Še preden je dobila nase barvo.

Moderator: carcar
Set up je:Spidi_ napisal/-a:Videno po posnetku model kar fino leti.
Kakšen setup si uporabila na njem?
Obstaja kakšna slikca, ko je dobila barvo?Račka napisal/-a:Še preden je dobila nase barvo.
No, grem danes naredit eno prav posebi.Ivo K. napisal/-a:Obstaja kakšna slikca, ko je dobila barvo?Račka napisal/-a:Še preden je dobila nase barvo.
Bi bila pa res škoda, da bi jo razbil, ker si jo res lepo uštimau_ID_ napisal/-a:Sem kar barval![]()
. S poliuretanskim lakom- najprej celo letalo oblekel v papir, nato bel lak, sledil oranžni, nato pa airbrush. Na modelu ni niti ene nalepke! Prop je GWS 8x4. Ne vem še kdaj bo preizkusni let, ker še nimam koles, dodelati je še potrebno notranjost (ožičenje, fiksiranje baterije...), pa zbrati pogum, ker mi je škoda, če ga razbijem!
ja ne vem delam z laminati (avto industrija odbijači, spojlerji poliestri/karbon) , stiropor pa vem da je zelo krhek , bila je ideja za ojačitev ane ... glede trdnosti ne momr trdit da ni trdna , le po ocenah kolikor sm delal s stiroporom , pač mi stiropor ne deluje močan, vem pa da če bi uporabil LINX vlakna in lightweight epoxy da bi spravil laminat pod 120gramov seveda z vakumirko ....mihec87 napisal/-a:Kako veš da je krhka če je to tvoj prvi model iz stirota...?
Ne vem sam nebi tega basal gor ker v zraku takšna kot je zdrži...če jo pa na tleh rukneš bo pa počilo brez ali pa z prevleko(težji modeli bolj trdo ruknejo..)..
Nikar ne počni tega zaradi trdnosti modela. Ojačaj le pri repu, kot je bilo prikazano v mojem prispevku, in še to ne pretiravaj.Model je dovolj trden, in ni niti malo krhek.Če pa že do poškodbe pride, pa takšen kot je, enostaven za popravilo.FlyerOne napisal/-a:ker se tudi jaz odločam za to EXTRO in bi mi bil to prvi model ki bi ga naredil z stirota (prejšni vsi klasična gradnja)
me zanima ali bi se performance modela zmanjšal kljub ustreznemu pogonu , če to letalo prekrijem z zelo lahko in tanko karbonsko tkanino v kombinaciji z epoxy ???
po površini sodeč in mojih izračunih če se celega prekrije/ojača .. letalo pridobi maximalno 250G .. torej je okoli 750G prazni model ....
je kdo že poskusil ?
sprašujem zato ker vidim da je zelo krhka in bi bil to prvi model ki bi ga delal iz stirota
lp. M