebuje vlek ne pa hitrost.

LP Gorazd
Slika

Fear of a Flat Planet.

Odgovori

Vrni se na