Motor za TECHOne Gust 3D

Baza informacij o motorjih, krmilnikih, prenosih, propelerjih v modelih letal

Moderator: Pisaneli

Odgovori
Helium
Tekmovalec
Prispevkov: 397
Pridružen: 22 Mar 2009, 15:31

Motor za TECHOne Gust 3D

Odgovor Napisal/-a Helium » 08 Jul 2010, 12:20

Pozdravljeni!

Že kar nekaj časa iščem primeren motor za omenjen model, ki ga lahko vidite na tem linku: http://www.toprc.eu/sl/techone-gust

Priporočen motor je težak 39g in ima nad 1400KV. Pregledal sem že veliko slovenskih spletnih modelarskih trgovin, pa se nekako ne morem odločiti za tistega pravega, saj nikjer ni točno takega, kot sem ga omenil.

Prosil, bi vas, da mi pomagate poiskati primeren motor in mi poveste, kakšna naj bo maksimalna teža motorja.

Hvala!

Lp, Marko!
Spektrum DX6i

GB-Models Yak 55M 1.4m

Helium
Tekmovalec
Prispevkov: 397
Pridružen: 22 Mar 2009, 15:31

Odgovor Napisal/-a Helium » 08 Jul 2010, 13:24

Nihče ne ve? :cry:



Lp, Marko!
Spektrum DX6i

GB-Models Yak 55M 1.4m

Uporabniški avatar
FastOne
Freak
Prispevkov: 686
Pridružen: 06 Maj 2007, 20:10
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a FastOne » 08 Jul 2010, 13:32

Helium napisal/-a:Nihče ne ve? :cry:



ne jokaj :)

Za 3S celice tega:

http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... oduct=5354

Za 2S celice:

http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... oduct=5423

Oba na 8x4 GWS prop.

lp Mitja

Helium
Tekmovalec
Prispevkov: 397
Pridružen: 22 Mar 2009, 15:31

Odgovor Napisal/-a Helium » 08 Jul 2010, 14:05

Hvala za oba linka! Kaj pa iz slovenskih trgovin ? Mogoče kaj takega? http://modelar.si/el_bkpower2826.php

Kakšna je največja teža motorja, ki ga lahko uporabim za ta model ?


Lp, Marko!
Spektrum DX6i

GB-Models Yak 55M 1.4m

Uporabniški avatar
multipraktik
Tekmovalec
Prispevkov: 389
Pridružen: 28 Jan 2010, 19:55
Kraj: Medvode

Odgovor Napisal/-a multipraktik » 08 Jul 2010, 14:49

Zdravo

Tale motor: http://mibomodeli.si/trgovina/index.php ... ts_id=4352

In pa 9×6 propeler na 2S bi bila po mojem zmagovalna kombinacija :D .

Uporabniški avatar
FastOne
Freak
Prispevkov: 686
Pridružen: 06 Maj 2007, 20:10
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a FastOne » 08 Jul 2010, 15:13

multipraktik napisal/-a:Zdravo

Tale motor: http://mibomodeli.si/trgovina/index.php ... ts_id=4352

In pa 9×6 propeler na 2S bi bila po mojem zmagovalna kombinacija :D .


To je praktično isti motor, kot tisti s kitajske. Jaz bi dal gor 8x4 DD GWS prop in 2S 800mah batt.

lp Mitja

Uporabniški avatar
multipraktik
Tekmovalec
Prispevkov: 389
Pridružen: 28 Jan 2010, 19:55
Kraj: Medvode

Odgovor Napisal/-a multipraktik » 08 Jul 2010, 15:47

FastOne napisal/-a:
multipraktik napisal/-a:Zdravo

Tale motor: http://mibomodeli.si/trgovina/index.php ... ts_id=4352

In pa 9×6 propeler na 2S bi bila po mojem zmagovalna kombinacija :D .


To je praktično isti motor, kot tisti s kitajske. Jaz bi dal gor 8x4 DD GWS prop in 2S 800mah batt.

lp Mitja


Tako je :wink:
Samo za 280g, ki jih ima ta avion, bi skoraj mogel bit 9 inčen propeler, da bi imel dovolj moči za 3D.

Helium
Tekmovalec
Prispevkov: 397
Pridružen: 22 Mar 2009, 15:31

Odgovor Napisal/-a Helium » 08 Jul 2010, 16:15

Kaj pa motor, ki sem ga jaz gledal ? Prop bo pa ziher 9x4.7!


Lp, Marko!
Spektrum DX6i

GB-Models Yak 55M 1.4m

Uporabniški avatar
multipraktik
Tekmovalec
Prispevkov: 389
Pridružen: 28 Jan 2010, 19:55
Kraj: Medvode

Odgovor Napisal/-a multipraktik » 08 Jul 2010, 17:25

Tudi tvoj motor ni slab.
Meni se zdi boljši ta Emax, katerega link sem dal jaz, ker je lažji in ima malo več kv.

Helium
Tekmovalec
Prispevkov: 397
Pridružen: 22 Mar 2009, 15:31

Odgovor Napisal/-a Helium » 08 Jul 2010, 18:07

Problem je samo v tem, ker ga ni na zalogi. Verjetno bom kar nabavil tisti motor.


Hvala za vso pomoč!


Lp, Marko!
Spektrum DX6i

GB-Models Yak 55M 1.4m

Tucano
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 08 Jun 2014, 16:00

Re: Motor za TECHOne Gust 3D

Odgovor Napisal/-a Tucano » 09 Avg 2014, 14:18

Pozdravljeni!

Doma imam že 3S baterije in me zanima kakšen motor bi bil najboljši za omenjen model (TechOne Gust).

Hvala in lep pozdrav!

mzakelj
Profesor
Prispevkov: 1166
Pridružen: 24 Nov 2009, 12:27
Kraj: Godowich

Re: Motor za TECHOne Gust 3D

Odgovor Napisal/-a mzakelj » 13 Avg 2014, 09:07

vzami raje emaxa za 9-10 prop. Je malo težji ampak da od sebe več kot dost. Na 7x6 imam easystarja pa mislim da ima še dosti moči. sam sem imel na quadu 4 take pa prop 8x6 pa je veliko boljši.
Če te zanima daj na zs pa ti pošljem več podatkov.
Emax motorji | 2213 | 2216 | BL2822 .... ZS pa se zmenmo :)

Odgovori

Vrni se na