OSD izbira

Fotografiranje z modelom iz zraka

Moderator: Pisaneli

leni
Freak
Prispevkov: 766
Pridružen: 21 Jan 2008, 16:25
Kraj: Blatni Dol
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a leni » 05 Apr 2011, 22:05

Pozdravljeni
No mene je tud zdaj tole zagrabil in bi prosil, če mi pomagate glede tega, čeprav je malo prej že razloženo,
Torej imel bi ikarus osd in najbolj me mika avtopilot. Kaj točno potrebujem.
Prebral sem celo temo vseh 8 strani pa še vedno ne vem kaj točno poleg ikarusa potrebujem. Razumem da potrebujem nek stabilizator letenja. In v pisanju je bil omenjen FY20, ki stane 88€ da je bolje kot copilot ki stane 65€
Torej kaj naj bi kupil da mi bo avion sam letel okoli točk ki jih bom določil?

Prosim za pomoč, hvala.

leni
Freak
Prispevkov: 766
Pridružen: 21 Jan 2008, 16:25
Kraj: Blatni Dol
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a leni » 11 Maj 2011, 20:40

Ja sam tolk da povem da ne rabm več pomoči okol tega.
Je že vse doma sam še skup je treba zmetat :)

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 06 Dec 2011, 11:03

Ikarusov gps deluje, je pa popolnoma enak tistemu od BEVRC CE 1.5 OSD-ju. Postavil se je v minutki, ko sem ga priklopil na ce 1.5 osd
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

leni
Freak
Prispevkov: 766
Pridružen: 21 Jan 2008, 16:25
Kraj: Blatni Dol
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a leni » 06 Dec 2011, 18:01

Saj v bistvu se ve da ni nič narobe z GPS-om, problem je napajanje iz ikarusa in šumi v kablu. Zato sem sam kupil drug GPS, ki ima širok razpon napajanja, tik pred GPS-om pa imam tudi feritni obroček.

zdej je se par variant da probas na ikarusu, najlazi je probat podalsat kabel, bojda pomaga ce imas vsaj pol metra kabla do gps-a fajn je če je to un zvit servo kabel, jaz z tem nimam tezav ker imam celo daljsi kabel, potem pa se varianta da zrihtas na gps loceno napajanje, lahko probaš direkt na 1S
Ce pa se bos navelical probavat ga lohk se men posles da se probam poigrat, ce hoces seveda.


Aja pa ce se le da, testiraj brez video oddajnika.
Star pa siten ;)
The trick is to fill the bag of experience before you empty the bag of luck.

Uporabniški avatar
Coil
Profesor
Prispevkov: 1145
Pridružen: 22 Mar 2008, 00:00
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Coil » 06 Dec 2011, 20:10

Meni pa je šlo na zivce pri BEV-u, ker je bilo treba kar nekaj časa čakat da je našel satelite. Zato sem namesto 220uf backup kondenzatorja dal 0,33F je problem rešen, ce letis vsaj enkrat na teden.

leni
Freak
Prispevkov: 766
Pridružen: 21 Jan 2008, 16:25
Kraj: Blatni Dol
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a leni » 06 Dec 2011, 21:21

to je pa fuul večji, a ni?
Star pa siten ;)
The trick is to fill the bag of experience before you empty the bag of luck.

Uporabniški avatar
Coil
Profesor
Prispevkov: 1145
Pridružen: 22 Mar 2008, 00:00
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Coil » 06 Dec 2011, 21:28

Ja a samo po kapaciteti, po velikosti pa ne. Sem še enkrat pogledal, original je bil 100uF, tako da ima ta 3300x večjo kapaciteto.

leni
Freak
Prispevkov: 766
Pridružen: 21 Jan 2008, 16:25
Kraj: Blatni Dol
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a leni » 06 Dec 2011, 21:32

A maš mogoče kako fotko, kako zgleda, ne mislim kondič ampak, ko je že nalotan gor?
Pa če bi jo hotel pokazati?
Star pa siten ;)
The trick is to fill the bag of experience before you empty the bag of luck.

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 07 Dec 2011, 16:48

leni napisal/-a:Saj v bistvu se ve da ni nič narobe z GPS-om, problem je napajanje iz ikarusa in šumi v kablu. Zato sem sam kupil drug GPS, ki ima širok razpon napajanja, tik pred GPS-om pa imam tudi feritni obroček.

zdej je se par variant da probas na ikarusu, najlazi je probat podalsat kabel, bojda pomaga ce imas vsaj pol metra kabla do gps-a fajn je če je to un zvit servo kabel, jaz z tem nimam tezav ker imam celo daljsi kabel, potem pa se varianta da zrihtas na gps loceno napajanje, lahko probaš direkt na 1S
Ce pa se bos navelical probavat ga lohk se men posles da se probam poigrat, ce hoces seveda.


Aja pa ce se le da, testiraj brez video oddajnika.
Bi bil toliko prijazen in poslikal vezje pred GPS-om skupaj s samim GPS-om priključenim?
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
winger
Začetnik
Prispevkov: 44
Pridružen: 21 Sep 2011, 06:52

Odgovor Napisal/-a winger » 07 Dec 2011, 17:20

Krist, kar je dobrega, je pa da se tkole dobr lahko posname..oz. produkt teh lopatomahcev je delati posnetke kot je ta..hud, dobr.. Je pa tip naredil z HD-jko s 60 fps-ji slow motion...hudo

http://vimeo.com/18794074

ps: samo material morš met oz. ozadje si morš pridobit... :)

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 07 Dec 2011, 19:44

winger napisal/-a:Krist, kar je dobrega, je pa da se tkole dobr lahko posname..oz. produkt teh lopatomahcev je delati posnetke kot je ta..hud, dobr.. Je pa tip naredil z HD-jko s 60 fps-ji slow motion...hudo

http://vimeo.com/18794074

ps: samo material morš met oz. ozadje si morš pridobit... :)
Gradnja je v polnem zamahu, računam polet ta vikend, če dobim nove boome pravočasno.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

leni
Freak
Prispevkov: 766
Pridružen: 21 Jan 2008, 16:25
Kraj: Blatni Dol
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a leni » 11 Dec 2011, 10:36

Krist napisal/-a:
leni napisal/-a:Saj v bistvu se ve da ni nič narobe z GPS-om, problem je napajanje iz ikarusa in šumi v kablu. Zato sem sam kupil drug GPS, ki ima širok razpon napajanja, tik pred GPS-om pa imam tudi feritni obroček.

zdej je se par variant da probas na ikarusu, najlazi je probat podalsat kabel, bojda pomaga ce imas vsaj pol metra kabla do gps-a fajn je če je to un zvit servo kabel, jaz z tem nimam tezav ker imam celo daljsi kabel, potem pa se varianta da zrihtas na gps loceno napajanje, lahko probaš direkt na 1S
Ce pa se bos navelical probavat ga lohk se men posles da se probam poigrat, ce hoces seveda.


Aja pa ce se le da, testiraj brez video oddajnika.
Bi bil toliko prijazen in poslikal vezje pred GPS-om skupaj s samim GPS-om priključenim?
No pa sem le prišel do fotk... tkole zgleda moj GPS
Priponke
gps1.jpg
gps1.jpg (56.75 KiB) Pogledano 3030 krat
Star pa siten ;)
The trick is to fill the bag of experience before you empty the bag of luck.

Uporabniški avatar
Coil
Profesor
Prispevkov: 1145
Pridružen: 22 Mar 2008, 00:00
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Coil » 21 Dec 2011, 20:42

Evo fotko...
Priponke
backup-cap.jpg
backup-cap.jpg (106.27 KiB) Pogledano 2931 krat

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 21 Dec 2011, 20:46

Coil napisal/-a:Evo fotko...
bom tudi svojega takole predelal.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
Coil
Profesor
Prispevkov: 1145
Pridružen: 22 Mar 2008, 00:00
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Coil » 21 Dec 2011, 20:49

Priporočam, čakanje ubija :D

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 21 Dec 2011, 20:51

Imaš mogoče še kak kondenzator viška za prodat?
Da ne bom ravno iz farnella naročal ali ebaya.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
nori-modelar
Profesor
Prispevkov: 1075
Pridružen: 07 Apr 2009, 10:08
Kraj: Slovej Gradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a nori-modelar » 23 Dec 2011, 17:06

Nakupil bom EagleTree osd, saj si želim imeti antena tracking. Zanima me kaj sploh potrebujem. Poleg ground station potrebujem še kaj?

Imel bi samo GPS, voltažo ter ostale osnovne funkcije. Nekje piše OSD Pro Expander, nekje pa brez expander. Kako zdaj to?

Hvala za pomoč.
PS: Če kdo potrebuje CE OSD V1.6 pa na ZS :wink:
LP, Timotej

SUBSCRIBE ---> https://www.youtube.com/channel/UC8nkCBAdDMwPn-ENDuHjC1A

Uporabniški avatar
bovi
Freak
Prispevkov: 671
Pridružen: 24 Jul 2009, 11:58
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a bovi » 23 Dec 2011, 17:17

Ne vem če je eagletree najboljša izbira. Zadnje čase malo stagnirajo.
Če se ti ne mudi, raje malo počakaj, prihaja nekaj novosti...

cero4
Razpravljalec
Prispevkov: 77
Pridružen: 02 Avg 2011, 13:04
Kraj: Vipava

Odgovor Napisal/-a cero4 » 25 Dec 2011, 21:49


[psyho]
Tekmovalec
Prispevkov: 263
Pridružen: 15 Okt 2008, 20:14

Odgovor Napisal/-a [psyho] » 28 Dec 2011, 19:36

Sem nov v fpv in si trenutno lastim letalo z GoPro, video TX/RX ter LCD.
Kaj vse potrebujem, da bom lahko na zaslonu spremljal predvsem GPS oddaljenost ter višino. Imam pa Frsky 2.4 modul za komando.

Uporabniški avatar
bovi
Freak
Prispevkov: 671
Pridružen: 24 Jul 2009, 11:58
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a bovi » 28 Dec 2011, 20:19

[psyho] napisal/-a:Sem nov v fpv in si trenutno lastim letalo z GoPro, video TX/RX ter LCD.
Kaj vse potrebujem, da bom lahko na zaslonu spremljal predvsem GPS oddaljenost ter višino. Imam pa Frsky 2.4 modul za komando.
mislim, da je nori modelar ugodno prodajal OSD+gps...

[psyho]
Tekmovalec
Prispevkov: 263
Pridružen: 15 Okt 2008, 20:14

Odgovor Napisal/-a [psyho] » 29 Dec 2011, 09:36

je že prodal...

Ali bi bilo tole OK? Ali rabim še kaj? http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=19832

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 29 Dec 2011, 09:52

[psyho] napisal/-a:je že prodal...

Ali bi bilo tole OK? Ali rabim še kaj? http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=19832
Ne kupuj teh jajc...Ti hobbykingovi so bolj ali manj pol izdelki. Podobno je s head trackerjem, drifta tako, da moraš vsakič, ko glavo premakneš, pritisnit na tipko za center. (Če ga kdo želi, ga šenkam)
Vzemi CE OSD 1.6 pri BEVRC ali malce poglej po RCG forumu v malih oglasih pod FPV opremo.
http://www.bevrc.com/ce-osd-v15newest-p-113.html
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

cero4
Razpravljalec
Prispevkov: 77
Pridružen: 02 Avg 2011, 13:04
Kraj: Vipava

Odgovor Napisal/-a cero4 » 29 Dec 2011, 10:54

Jaz imam CEOSD 1.5 in dela odlično. Pogrešam to, da nima izpisa koordinat, pa da se ne da upgrejdat firmware-a, tudi kakšen vhod za temperaturo ne bi bil odveč ter downlink. Dobiš pa za tisto ceno res največ, in pomankljivosti ki jih naštevam spadajo že v višji cenovni razred. kot prvi OSD toplo priporočam

Uporabniški avatar
bovi
Freak
Prispevkov: 671
Pridružen: 24 Jul 2009, 11:58
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a bovi » 29 Dec 2011, 11:19

Remzibi OSD je tudi OK.
Pa še za MultiWii naj bi se dalo za horizont zrihtati, kar je za multikopter zakon...

Odgovori

Vrni se na