POMOČ prosim!!! motnjen na dveh letalih!

Vse kar ne spada v ostale tematike o modelih letal/helikopterjev

Moderator: Pisaneli

Odgovori
Uporabniški avatar
tom_concorde
Začetnik
Prispevkov: 13
Pridružen: 15 Mar 2009, 17:38

POMOČ prosim!!! motnjen na dveh letalih!

Odgovor Napisal/-a tom_concorde » 24 Sep 2009, 18:55

imam en velik problem!!!! pred 4 dnevi sem na travniku spuščal jadralno letalo! med letom je kar na enkrat nastala motnja in ni nič reagiralo letalo za 2-3s potem sem takoj pristal!preveril sem ( zaprl anteno in šel 50m vstran) in je kar naprej delalo motnje!! potem sem še probal na mojem motornem letalu (super air) ali tudi tam dela motnje! priklopil sem in je delalo še večje motnje! nato sem prišel domov in sem kar drugi dan naročil nove quartze! ko sem drugi dan dobil quartze sem jih namestil in je enako delovalo(z zaprto anteno 50m vstran)! probla sem tudi na drugi komandi če je mogoče komanda kriva in je tudi na drugi komandi je enako delovalo!!

komanda: Grauppner/JR MX-12 35Mhz 62 kanal

en sprejemnik Grauppner/JR R700,

drugi nevem točno je takšen da nerabiš quartza ampak se kar sam nastavi (samo gub je treba kliknit) (digitalni) :D :o :-? :-?

LP
Tomaž [-o< [-o< [-o< [-o<

Helium
Tekmovalec
Prispevkov: 398
Pridružen: 22 Mar 2009, 15:31

Odgovor Napisal/-a Helium » 24 Sep 2009, 19:06

Živijo! Jaz uporabljam isto napravo. V ponedeljek sem z njo letel na letališču Moškanjci, na kanalu 65. Si mogoče iz okolice Moškanjc ?



Lp, Marko!
Spektrum DX6i

GB-Models Yak 55M 1.4m

raktivec
Dr. Modelar
Prispevkov: 5015
Pridružen: 01 Mar 2005, 13:02
Kraj: švarcnbah

Odgovor Napisal/-a raktivec » 24 Sep 2009, 19:21

Poizkusi še z kakim drugačnim sprejemnikom.
lp
Sašo

Ultralajt
Dr. Modelar
Prispevkov: 13455
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:57
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ultralajt » 24 Sep 2009, 19:29

Ali si že kdaj prav grdo pristal z modelom, da se je kaj polomilo? To je lahko tudi vzrok za nezanesljivo delovanje.
Ali so akumulatorji zagotovo polni?
Ali so vsi električni kontakti brezhibni , da ni možnosti kratkih prekinitev ..vibracije, poškodbe itd..
Ali je oprema originalna?
Ali si sam na travniku in vsaj 2 km naokrog ni nobenega drugega modelarja z radijsko napravo?
Ali si kupil novo opremo ali rabljeno?

Z zloženo anteno se običajno dela test dometa na 30m.

Mitja

Uporabniški avatar
tom_concorde
Začetnik
Prispevkov: 13
Pridružen: 15 Mar 2009, 17:38

Odgovor Napisal/-a tom_concorde » 24 Sep 2009, 19:29

Helium napisal/-a:Živijo! Jaz uporabljam isto napravo. V ponedeljek sem z njo letel na letališču Moškanjci, na kanalu 65. Si mogoče iz okolice Moškanjc ?
ne nisem iz te okolice! pa zdaj me že zajebava od nedelje pa vse do danes!!
raktivec napisal/-a:ec"]Poizkusi še z kakim drugačnim sprejemnikom.

pa sem naročil nov sprejemnik!!! ampak da oba sprejemnika zajebavata :-? :-? :D pa zdaj sem vozil to letala zdaj že od aprila! motorca ( super air) tega pa en mesec!

LP
Tomaž :D

Uporabniški avatar
SUKHOI
Profesor
Prispevkov: 1141
Pridružen: 11 Okt 2007, 20:14
Kraj: Vir
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SUKHOI » 24 Sep 2009, 19:33

Antena v oddajniku je zategnjena?(tudi od znotraj)
Počasi se daleč pride, hitr pa še dlje.
http://www.micra-tech.com

LP Miha

Uporabniški avatar
tom_concorde
Začetnik
Prispevkov: 13
Pridružen: 15 Mar 2009, 17:38

Odgovor Napisal/-a tom_concorde » 24 Sep 2009, 19:38

Ultralajt napisal/-a:Ali si že kdaj prav grdo pristal z modelom, da se je kaj polomilo? To je lahko tudi vzrok za nezanesljivo delovanje.
Ali so akumulatorji zagotovo polni?
Ali so vsi električni kontakti brezhibni , da ni možnosti kratkih prekinitev ..vibracije, poškodbe itd..
Ali je oprema originalna?
Ali si sam na travniku in vsaj 2 km naokrog ni nobenega drugega modelarja z radijsko napravo?
Ali si kupil novo opremo ali rabljeno?

Z zloženo anteno se običajno dela test dometa na 30m.

evo odgovori:

ne z letalom nisem grdo pristal ( hudo grdo) se mi je polomil že propeler druga nič pa na obeh letalih je kar na enkrat začelo motiti;

ja polni so vsi akumolatorji!;

ja pregledal bom vse kontakte ampak dela enako kot da bi bile kakšne motnje;

oprema je kupljena original v Schweighoferju;

na travniku smo trije in imamo vsi drugačne kanale! vendar smo blizu naselja;

oprema je kuplena vsa v trgovini!!


z pospravljeno anteno pa grem kakšnih 5m vstran in kar začne vse po svoje delati!

LP
Tomaž :D :-? :-?
Zadnjič spremenil tom_concorde, dne 24 Sep 2009, 19:43, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
tom_concorde
Začetnik
Prispevkov: 13
Pridružen: 15 Mar 2009, 17:38

Odgovor Napisal/-a tom_concorde » 24 Sep 2009, 19:39

SUKHOI napisal/-a:Antena v oddajniku je zategnjena?(tudi od znotraj)
komando sem imel 3x narazen in vse je v komandi vredu zategnjeno in zalotano! :D

LP
Tomaž

Ultralajt
Dr. Modelar
Prispevkov: 13455
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:57
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ultralajt » 24 Sep 2009, 19:41

Čudno!
Ne vem odgovora.
Bi bilo treba videti v živo, da bo se mi kaj posvetilo.... žal...

Uporabniški avatar
SUKHOI
Profesor
Prispevkov: 1141
Pridružen: 11 Okt 2007, 20:14
Kraj: Vir
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SUKHOI » 24 Sep 2009, 19:44

Če poznaš koga, ki ima frequence checker, bi bilo zanimivo probat.
Počasi se daleč pride, hitr pa še dlje.
http://www.micra-tech.com

LP Miha

raktivec
Dr. Modelar
Prispevkov: 5015
Pridružen: 01 Mar 2005, 13:02
Kraj: švarcnbah

Odgovor Napisal/-a raktivec » 24 Sep 2009, 20:56

tom_concorde napisal/-a:ampak da oba sprejemnika zajebavata
Ni nujno, da zajebavata, ampak nekje v spominu imam, da je 700 bolj kratkega dometa. Morebiti se motim, a dobro bi si bilo sposodit kak povsem drug sprejemnik (ne Webra) in poizkusit znova. Če ti zadeva deluje na tleh z sklopljeno anteno do razdalje 30 m je vse vredu.

Iz česa imaš trup, je morebiti karbon v njem? Kako imaš napeljano anteno po modelu, ter kako dolga je? Je na oddajniku originalna zložljiva "1m" antena?

Prilepi kakp sliko modela in oddajnika, morebiti bi pomagalo.
lp
Sašo

Uporabniški avatar
Pisaneli
Dr. Modelar
Prispevkov: 3491
Pridružen: 13 Sep 2006, 20:47
Kraj: Žiče-Slov. Konjice

Odgovor Napisal/-a Pisaneli » 24 Sep 2009, 21:23

Lahko da ti regulator vrtljajev dela zmedo. Kot sem že enkrat napisal je R700 sprejemnik po izkušnjah prijateljev nedvomno šibki člen. Ko so zamenjali s Corono so motnje izginile.
Fear of a Flat Planet.

Uporabniški avatar
brejker
Dr. Modelar
Prispevkov: 4024
Pridružen: 20 Feb 2006, 21:38
Kraj: Kamnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brejker » 24 Sep 2009, 22:10

Pisaneli napisal/-a:Lahko da ti regulator vrtljajev dela zmedo. Kot sem že enkrat napisal je R700 sprejemnik po izkušnjah prijateljev nedvomno šibki člen. Ko so zamenjali s Corono so motnje izginile.
Pri meni je bilo ravno obratno.
Za čoln Graupnerja(R700) nisem reskiral, zato sem dal vanj Corono :-?
DP sem nato odpeljal z oddajnikom(27Mhz) ki je bil starejšega letnika od mene :D
www.okarbon.eu

Uporabniški avatar
Coil
Profesor
Prispevkov: 1145
Pridružen: 22 Mar 2008, 00:00
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Coil » 25 Sep 2009, 00:13

Tudi meni bolje lovi Corona kot R700...

Uporabniški avatar
križnikm
Razpravljalec
Prispevkov: 162
Pridružen: 20 Feb 2006, 11:41
Kraj: Tabor

Odgovor Napisal/-a križnikm » 25 Sep 2009, 03:55

Pri meni so brezkrtačniki kljub feritnim obročkom in poizkusu z alu folijo okoli regulatorja kot so mi predlagali še vedno povzročali velike težave.
Panoptikumovega Piperja sem obvladoval brez težav, helikopter je pa trikrat zaradi motenj šel v krtovo deželo. Z prehodom na 2,4gHz so težave izginele in v 5 mesecih ni bilo kaj opaziti.

Še drugo: si morda kaj podmazoval anteno da bolje teče ob izvlečenju ali pospravljanju?
Bom pa povedal kaj sem enkrat ušpiču na svoji mc 15 kljub temu, da se ukvarjam že dalj časa se mi je zgodilo slednje. Nekateri modelarji podmažejo anteno da bolje teče. Tudi jaz sem in to kar z WD 40 kot sem videl. No in isti Piper kot sem ga omenil sem ga lahko vozil le okrog 100 metrov okoli sebe pa še to je bilo videti včasih kot rodeo. Enkrat pa mi je prešinilo v glavi in sperem anteno, dobro obrišem pa je bilo kot dan in noč kar se tiče dosega.

Uporabniški avatar
Brane
Dr. Modelar
Prispevkov: 4585
Pridružen: 15 Nov 2004, 12:30
Kraj: Moste

Odgovor Napisal/-a Brane » 25 Sep 2009, 07:47

Če sta naenkrat začela nagajati dva sprejemnika, potem je treba iskati napako na oddajniku ne pa v letalu ali sprejemnikih, to je pa res logično.
Kaj bo, ko se razve, da so nekatere kopije že boljše od originalov???

Uporabniški avatar
spiky
Tekmovalec
Prispevkov: 436
Pridružen: 31 Mar 2008, 12:46
Kraj: Mengeš

Odgovor Napisal/-a spiky » 25 Sep 2009, 07:58

R700 imam že od samega začetka v starem Funjetu #-o
No, pravzaprav sem ga imel; do par minut nazaj... Kljub temu, da nikoli ni povzročal težav, nekako ne bi bilo pravega užitka ob letenju, sedaj ko sem prebral vaše poste seveda :lol:


@Tomaž

Stojiš slučajno pod oz. v bližini kakih daljnovodov?
Poleg modela bi bilo dobro videti tudi kje letiš....



Lp Izi

Uporabniški avatar
snoopy
Freak
Prispevkov: 788
Pridružen: 18 Avg 2007, 13:18
Kraj: Posavec

Odgovor Napisal/-a snoopy » 25 Sep 2009, 08:27

vaja dela mojstra..

Uporabniški avatar
tom_concorde
Začetnik
Prispevkov: 13
Pridružen: 15 Mar 2009, 17:38

Odgovor Napisal/-a tom_concorde » 25 Sep 2009, 14:24

spiky napisal/-a:
Stojiš slučajno pod oz. v bližini kakih daljnovodov?
Poleg modela bi bilo dobro videti tudi kje letiš....i
ne nikjer blizo dalnovodov!! :-? :-?

Uporabniški avatar
tom_concorde
Začetnik
Prispevkov: 13
Pridružen: 15 Mar 2009, 17:38

Odgovor Napisal/-a tom_concorde » 25 Sep 2009, 14:25

Brane napisal/-a:Če sta naenkrat začela nagajati dva sprejemnika, potem je treba iskati napako na oddajniku ne pa v letalu ali sprejemnikih, to je pa res logično.
Ja ampak sem probal še z eno drugo komando pa enako dela!! :-? :-?

Uporabniški avatar
THE DOCTOR
Freak
Prispevkov: 853
Pridružen: 04 Jun 2008, 19:33

Odgovor Napisal/-a THE DOCTOR » 25 Sep 2009, 16:37

Hoj !

- Nimam pojma kaj bi bilo, ampak očitno ti nekaj šprica po tvojem kanalu ( lahko da ti kakšen fantič za sosednjim ovinkom vozi ladijco ali avtek na tvojem kanalu ).

- Malo je verjetnosti da bi na enkrat začela zafrkavati oba dva modela.

- Zelo pametna ideja bi bila kanal skener ( nekdo ga je prodajal med malimi oglasi za majhen denar 20-30 Eur)

- Če bi se pa rad za vedno odkrižal tovrstnih problemov, pa poiskusi nejdit kakšno rabljeno 2,4 ghz napravo ( najbolje futaba ali Duplex jeti ).

- Nadgradnja tvoje naprve na nov Jeti Duplex bi te stala okrog 170 Eur ( se pravi oddajna enota ki bi jo vgradil v obstoječ oddajnik, ter 8kanalni sprejemnik).

- Vem da to ni malo denarja, vendar je vseeno zanemarljivo v primerjavi s tem, da letalo daš v "trske" zaradi tovrstih težav.

Lep pozdrav

P.S. Meni je tudi kar naprej nekaj trzalo doker nisem prešel na 2,4g
Bile so glave s pedli, komande so imele dolge antene in quartze ter letelo se je na metanol

Uporabniški avatar
JKSniper
Dr. Modelar
Prispevkov: 3613
Pridružen: 02 Sep 2005, 12:38
Kraj: Celje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a JKSniper » 25 Sep 2009, 17:45

Jaz sem se losal čimprej se je dalo R700 sprejemnikov. Zezali so me vedno in povsod, najraje na enem delu letališča... prešaltal na PCM (SPCM) (sprejemniki z imenom SMC...xyz) in dela BP (tok tok). Aja, tudi webre raje ne testiraj... vsaj ne drugače kot da model trdno držiš in paziš na propeler! :D

Veliko sreče!

LP!
Jure
CNC Razrez lesa, karbona in umetnih materialov
3D Tisk PLA, PETG, ABS, TPU
Konstruiranje, izdelava in lotanje tiskanih vezij

Uporabniški avatar
tom_concorde
Začetnik
Prispevkov: 13
Pridružen: 15 Mar 2009, 17:38

Odgovor Napisal/-a tom_concorde » 25 Sep 2009, 19:06

najlepša hvala za vse odgovore in hvala da ste mi toliko svetovali!

jaz osebno sem začetnik v moedlarstvu (komaj 1 leto vozim) in še takšnih podrobnosti ne poznam! :) :)

če še ima kdo kakšno priporočilo ali nasvet se mu zelo zahvaljujem!

za dodatek oz nadgradnjo na 2.4 Ghz! pa sem tudi ta čip gledal problem je da si ga moreš sam noter zalotati!! :-? :-? kot izgleda bom moral iti na 2.4Ghz!

LP
Tomaž :D :D

logar
Tekmovalec
Prispevkov: 229
Pridružen: 31 Jul 2007, 16:31
Kraj: Slovenj Gradec

Odgovor Napisal/-a logar » 25 Sep 2009, 19:22

Ja s temi R700 je bil tudi pri kolegih problem. Tale sprejemnik enostavno ni delal skoraj z nobenim reglerjem. Nista sedla. Po parkratnem menjanju reglerjov in preglavici pa je delalo normalno. Mislim da dela s turningyjevemi reglerji in hobbywingovimi in pa tudi z JETI reglerji.

LP Aljaž

Odgovori

Vrni se na