Multiplex Funjet

Vse od načrtovanja, izdelave do letenja z modeli letal iz stiropora, deprona, EPP pene, itd.

Moderator: carcar

Odgovori
Uporabniški avatar
mihah
Dr. Modelar
Prispevkov: 9132
Pridružen: 27 Apr 2001, 01:00
Kraj: Gmajnica
Kontakt:

Multiplex Funjet

Odgovor Napisal/-a mihah » 16 Avg 2007, 18:43

Kljub iskanju mi ni uspelo najti odprte teme okoli FJta.

Čeprav sem od kolegov že kar nekaj časa poslušal same pohvale, pa me je kolega zastrupil v Lescah. Tale pena kljub tak tak izgledu gre pošteno dobro - po tirnicah, brisanci pri >150 km/h bp tudi nekaj 10 cm nad tlemi, pristaja kot pusiket brez motorja...

Kakšen setupe imate lastniki?

Opciji je jasno nešteto, je pa varianta, da se naredi čisto lahkega ali pa "težko" raketo.

Naslednji teden začnem zlagati svojega skupaj, zraven pa še enega za kolega, ki se je tudi navdušil.

Je kdo za tekmo?


http://www.loetschers.ch/videos/Speedtest%20kurz-1.wmv
http://schnurzz.de/videos/ffr-hr06.wmv
www.lipo.si
https://www.youtube.com/user/RCracingSLO
http://www.multigp.com/chapters/view/DMA-Modra-Ptica-Multi-GP-2016

keskopesko
Razpravljalec
Prispevkov: 176
Pridružen: 30 Maj 2006, 14:16

Fun

Odgovor Napisal/-a keskopesko » 16 Avg 2007, 19:42

Miha,

saj veš da ga mam.
Res je fun.
Skupaj je padu en popoldan in ni razočaral.
Notri pri meni Kontronik FUN480, Jazz, 3S 2170, 5,2x5,2.
Kakih 400W, ocenjujem max cca 150 km/h, težek cca 700g.
Cena ugodna, super gre skupaj z sekundarjem, popravila najbrž niso težka.

Pogon, bi se pa najbrž s kitajci dal tudi ugodno sestavit.

Priporočam, s kruhom pomazano.
Aleš

Uporabniški avatar
mihah
Dr. Modelar
Prispevkov: 9132
Pridružen: 27 Apr 2001, 01:00
Kraj: Gmajnica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mihah » 16 Avg 2007, 22:04

Ja, Aleš, vem. Je pa še kar nekaj ostalih...

Mene je pa prepričala Mega 16/25/2. Kakorkoli grem v drivecalcu računat, pridem nazaj na ta motor. Majhen I0 in res majhna Ri dajeta izjemne izkoristke. Bova lahko kmalu direktno primerjala. Še vedno pa ostane rezerva na 4S za orenk adrenalin... :)
www.lipo.si
https://www.youtube.com/user/RCracingSLO
http://www.multigp.com/chapters/view/DMA-Modra-Ptica-Multi-GP-2016

Uporabniški avatar
mihah
Dr. Modelar
Prispevkov: 9132
Pridružen: 27 Apr 2001, 01:00
Kraj: Gmajnica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mihah » 18 Avg 2007, 09:17

Tole Mego je trenutno težko dobit.

Zato sem naročil za kolega in zame Typhoona 2W 25 in Flyware MiniRex 330-2800. Pa da vidimo, kako bo tole sekalo. :D
www.lipo.si
https://www.youtube.com/user/RCracingSLO
http://www.multigp.com/chapters/view/DMA-Modra-Ptica-Multi-GP-2016

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 18 Avg 2007, 15:50

Moj je že v nastajanju....
Motor bo kitajski (kupljen za 23€ z 30A regulatorjem in poštnino, poštnina je bila 20€ :lol: ) s 3000kV, poraba pa nekje 25A pri 3S paketu. Mene sicer ne mika toliko hitrost ampak bolj drzni 3D manevri z njim (ene 3-4 lupingi v sekindi,...) :lol: Računam pa da ne bo težji od 450g. Sem pa zamenjal GFK nosilec kril s karbonskim, da ne bo presenečenj med letom pa še prihranil sem nekje 6g
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

raktivec
Dr. Modelar
Prispevkov: 5011
Pridružen: 01 Mar 2005, 13:02
Kraj: švarcnbah

Odgovor Napisal/-a raktivec » 18 Avg 2007, 16:46

mihah napisal/-a:Mene je pa prepričala Mega 16/25/2. Kakorkoli grem v drivecalcu računat, pridem nazaj na ta motor. Majhen I0 in res majhna Ri dajeta izjemne izkoristke.
Zanimiva ugotovitev. Slika Pred kakim mesecem sem slišal, da ga menda ni čez Kontronika.





p.s.

Typhon 2W25 je popolna kopija Mege 16/25/2, le nekaj cenejši je. Jaz ga trajno obremenjujem z okrog 950 W na 6 s 2500 mAh v mojem impelerju in ne crkne!
Vsi skupaj malce razmislite o motorju Typhon 2W20, ki tudi ni od muh in ga ob 4s brez skrbi nabiješ na 50 amperčkov, če je le kaj prepiha okrog njega. Izjemno zanimiv je tudi 2W23.Slika

viewtopic.php?t=21079 Slika
lp
Sašo

Uporabniški avatar
mihah
Dr. Modelar
Prispevkov: 9132
Pridružen: 27 Apr 2001, 01:00
Kraj: Gmajnica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mihah » 18 Avg 2007, 17:25

Krist, tole bo kul :)

Sašo: Kontronik da podobne rezultate, vendar je izkoristek boljši pri nižjih tokovih. Slika iz drivecalca pove vse. Če si lastiš programček, lahko opaziš, da je račun pri Kontroniku bolj točen.
Priponke
primerjava.jpg
primerjava.jpg (56.04 KiB) Pogledano 14207 krat
www.lipo.si
https://www.youtube.com/user/RCracingSLO
http://www.multigp.com/chapters/view/DMA-Modra-Ptica-Multi-GP-2016

Uporabniški avatar
čavka
Profesor
Prispevkov: 1605
Pridružen: 16 Nov 2004, 18:45
Kraj: Besnica

Odgovor Napisal/-a čavka » 18 Avg 2007, 22:18

Krist je napisal: (ene 3-4 lupingi v sekindi,...) ........ta bo pa huda.....da niso morda sodčki ali valjčki????
Pa lep dan še naprej............Aleš

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 18 Avg 2007, 23:32

čavka napisal/-a:Krist je napisal: (ene 3-4 lupingi v sekindi,...) ........ta bo pa huda.....da niso morda sodčki ali valjčki????
Neeeee, prov sem napisal. Tukaj je dokaz.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
čavka
Profesor
Prispevkov: 1605
Pridružen: 16 Nov 2004, 18:45
Kraj: Besnica

Odgovor Napisal/-a čavka » 19 Avg 2007, 01:50

Ta je pa dobra =D>
Pa lep dan še naprej............Aleš

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 19 Avg 2007, 01:52

Premik pogona-motorja? (alpha channel-thrust vector)
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 19 Avg 2007, 07:52

:jumpjump: :jumpjump:
Mene je tale video prepričal, da sem ga kupil.
Ja gre za vektorski pomik motorja, ki ga bosta izvajala 2 servomehanizma. Seveda to bo možno izklopiti, ker bi blo predivje letet tako. Motor je v bistvu voden po višini in smeri preko mixa pa je vse skupaj nastavljeno. Komando že imam sprogramirano, tako da imam samo model še za skup vržt. Računam, da bo drugi teden vozen. Aja odkloni motorja bodo nekje do 60° v vse smeri :o
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

robertjur
Profesor
Prispevkov: 1036
Pridružen: 21 Nov 2004, 03:05

Odgovor Napisal/-a robertjur » 19 Avg 2007, 09:20

Ja kje boš pa dobil 120° stopinj placa na tistem malem zadku?? :o
miha tvoj pogon bi dal na microjeta pa gor lučke pa bo za night fly pa lahko z njim rišeš kroge pa črte.
Pr taki hitrosti se zihr vidi sam črte in kroge. #-o
Robert

robertjur
Profesor
Prispevkov: 1036
Pridružen: 21 Nov 2004, 03:05

Odgovor Napisal/-a robertjur » 19 Avg 2007, 09:23

a mogoče kdo ve za displej (u bistvu gre za stolpec ledic) ki z utripanjem med gibanjem piše tekst. Bi med brisancem kazal napis gledalcem.
Montiraš ga na smerno krmilo pa bi blo. Kaj pravte?
Robert

Ultralajt
Dr. Modelar
Prispevkov: 13455
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:57
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ultralajt » 19 Avg 2007, 10:04

Ima ta modelček turbino ali prop?

Uporabniški avatar
filius
Freak
Prispevkov: 775
Pridružen: 30 Dec 2006, 11:26

Odgovor Napisal/-a filius » 19 Avg 2007, 10:17

Za pogon ima motorček is propom :wink: Sm pa že videl tak model leteti , moram rečt da je hitr ko seta skera, prijatelj ki ga ima je rekel da se hitrost giblje na polno okoli 180 km/h
Mladost je norost, ki skače čez jarek tam kjer je most!

Uporabniški avatar
bray
Freak
Prispevkov: 928
Pridružen: 04 Maj 2006, 20:57
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bray » 19 Avg 2007, 10:36

robertjur napisal/-a:Pr taki hitrosti se zihr vidi sam črte in kroge. #-o
Mislis ali ves? ;) Verjetno je vse skupaj precej odvisno tudi od tega kako temno je in kako svetle so ledice. Jaz nimam pravega obcutka, ker se nisem videl kakega nocnega letenja modelov.
robertjur napisal/-a:a mogoče kdo ve za displej (u bistvu gre za stolpec ledic) ki z utripanjem med gibanjem piše tekst. Bi med brisancem kazal napis gledalcem.
Montiraš ga na smerno krmilo pa bi blo. Kaj pravte?
Sem pripravljen narediti elektroniko za to stvar, ker sem se pred leti ze igral z "letecimi" napisi sicer v matriki 5x7 tukaj pa bi bilo samo v vertikali 7 ledic. Bi pa bilo potrebno nekaj eksperimentiranja ali pa ce se komu da preracunat kako hitro bi se morale menjavati sekvence priziganja. ;)
Kdo bi pa testiral? ;)
I didn't know it was impossible when i did it!
http://www.sdgpslogger.com
http://bpp-blog.blogspot.com

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 19 Avg 2007, 12:57

robertjur napisal/-a:Ja kje boš pa dobil 120° stopinj placa na tistem malem zadku?? :o
Če si dobro pogledal sliko, je motor zunaj, tako da je placa koker češ. :lol: :lol: Tut prop se ne bo nikjer zadeval, antena pa je itak speljana po eni polovici krila, kjer je za to predviden kanal.
Glede napisov pa kitajci prodajajo za male pare to že narejeno, če se ne motim vgrajujejo v ženske pasove in podobne reči, sam mi trenutno ne gre iz glave tisti link ](*,)
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 19 Avg 2007, 20:52

Krist napisal/-a::jumpjump: :jumpjump:
Mene je tale video prepričal, da sem ga kupil.
Ja gre za vektorski pomik motorja, ki ga bosta izvajala 2 servomehanizma. Seveda to bo možno izklopiti, ker bi blo predivje letet tako. Motor je v bistvu voden po višini in smeri preko mixa pa je vse skupaj nastavljeno. Komando že imam sprogramirano, tako da imam samo model še za skup vržt. Računam, da bo drugi teden vozen. Aja odkloni motorja bodo nekje do 60° v vse smeri :o
A lahko malo bolj podrobno poslikaš kako so narejene povezave?
Pred pol leta sem imel funjeta, potem sem ga dal kolegu, sedaj sem ga dobil nazaj... če ni preveč komlpicirano bi mu tudi jaz vgradil vsaj pomik gor dol.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 19 Avg 2007, 23:07

Melly napisal/-a:
Krist napisal/-a::jumpjump: :jumpjump:
Mene je tale video prepričal, da sem ga kupil.
Ja gre za vektorski pomik motorja, ki ga bosta izvajala 2 servomehanizma. Seveda to bo možno izklopiti, ker bi blo predivje letet tako. Motor je v bistvu voden po višini in smeri preko mixa pa je vse skupaj nastavljeno. Komando že imam sprogramirano, tako da imam samo model še za skup vržt. Računam, da bo drugi teden vozen. Aja odkloni motorja bodo nekje do 60° v vse smeri :o
A lahko malo bolj podrobno poslikaš kako so narejene povezave?
Pred pol leta sem imel funjeta, potem sem ga dal kolegu, sedaj sem ga dobil nazaj... če ni preveč komlpicirano bi mu tudi jaz vgradil vsaj pomik gor dol.
Neeeeeee. :lol:
Jst sem se kar pošteno namatral, da sem prišel do tega, sicer z malo pomočjo nemškega modelarja, ki mi je dal nekaj koristnih nasvetov, drugače pa sem kar nekaj ur preživel z autocadom in internetom, da je narejeno do te mere, da bo uporabno.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
mihah
Dr. Modelar
Prispevkov: 9132
Pridružen: 27 Apr 2001, 01:00
Kraj: Gmajnica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mihah » 20 Avg 2007, 06:21

www.lipo.si
https://www.youtube.com/user/RCracingSLO
http://www.multigp.com/chapters/view/DMA-Modra-Ptica-Multi-GP-2016

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 20 Avg 2007, 13:50

Krist napisal/-a:Neeeeeee. :lol:
Jst sem se kar pošteno namatral, da sem prišel do tega, sicer z malo pomočjo nemškega modelarja, ki mi je dal nekaj koristnih nasvetov, drugače pa sem kar nekaj ur preživel z autocadom in internetom, da je narejeno do te mere, da bo uporabno.
Škoda. A misliš zadevo prodajat pa si tako skrivnosten? ;-)

Sicer pa nekaj podobnega delajo ameri za 70$ komplet.

http://www.graysonhobby.com/catalog/pro ... cts_id=423
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=665791

Motor na dva panta pa dva servota ga vlečeta na vsaki strani. Preprosto, ni kaj, edina omejitev je, da imaš samo pomik motorja gor-dol.
Mogoče bi se dalo kar originalen nosilec od funjeta predelat (dva panta namesto dveh vijakov) tretji vijak pa stran in eno ročico gor, pa en dovolj močan servo.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 20 Avg 2007, 14:35

Melly napisal/-a:
Krist napisal/-a:Neeeeeee. :lol:
Jst sem se kar pošteno namatral, da sem prišel do tega, sicer z malo pomočjo nemškega modelarja, ki mi je dal nekaj koristnih nasvetov, drugače pa sem kar nekaj ur preživel z autocadom in internetom, da je narejeno do te mere, da bo uporabno.
Škoda. A misliš zadevo prodajat pa si tako skrivnosten? ;-)

Sicer pa nekaj podobnega delajo ameri za 70$ komplet.

http://www.graysonhobby.com/catalog/pro ... cts_id=423
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=665791

Motor na dva panta pa dva servota ga vlečeta na vsaki strani. Preprosto, ni kaj, edina omejitev je, da imaš samo pomik motorja gor-dol.
Mogoče bi se dalo kar originalen nosilec od funjeta predelat (dva panta namesto dveh vijakov) tretji vijak pa stran in eno ročico gor, pa en dovolj močan servo.
V bistvu ne, ker se mi ne da prodajat, bom pač imel samo zase.
Tisti ameriški model ni vreden 70$, tako da....
glede sistema pa si si sam odgovoril, razlika je samo v detajlih :wink:
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 20 Avg 2007, 15:03

70$ je cel komplet z motorjem in krmilnikom... kar za Ameriko sploh ni slaba cena. Če pa računaš da je depron 6e na kos in pri Kitajcih combo tower pro 15$ pa je malo drago ja.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 20 Avg 2007, 15:15

Sej to je, surovine so zastojn, plačaš samo tisto "With proud made in USA". Se pravi Kitajsko robo z ameriško nalepko.
Je pa najbolj hecno to, da tisti combo set za 15$ deluje odlično, sploh pa za tisti denar.
Zdej pa nazaj Fun jetu. :D
Če dobro pogledaš drugo sliko, se v bistvu vse vidi, uporabi malo domišljije pa bo....
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Odgovori

Vrni se na