MPX BliZZard

Vse od načrtovanja, izdelave do letenja z modeli letal iz stiropora, deprona, EPP pene, itd.

Moderator: carcar

Marko_easystar
Začetnik
Prispevkov: 8
Pridružen: 31 Jul 2008, 21:51
Kraj: Ivančna gorica

MPX BliZZard

Odgovor Napisal/-a Marko_easystar » 30 Avg 2008, 20:23

Sam imam blizarda kateremu normalno dela v-rep...in desni eleron(krilce)...levi eleron(krilce) pa se mi v eno smer noče odklanjati....
lepo bi prosil! ce mi nekdo pove v cem je problem...

Moj oddajnik je futaba T6EX 2.4 GH....

ugotovil sem da napaka ne leži na servo motorčku ampak na programiranju....kaj na oddajniku moram spremeniti?... Pray
ni ga cez Blizzarda...!

Uporabniški avatar
jakc94
Freak
Prispevkov: 588
Pridružen: 28 Okt 2007, 23:28
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jakc94 » 30 Avg 2008, 20:39

Imel sem podobno "težavo", najbrž imaš E.POINT (end point) v eno stran 0%, v drugo pa 100%... Sicer jaz imam FF7-ko ampak pomoje da ima tudi tvoja to funkcijo! Poglej, upam da je to to!
LP
Lep pozdrav
Jaka

www.jakasworld.com

Marko_easystar
Začetnik
Prispevkov: 8
Pridružen: 31 Jul 2008, 21:51
Kraj: Ivančna gorica

Odgovor Napisal/-a Marko_easystar » 30 Avg 2008, 20:42

hvala ampak tudi to sem pregledal... v obe smeri imam 100%...hvala!
ni ga cez Blizzarda...!

Uporabniški avatar
jakc94
Freak
Prispevkov: 588
Pridružen: 28 Okt 2007, 23:28
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jakc94 » 30 Avg 2008, 23:12

Potem pa preklopi na prazen model, resetiraj nastavitve in potem nastavi nastavitve za model pa bo mogoče kaj bolje...
LP
Lep pozdrav
Jaka

www.jakasworld.com

Marko_easystar
Začetnik
Prispevkov: 8
Pridružen: 31 Jul 2008, 21:51
Kraj: Ivančna gorica

Odgovor Napisal/-a Marko_easystar » 30 Avg 2008, 23:14

mogoce veš kje dobiti osnovne nastavitve za model???...ker v priročniku jih nisem dobil!
ni ga cez Blizzarda...!

Uporabniški avatar
jakc94
Freak
Prispevkov: 588
Pridružen: 28 Okt 2007, 23:28
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jakc94 » 30 Avg 2008, 23:21

Osnovne nastavitve... Ne...Sam sem naredil za moj F5J model kar sam nastavitve, saj je preprost meni... Malo se poigraj s komando... Najbolje da nastaviš na prazen model (če me razumeš) in tam experimentiraš...
LP
Lep pozdrav
Jaka

www.jakasworld.com

Marko_easystar
Začetnik
Prispevkov: 8
Pridružen: 31 Jul 2008, 21:51
Kraj: Ivančna gorica

Odgovor Napisal/-a Marko_easystar » 30 Avg 2008, 23:27

ce imas kaksen model z eleroni(krilci) potem ves kako je z mixi...(da se en odklanja v eno in drug v drugo smer...)...na komandi sem izprobal že vse kar je možno....nevem če je še kaj česar nisem izprobal...
ni ga cez Blizzarda...!

Uporabniški avatar
jakc94
Freak
Prispevkov: 588
Pridružen: 28 Okt 2007, 23:28
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jakc94 » 30 Avg 2008, 23:28

flaperon funkcija? sam sem tako naredil, pri moji komandi pa lahko izberem na katerem kanalu bo drugi eleron in izbral sem 6 torej 1 in 6

LP
Lep pozdrav
Jaka

www.jakasworld.com

Marko_easystar
Začetnik
Prispevkov: 8
Pridružen: 31 Jul 2008, 21:51
Kraj: Ivančna gorica

Odgovor Napisal/-a Marko_easystar » 30 Avg 2008, 23:34

ne pomaga servo se ne odziva navzdol....navzgor se odklanja normalno navzdol pa samo za 1 mm...ali 2...res nevem v čem bi bil še problem


imaš še kakšen nasvet?
ni ga cez Blizzarda...!

baksus
Razpravljalec
Prispevkov: 166
Pridružen: 26 Nov 2007, 13:35
Kraj: Cerkno

Odgovor Napisal/-a baksus » 31 Avg 2008, 06:56

Imam to komando in sem to že večkrat delal. Najprej mi povej, ker ne poznam aviona, koliko imaš servotov za elerone (1,2) in na kateri kanal si jih priklopil.

Uporabniški avatar
Offshore
Dr. Modelar
Prispevkov: 5130
Pridružen: 23 Avg 2005, 14:24
Kraj: bogu iza nogu
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Offshore » 31 Avg 2008, 08:46

Servota za elerone veži na Y kabel pa se bosta oba odklanjala
...

Marko_easystar
Začetnik
Prispevkov: 8
Pridružen: 31 Jul 2008, 21:51
Kraj: Ivančna gorica

Odgovor Napisal/-a Marko_easystar » 31 Avg 2008, 11:02

imam blizzarda....servota sta vezana na 1 in 5 kanal....kaj pomeni Y kabel?
ni ga cez Blizzarda...!

Uporabniški avatar
sl0ven1an
Tekmovalec
Prispevkov: 227
Pridružen: 23 Maj 2008, 08:02
Kraj: HomeC
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sl0ven1an » 31 Avg 2008, 11:17

levi eleron in desni eleron povežeš v en kabel in tega nato vključiš v sprejemnik. tako se ti avtomatsko odklanjata obadva elerona
just fly.................

Slika

Marko_easystar
Začetnik
Prispevkov: 8
Pridružen: 31 Jul 2008, 21:51
Kraj: Ivančna gorica

Odgovor Napisal/-a Marko_easystar » 31 Avg 2008, 11:22

hvala samo trga mi naj nebi bilo treba početi ker imam dovolj kanalov...6-kanalni oddajnik in sprejemnik....
ni ga cez Blizzarda...!

Uporabniški avatar
mucy
Freak
Prispevkov: 610
Pridružen: 28 Sep 2007, 17:39
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a mucy » 31 Avg 2008, 11:54

Imaš vklopljene flaperone?

LP!

Uporabniški avatar
sl0ven1an
Tekmovalec
Prispevkov: 227
Pridružen: 23 Maj 2008, 08:02
Kraj: HomeC
Kontakt:

Re: MPX BliZZard

Odgovor Napisal/-a sl0ven1an » 31 Avg 2008, 12:59

Marko_easystar napisal/-a:Sam imam blizarda kateremu normalno dela v-rep...in desni eleron(krilce)...levi eleron(krilce) pa se mi v eno smer noče odklanjati....
lepo bi prosil! ce mi nekdo pove v cem je problem...

Moj oddajnik je futaba T6EX 2.4 GH....

ugotovil sem da napaka ne leži na servo motorčku ampak na programiranju....kaj na oddajniku moram spremeniti?... Pray
t oda se ti v eno stran noče odklanjati se je meni zgodilo zadnjič. razšravfal sem vse pa nisem ugotovil napake. nato sem še kar tako na komandah zbrisat vse mixe in ko sem končal je čudežno uspelo.
just fly.................

Slika

baksus
Razpravljalec
Prispevkov: 166
Pridružen: 26 Nov 2007, 13:35
Kraj: Cerkno

Odgovor Napisal/-a baksus » 31 Avg 2008, 15:24

Marko_easystar napisal/-a:imam blizzarda....servota sta vezana na 1 in 5 kanal....kaj pomeni Y kabel?
Se mi je zdelo. Za elerone sta pri tej napravi 1. in 6. kanal. Se pravi en servo v 1. in drugi v 6. kanal. Potem v navodilih pošči flapleron. Če ne bo šlo javi in ti bom pomagal.

Marko_easystar
Začetnik
Prispevkov: 8
Pridružen: 31 Jul 2008, 21:51
Kraj: Ivančna gorica

Odgovor Napisal/-a Marko_easystar » 31 Avg 2008, 19:02

hvala vsem ki ste mi pomagali...problem rešen!!....blizard leti odlično!...
ni ga cez Blizzarda...!

bellanca
Tekmovalec
Prispevkov: 244
Pridružen: 23 Sep 2007, 12:50
Kraj: Trate

Odgovor Napisal/-a bellanca » 28 Okt 2008, 21:14

Imam namen kupit blizzarda , pa me zanimajo vaša mnenja , predvsem kako hiter v primerjavi z ducted fan jeti?

Tadeusz
Začetnik
Prispevkov: 18
Pridružen: 30 Sep 2008, 11:46
Kraj: Kras

Odgovor Napisal/-a Tadeusz » 28 Okt 2008, 22:21

moj blizzard je še v delu...morm it iskat pošiljko iz hobby-ja...sicer pa sm ga imel priložnost videt v živo in zadeva me je prepričala, da sm ga potem kupil...kot sm malo zasledil na netu naj bi bi tudi fajn za malo pojadrat...nej pove še kak drugi, ki si to letalo lasti pa boš več vedel...mojga pa bom pognal v zrak ob prvem lepem dnevu, ki bo...sam a niso ti fun jeti hitrejši kot blizzard?...sicer se da tudi z blizzardom kar lepe hitrosti dosežt s pravimi setup-i!

lucky
Profesor
Prispevkov: 1397
Pridružen: 05 Jul 2002, 01:00
Kraj: Portorož
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lucky » 29 Okt 2008, 09:23

Moj je pri prvem poletu dokazal, da je materjal iz katerega je narejen, nekoliko trši elapor, res odlična zadeva.

Sam sem si naredil Y kabel za elerone in na tleh je ta deloval brezhibno vendar takoj po prvem spustu, to je bila vertikala, je nekje na višini 70m kabel odpovedal in so eleroni ostali odklonjeni. Letalo je padlo dol kot kamen in ob udarcu v tla je tako počolo, da se mislil, da ga bom moral pobirati z sesalcem. Vendar ko sem pritelek na kraj nesreče, je začuda letalo bilo celo, pe propeler je bil polomljen ljub temu, da ob trku je bil zaprt, nos nekoliko nazaj zakrivljen vendar ne počen tako, da sem ga samo z roko zravnal in pa uničilo mi je zobnike višinskega krmila.

No, po popravilu je letel že kr nekajkrat in moram rečt, da leti res izjemno. krmilne površine sem nastavil tako, da se odklanjajo eksponentno saj letalo dosega kr velike kitrosti in tako, ga je pal nekoliko lažje vodit.
kako jadra ne vem, ker nisem naletel še na optimalne pogoje za jadrat, me pa zanima če je zadevca resnično zmožna dvigati po termiki tako kot ostali jadralci.
Opazil sem tudi da se pri veliki hitrosti z vključenim pogonom slabo odziva na višinsko krmilo.

to bo to. l.p. Luka.

Tadeusz
Začetnik
Prispevkov: 18
Pridružen: 30 Sep 2008, 11:46
Kraj: Kras

Odgovor Napisal/-a Tadeusz » 01 Nov 2008, 23:31

mojga sm učeri prvič pognal v zrak in bil navdušen nad njim...leti fenomenalno...danes sem tudi malo preizkusil trdonst in ugotovil, da je kar trda zadeva...kljub padcu z višine kakih 10m na krila (neki sm zabluzil v zraku) se mi je zlomil košček krila na koncu v velikosti 4 kvadratne centimetre...malo polimal in gasa naprej...jst sm fulnavdušen nad njim...s 3s trže gate....se bojim kaj bi bilo s 4s :D

Uporabniški avatar
tomza
Razpravljalec
Prispevkov: 53
Pridružen: 24 Jun 2008, 19:11

Odgovor Napisal/-a tomza » 04 Nov 2008, 23:24

Delam bolj jadralsko kot hotliner varijanto Blizzarda. Glede na to da ima model težišče precej zadaj bom vseeno vgradil lažji brezkrtačnik. Zanima me katerega priporočate oz. kakšen vlek naj bi imel.

Geronsky
Razpravljalec
Prispevkov: 162
Pridružen: 14 Dec 2004, 12:05
Kraj: Maribor
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Geronsky » 06 Nov 2008, 10:53

Pozdravljeni.
Danes sem dobil paket z Multiplex Blizzardom.
Glede na to, da nekateri že letite model me zanima če je pri sestavljanju modela treba posebej pazit na kake stvari.
Hvala.
Damir
Ja ka pa te ka nebi...

Tadeusz
Začetnik
Prispevkov: 18
Pridružen: 30 Sep 2008, 11:46
Kraj: Kras

Odgovor Napisal/-a Tadeusz » 06 Nov 2008, 11:19

ma neki posebej pazit ti ni treba...jst osebno sem imel malce dela z vgrajevanjem servotov...pač je blo treba malo porezat tisti elapor, da je lepo sedel notr servo...pazi, ko boš limal, da bo vse ok, da ne boš imel potem nepotrebnih problemov...aja in pri limanju krila bodi pazljiv, da bo lepo ravno skupaj, ko se bo zadeva limala...ker se ti lahko hitro lepilo strdi in potem je krilo malo šepasto in je cel problem....to mislim pri lepljenju tistih črnih palic za trdnost krila

Odgovori

Vrni se na