"RED" V DELAVNICI

Načini, postopki in tehnike gradnje modelov letal, uporaba in obdelava materialov in predstavitev gradnje modelov s slikami.

Moderatorji: PisaneliKrist

Odgovori
Uporabniški avatar
Živnorc
Dr. Modelar
Prispevkov: 3093
Pridružen: 22 Nov 2004, 09:54
Kraj: Kamnik

"RED" V DELAVNICI

Odgovor Napisal/-a Živnorc » 27 Dec 2005, 13:21

....evo, a ima še kdo tko lepo pospravljeno v delavnici.....


...pred Novim letom se spodobi, da razkrijem, kaj se bo delalo v moji delavnici...

1. pospraviti delavnico, da se lahko stopi vanjo..
2. zakuriti vso odvečno robo, ki je v garaži, da se lahko pride do delavnice
3. dokončati delavnico (izdelati ponk in obesiti omare....)
4. pol pa ne vem več kaj.....
5. imam za dokončat GILLES 200 235cm....
6. ..pa za narest EXTRO 330 260 cm....
7. pa še en WIGGENS 230cm se je vmes urinu..(slika)...

...to so moje želje [-o<

...realnost pa je taka (pravi žena): #-o

1. dokončati stopnišče v hiši...
2. dokončati kamin...
3. namontirati zaključne lajšte po hiši...
4. izdelati omare za garderobe...
...
......
........ #-o #-o
Priponke
PICT0083M.JPG
...ti... kaj pa tamle neki miga... aajaaaa... gadje so se ti ugnezdili....
PICT0083M.JPG (100.1 KiB) Pogledano 13511 krat
Pridemo tudi na dom...

Lep dan še naprej!
Živnorc.

Uporabniški avatar
dejci23
Freak
Prispevkov: 749
Pridružen: 29 Mar 2005, 13:25
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a dejci23 » 27 Dec 2005, 13:43

Na tej sliki se vidi stanje moje "delavnice" slikane včeraj #-o
Priponke
DELAVNICA.JPG
DELAVNICA
DELAVNICA.JPG (79.18 KiB) Pogledano 13491 krat

Uporabniški avatar
misak
Freak
Prispevkov: 996
Pridružen: 30 Apr 2005, 18:20
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a misak » 27 Dec 2005, 15:20

NORC, pa dober da maš peč prejhno. Lej sej je EXTRA tud že črna po nosilcu za motor! Maš pa res srečo, da ni šla v peč. :D :D

Sej če boš mel še kakšen tak model za pokurt me kr poklič, ga pridem iskat, ga bom jaz doma pokuru. V zamenjavo ti prinesem paket kurilnih briket. :D :D


Ps: ženo mej rad, ne jo pa poslušat, kaj pa baba ve kaj je dobr 8) :lol:
S5-DSM

Uporabniški avatar
Živnorc
Dr. Modelar
Prispevkov: 3093
Pridružen: 22 Nov 2004, 09:54
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Živnorc » 29 Dec 2005, 09:06

Halo Dejci23 !!!


Vidim, da ti primanjkuje placa v delavnici, pa da ti še ( /mama /žena /punca) še rože nastavi na ponk.....
...a veš kako se losaš rož v delavnici, oz. na takih mestih, ki bi jih rad imel za modelarstvo ?!?

Lepo vzameš šprico, vanjo naliješ nitro...in malo popršiš po rožah....pa počasi uvenijo....pol pa rečeš:

A sem ti reku, da tuki ne bojo uspevale !!! #-o

...lahko tudi daš sol v tisto flašo, k je za rože zalivat, pa jih bo baba sama uničla....n'č kriv :roll: :whistle:
Pridemo tudi na dom...

Lep dan še naprej!
Živnorc.

Uporabniški avatar
Brane
Dr. Modelar
Prispevkov: 4585
Pridružen: 15 Nov 2004, 12:30
Kraj: Moste

Odgovor Napisal/-a Brane » 29 Dec 2005, 10:03

misak napisal/-a:NORC, pa dober da maš peč prejhno. Lej sej je EXTRA tud že črna po nosilcu za motor! Maš pa res srečo, da ni šla v peč. :D :D
Ejga misak, tist k je črn po nosilcu je Wigens, to ma Živnorc za vmes, Extra je zadej, še čist jungfraulih, tist bo pa za ta bol. Sej ni videt, ampak je večja od Wigensa #-o [-o< [-o< [-o< =P~
Kaj bo, ko se razve, da so nekatere kopije že boljše od originalov???

Uporabniški avatar
dejci23
Freak
Prispevkov: 749
Pridružen: 29 Mar 2005, 13:25
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a dejci23 » 29 Dec 2005, 10:08

Mama je tista, ki mi jih je nametala na mizo. Imaš dobre ideje, se vid da si modelar. Sicer pa rože tko al tko ne uspevajo v tej delavnici, bolj venijo kot pa uspevajo.

Drugače se pa že pripravljam na pospravljalno kampanjo. Danes sem si v službi izboril vezano ploščo katero bom doma pritrdil na steno delavnice in nanjo zložil vso kramo od orodja. Upam da bom s tem pridobil kak kvadratni decimeter prostora na mizi.

Ampak ideja s soljo mi je pa čedalje bolj všeč ... 8) :wink:

Uporabniški avatar
Živnorc
Dr. Modelar
Prispevkov: 3093
Pridružen: 22 Nov 2004, 09:54
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Živnorc » 29 Dec 2005, 10:47

Brane!

Ko'k 's' kej, stari, modlar!!

A hočeš kej s tem povedat, da še jest tebe pohvalim ??!!!


RES JE !!!!!!

Sam Wiggensa skup zmečem, pol se pa spravim na EXTRO 330.
260 cm, gor bom najbrž obesil MVVS 116, če pa mi ne uspe prodati ZDZ 160, bom pa kar tega gor obesil....
Servote bom dal gor futabine 4 x 9402 na eilerone, za smernega bosta dva jumbo 5302, za višinca pa digitalca 9153....
vse to bo šlo preko EMCOTEC DPSI LDO mini....poganjale pa baterije Li-Po 2 paketa po 2000mAh. Za motor pa 4000mAh.
Težak bo upam okoli 12 kil, kar pa za motor s 30 kilami vleka mislim da ne bo problema....

....ampak BRANE !!!!

A nimaš ti doma glih en tako EXTRO ???!!!?!?!?!?! =P~
Pridemo tudi na dom...

Lep dan še naprej!
Živnorc.

Uporabniški avatar
Brane
Dr. Modelar
Prispevkov: 4585
Pridružen: 15 Nov 2004, 12:30
Kraj: Moste

Odgovor Napisal/-a Brane » 29 Dec 2005, 11:24

Živnorc napisal/-a:Brane!

Ko'k 's' kej, stari, modlar!!

A hočeš kej s tem povedat, da še jest tebe pohvalim ??!!!


RES JE !!!!!!

Sam Wiggensa skup zmečem, pol se pa spravim na EXTRO 330.
260 cm, gor bom najbrž obesil MVVS 116, če pa mi ne uspe prodati ZDZ 160, bom pa kar tega gor obesil....


Servote bom dal gor futabine 4 x 9402 na eilerone, za smernega bosta dva jumbo 5302, za višinca pa digitalca 9153....
vse to bo šlo preko EMCOTEC DPSI LDO mini....poganjale pa baterije Li-Po 2 paketa po 2000mAh. Za motor pa 4000mAh.
Težak bo upam okoli 12 kil, kar pa za motor s 30 kilami vleka mislim da ne bo problema....

....ampak BRANE !!!!

A nimaš ti doma glih en tako EXTRO ???!!!?!?!?!?! =P~
Jest sem dobro, edin za kidat mam zadnje čase nekam velik :roll: pa ti =D> =D> =D>
Evo motorizacija čist teb podobna, nisi zastonj Živnorc #-o #-o =D> :lol:
Jah jest pa tud gledam tole na slikcah, kam bi se dalo tole ploščico podelat :-k :praskam: , pa tole vrečko servotov #-o #-o ah nekam bom že stlaču, da ne bo zobnike v servotih korozija napadla :lol: :lol: :lol:
Priponke
DSC07515.JPG
DSC07515.JPG (60.21 KiB) Pogledano 13127 krat
DSC07514.JPG
DSC07514.JPG (60.3 KiB) Pogledano 13127 krat
DSC07513.JPG
DSC07513.JPG (60.76 KiB) Pogledano 13127 krat
Kaj bo, ko se razve, da so nekatere kopije že boljše od originalov???

Uporabniški avatar
miskolin
Dr. Modelar
Prispevkov: 2747
Pridružen: 02 Feb 2004, 22:52
Kraj: VESOLJE

Odgovor Napisal/-a miskolin » 29 Dec 2005, 23:31

He he spet se dogaja =D>

Uporabniški avatar
Nikalaj
Tekmovalec
Prispevkov: 372
Pridružen: 18 Feb 2005, 14:33
Kraj: Luvigana

Odgovor Napisal/-a Nikalaj » 30 Dec 2005, 20:17

Ah red...

Red bo, ko bom umrl. Prej ga ne bo. Saj se vedno nekaj kuha na ponku. In v kuhinji kjer se kuha ne more biti reda.

Torej na ponku dokončan Staudacher GS 600 - a še brez motorja. Nekje v ozadju nastaja GYROCPTER po stenah visijo modeli; ultralahki BUTERFLY, pa Easy street, pa styro cesna cardinal...

Po tleh opilki od brušenja, v zraku pa precej prašnih delcev v kubičnem metru.

SREČNO 2006 !
Priponke
PC280047.JPG
PC280047.JPG (63.02 KiB) Pogledano 12895 krat
Še vsak model sem varno spravil na tla - tako ali drugače... sestavljenega ali pa po komponentah !

Ultralajt
Dr. Modelar
Prispevkov: 13455
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:57
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ultralajt » 30 Dec 2005, 21:16

:oops: napaka..udaru sm mimo
Zadnjič spremenil Ultralajt, dne 04 Jan 2006, 10:27, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
bruhpilot
Profesor
Prispevkov: 1427
Pridružen: 14 Dec 2004, 17:38
Kraj: blizu Šentilja

Odgovor Napisal/-a bruhpilot » 03 Jan 2006, 18:35

Brane napisal/-a:
Živnorc napisal/-a:Brane!

Ko'k 's' kej, stari, modlar!!

A hočeš kej s tem povedat, da še jest tebe pohvalim ??!!!


RES JE !!!!!!

Sam Wiggensa skup zmečem, pol se pa spravim na EXTRO 330.
260 cm, gor bom najbrž obesil MVVS 116, če pa mi ne uspe prodati ZDZ 160, bom pa kar tega gor obesil....


Servote bom dal gor futabine 4 x 9402 na eilerone, za smernega bosta dva jumbo 5302, za višinca pa digitalca 9153....
vse to bo šlo preko EMCOTEC DPSI LDO mini....poganjale pa baterije Li-Po 2 paketa po 2000mAh. Za motor pa 4000mAh.
Težak bo upam okoli 12 kil, kar pa za motor s 30 kilami vleka mislim da ne bo problema....

....ampak BRANE !!!!

A nimaš ti doma glih en tako EXTRO ???!!!?!?!?!?! =P~
Jest sem dobro, edin za kidat mam zadnje čase nekam velik :roll: pa ti =D> =D> =D>
Evo motorizacija čist teb podobna, nisi zastonj Živnorc #-o #-o =D> :lol:
Jah jest pa tud gledam tole na slikcah, kam bi se dalo tole ploščico podelat :-k :praskam: , pa tole vrečko servotov #-o #-o ah nekam bom že stlaču, da ne bo zobnike v servotih korozija napadla :lol: :lol: :lol:
@Brane - Ta mini DPSI, to bom jaz imel v tem novem. Kako pa je s stikali AKU - DPSI - je slučajno kakšen switcher zraven DPSI-ja? Ali se med aku in DPSI vgradi čisto navadno stikalo - ni najbolj zanesljivo, ne?

lp
lp Aleš
Acro fan, scale fan, heli fan, glider fan
GSM 041 389 347

Uporabniški avatar
Brane
Dr. Modelar
Prispevkov: 4585
Pridružen: 15 Nov 2004, 12:30
Kraj: Moste

Odgovor Napisal/-a Brane » 03 Jan 2006, 19:35

Vsi izdelki DPSI EMCOTEC, so mi zelo pri srcu prav zato ker je vse tako podrejeno varnosti. Ta DPSI je napajan prko dveh baterij, od katerih lahko ena popolnoma crkne pa bo vse normalno delovalo. Tudi če kateri od akujev (preobremenjen) zaide prenizko to alarm oz zvočni signal javi in to z različnim zvokom za prvo baterijo in različnim za drugo. Alarm ne neha piskat dokler DPSI ja ne izklopimo, pa čeprav je med letom napetost samo za trenutek ušla pod dovoljeno mejo.
Priloženo stikalo je nekaj najbolj zanesljivega kar obstaja, saj kontakt vključi poseben pozlačen štift, za katerega proizvajalec daje celo podatek koliko G tresljajev prenese štift,da ne izpade, ne spomnim se točno, a mislim da gre za okoli 700 G, oz 27 x več kot je potrebno da se sproži meh pri trku avtomobila, kar praktično pomeni, da ne more izpasti. Vendar to je samo stikalo, elektronika pa poskrbi, da tudi če štift izpade, ali ga nekdo potegne ven (recimo med letom kak hudoben ptič :lol: :lol: :lol: ) DPSI in vse ostalo še vedno normalno dela, vse skupaj se izklopi šele, ko štift porinemo v črno luknjo za izklop =D> =D> =D>
Še več dobrot :lol: :lol: =D> vsak od izhodov ima filter, ki je veliko učinkovitejši od feritnih obročkov, torej ne glede na dolžino kablov so feritni obročki nepotrebni.
Še še....zadeva dela na 5, 6 , 7 celične pakete in seveda na 2S Lipo :lol: tip baterij se programira potem pa elektronika bdi nad vsako baterijo posebej =D> =D>
Še ... preko jumperjev je možno nastaviti izstopno napetost, odvisno od servotov na 4,8V 5,2V 5,5V in 6V napetost je konstantna ne glede na obremenitev (dokler ne gre vse v iber in počepnejo akuji) =D> =D> #-o
Pa še sem pozabil kakšno drobnarijo :roll: 8) :wink:
Če kljub vsemu temu kaj crkne #-o pač crkne :evil: :evil: :evil: 100% varnosti tako ni :lol: :lol: :lol:
Kaj bo, ko se razve, da so nekatere kopije že boljše od originalov???

Uporabniški avatar
bruhpilot
Profesor
Prispevkov: 1427
Pridružen: 14 Dec 2004, 17:38
Kraj: blizu Šentilja

Odgovor Napisal/-a bruhpilot » 03 Jan 2006, 22:09

OOOO :o :o :o takoj gre noter - mislim v tanovega. Nisem vedel, da vse to nudi, no potem je cena že upravičena. Mislil sem, da je pač kretnica kot vsaka druga. V tamalem Pittsu imam navadno kretnico, ki ima prigrajen elektronski vklop preko tipke in izklop preko druge tipke. Prenaša pa max. 15 A, najbolj pa me moti, da povzroča padec napetosti 0,2 V. Ta mini bo ravno pravšnji, ker je ni več kot 8 servotov v letalu in vsi so okoli 11 kg.

lp
Aleš
lp Aleš
Acro fan, scale fan, heli fan, glider fan
GSM 041 389 347

Uporabniški avatar
Brane
Dr. Modelar
Prispevkov: 4585
Pridružen: 15 Nov 2004, 12:30
Kraj: Moste

Odgovor Napisal/-a Brane » 03 Jan 2006, 22:40

Še to, DPSI RV Mini, ima 2 izhoda za levi eleron, 2 izhoda za desni eleron, 2 izhoda za smer, in en izhod za levega višinca in en izhod za desnega višinca. Gas je predviden da gre direktno preko sprejemnika, saj običajno to ni tako obremenjen servo, da bi obremenjeval sprejemnik.
Stabilizirana napetost ( ki je nastavljena) gre tako k sprejemniku kot tudi k servotom. Proizvajalec priporoča, da se tudi v primeru 6V sevotov nastavi na 5,5V ker to zelo podaljša življensko dobo servotov, razen, če res nujno ne rabimo nekaj več moči iz servotov , kar omogoči nekaj dodatne napetosti.
Ta veliki DPSI pa ima za elerone 3 izhode za smer 4 izhode in za vsakega višinca po 2 izhoda ostali kanali, za ostale kanale (skupno 12) je po en izhod, v tem primeru tudi za gas ločeno od sprejemnika.
Kaj bo, ko se razve, da so nekatere kopije že boljše od originalov???

Uporabniški avatar
Živnorc
Dr. Modelar
Prispevkov: 3093
Pridružen: 22 Nov 2004, 09:54
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Živnorc » 04 Jan 2006, 06:38

bruhpilot napisal/-a:OOOO :o :o :o takoj gre noter - mislim v tanovega. Nisem vedel, da vse to nudi, no potem je cena že upravičena. Mislil sem, da je pač kretnica kot vsaka druga. V tamalem Pittsu imam navadno kretnico, ki ima prigrajen elektronski vklop preko tipke in izklop preko druge tipke. Prenaša pa max. 15 A, najbolj pa me moti, da povzroča padec napetosti 0,2 V. Ta mini bo ravno pravšnji, ker je ni več kot 8 servotov v letalu in vsi so okoli 11 kg.

lp
Aleš
Hja!!!

Tudi EMCOTEC DPSI ima padec napetosti !!
Če vzameš navadnega ima 0,7V padca, če pa vzameš LDO varianto (low drop output) pa ima 0,2 ali 0,3V padca. Razlika je samo nekaj € se mi zdi.
Drugače pa je to mišljeno za letala do 2,6m razpona (33-35%), ker mislim da prenaša stalni tok...hmmm pozabil...mislim da ene 8-10 A, kratkotrajno pa do 15 A....
...tvoj ktompir pa je 50%....hmm, no ja, sej itak ne bo nevem kolk obremenjen... :wink:
http://www.rc-electronic.com/html/splash/splash.html
http://www.der-schweighofer.at/web/prod ... prodID=442
Pridemo tudi na dom...

Lep dan še naprej!
Živnorc.

Uporabniški avatar
Živnorc
Dr. Modelar
Prispevkov: 3093
Pridružen: 22 Nov 2004, 09:54
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Živnorc » 04 Jan 2006, 09:55

aLO, BRUHUHU!!!!

..dej si oglej na prejšnjem zgornjem linku pri "models for sale"...
...pa poglej na ULTIMATA.....pa poglej koliko servotov ima namontiranih....
...pol se pa zamisli, če bo dosti po en servo na eileron..pa za na višino..pa tako naprej za tvoj "krompirček"....
...mislim, da bo treba dopisati Dedku Mrazu, da ti naj še eno vrečko servotov prinese.... #-o [-o< #-o
Pridemo tudi na dom...

Lep dan še naprej!
Živnorc.

Uporabniški avatar
Brane
Dr. Modelar
Prispevkov: 4585
Pridružen: 15 Nov 2004, 12:30
Kraj: Moste

Odgovor Napisal/-a Brane » 04 Jan 2006, 13:58

Zaradi padca napetosti v DPSI ju proizvajalec priporoča uporabo 5 celic samo v primeru, da nastavimo izstopno napetost na 4,8 v , za večjo pa se bolj priporoča napajanje iz 6celičnega, 7 celičnega ali 2S Lipo akomulatorja.
Kar se tiče servotov za tako velik model, je pa po moje takole. Če pogledam kako je velik eleron, sem prepričan, da bo po en servo na eleron zadostoval, kar pomeni po dva servota na vsako stran, za 3D letenje odklone kakih 30% večje, pa bo. Z višino, je pa druga pesem :-k Ni problema, če bi šlo samo za normalno letenje, za 3D letenje pa višinsko krmilo potrebuje odklon , ki je več kot 3 x večji od tistega ki zadostuje za normalno letenje, kar pomeni, da je višinski servo na modelu, ki je 3D sposoben pri normalnem letenju izkoriščen manj kot 30%, oz to praktično pomeni, da bi za normalno letenje zadostoval 3x šibkejši servo. Malo boljši standard servo, ali recimo standard digital servo, tudi za normalno letenje za višino, na taki mrcini, niti slučajno nebi zadostoval, kar posledično pomeni, da samo en 5945 za vsako stran na tako velikem 3D sposobnem modelu ne bo dovolj. Taki 3D modeli imajo vsi dva servota za vsako stran višinskega krmila, bi se pa dalo vseeno priti skozi z enim. Uporabiš 5955 TG pa bo =D> 8)
Kaj bo, ko se razve, da so nekatere kopije že boljše od originalov???

Uporabniški avatar
mai2sky
Freak
Prispevkov: 593
Pridružen: 05 Dec 2003, 09:32
Kraj: Semič
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mai2sky » 04 Jan 2006, 14:54

Zdravo!

Tematiko redundančnega napajanja spremljam zadnje čase bolj intenzivno. Mnenja so različna, dejstvo pa je, da je DPSI serija dobro zastopana. Nekateri še vedno prisegajo na Schotky diode in močna stikala, drugi se obračajo po sistemih ACT Diversity, tretji ostajajo pri DPSI ali Deutsch PowerBox kretnicah. Je še veliko podobnih a manj zastopanih zadev. Vse so pa dokaj drage od 180 EUR navzgor.

LDO DPSI ni več, ker ima že cela familija 0,3V DropOut
http://www.rc-electronic.com/html/deutsch/deutsch.html

Ker ima moj prvi bencinar za F3A-X (6 kg, 50 ccm) samo tri HS5945, dva HS5975 ter en 4011, se bom verjetno odločil za VS-5S (http://www.moraw-electronic.de/helitronx/index.htm), ki ima DropOut samo 0,01V in pri 5,5V lepo dela na 5 celične NiXX celice. Če pade napetost pod pa lepo spusti čez neregulirano. Razmišljam pa o uporabi 2x2S Konion 1600. LiPo povšterčkom enostavno še ne verjamem preveč.

Deutsch PowerBox Sensor je dobra a dražja alteranativa.

Lp
Igor

(Žal se vse ustavlja pri $, PRESS)

Uporabniški avatar
Brane
Dr. Modelar
Prispevkov: 4585
Pridružen: 15 Nov 2004, 12:30
Kraj: Moste

Odgovor Napisal/-a Brane » 04 Jan 2006, 15:55

Jah :roll: saj če bi hotel lahko bruhpilot uporabi nekaj dražji DPSI RV (ne DPSI RV Mini) pa ni nobenega problema več. Kam sodi DPSI RV Mini je pa Živnorc lepo napisal.
Kako bi pa ACT Diversiti lahko primerjal z DPSI sistemom, do sedaj sem mislil, da gre v tem primeru samo za večjo varnost kar se tiče sprejema, a toliko štroma kot ga cuza en velik iber 40% scale 3D akrobat ne moreš kar brez skrbi poslati skozi sprejemnik, pa četudi je obremenitev razdeljena na dva.
Kaj bo, ko se razve, da so nekatere kopije že boljše od originalov???

Uporabniški avatar
bruhpilot
Profesor
Prispevkov: 1427
Pridružen: 14 Dec 2004, 17:38
Kraj: blizu Šentilja

Odgovor Napisal/-a bruhpilot » 04 Jan 2006, 18:29

Brane napisal/-a:Jah :roll: saj če bi hotel lahko bruhpilot uporabi nekaj dražji DPSI RV (ne DPSI RV Mini) pa ni nobenega problema več. Kam sodi DPSI RV Mini je pa Živnorc lepo napisal.
Kako bi pa ACT Diversiti lahko primerjal z DPSI sistemom, do sedaj sem mislil, da gre v tem primeru samo za večjo varnost kar se tiče sprejema, a toliko štroma kot ga cuza en velik iber 40% scale 3D akrobat ne moreš kar brez skrbi poslati skozi sprejemnik, pa četudi je obremenitev razdeljena na dva.
[-X [-X [-X servoti so že naročeni in bodo 5945 za višino in elerone (6 kom) ter 5745 za smer. Pa še sem se spraševal, če ni to preveč za relativno majhna krmila. Gas bo standard servo ala C577. Ta model ima za svojo velikost majhna krmila, mislim scale dimenzije imajo - to ni Ultimejt ali Ćelenđer. Sploh eleroni se mi zdijo zelo majhni. Ti servoti bodo pri teh krmilih popolnoma zadostovali za 45 st odklone, kaj rabim še več ?? :-? :-? . 4 servote za višino #-o #-o - niti jih nimam kam vtaknit. Višina ima debelino 1,5 cm!!!!

Dečki - to je scale krompirček, ne 3D. 3D Pitts od Weiershauserja je 3 meterski, ki ima elerone čez celo dolžino, ter strečan trup, da je bolj stabilen pri huvranju. Meni ni všeč, ker je spačen. Sem se odrekel letalnim sposobnostim na račun izgleda - :lol: :lol: :whistle: ŠMINKA!!! Stvar prioritet....
Ta model, ki ga imam, sploh ne more huvrat, ker so eleroni dolgi samo 44 cm. Imam pa neki video, kjer s tem, ki ga imam jaz tip 3D za silo leti, ga bom probal naložit.

Sklep: DPSI Mini bo čisto dovolj, ne?

lp
lp Aleš
Acro fan, scale fan, heli fan, glider fan
GSM 041 389 347

Uporabniški avatar
Brane
Dr. Modelar
Prispevkov: 4585
Pridružen: 15 Nov 2004, 12:30
Kraj: Moste

Odgovor Napisal/-a Brane » 04 Jan 2006, 18:56

Če je tako kot praviš sigurno =D> morda bi gasu privoščil standard digital 5475 ima karbonit zobnike, je natančen, 29 eur da nebi bil tisti kot en špilferderber notri :lol:
Kaj bo, ko se razve, da so nekatere kopije že boljše od originalov???

Uporabniški avatar
peugeot1
Freak
Prispevkov: 770
Pridružen: 16 Nov 2004, 18:05
Kraj: Selca

Odgovor Napisal/-a peugeot1 » 04 Jan 2006, 20:45

LP.


Kako pa je potem z sprejemnikom v tako velikem modelu? Saj navsezadnje je pa ta odločilnega pomena da vse skupaj deluje oz. dogaja??? Ali sta mogoče 2???
LP,Klemen
Ljubezen: ime ji je letenje!!!

Uporabniški avatar
Brane
Dr. Modelar
Prispevkov: 4585
Pridružen: 15 Nov 2004, 12:30
Kraj: Moste

Odgovor Napisal/-a Brane » 04 Jan 2006, 21:01

Lahko je eden, lahko sta pa tudi dva, do takrat, ko prideš do takega modela, je večina modelarjev dala že toliko skozi, da si je ustvarila mnenje koliko je zaupati sprejemniku, mnenja o potrebnosti ali koristnosti uporabe dveh sprejemnikov, ali zadostnosti enega bodo sigurno deljena.
Kaj bo, ko se razve, da so nekatere kopije že boljše od originalov???

Uporabniški avatar
miskolin
Dr. Modelar
Prispevkov: 2747
Pridružen: 02 Feb 2004, 22:52
Kraj: VESOLJE

Odgovor Napisal/-a miskolin » 04 Jan 2006, 22:06

Kako 2.....kako se pa to priklopi. A bi lahko to kdo bolj natancno opisal.
LP

Odgovori

Vrni se na