tucano

Splošna elektro debata

Moderator: alien2108

Odgovori
Uporabniški avatar
rbreznik
Tekmovalec
Prispevkov: 354
Pridružen: 15 Avg 2005, 18:47
Kraj: Maribor
Kontakt:

tucano

Odgovor Napisal/-a rbreznik » 15 Avg 2005, 18:54

kupil bi si model letala tucano

in nevem s katero folijo ga naj prekrijem

oracover
ali
oralight?

kako ga naj krmilim?
po nagibu in višini ali smeri in višini?

kajti imam dva servomotorja!!

Lp Rok
lp Rok
corona 2.4GHz

Uporabniški avatar
spaca157
Tekmovalec
Prispevkov: 444
Pridružen: 15 Nov 2004, 19:00
Kraj: Polzela

Odgovor Napisal/-a spaca157 » 15 Avg 2005, 21:07

LAhko ga tudi samo prevlečeš s japonskim papirjem in nato pobarvaš, drgač pa oracover.
Krmili ga obvezno po nagibu in višini.

P.S. če si zainteresiran ti jaz prodam svojega ki je v vojaških barvah.
Leti vse kar dober vržeš !!

Uporabniški avatar
kiwi
Profesor
Prispevkov: 1092
Pridružen: 29 Apr 2003, 07:36
Kraj: Okolica Ptuja - Haloze

Odgovor Napisal/-a kiwi » 15 Avg 2005, 21:09

Hi!

Po načinu z katerim si postavil vprašanje predvidevam da si začetnik in da še nisi letel RV letalskega modela. Če to drži ti kot prvi model ne bi priporočal tucano-ta ker je to precej hiter model in namenjen modelarjem, ki že obvladajo letenje z osnovnimi modeli.

Če pa sem se v zgornjem delu odgovora zmotil potem bi pa rekel tako. Verjetno razmišljaš o manjšem modelu Tucano-ta, ki ga prodaja panoptikum. Tucano ima ponavadi hiter in tanek profil krila in nima velikega Vloma kar pomeni da ni tako stabilen v zraku kot kakšen trainer v velikim lomom. Zato moras narediti elerone. Krmiljenje smeri pa pri tako majhnem modelu ni obvezno. Kakšne servomotorje pa imaš?

Lp Boštjan

Uporabniški avatar
rbreznik
Tekmovalec
Prispevkov: 354
Pridružen: 15 Avg 2005, 18:47
Kraj: Maribor
Kontakt:

hehe

Odgovor Napisal/-a rbreznik » 15 Avg 2005, 22:04

zdaj imam hitrosntni elektro model



imam dva mikro servota

Lp ROK
lp Rok
corona 2.4GHz

Uporabniški avatar
rbreznik
Tekmovalec
Prispevkov: 354
Pridružen: 15 Avg 2005, 18:47
Kraj: Maribor
Kontakt:

povezave

Odgovor Napisal/-a rbreznik » 16 Avg 2005, 18:10

zanima me kako je narejena povezava za elerone?
Ima kdo sliko?
lp Rok
corona 2.4GHz

Uporabniški avatar
kiwi
Profesor
Prispevkov: 1092
Pridružen: 29 Apr 2003, 07:36
Kraj: Okolica Ptuja - Haloze

Odgovor Napisal/-a kiwi » 17 Avg 2005, 07:23

Hi!

Če imaš slučajno načrt od pylona 400, ki ga je naredil Tomaž Cesar potem lahko vidis kako je to tam narejeno. Jaz sem ta model naredil in ko pridem domov ti lahko poslikam in bos videl kako je to reseno z enim centralnim servotom. Na tej sliki ki sem jo poslal vidiš, da je žica iz elerona zvita najprej pod kotom 90 stopinj in vstavljena v cevko potem pa v krilu narediš utor in cevko z žico vlepiš noter. V trupu pa zopet zviješ žico pod koto 90 stopinj vendar navzgor. Ko žico zviješ na eni strani moraš potem natakniti cevko gor in jo šele nato zviti na drugi strani. Drugače cevke več ne boš dobil gor. Ko ti poslikam kako je to rešeno v trupu ti bo vse takoj jasno.

Lp Bostjan
Priponke
DSC01328.jpg
DSC01328.jpg (64.49 KiB) Pogledano 2488 krat

Uporabniški avatar
rbreznik
Tekmovalec
Prispevkov: 354
Pridružen: 15 Avg 2005, 18:47
Kraj: Maribor
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rbreznik » 17 Avg 2005, 09:08

hvala za sliko
lp Rok
corona 2.4GHz

Odgovori

Vrni se na