ASW 28 - 2m

Splošna elektro debata

Moderator: alien2108

Odgovori
Uporabniški avatar
WAR-DOG
Začetnik
Prispevkov: 37
Pridružen: 13 Dec 2007, 20:52
Kraj: Ljubljana

ASW 28 - 2m

Odgovor Napisal/-a WAR-DOG » 26 Maj 2009, 20:09

Torej danes sem prejel naročeno elektro-jadralno letalo ASW 28 s premerom kril 2m od ST MODEL kupljeno pri Mantua Model

Slika
zraven so še okrasne nalepke, katere pa ne nameravam uporabiti...

Slika
Hmm, po hitrem vstavljanju sprejemnika in lipo baterije, sem ugotovil da bom nažalost moral izrezati pod od kabine, ker je bolj malo prostora...
Mogoče pa bom kupil kakšno manjšo lipo baterijo pa bo vredu :)

Slika
Tukaj še nekaj podatkov s škatle

Moram povedat, da so navodila napisana v polomljeni angleščini, ni za zameriti, saj je letalo s kitajske...

zaenkrat bo letalo ostalo v škatli, ko bo pa kaj novega pa se javim :)

Uporabniški avatar
Šircelj
Razpravljalec
Prispevkov: 123
Pridružen: 19 Apr 2009, 18:03
Kraj: ILIRSKA BISTRICA

Nocem te ze v startu razocarati

Odgovor Napisal/-a Šircelj » 07 Jun 2009, 15:33

Sam sem imel ta model,dobil sem ga za 50 e kompletnega.prvo sem moral alerone povecati,ker so zelo svoh grabili.naslednji podvig je biu,da sem zamenjal motor z graupnerjevim brushlesem in dal elise 10x6,lipo 3s 1500 mah,da je normalno vleklo.uske mi je odtrgalo s prvim srecanjem z malo bolj visoko travo....pol mi je blu zal,da sem ga sploh kupil...lp pa ne mi kej zamert,ker sm ti povedal vse slabo od tega modela.

Uporabniški avatar
štajerc
Dr. Modelar
Prispevkov: 2270
Pridružen: 08 Avg 2006, 14:36
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a štajerc » 07 Jun 2009, 21:13

tudi sam sem si ogledoval ta model.
Nekatere pobolšave ki bi jih naredil takoj ko sem videl modwel:
1.ojačal uške ker so res :roll: mogoče kakšen selotep z steklenimi vlakni preko in pa kakšem mm karbonsko.
Drugo pa je kar všečen model.
Veliko lepih poletov =D>
L.P.Samo
Štromar ima včasih prav, elektrika pa vedno!

Uporabniški avatar
dragonFLY
Tekmovalec
Prispevkov: 254
Pridružen: 04 Maj 2008, 16:46
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a dragonFLY » 08 Jun 2009, 19:47

Bom še jaz dodal svoje glede na to da sem dober mesec lastnik asw-ja :D Res je da sem že novemu modelu malo ojačal samo kabino saj je bolj nežna slpoh za kašen trši pristanek :roll: glede ušk so pa dosti bolj trpežne kot zgledajo saj so že pretrpele marsikateri neposrečen pristanek :oops: res pa je da je zelo malo prostora za samo elektroniko ter malce nepraktičen način sestavljanja :roll: drugače vizualno zelo lep in sem tudi zelo zadovoljen z njim verjetno zato ker sem še bolj kot ne začetnik :oops: :P :D
L.P. Matjaž

Še slikca:

Slika

Uporabniški avatar
štajerc
Dr. Modelar
Prispevkov: 2270
Pridružen: 08 Avg 2006, 14:36
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a štajerc » 08 Jun 2009, 20:04

:o še si frišen začetnik ti morem povedati da je zelo lepo ohranjen...razen če letiš samo ob nedelja :lol: (vem kako izgleda ko gledaš začetnika)
Štromar ima včasih prav, elektrika pa vedno!

Uporabniški avatar
dragonFLY
Tekmovalec
Prispevkov: 254
Pridružen: 04 Maj 2008, 16:46
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a dragonFLY » 09 Jun 2009, 16:48

Ne ravno frišen začel sm lani približno takle čas :D ,sam drugače glede na izkušnje pa še defenitivno začetnik :roll: :lol: je pa res da ni več tistega nabijanja modela itd... ampak včasih kakšen bolj ponesrečen pristanek :roll: :D
L.P. Matjaž

Uporabniški avatar
WAR-DOG
Začetnik
Prispevkov: 37
Pridružen: 13 Dec 2007, 20:52
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a WAR-DOG » 09 Jun 2009, 21:14

ja kabino sem že zrezal, tako da moja oprema komaj komaj pride not...
Imam malo prevelik sprejemnik za ta model Graupner SMC-16.

Trenutno imam še težave s baterijo (glupi servisni kabli :o)...

Upam da bo še ta mesec prvi polet... Med tem časom pa lepo nastavljan oddajnik...

Med tem sem zasledil model tudi pri Stopar - Ptuj http://www.stopar.si/Letala/RV%20Komple ... elikan.htm

Samo ga proizvaja podjetje Pelikan, je pa isti :o

Uporabniški avatar
dragonFLY
Tekmovalec
Prispevkov: 254
Pridružen: 04 Maj 2008, 16:46
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a dragonFLY » 10 Jun 2009, 19:26

Ja zelo je tesna kabina jz mam sicer kitajčka Corona sprejemnik vendar tudi ni pasal tako kot sem želel ker so kabli na servotih iz kril prekratki :evil: #-o podaljškov mi pa ni bilo za delati tak da sem vseeeno nekod skombiniral :-? 8) drugače sem pa videl tudi onega od pelikana in ni videti razlike med mojim ki je iz mantue in onim :wink: :D Imam pa eno vpršanje če kdo prebira tole ki bi vedel kako bi se kaj obnesel ta model na padini :roll: ??

Uporabniški avatar
WAR-DOG
Začetnik
Prispevkov: 37
Pridružen: 13 Dec 2007, 20:52
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a WAR-DOG » 10 Jun 2009, 20:33

po sliki sodeč je znotraj kabina ojačana s prečno palčko pri pelikanu

Uporabniški avatar
mihah
Dr. Modelar
Prispevkov: 9132
Pridružen: 27 Apr 2001, 01:00
Kraj: Gmajnica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mihah » 10 Jun 2009, 21:07

www.lipo.si
https://www.youtube.com/user/RCracingSLO
http://www.multigp.com/chapters/view/DMA-Modra-Ptica-Multi-GP-2016

Uporabniški avatar
dragonFLY
Tekmovalec
Prispevkov: 254
Pridružen: 04 Maj 2008, 16:46
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a dragonFLY » 11 Jun 2009, 14:35

Ja sam o tisit palčki ne duha nesluha čeprav je na sliki,jaz sem je vseeno vlepil eno prečno in dve vzdolžno kar se zelo pozna pri sami trdnosti da je veliko boljše :D :lol: mihah hvala za zelo slikovit odgovor :D 8)

L.P. Matjaž

Uporabniški avatar
WAR-DOG
Začetnik
Prispevkov: 37
Pridružen: 13 Dec 2007, 20:52
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a WAR-DOG » 28 Jun 2009, 20:17

mene zanima kaj bi lahko bilo narobe... namreč ko dodam plin na oddajniku, se pri motorju ne zgodi nič...

regled je vklopljen na 1 priklop na sprejemniku, kateri je pri oddajniku tudi za plin...

ostali servoti delajo ok.

Imam pa mx-12 graupner oddajnik in SMC16 Scan sprejemnik

sicer na škatli piše 7,4V in 1000mah, jaz pa imam 11,1V 800mah baterijo, upam da nisem zapravil regler s preveč volti :roll:

Uporabniški avatar
scenic
Tekmovalec
Prispevkov: 208
Pridružen: 22 Sep 2008, 10:23
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a scenic » 28 Jun 2009, 20:29

Če imaš še original regler,ta je samo za 2S(7,4V) #-o #-o !!!
Verjetno je šel rakom :whistle:

Lp Andrej
Servo lovers
35 K64

Uporabniški avatar
WAR-DOG
Začetnik
Prispevkov: 37
Pridružen: 13 Dec 2007, 20:52
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a WAR-DOG » 28 Jun 2009, 20:48

samo če bi ga skuril, potem bi dalje dajal energijo na sprejemnik?

Uporabniški avatar
WAR-DOG
Začetnik
Prispevkov: 37
Pridružen: 13 Dec 2007, 20:52
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a WAR-DOG » 15 Sep 2009, 18:18

No da malo osvežim temo. Regler ni skurilo.
Sem nabavil pravilno baterijo in letalo leti :)

Uporabniški avatar
Bolek
Začetnik
Prispevkov: 42
Pridružen: 08 Apr 2007, 22:03

Odgovor Napisal/-a Bolek » 18 Dec 2009, 21:10

Moj asw je prejadral že ure in ure.
Notri sem dal baterijo kar z 2200 mah in se super obnese.
Pri močnejšem pobočniku mu dodam še malo svinca in leti kot
sneta skira.
Za en penast modelček je asw super izbira.
Se pa malo igram in mu bom dodal flape.
Pa bomo vidli kaj bo.

En posnetek iz Velike lašne

http://www.youtube.com/watch?v=dzO8Y09SpeI

Uporabniški avatar
WAR-DOG
Začetnik
Prispevkov: 37
Pridružen: 13 Dec 2007, 20:52
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a WAR-DOG » 19 Feb 2010, 21:03

No moj je pa doživel direkten padec na kljun in ga razpolovilo pri kabini, kaj se je zgodilo še ugotavljam, sumim na pokvarjen sprejemnik ker je višina zaštekala :(

Premišljujem da bi kar kupil ASW z komando in vsem skupaj, torej komplet, ker itak nisem neki pro flyer in to opremo kar imam je že dotrajana...


P.S.
če ga kdo kupi za rezervne dele.. mi kar naj napiše sporočilo... Vse je v delujočem stanju, samo stiropor je dobil...

Odgovori

Vrni se na