OSD izbira

Fotografiranje z modelom iz zraka

Moderator: Pisaneli

[psyho]
Tekmovalec
Prispevkov: 263
Pridružen: 15 Okt 2008, 20:14

Odgovor Napisal/-a [psyho] » 29 Dec 2011, 17:22

Sedaj gledam tale CE OSD 1.6. To je Cycylops OSD., ane?
Ali kdo ve, če se se da brez težav priklopit GoPro gor?

Uporabniški avatar
Coil
Profesor
Prispevkov: 1145
Pridružen: 22 Mar 2008, 00:00
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Coil » 29 Dec 2011, 17:53

GoPro se brez problema priklopi na vsak OSD...

Uporabniški avatar
mucy
Freak
Prispevkov: 610
Pridružen: 28 Sep 2007, 17:39
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a mucy » 29 Dec 2011, 18:29

[psyho] napisal/-a:Sedaj gledam tale CE OSD 1.6. To je Cycylops OSD., ane?
Ali kdo ve, če se se da brez težav priklopit GoPro gor?
Naroči iz foxtech fpv, kle pr BEV ti ubrišejo 50$ DHL-a

[psyho]
Tekmovalec
Prispevkov: 263
Pridružen: 15 Okt 2008, 20:14

Odgovor Napisal/-a [psyho] » 30 Dec 2011, 13:07

hvala za pomoč

[psyho]
Tekmovalec
Prispevkov: 263
Pridružen: 15 Okt 2008, 20:14

Odgovor Napisal/-a [psyho] » 12 Jan 2012, 16:41

Sedaj sem dobil CE OSD 1.5. Kako preklopim med dvema različnima prikazoma displaya?

Uporabniški avatar
bovi
Freak
Prispevkov: 671
Pridružen: 24 Jul 2009, 11:58
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a bovi » 12 Jan 2012, 16:47

[psyho] napisal/-a:Sedaj sem dobil CE OSD 1.5. Kako preklopim med dvema različnima prikazoma displaya?
Najbrž moraš določiti na en prost kanal, na stikalu komande in ta kanal s sprejemnika povezati na osd... Če to osd sploh ima.
Sicer tega osd-ja ne poznam.

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 12 Jan 2012, 17:38

Kot je napisal bovi, priklopiš na prosti kanal in ga daš na 2 položajno stikalo. Vsakič ko preklopiš gor-dol ali obratno, ti zamenja pogled. Lahko daš tudi na drsnik, ampak ni praktično.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
mucy
Freak
Prispevkov: 610
Pridružen: 28 Sep 2007, 17:39
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a mucy » 16 Jan 2012, 16:09

Cyclops v1.5 me heca.

Noče se mi povezat GPS. Prvič ko sem priklopil se je povezal, sicer švoh (2 črtici od 5ih) sedaj pa se noče več. Neglede na to koliko časa imam prižgano..

Ma kdo kakšno idejo?


LP!

Uporabniški avatar
Coil
Profesor
Prispevkov: 1145
Pridružen: 22 Mar 2008, 00:00
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Coil » 16 Jan 2012, 17:37

Na začetu je bilo pri mojem treba počakati tudi do 20min.

Uporabniški avatar
mucy
Freak
Prispevkov: 610
Pridružen: 28 Sep 2007, 17:39
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a mucy » 16 Jan 2012, 18:21

Coil napisal/-a:Na začetu je bilo pri mojem treba počakati tudi do 20min.
tudi po pol ure ni nič..

urosh
Razpravljalec
Prispevkov: 127
Pridružen: 09 Sep 2006, 12:54
Kraj: Ljutomer

Re:

Odgovor Napisal/-a urosh » 17 Jul 2012, 09:05

Krist napisal/-a:
[psyho] napisal/-a:je že prodal...

Ali bi bilo tole OK? Ali rabim še kaj? http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=19832
Ne kupuj teh jajc...Ti hobbykingovi so bolj ali manj pol izdelki. Podobno je s head trackerjem, drifta tako, da moraš vsakič, ko glavo premakneš, pritisnit na tipko za center. (Če ga kdo želi, ga šenkam)
Vzemi CE OSD 1.6 pri BEVRC ali malce poglej po RCG forumu v malih oglasih pod FPV opremo.
http://www.bevrc.com/ce-osd-v15newest-p-113.html
Ok, tudi sam bi zaradi fore nabavil nek osd in kljuk kristovemu mnenju me tale zanima. Predvsem cena je zanimiva. Je pa to sedaj verzija 2... Je že kaj boljše? Glede na to, da bi to imel bolj kot ne "zbok fore" nisem pripravljen dati 100€+ za kaj takega. Ali je kaj drugega v mojem cenovnem rangu primernega (ne iščem nekih profi zadev, le take, ki koliko toliko delajo). Tu sem tudi videl, da za tega nek Šved dela firmware, ki bi naj bol dosti boljši od original: http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... t=g+osd+ii

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Re:

Odgovor Napisal/-a Krist » 17 Jul 2012, 21:18

urosh napisal/-a:
Krist napisal/-a:
[psyho] napisal/-a:je že prodal...

Ali bi bilo tole OK? Ali rabim še kaj? http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=19832
Ne kupuj teh jajc...Ti hobbykingovi so bolj ali manj pol izdelki. Podobno je s head trackerjem, drifta tako, da moraš vsakič, ko glavo premakneš, pritisnit na tipko za center. (Če ga kdo želi, ga šenkam)
Vzemi CE OSD 1.6 pri BEVRC ali malce poglej po RCG forumu v malih oglasih pod FPV opremo.
http://www.bevrc.com/ce-osd-v15newest-p-113.html
Ok, tudi sam bi zaradi fore nabavil nek osd in kljuk kristovemu mnenju me tale zanima. Predvsem cena je zanimiva. Je pa to sedaj verzija 2... Je že kaj boljše? Glede na to, da bi to imel bolj kot ne "zbok fore" nisem pripravljen dati 100€+ za kaj takega. Ali je kaj drugega v mojem cenovnem rangu primernega (ne iščem nekih profi zadev, le take, ki koliko toliko delajo). Tu sem tudi videl, da za tega nek Šved dela firmware, ki bi naj bol dosti boljši od original: http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... t=g+osd+ii
Kupi poceni, pa boš dvakrat kupoval...

Ce je super za začetek, če pa hočeš kaj bolj resnega, pa eagle tree pro. za moje pojme najboljši OSD na tržišču, pa še E-logger lahko uporabiš drugje, prav tako vse senzorje.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
tintek
Dr. Modelar
Prispevkov: 2218
Pridružen: 18 Jul 2005, 12:22
Kraj: cerkno

Re: OSD izbira

Odgovor Napisal/-a tintek » 13 Dec 2012, 21:12

Zdravo!

Sem povsem nov v fpv pa me zanima malo okrog tega osd, malo sem gledal pa nisem našel kakšnih informacij.
Zanima me če nabavim tole (če je ok)
http://onedrone.com/store/index.php?rou ... duct_id=56
Kakšne senzorje rabim in kje bi jih dobil rabil bi za napetost tok ter gps višino... ali je varianta uporabit Gps od dji naze?

LP
LP Tine

Kaj malga tut postružim

urosh
Razpravljalec
Prispevkov: 127
Pridružen: 09 Sep 2006, 12:54
Kraj: Ljutomer

Re: OSD izbira

Odgovor Napisal/-a urosh » 09 Feb 2013, 11:46

Spet jaz :)

Ok, ker smo nekak ugotovili, da nimamo toliko denarja, da bi kupovali poceni, me zanima kaj rabim, če želim:
- OSD (vsaj malo poljubno nastavljiv, naj bi imel prikazano porabo, smer "doma", razdalja do doma, višina, ...)
- RTH funkcija (po možnosti avtomatsko, če zmanjka signala)

Gledam tale Eagle Tree, ki ga tako vsi hvalite, pa me zanima, ali ta komplet vsebuje vse, kar bi želel imeti:
http://www.quadrocopter.com/Eagle-Tree- ... _p_68.html

Ve mogoče kdo, kje bi se to dali najti ceneje? Po možnosti v EU (carina pa te fore). Bom se zgleda spustil v nekaj sto ojrov nakup.

Zraven pa še oddajnik: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... itter.html
Sprejemnik: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... eiver.html
Ekran: http://www.ebay.com/itm/7-FPV-Monitor-8 ... 4abea2740a

Hvala

dkulcar
Freak
Prispevkov: 873
Pridružen: 28 Okt 2006, 09:18
Kraj: Lendava
Kontakt:

Re: OSD izbira

Odgovor Napisal/-a dkulcar » 09 Feb 2013, 14:20

Jaz vse ta dražje stvari nabavljam v Španiji.

EagleTree OSD:
http://www.electronicarc.com/catalogo/p ... c29a7895c3

Za RTH še potrebuješ Guardian stabilizator:
http://www.electronicarc.com/catalogo/p ... c29a7895c3

Če še želiš imeti tracker nabavi Eagle Eyes:
http://www.electronicarc.com/catalogo/p ... c29a7895c3
LP David

Uporabniški avatar
VaZl
Tekmovalec
Prispevkov: 350
Pridružen: 17 Nov 2004, 18:07
Kraj: ex LJ; blizu Sl. Bistrica, pod Pohorjem :-)

Re: OSD izbira

Odgovor Napisal/-a VaZl » 18 Apr 2013, 17:00

Torej, ugotovil sem da je letenje na monitor v soncu bolj ugibanje, tako da bo treba nabavit očala, no, potem pa ugotavljam, da brez OSDja ne bo šlo, ker škilit na Smart box skozi očala po moje ne gre :-k .
Našel sem tale OSD ( Hvala za link, David!), http://www.electronicarc.com/catalogo/p ... c29a7895c3, ki se mi zdi cenovno ugoden ima pa kar bi rabil. Zmontiral bi ga na Hexacopter, DJI Naza in GoPro.
Mogoče kdo kaj več ve o tem OSDju? Izkušnje? Kakšen drug predlog?
Lp, Zlato

Uporabniški avatar
VaZl
Tekmovalec
Prispevkov: 350
Pridružen: 17 Nov 2004, 18:07
Kraj: ex LJ; blizu Sl. Bistrica, pod Pohorjem :-)

Re: OSD izbira

Odgovor Napisal/-a VaZl » 18 Apr 2013, 17:24


najobi
Razpravljalec
Prispevkov: 178
Pridružen: 28 Maj 2010, 09:19
Kraj: Ljubljana

Re: OSD izbira

Odgovor Napisal/-a najobi » 18 Nov 2013, 12:46

dkulcar napisal/-a:Jaz vse ta dražje stvari nabavljam v Španiji.

EagleTree OSD:
http://www.electronicarc.com/catalogo/p ... c29a7895c3

Za RTH še potrebuješ Guardian stabilizator:
http://www.electronicarc.com/catalogo/p ... c29a7895c3

Če še želiš imeti tracker nabavi Eagle Eyes:
http://www.electronicarc.com/catalogo/p ... c29a7895c3
Kako naročiš ? preko accounta ali preko Email-a, plačaš preko PayPala , kolikšna je poštnina ? Ali so zaupanja vredni ?

dkulcar
Freak
Prispevkov: 873
Pridružen: 28 Okt 2006, 09:18
Kraj: Lendava
Kontakt:

Re: OSD izbira

Odgovor Napisal/-a dkulcar » 18 Nov 2013, 14:26

Ja, naročiš na njihovi strani. Jaz sem jim denar nakazal preko klika. Roba pa pride brez problema. Poštnina je okrog 10-15€ se ne spomnim točno.
LP David

Uporabniški avatar
snoopy
Freak
Prispevkov: 788
Pridružen: 18 Avg 2007, 13:18
Kraj: Posavec

Re: OSD izbira

Odgovor Napisal/-a snoopy » 18 Nov 2013, 15:02

samo za info, še vedno je naprodaj..

viewtopic.php?f=10&t=84975&p=515965&hil ... ee#p515965
vaja dela mojstra..

najobi
Razpravljalec
Prispevkov: 178
Pridružen: 28 Maj 2010, 09:19
Kraj: Ljubljana

Re: OSD izbira

Odgovor Napisal/-a najobi » 19 Nov 2013, 09:51

snoopy napisal/-a:samo za info, še vedno je naprodaj..

viewtopic.php?f=10&t=84975&p=515965&hil ... ee#p515965
sem opazil , ampk jaz iščem nekaj ki ima zdraven še autopilota s funkcijo RTL naprimer FY41AP . Vseeno hvala za opomnik :-k

rutnikb
Razpravljalec
Prispevkov: 58
Pridružen: 28 Avg 2012, 21:33

Re: OSD izbira

Odgovor Napisal/-a rutnikb » 14 Jul 2014, 19:45

Lp. Sem začetnik pri fpv. Malo gledam te osd in ne vem za kaj bi se odločil. Mam hexokopter z nazo m lite verzijo. Baje gre priklopit osdmini dji ce bi dodal pmu enoto od naze v2,sam me to kr pride 100eu. Js sem gledal to kaj pravite.http://electronicarc.com/catalogo/produ ... 547cd507ee sam se bojim da bi se gps motila od naze pa osd. Hočem met pa posebej osd da lahk selim na drug model. Ce pa kupim za nazo mi pa pride sam na hexsokopteri upoštev.

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: OSD izbira

Odgovor Napisal/-a Krist » 15 Jul 2014, 05:18

rutnikb napisal/-a:Lp. Sem začetnik pri fpv. Malo gledam te osd in ne vem za kaj bi se odločil. Mam hexokopter z nazo m lite verzijo. Baje gre priklopit osdmini dji ce bi dodal pmu enoto od naze v2,sam me to kr pride 100eu. Js sem gledal to kaj pravite.http://electronicarc.com/catalogo/produ ... 547cd507ee sam se bojim da bi se gps motila od naze pa osd. Hočem met pa posebej osd da lahk selim na drug model. Ce pa kupim za nazo mi pa pride sam na hexsokopteri upoštev.
Nazo lite ne moreš posodobit na V2, tako da gre le posebaj osd na model.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

rutnikb
Razpravljalec
Prispevkov: 58
Pridružen: 28 Avg 2012, 21:33

Re: OSD izbira

Odgovor Napisal/-a rutnikb » 15 Jul 2014, 11:23

Nazo lite ne moreš posodobit na V2, tako da gre le posebaj osd na model.[/quote]

A tako nevem kak je stem. Baje če dodas pmu enoto od naze v2 in posodobiš na najnovejši upgred potem baje gre priklopit osdmini orginal dji. Dobro saj to me ne zanima, ker nimam tega namena hočem met samostojni osd, da ga lahk tut seliš na kak drug model. To me zanimalo če se slučajno gps signala od naze pa od osd nebi motila med sabo. Ma kdo izskušnje z tem. Kateri osd mi priporočaš kamera bo gopro3 na gimbalo. Zato bi blo fajn če bi kazal horizentalno črto. pa te osnovne podatke.

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: OSD izbira

Odgovor Napisal/-a Krist » 15 Jul 2014, 11:31

rutnikb napisal/-a:Nazo lite ne moreš posodobit na V2, tako da gre le posebaj osd na model.
A tako nevem kak je stem. Baje če dodas pmu enoto od naze v2 in posodobiš na najnovejši upgred potem baje gre priklopit osdmini orginal dji. Dobro saj to me ne zanima, ker nimam tega namena hočem met samostojni osd, da ga lahk tut seliš na kak drug model. To me zanimalo če se slučajno gps signala od naze pa od osd nebi motila med sabo. Ma kdo izskušnje z tem. Kateri osd mi priporočaš kamera bo gopro3 na gimbalo. Zato bi blo fajn če bi kazal horizentalno črto. pa te osnovne podatke.[/quote]
Samo z naza V1 je tako šlo, pa še to z modifikacijo. Na rcgroups najdi temo z diy osd for dji naza.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Odgovori

Vrni se na