Telstar 400 nesreča

Splošna elektro debata

Moderator: alien2108

entuziast
Začetnik
Prispevkov: 10
Pridružen: 30 Dec 2006, 23:12

vprasanje

Odgovor Napisal/-a entuziast » 30 Dec 2006, 23:31

Jaz sem nov tukaj in me nekaj zanima. :D In sicer bi rad icemana vpraša, od katerga telstarja je krilo na sliki, in kje ga je kupil, cena... Moj je drugacen.

Uporabniški avatar
Odisej
Freak
Prispevkov: 506
Pridružen: 06 Jul 2005, 17:00
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Odisej » 30 Dec 2006, 23:42

To boš najležje storil tako, da mu pošlješ zasebno sporočilo...

Sicer je pa telstarjev več vrst :wink:

Uporabniški avatar
filius
Freak
Prispevkov: 775
Pridružen: 30 Dec 2006, 11:26

telestar

Odgovor Napisal/-a filius » 31 Dec 2006, 09:08

Jest imam tudi telestarja 400 to je bil moj prvi model z njim sem že naredil več kot 20 ur letenja ni tudi nekaj lupingov #-o .Model je že kar nekaj poškod utrpel a totalke še ne. :D :evil: #-o
Zadnjič spremenil filius, dne 18 Jan 2008, 18:29, skupaj popravljeno 1 krat.

gregor94
Freak
Prispevkov: 675
Pridružen: 21 Avg 2006, 07:32
Kraj: dobova
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gregor94 » 31 Dec 2006, 09:29

Kolikor vem ni več izvedenk telstarja .Tako da krila nebi smela biti drugačna .Pa ne pretiravat jaz telstarja tiščim z 100m direkt na špico in ga potem počasi naravnam nikakor pa ne hitro.
Zaradi tega vam pa pokajo krila.Telstarja imam že tri leta pa je prestal že marsikak luping .Brez ojačitev čista klasika
In ko bote to izvajal si malo zamislite kakšne obremenitve so.

lp.gregor

sammmy
Začetnik
Prispevkov: 42
Pridružen: 28 Apr 2006, 08:39
Kraj: Trebnje / "Grosuplje"
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sammmy » 31 Dec 2006, 12:42

Jaz imam model ORION "E" od West Wings
http://www.westwings.co.uk/orion_E.htm

Kot je meni znano je to originalno letalo, Telstar pa naj bi bil njegov pribljižek.

LP, Samo

Slowfly
Profesor
Prispevkov: 1015
Pridružen: 11 Jun 2003, 19:04
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Slowfly » 31 Dec 2006, 12:47

@ sammy

Po tvoji logiki, je edino "originalno letalo", letalna naprava Leonarda da Vincija, vsa ostala pa so samo približki njegove konstrukcije!

Uporabniški avatar
MC GAYVER
Profesor
Prispevkov: 1973
Pridružen: 12 Dec 2002, 01:00
Kraj: lj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MC GAYVER » 31 Dec 2006, 13:06

sammmy napisal/-a:
Kot je meni znano je to originalno letalo, Telstar pa naj bi bil njegov pribljižek.

LP, Samo

A lahko poveš od kod ti ta informacija?


Mimogrede Moj telstar je letos praznoval 12 rojstni dan

entuziast
Začetnik
Prispevkov: 10
Pridružen: 30 Dec 2006, 23:12

telstar

Odgovor Napisal/-a entuziast » 31 Dec 2006, 17:45

Živjo
Zanima me , kateri in kakšni so še Telstarji -dolžina, komande...
Rad bi enga , ki ma tudi nagib, pa nevem, kje bi se to dobilo.
Pa še nekaj - kake baterije mate vi notri? Jaz imam kar 9V baterijo 200mAh in še kar dela, ampak bom dal se eno, ker je lahka. :-?

hvala za pomoč :D

gregor94
Freak
Prispevkov: 675
Pridružen: 21 Avg 2006, 07:32
Kraj: dobova
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gregor94 » 31 Dec 2006, 17:53

sammmy napisal/-a:Jaz imam model ORION "E" od West Wings
http://www.westwings.co.uk/orion_E.htm

Kot je meni znano je to originalno letalo, Telstar pa naj bi bil njegov pribljižek.

LP, Samo

Ne takoj nekaj kar ti pade na misel rečt...tako rekoč si ustrelil pa živ ostal

Če bi ti malo iskal podatke bi videl da je telstar že kar nekaj let popolaren...tako da nebi o kakšni kopiji drugega letala

lp.gregor

gregor94
Freak
Prispevkov: 675
Pridružen: 21 Avg 2006, 07:32
Kraj: dobova
Kontakt:

Re: telstar

Odgovor Napisal/-a gregor94 » 31 Dec 2006, 17:57

entuziast napisal/-a:Živjo
Zanima me , kateri in kakšni so še Telstarji -dolžina, komande...
Rad bi enga , ki ma tudi nagib, pa nevem, kje bi se to dobilo.
Pa še nekaj - kake baterije mate vi notri? Jaz imam kar 9V baterijo 200mAh in še kar dela, ampak bom dal se eno, ker je lahka. :-?

hvala za pomoč :D
Telastar ki bi imel elerone ne obstaja (edino eon fun ki pa je od istega proizvajalca vendar je druga stvar)telstar ima razpon kril 1500mm .In je voden po smeri in višini ter motorju.
Jaz uporabljam akumolatorse pakete celic Kan 1500 mah (8 celic),,intelect 1200(7 celic) in pa kan 650(8 celic)

Obstaja pa tudi večja različica telstar race ki ima zračno zavoro(flap)in je voden po višini,smeri,motorju ter zračni zavori (flap)

lp.gregor

entuziast
Začetnik
Prispevkov: 10
Pridružen: 30 Dec 2006, 23:12

telstar

Odgovor Napisal/-a entuziast » 31 Dec 2006, 22:14

Aha, najlepsa hvala za odgovor.
Pa kakšen model, vsaj podoben telstarju, z nagibom? -Eon? Ali ga ima kdo pa če bi mi lahko povedali kako kaj leti in podobno, cena, stabilnost?

aja- tukaj je še neki slikc od mojga Telstarja pa Aeronce:

Slika

Slika

rtopolov
Razpravljalec
Prispevkov: 67
Pridružen: 03 Feb 2006, 14:19
Kraj: POLJČANE
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rtopolov » 20 Jan 2007, 21:03

A res letiš z 9 voltno baterijo 200mA?
Robert

entuziast
Začetnik
Prispevkov: 10
Pridružen: 30 Dec 2006, 23:12

Odgovor Napisal/-a entuziast » 20 Jan 2007, 21:26

Ja, v telstarju sem najprej letel z eno 9V baterijo GP 200 mAh, zdaj pa sem zraven vzporedno vezal še eno isto. Ena je bila res malo premalo. :wink:
Je pa fino ker je potem avion zelo lahek ( ena baterija - 20g)

lp, žiga

Uporabniški avatar
Zrin
Razpravljalec
Prispevkov: 55
Pridružen: 18 Jun 2007, 15:02
Kraj: Primorska
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Zrin » 13 Jul 2007, 17:25

Kakšne izkušnje imate z dviganjem telstarja na višino?
Mojega telstarja vleče, že pri majhnem plinu kar samega v zrak, tako da moram ves čas imeti malenkost odklonjeno višinsko krmilo, kajti drugače izgubi hitrost in začne skakati.
Drugače ko pa je na višini z izklopljenim motorjem odlično jadra in ga je pravi užitek voziti.. :D
Vaše izkušnje z vspenjanjem?

Uporabniški avatar
FastOne
Freak
Prispevkov: 686
Pridružen: 06 Maj 2007, 20:10
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a FastOne » 13 Jul 2007, 17:37

Tudi moj Telstar jadra trikrat lepše, kot se dviga z motorjem in enako sam sili gor. Z motorjem je nekako 'živčen' :) in ga je kar težko krotiti. Jaz ga spravim nekak na višino potem pa pač jadram. Z zelo malim gasom pa leti zelo lepo in hitro vendar takrat skoraj ne pridobiva višine.

lp mitja

bambi
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 16 Apr 2007, 20:00

telstar 400 ne vzpenja

Odgovor Napisal/-a bambi » 27 Jul 2007, 11:15

helo vsem!

js sem včeraj svojega novega telstarja prvic spustil, pa nikakor ni hotel penjat; mislim da motor sploh ni dobil dovolj moči od reglerja. a je možno da so baterije favš?? te so 700mah NiMH tipa aaa (6 celic).

hvala za odgovor;

aja, model je potem, ko sem ga na silo hotu dvignat lepo po zakonu fizike zgibul vzgon in padel kot kamen na tla - repa ni več...

Ultralajt
Dr. Modelar
Prispevkov: 13455
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:57
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ultralajt » 27 Jul 2007, 13:09

Nabavi pogonske akumulatorje, ker so zmožni dati dovolj toka!

Na primer GP 1100 ali GP 1300 in to 7 celic. (če imaš motor Speed 400 6V)

Uporabniški avatar
deepo
Profesor
Prispevkov: 1405
Pridružen: 02 Maj 2005, 11:49
Kraj: Deskle
Kontakt:

telstar

Odgovor Napisal/-a deepo » 27 Jul 2007, 13:47

@ultralajt

Misliš, da je potrebnih 7 celic?

Moj telstar najbolje pelje na 6 celic intellect 1200mah.

Absolutna pa so potrebni zmogljivi akumulatorji. :roll: :wink:

lp

Uporabniški avatar
Svetelj
Razpravljalec
Prispevkov: 137
Pridružen: 06 Apr 2006, 16:15
Kraj: Šenčur pri Kranju

Odgovor Napisal/-a Svetelj » 27 Jul 2007, 14:25

za tistega, ki je spraševal kje dobiti telstarja oziroma eona! tukaj!

http://www.panoptikum.si/modelarstvo/
Modelarstvo je pač drag špas [-X :roll: :lol:

35 Mhz, ch 61, 79
Šenčur

Ultralajt
Dr. Modelar
Prispevkov: 13455
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:57
Kontakt:

Re: telstar

Odgovor Napisal/-a Ultralajt » 27 Jul 2007, 15:31

deepo napisal/-a:@ultralajt

Misliš, da je potrebnih 7 celic?

Moj telstar najbolje pelje na 6 celic intellect 1200mah.

Absolutna pa so potrebni zmogljivi akumulatorji. :roll: :wink:

lp
:lol: :lol: pa si že poizkusil na 7? 7 je pravljično število :lol: :lol:

Odgovori

Vrni se na