Po uspešnem projektu za "čez vikend" - Taylorcraft 450 od E-flite, ki je zelo navdušil z vzorno leseno konstrukcijo, natančno izdelavo, scale proporcami letala in dobrimi letalnimi lastnostmi je takoj padla odločitev na še eno letečo legendo - kanadski avion za nemogoče razmere - DHC-2 Beaver. To STOL letalo je predhodnik Pilatusa PC-6. Model je od E-flite-a, z nadušujočimi detajli kot npr. maska P&W radialnega motorja, rebraste krmilne površine, kot pri originalu, popolnoma skrite krmilne povezave v repu itd.
Beaver je bil izbran iz nostalgije, saj je bil Beaver od Graupnerja moj prvi motorni model in mi je vedno bil simpatičen (že 23 let). Najprej me je prijelo da bi popravil starega Beaverja od Graupnerja, ampak ko sem videl tega, je šel 22 let stari, grd, težek in majhen Beaver od Graupnerja namesto v refuzo takoj na gorečo grmado zraven starega papirja in je oddal toploto

Saj bi človek še kaj sam zmodelaril, ampak kaj ko pa so ti današnji ARF-ji narejeni v nulo, poceni, da tako poceni sam ne bi skupaj spravil in nam pač podpirajo lenobo. Je pa zato prej fertik in prej v luftu

Model je razmeroma majhen, dolga vitka krila z razponom 1,74 m, trup nekaj čez 1 m. Nekaj v merilu približno 1:10. Motor bo 770 kV, na 4S, regler bo 60A. Moram najti Turnigy nadomestke za dragi Eflite Power 32 in regler. Čim bolj poceni tem bolje, kajti vemo da bolj je poceni, bolj laufa