FPV očala, letalo in tako naprej....

Fotografiranje z modelom iz zraka

Moderator: Pisaneli

Odgovori
Uporabniški avatar
MatCox
Razpravljalec
Prispevkov: 123
Pridružen: 12 Mar 2011, 20:03
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MatCox » 05 Sep 2011, 20:15

Krist napisal/-a:Če koga zanima, imam namen izdelati 10 ali več tiskanih vezij z elektroniko za RSSI izhod iz frsky sprejemnika (navadna verzija). Plan je izdelati vezje v velikosti servo konektorja, tako da zavzame čim manj prostora.
Mene tudi zanima.
Mam namen nabavit vsaj še dva sprejemnika, tako, da vsaj 2 kosa za pametno ceno, bi se lahko zmenli. Na ZS prosim :)
Letim, torej sem...
Dokler ne okusiš grenkobe poraza, ne boš občutil slasti zmage.

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 05 Sep 2011, 20:51

Mislim, da je okoli 3,7V na izhodu. Vezavo sem našel od poljakov. Sam bi naredil tako, da prispajkaš 3 žice v notranjosti sprejemnika. Se pravi signal od led, + in - . Izhod pa masa in signal. Čeprav bi bil dovolj že samo signal, ker je ponavadi sprejemnik povezan s osdjem.
Glede cene pa nekje 6€, odvisno od cene frezanja vezja. Komponente so dokaj poceni, še najdražji so tantal kondenzatorji in SMD operacijski ojačevalnik.
Tako in tako imajo OSD-ji kalibracijo RSSI signala.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

leni
Freak
Prispevkov: 766
Pridružen: 21 Jan 2008, 16:25
Kraj: Blatni Dol
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a leni » 06 Sep 2011, 04:51

ta sistem od poljakov imam sam in je dober, sam imam samo signal izhod. Bi ti pa predlagal da poskusis narediti z cimmanj spajkanja saj prenekateri temu niso vesci...
Za tako okvirno ceno jaz vzamem zaenkrat en kos =D> .
Da imam rezervo za vsak slucaj.

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 06 Sep 2011, 05:08

Tiste 3 žice je zmožen vsak zaspajkat. Drugače jih bom pa jaz.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 06 Sep 2011, 06:21

SMD komponente bodo že pospajkane, ker so res male. LM321 je velikosti nekje 2x3mm z nogicami...
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
MatCox
Razpravljalec
Prispevkov: 123
Pridružen: 12 Mar 2011, 20:03
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MatCox » 06 Sep 2011, 20:20

Krist napisal/-a:Tiste 3 žice je zmožen vsak zaspajkat. Drugače jih bom pa jaz.
Boš prosim lahko dodal še eno sliko z točkami lotanja?
Nisem preveč doma v elektroniki...
Drugače pa za 6€, jaz vzamem 2 kosa...

Imam pa tale sprejemnik: klik

lep pozdrav,
Matcox
Letim, torej sem...
Dokler ne okusiš grenkobe poraza, ne boš občutil slasti zmage.

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 06 Sep 2011, 21:03

MatCox napisal/-a:
Krist napisal/-a:Tiste 3 žice je zmožen vsak zaspajkat. Drugače jih bom pa jaz.
Boš prosim lahko dodal še eno sliko z točkami lotanja?
Nisem preveč doma v elektroniki...
Drugače pa za 6€, jaz vzamem 2 kosa...

Imam pa tale sprejemnik: klik

lep pozdrav,
Matcox
Polahko, vse še pride, šele material nabiram.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
nori-modelar
Profesor
Prispevkov: 1075
Pridružen: 07 Apr 2009, 10:08
Kraj: Slovej Gradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a nori-modelar » 11 Sep 2011, 19:53

...
Zadnjič spremenil nori-modelar, dne 11 Sep 2011, 20:13, skupaj popravljeno 1 krat.
LP, Timotej

SUBSCRIBE ---> https://www.youtube.com/channel/UC8nkCBAdDMwPn-ENDuHjC1A

Uporabniški avatar
Coil
Profesor
Prispevkov: 1145
Pridružen: 22 Mar 2008, 00:00
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Coil » 11 Sep 2011, 20:08

Kot je bilo že nekajkrat rečeno, rabiš antene z krožno polarizacijo... SPW in CL

cero4
Razpravljalec
Prispevkov: 77
Pridružen: 02 Avg 2011, 13:04
Kraj: Vipava

Odgovor Napisal/-a cero4 » 12 Sep 2011, 12:53

evo končno dobil fatshark očala in headtracker :D . Očala stestiral in sem zadovoljen, kar se headtrackerja tiče sem se kar namučil in ga spravil k pameti šele z osciloskopom. Imam namreč 6 kanalno T6EX futaba napravo, in headtracker mora injektirat peti in šesti kanal dodatno, ker morata biti proporcionalna. Tudi headtracker deluje, tako da se že veselim vgradnje v letalo in testiranje.

Uporabniški avatar
winger
Začetnik
Prispevkov: 44
Pridružen: 21 Sep 2011, 06:52

Odgovor Napisal/-a winger » 21 Sep 2011, 08:26

delete
Zadnjič spremenil winger, dne 18 Jun 2012, 08:36, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
carcar
Profesor
Prispevkov: 1045
Pridružen: 28 Avg 2005, 08:48

Odgovor Napisal/-a carcar » 21 Sep 2011, 10:22

winger napisal/-a:postavljen je nov forum, namenjen FPV letenju!
prijavite se lahko na:
http://www.fpv-sistemi.net/forum
Odprt je nagradni natečaj za logo!
Stran se še postavlja, vendar je domena zakupljena šele 24ur.
Forum že deluje!

Vse zainteresirane oziroma vse FPV pilote vabimo!


Za info, Trappy je že član foruma!
Smo zastopnik za produkte Team BlackSheep, immersionrc, itd...
Trgovina je še v izdelavi!

LP
Je potrebno to 4x objaviti na forumu ?? #-o
_____a.k.a @ Moderator Modeli iz penastih materialov____

Uporabniški avatar
winger
Začetnik
Prispevkov: 44
Pridružen: 21 Sep 2011, 06:52

Odgovor Napisal/-a winger » 21 Sep 2011, 10:28

Lej, sploh ni 4x, objavil sem še v eni temi, ki se tudi zelo govori o FPV.
To je to.

Uporabniški avatar
carcar
Profesor
Prispevkov: 1045
Pridružen: 28 Avg 2005, 08:48

Odgovor Napisal/-a carcar » 21 Sep 2011, 10:33

Valda, če si sedaj pobrisal 2 posta :razpaljot: :razpaljot:
_____a.k.a @ Moderator Modeli iz penastih materialov____

Uporabniški avatar
winger
Začetnik
Prispevkov: 44
Pridružen: 21 Sep 2011, 06:52

Odgovor Napisal/-a winger » 21 Sep 2011, 10:40

Se opravičujem za nevšečnost.

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 22 Sep 2011, 19:23

Vezje zrisano. Jutri upam, da porezkam prototip, pa da sprobam.
Sem se potrudil, kar se da zmanjšat. Za primerjavo je iPhly umesnik.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 28 Sep 2011, 18:36

z zamudo....
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

dkulcar
Freak
Prispevkov: 878
Pridružen: 28 Okt 2006, 09:18
Kraj: Lendava
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a dkulcar » 28 Sep 2011, 20:07

lepo, da se nekaj dogaja =D>
LP David

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 29 Sep 2011, 16:08

Če ima kdo FRSKY sistem, podarim testni RSSI. Rabim nekoga, ki bi zadevo stestiral na terenu. Kolikor sem na hitro probal, je zadeva delovala. Ob polnem signalu kaže 3,63V, brez pa 0,18V
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

leni
Freak
Prispevkov: 766
Pridružen: 21 Jan 2008, 16:25
Kraj: Blatni Dol
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a leni » 29 Sep 2011, 16:16

Pa saj mora delati, saj to ni neka znanost, bi se sicer javil za testnega pilota ampak še čakam na avion, tko da bom šel šele čez kak teden v zrak.

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 29 Sep 2011, 16:26

Sumim, da izbrani operacijski ojačevalnik ni primeren za tole vezje, zato rabim prostovoljca, ki bi preveril moj sum.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

leni
Freak
Prispevkov: 766
Pridružen: 21 Jan 2008, 16:25
Kraj: Blatni Dol
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a leni » 29 Sep 2011, 17:28

Mene pa zanima če kdo uporablja BTS555 za vklop izklop glavne baterije?
Sem se odločil da bom namontiral stikal za vklop OSD in glavnega motorja, pa me zanima če ima kdo tako rešeno?

Sem pa na heli mitingu videl Seme-ta kako je z "ključkom" dal "kontakt" pa me tud to zanima če kdo ve kako je rešeno?

leni
Freak
Prispevkov: 766
Pridružen: 21 Jan 2008, 16:25
Kraj: Blatni Dol
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a leni » 27 Okt 2011, 17:46

Sem končno usposobil novega skywalkerja in sem ga do sedaj samo enkrat testno spustil v zrak da sem ga strimal, sedaj pa čakam na vreme.

Krist novi flytrone GPS mi najde satelite vedno v roku 30s, sicer samo pet največ do sedaj ampak tudi to je dovolj za 3d fix, res je da je bilo vedno ko sem probaval zelo oblačno, bomo videli kako bo v lepem vremenu.
Sem pa sedaj naredil malce drugačno vezavo na ikarusu, tako sem sedaj iokarus priklopil na 2S preko servisnih priključkov in 3S kamero in oddajnik ter ubec, ravno tako na servisni priključek na bateriji. Sedaj je ikarus hladen ko špricer in se spolh ne segreje, OK ne rečem je majčkeno mlačen po kakih 20minutah ampak napram prej ok sem skorjda lahko jajca pekel na njem je to sedaj amerika. Sedaj samo še upam da bo avtopilot dobro delal. To pa še poročam.
Star pa siten ;)
The trick is to fill the bag of experience before you empty the bag of luck.

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 27 Okt 2011, 18:17

leni napisal/-a:Sem končno usposobil novega skywalkerja in sem ga do sedaj samo enkrat testno spustil v zrak da sem ga strimal, sedaj pa čakam na vreme.

Krist novi flytrone GPS mi najde satelite vedno v roku 30s, sicer samo pet največ do sedaj ampak tudi to je dovolj za 3d fix, res je da je bilo vedno ko sem probaval zelo oblačno, bomo videli kako bo v lepem vremenu.
Sem pa sedaj naredil malce drugačno vezavo na ikarusu, tako sem sedaj iokarus priklopil na 2S preko servisnih priključkov in 3S kamero in oddajnik ter ubec, ravno tako na servisni priključek na bateriji. Sedaj je ikarus hladen ko špricer in se spolh ne segreje, OK ne rečem je majčkeno mlačen po kakih 20minutah ampak napram prej ok sem skorjda lahko jajca pekel na njem je to sedaj amerika. Sedaj samo še upam da bo avtopilot dobro delal. To pa še poročam.
Odlično!
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Ultralajt
Dr. Modelar
Prispevkov: 13454
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:57
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ultralajt » 08 Dec 2011, 09:13

Da ni treba razdirati servomotorja in mu lotati upore, da se dobi večji kot zasuka, ravno so v HK na zalogi Wincg servomotorji z zasukom 360°!

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... g_55g.html

Morda pride komu prav za sukanje kamere, ali usmerjene antene....

Mitja

Odgovori

Vrni se na