Potrebujm pomoč pri RV napravi

Pomembne informacije, pomoč, vprašanja&odgovori začetnikom z modeli letal/helikopterjev

Moderatorji: Pisaneliluigidonalien2108JKSniper

Odgovori
jangasparic
Začetnik
Prispevkov: 10
Pridružen: 01 Sep 2014, 15:44

Potrebujm pomoč pri RV napravi

Odgovor Napisal/-a jangasparic » 18 Nov 2015, 20:56

Zdravo imam komando fly sky tx9 in letalo icon a5 potreboval bi nekoga ki ima isto komando in se spozna na programiranje

In sicer imam problem z flapi neznam jih nastimat da bi to delalo na stikalo
Ce mi bi bil kdo pripravlejn pomagati to sprogramirati

Hvala za pomoč že v naprej !
Jan

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2874
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Re: Potrebujm pomoc pri komandi fly sky tx9

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 18 Nov 2015, 23:14

Ne vem zakaj je vsakega sram napisat s katere vasi je.Nelogično je da ti bo prišel pomagat nekdo iz povsem drugega konca,če pa imaš napisano se pa sigurno najde kak v bližini.
Slika

jangasparic
Začetnik
Prispevkov: 10
Pridružen: 01 Sep 2014, 15:44

Re: Potrebujm pomoc pri komandi fly sky tx9

Odgovor Napisal/-a jangasparic » 19 Nov 2015, 06:44

Sem iz okolice ivancne gorice
Nebi se mi bilo tezko zapeljat do nekoga k bi mi pomagal

Lp jan

Uporabniški avatar
rc-ryder
Dr. Modelar
Prispevkov: 2787
Pridružen: 10 Dec 2012, 23:03

Re: Potrebujm pomoc pri komandi fly sky tx9

Odgovor Napisal/-a rc-ryder » 19 Nov 2015, 14:12

RC-Ryder - Degustiram modelarstvo O:)

jangasparic
Začetnik
Prispevkov: 10
Pridružen: 01 Sep 2014, 15:44

Re: Potrebujm pomoc pri komandi fly sky tx9

Odgovor Napisal/-a jangasparic » 19 Nov 2015, 15:29

Hvalaa

Kako pa naj zvezem servota od flapu v 6 kanalni sprejemnik?

N0t0ri0us
Tekmovalec
Prispevkov: 417
Pridružen: 23 Dec 2010, 11:59
Kraj: Škofja Loka

Re: Potrebujm pomoc pri komandi fly sky tx9

Odgovor Napisal/-a N0t0ri0us » 20 Nov 2015, 15:40

Predvidevam, da imaš levi in desni flap.

V temu primeru kupi servo reverser, saj ti mora eden iti levo drugi desno na istem kanalu. Potrebuješ še Y kabel. Če imaš osnove cinjenja napiši v youtube "how to reverse servo" in zamenjaš 2 žici in posledično ne rabiš servo reversa. Opcija je tudi, da vsak servo vključiš na drug kanal in potem zmiksaš na isto stikalo 2 kanala.

rockson-slo
Razpravljalec
Prispevkov: 80
Pridružen: 05 Sep 2015, 19:16

Re: Potrebujm pomoc pri komandi fly sky tx9

Odgovor Napisal/-a rockson-slo » 28 Jan 2016, 10:09

Ali pa če samo en servo okrog obrneš.

ssimon
Začetnik
Prispevkov: 9
Pridružen: 08 Feb 2016, 16:56

Komande gor-dol

Odgovor Napisal/-a ssimon » 06 Apr 2016, 06:37

Prosim ne se smejat mojemu uprašanju vendar sem še popolni začetnik v letalstvu.
Včeraj sem nabavil nov (rabljen) avijon,ker sem easystarja med učenjem dodobra zmontiral...ampak naučil me pa je letenja.No uglavnem včeraj sem prvič sam prikljapljal sprejemnik in ko mi je končno ratal sem ugotovil da komanda za gor..torej proti sebi bo šel avijon dol,ali sem kaj narobe priklopil ali je kaj narobe nastavljeno,ali obrnjene žice.To sem delal včeraj zvečer dokler mi ni propeler skoraj prstov polomil. ](*,)

Ultralajt
Dr. Modelar
Prispevkov: 13454
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:57
Kontakt:

Re: Komande gor-dol

Odgovor Napisal/-a Ultralajt » 06 Apr 2016, 06:56

To se obićajno reši na oddajniku s funkcijo "servo reverse". Preprosti oddajniki imajo za to funkcijo stikala za revers posameznega kanala oziroma serva, boljši pa imajo menije za nastavitve, kjer izbereš revers konkretnega kanala..servomotorja.

ssimon
Začetnik
Prispevkov: 9
Pridružen: 08 Feb 2016, 16:56

Re: Komande gor-dol

Odgovor Napisal/-a ssimon » 06 Apr 2016, 08:12

O mater pa res.Sedaj pa vidim da sem res začetnik da se reče. :oops:
Hvala že deluje

pidalc
Tekmovalec
Prispevkov: 307
Pridružen: 12 Mar 2013, 20:26

Re: Komande gor-dol

Odgovor Napisal/-a pidalc » 06 Apr 2016, 09:53

Pa prste stran od propelerja :o ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2874
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Re: Komande gor-dol

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 06 Apr 2016, 10:00

Pa prste stran od propelerja :o ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)
Če je model na pultu za popravilo,oziroma kaj drugega,da se priključuje akumulator,je propeler odvit na pultu.Sploh če so pri hiši še majhni otroci......
Slika

ssimon
Začetnik
Prispevkov: 9
Pridružen: 08 Feb 2016, 16:56

Re: Komande gor-dol

Odgovor Napisal/-a ssimon » 06 Apr 2016, 10:52

Ja lej se sproti učim......je kar boleča lekcija.

ssimon
Začetnik
Prispevkov: 9
Pridružen: 08 Feb 2016, 16:56

Re: Komande gor-dol

Odgovor Napisal/-a ssimon » 06 Apr 2016, 18:56

Pa da ne odpiram nove teme.
Kje se kupu nosilec motorja,ker je bil že prej bogi danes pa takoj po prvem vzletu nesreča in je odletel.
V poštev pride širša okolica Lj. in Gorenska.

N0t0ri0us
Tekmovalec
Prispevkov: 417
Pridružen: 23 Dec 2010, 11:59
Kraj: Škofja Loka

Re: Komande gor-dol

Odgovor Napisal/-a N0t0ri0us » 06 Apr 2016, 23:01

hobbyking, improviziraj, poišči rezervni del za dotičen model - običajno se dobi brez problema

Uporabniški avatar
Gladiac
Profesor
Prispevkov: 1266
Pridružen: 15 Jun 2010, 16:47
Kraj: Smlednik

Re: Komande gor-dol

Odgovor Napisal/-a Gladiac » 07 Apr 2016, 07:59

Slikej prosim nosilec :)
http://www.onedrone.com - vse za fpv/uav... :D
http://www.patron.si - Spletna trgovina s pripomočki za vaš avto, dom, računalnike, ovitki za telefone
http://www.kopterworx.com Aerial solutions ... :D
http://www.lipo.si GensAce - Izbira Prvakov :)

ssimon
Začetnik
Prispevkov: 9
Pridružen: 08 Feb 2016, 16:56

Re: Komande gor-dol

Odgovor Napisal/-a ssimon » 07 Apr 2016, 17:16

Sem se držal prvega navodila in improviziral,sem si kar sam nosilec naredil....Ampak očitno ne znam s tem letet sem ga spet razbil...in ga bom vrgu v kanto,2 dni sem se jeb......al da ga nazaj sestavim da potem leti sekundo in poči na tla takoj ob vzletu in se razbije :grrrrrrrrrrr: :grrrrrrrrrrr: :grrrrrrrrrrr: .
Ne vem a je res taka razlika od easystara...ker tega že kar obvladam .

Ultralajt
Dr. Modelar
Prispevkov: 13454
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:57
Kontakt:

Re: Komande gor-dol

Odgovor Napisal/-a Ultralajt » 07 Apr 2016, 18:30

Modelarstvo je pač taka reč, da ni bljižnic do hitrega uspeha, sploh, če si "samouk". Zato pa obstajajo modelarska društva, krožki in gradnja začetniških modelov, da se modelar pobliže spozna s tem, kako je model narejen, kake funkcije ima kakšen element, kako mora biti pravilno narejeno in nastavljeno, kako se korak za korakom pridobivajo letalne izkušnje, kdaj smo obvladali model, da smo zreli za zahtevnejšega itd.. to vse se da veliko lažje napredovati in osvojiti v družbi modlearjev na travniku in v delavnici. Takole preko interneta je vse videti zelo na izi, ampak nas lahko tudi kaj krepko zavede na napačno pot. Lahko popraviš razbit model, tako da zalepiš krila, trup, namestiš nov nosilec motorja, popraviš rep... ampak to ni zagotovilo, da bo model letel enako kot nov. Namreč vsak, še tako majhen odmik od originala (vpadni koti, simetrija, lega težišča, odklonio krmilnih površin) lahko povzročijo, da se bno model v zraku obnašal drugače, ali pa bo lahko postal v skrajnem primeru tudi neleteč. Pa takole na oko od daleč ni morda videti nič kaj drugačen od takrat, ko je bil še "tovarniško" nov.

Ni takoj za obupat. Vsak začetek je težak, sploh če si brez mentorja.

ssimon
Začetnik
Prispevkov: 9
Pridružen: 08 Feb 2016, 16:56

Re: Komande gor-dol

Odgovor Napisal/-a ssimon » 07 Apr 2016, 19:37

Sej je kul,sem se že mal pomiril,jutri ga popravim in gremo dalje.
Tudi na easystaru sem se sam naučil...sicer sem ga velikrat razbil ampak sedaj pa gre,brez problema.
Tko da ni hudič da tudi tega ne spravim v zrak.

N0t0ri0us
Tekmovalec
Prispevkov: 417
Pridružen: 23 Dec 2010, 11:59
Kraj: Škofja Loka

Re: Komande gor-dol

Odgovor Napisal/-a N0t0ri0us » 07 Apr 2016, 20:05

za kateri model točno se sploh gre?

ssimon
Začetnik
Prispevkov: 9
Pridružen: 08 Feb 2016, 16:56

Re: Komande gor-dol

Odgovor Napisal/-a ssimon » 07 Apr 2016, 20:28

Hangar 9 Baver......se mi zdi :oops:

Ultralajt
Dr. Modelar
Prispevkov: 13454
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:57
Kontakt:

Re: Komande gor-dol

Odgovor Napisal/-a Ultralajt » 08 Apr 2016, 06:49

ssimon napisal/-a:Hangar 9 Baver......se mi zdi :oops:
Hangar 9 je firma ki prodaja svoje modele in njihov Beaver je lesen, velik 2,8metra čez krila in ima predviden 30 ccm bencinski motor, tako da si se najbrž zmotil.

Beaverja pa v penasti obliki (EPP) dela še kar nekaj drugih firm. Če je tvoj iz stiroporu podobnega materiala, potem spada mednje.

ssimon
Začetnik
Prispevkov: 9
Pridružen: 08 Feb 2016, 16:56

Re: Komande gor-dol

Odgovor Napisal/-a ssimon » 08 Apr 2016, 07:40

No pol mam pa nekaj podobnega iz stiropora okol 140-150 čez krila.

ssimon
Začetnik
Prispevkov: 9
Pridružen: 08 Feb 2016, 16:56

Komanda izgubila domet

Odgovor Napisal/-a ssimon » 20 Apr 2016, 18:56

Torej .....zakaj kar na enkrat komanda izgubi domet,zgodilo se mi je namreč da sem izgubil kontrolo nad letalom ko je bilo še zelo blizu,prej je letel res lahko daleč.Prvo sem posumil na baterije vendar pri menjavi le teh brez razlike.
Komando pa sem takrat kupil skupaj z letalom tako da verjetno kaka huda kvaliteta ni ne vem pa ne.

Uporabniški avatar
Pisaneli
Dr. Modelar
Prispevkov: 3450
Pridružen: 13 Sep 2006, 20:47
Kraj: Žiče-Slov. Konjice

Re: Potrebujm pomoč pri RV napravi

Odgovor Napisal/-a Pisaneli » 20 Apr 2016, 20:13

Poglej, če je mogoče kje antena poškodovana ali odtrga na.
Slika

Fear of a Flat Planet.

Odgovori

Vrni se na