Servo-dovolj močan?

Splošna elektro debata

Moderator: alien2108

Odgovori
Uporabniški avatar
Q6600
Začetnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 15 Apr 2007, 10:50

Servo-dovolj močan?

Odgovor Napisal/-a Q6600 » 22 Maj 2008, 14:57

Zdravo!

Izdelujem električni trenažni model e- trainer, pa me zanima če bi bili servoti Protech B1049, ki jih slučajno že imam, dovolj močni za krmiljenje nagiba?
Model bo imel razpon 1,5m, težek bo okoli 1500g, poganjal pa ga bo brezkrtačni motor.

Podatki srevov:
Velikost: 20x8x16mm
Navor: 1,5kg/cm (pri 6V)
teža: 5g

Ultralajt
Dr. Modelar
Prispevkov: 13455
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:57
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ultralajt » 22 Maj 2008, 16:26

Jaz jih ne bi upal dati noter.

Morda bi posegel vsaj po HS81 MG ..ziher je ziher...

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 22 Maj 2008, 17:12

Dovolj bi bil navaden hs 81 ali pa tiny S od MPX-a
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 22 Maj 2008, 20:25

lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
Q6600
Začetnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 15 Apr 2007, 10:50

Odgovor Napisal/-a Q6600 » 23 Maj 2008, 14:17

Hvala za tele linke!
Samo nevem kakšno hirost naj uporabim. Kako hitro leti takšen model? Poskusil sem z 100km/h, pa je servo dovolj močan.

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 24 Maj 2008, 11:55

Če imaš elektro pogon, vstavi podatke v DriveCalc in dobiš približek končne hitrosti.

viewtopic.php?t=14867

Ob vsem računanju upoštevaj še varnostni faktor (izberi 20 do 50% močnejši servo motor).
Sicer pa takole na oko sta ti Krist in Ultralajt dala tapravi odgovor.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

yocker
Razpravljalec
Prispevkov: 114
Pridružen: 12 Nov 2006, 23:06

Odgovor Napisal/-a yocker » 26 Maj 2008, 23:16

Lahko uporabis tut kitajcke oz. ta je korejc :wink:
link
Slika

Odgovori

Vrni se na