Canadair dvomotorni

Načini, postopki in tehnike gradnje modelov letal, uporaba in obdelava materialov in predstavitev gradnje modelov s slikami.

Moderatorji: PisaneliKrist

Uporabniški avatar
kiki1001
Razpravljalec
Prispevkov: 93
Pridružen: 27 Okt 2011, 15:37
Kraj: dravograd
Kontakt:

Re: Canadair dvomotorni

Odgovor Napisal/-a kiki1001 » 07 Apr 2017, 19:15

Poletelo še ni.( finance) drugače je letalo končano ,seveda še malo popravljam finese,malo je zahtevno prilagat slike ,ker jih je potrebno točno zmanjšati....
Na modelo mi manjkata regulatorja ,baterija ( nevem ali bi dal eno 6s ali dve 3s zaporedno)
Ter nočem poletet brez triosnega regulatorja.
kiki

Uporabniški avatar
kiki1001
Razpravljalec
Prispevkov: 93
Pridružen: 27 Okt 2011, 15:37
Kraj: dravograd
Kontakt:

Re: Canadair dvomotorni

Odgovor Napisal/-a kiki1001 » 07 Apr 2017, 19:23

:o
Zadnjič spremenil kiki1001, dne 08 Apr 2017, 18:00, skupaj popravljeno 1 krat.
kiki

Uporabniški avatar
kiki1001
Razpravljalec
Prispevkov: 93
Pridružen: 27 Okt 2011, 15:37
Kraj: dravograd
Kontakt:

Re: Canadair dvomotorni

Odgovor Napisal/-a kiki1001 » 08 Apr 2017, 17:59

uspelo se mi je spravit za rač. in skompresirat slike
Priponke
z motorju.jpg8.jpg
z motorju.jpg8.jpg (28.56 KiB) Pogledano 2231 krat
z motorju.jpg
z motorju.jpg (26.06 KiB) Pogledano 2231 krat
kiki

Uporabniški avatar
kiki1001
Razpravljalec
Prispevkov: 93
Pridružen: 27 Okt 2011, 15:37
Kraj: dravograd
Kontakt:

Re: Canadair dvomotorni

Odgovor Napisal/-a kiki1001 » 08 Apr 2017, 18:06

glede kabine ,bom še premislil, nekako tudi meni ne sede najbolj..nevem ali je normalno da plopeler malo striže (oba)
drugi plastični dosedaj niso.podvozje pa upam da se bo obneslo, prenesel je že padec iz omare na nos , brez hudih poškodb.
kiki

Uporabniški avatar
kiki1001
Razpravljalec
Prispevkov: 93
Pridružen: 27 Okt 2011, 15:37
Kraj: dravograd
Kontakt:

Re: Canadair dvomotorni

Odgovor Napisal/-a kiki1001 » 08 Apr 2017, 18:24

še nekaj slik, (stare rotor glave od helija so se dale porabit) :)
Priponke
Neimenovano4.jpg
podvozje
Neimenovano4.jpg (25.82 KiB) Pogledano 2227 krat
motor2.jpg
motor
motor2.jpg (28.8 KiB) Pogledano 2227 krat
kiki

Uporabniški avatar
kiki1001
Razpravljalec
Prispevkov: 93
Pridružen: 27 Okt 2011, 15:37
Kraj: dravograd
Kontakt:

Re: Canadair dvomotorni

Odgovor Napisal/-a kiki1001 » 24 Sep 2017, 21:10

No pa da se še jaz malo oglasim in sporočim da je zadeva še aktualna.čakam na zadnji paket ( baterije inregulatorja ter 3 osni reg.) bat.sem vzel:6s/4000ma/50c dva kom vzporedno oz.za vsak motor svojo.drugače pa sem umes naredo novo zadnje podvozje,podobno kod zadnje le da ima sedaj vsaka luknja svoj namen.
kiki

Uporabniški avatar
peugeot1
Freak
Prispevkov: 698
Pridružen: 16 Nov 2004, 18:05
Kraj: Selca

Re: Canadair dvomotorni

Odgovor Napisal/-a peugeot1 » 25 Sep 2017, 06:40

Pozdravljen.

Katere motorje si vzel?

Lp,Klemen
Ljubezen: ime ji je letenje!!!

Uporabniški avatar
kiki1001
Razpravljalec
Prispevkov: 93
Pridružen: 27 Okt 2011, 15:37
Kraj: dravograd
Kontakt:

Re: Canadair dvomotorni

Odgovor Napisal/-a kiki1001 » 25 Sep 2017, 19:57

Turnigy G60 Brushless Outrunner 400kv (.60 Glow)
kiki

Uporabniški avatar
peugeot1
Freak
Prispevkov: 698
Pridružen: 16 Nov 2004, 18:05
Kraj: Selca

Re: Canadair dvomotorni

Odgovor Napisal/-a peugeot1 » 25 Sep 2017, 20:46

kiki1001 napisal/-a:Turnigy G60 Brushless Outrunner 400kv (.60 Glow)
Ja se mi je zdelo, da bo nekaj takega.
V kolikor je motor še čisto nov, preveri lepljenje magnetov!!! In jih po potrebi dolepi. Ti motorji in SK3, imajo v določenih primerih extremno pomanjkanje lepila. Škoda tako lepega modela, zaradi šlamparije kitajcev.

Lp, Klemen
Ljubezen: ime ji je letenje!!!

Uporabniški avatar
kiki1001
Razpravljalec
Prispevkov: 93
Pridružen: 27 Okt 2011, 15:37
Kraj: dravograd
Kontakt:

Re: Canadair dvomotorni

Odgovor Napisal/-a kiki1001 » 26 Sep 2017, 19:37

Hvala bom pogledal
kiki

Uporabniški avatar
kiki1001
Razpravljalec
Prispevkov: 93
Pridružen: 27 Okt 2011, 15:37
Kraj: dravograd
Kontakt:

Re: Canadair dvomotorni

Odgovor Napisal/-a kiki1001 » 30 Sep 2017, 19:54

zadnje podvozje zaključeno , edino nevem če bi ga eloksiral.
Končno zadovoljen.
Priponke
IMG_20170930_183050.jpg
IMG_20170930_183050.jpg (119.49 KiB) Pogledano 1121 krat
IMG_20170930_183106.jpg
IMG_20170930_183106.jpg (97.6 KiB) Pogledano 1121 krat
kiki

Uporabniški avatar
kiki1001
Razpravljalec
Prispevkov: 93
Pridružen: 27 Okt 2011, 15:37
Kraj: dravograd
Kontakt:

Re: Canadair dvomotorni

Odgovor Napisal/-a kiki1001 » 02 Nov 2017, 21:15

Imam eno tumasto ali smešno uprašanje
Recimo.imam dve bateriji vsaka za svoj regulator.in kasneje motor.ali lahko z obema reg. Napajam vzporedno servomotorje in ostalo ( se pravi da bi bila kabli iz sprejemnika enostavno Y deljeni)
kiki

Uporabniški avatar
Mipo
Dr. Modelar
Prispevkov: 2853
Pridružen: 15 Nov 2004, 11:59
Kraj: Vrtojba

Re: Canadair dvomotorni

Odgovor Napisal/-a Mipo » 03 Nov 2017, 07:56

Vprašanje na mestu!

Ne svetujem napajanja sprejemnika iz dveh BEC-ov. Na enem od njiju odstrani rdečo žico, ki pelje v sprejemnik.

Uporabniški avatar
kiki1001
Razpravljalec
Prispevkov: 93
Pridružen: 27 Okt 2011, 15:37
Kraj: dravograd
Kontakt:

Re: Canadair dvomotorni

Odgovor Napisal/-a kiki1001 » 03 Nov 2017, 11:47

Se mi je zdelo da ni dobro
kiki

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2809
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Re: Canadair dvomotorni

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 03 Nov 2017, 13:32

Pa včasih dva regulatorja ne "pašeta"skupaj in ne delujeta na Y-kablu,potem moraš na sprejemniku sprogramirat vsakemu svoj izhod.Napajalni kabli,malo poguglaj,sigurno jih boš podaljševal.Nekako velja za podaljšanje 10-15 cm se mora podvojit kondenzatorje,s tem da se za podaljšanje šteje vsota obeh kablov.
Slika

Uporabniški avatar
Andreo29
Freak
Prispevkov: 514
Pridružen: 13 Avg 2007, 20:43
Kraj: Nova Gorica

Re: Canadair dvomotorni

Odgovor Napisal/-a Andreo29 » 03 Nov 2017, 19:01

AlesZ napisal/-a:
03 Nov 2017, 13:32
Nekako velja za podaljšanje 10-15 cm se mora podvojit kondenzatorje
Kaj pomeni podvojit? Koliko pa jih sploh je? Kaj pa velikost kondenzatorja?
Lp
Andreo
Graupner MZ-24Pro 2,4GHz
Slika

robar
Tekmovalec
Prispevkov: 284
Pridružen: 13 Dec 2008, 17:42
Kraj: Škofja Loka

Re: Canadair dvomotorni

Odgovor Napisal/-a robar » 05 Nov 2017, 20:22

Sprejemnik se napaja iz regulatorja po rdeči žici. Če imaš 2 regulatorja, moraš na enem rdečo žico prekiniti, ker se drugače 2 BECa med seboj "udarita" in lahko oba skuriš. Paziti pa moraš, da je BEC, ki ostane v funkciji tokovno dovolj močan za vse vgrajene servo pogone.
Lp
Robar

pidalc
Tekmovalec
Prispevkov: 290
Pridružen: 12 Mar 2013, 20:26

Re: Canadair dvomotorni

Odgovor Napisal/-a pidalc » 06 Nov 2017, 07:10

Lahko pa na obeh odstraniš rdečo žico in vgradiš povsem ločeno napajanje sprejemnika in servov iz posebej postavljene baterije.
Tako imaš zanesljiveje napajanje. Sem že doživel, da se je regler pregrel, ker je bil malo preveč obremenjen in je izklopil napajanje sprejemnika :o :o :o :o :o :o :o :o .
Zadostje par sekund za lepo spiralo do tal #-o #-o #-o #-o ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

Uporabniški avatar
kiki1001
Razpravljalec
Prispevkov: 93
Pridružen: 27 Okt 2011, 15:37
Kraj: dravograd
Kontakt:

Re: Canadair dvomotorni

Odgovor Napisal/-a kiki1001 » 12 Nov 2017, 17:50

to pa ni prijetno. en bec mi da 5A, nevem koliko mi nese vse ostalo skupaj ,bom v torek vstavil umes a-meter.
Zadnjič spremenil kiki1001, dne 12 Nov 2017, 18:01, skupaj popravljeno 1 krat.
kiki

Uporabniški avatar
kiki1001
Razpravljalec
Prispevkov: 93
Pridružen: 27 Okt 2011, 15:37
Kraj: dravograd
Kontakt:

Re: Canadair dvomotorni

Odgovor Napisal/-a kiki1001 » 12 Nov 2017, 17:54

okna povečana, večje ne gre. ter še malo malenkosti v sami notranjosti....:)
zaenkrat mi lepo deluje z napajanjem iz enega bec ja ter za oba motorja imam en bat. mislim da bo šlo skozi , kajti en mot. mi vleče 40-60A.
bat. pa ima praznjenje 60-120C.Pa nikoli verjetno ne bo na polnen gasu. Upam.
samo tele slike je pa umetnost dodat
kiki

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2809
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Re: Canadair dvomotorni

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 12 Nov 2017, 21:42

Velja neko tako splošno pravilo.......5A BEC=6-8 standardnih servojev.....oziroma 5-6 "pover" servojev.....napajalni konektor na sprejemniku zdrži 2A konstantno,to je nekako za 5-6 servojev,če jih imaš več je dobro,da napajaš sprejemnik po dveh konektorjih......
Slika

Odgovori

Vrni se na