Zanima me kako najlažje vlepit okrogle pante v model.
Hvala za odgovore

Moderatorji: Pisaneli, luigidon, alien2108, JKSniper
On je mislil ploščate pante, ki naj ne bi imeli lukenj. Če prav razumem.(:Ultralajt napisal/-a:Mislim, da je extra 300s spraševal o vgradnji teh "pantov".hpi.baja.5b.ss napisal/-a:z dremlom izrežeš luknjo in daš pant noter potem das pa zobotrebce čez luknje ku jih zvrtaš žez krilo in pant ( včasih so tudi luknje že v pantu)
Kje bi ti potisnil zobotrebec skozi?![]()
Mitja
Ponavadi ni problem vlepiti te pante temveč zvrtati luknjo, ki je pravokotna... obstajajo pripomočki za vrtanje s katerimi centriraš in pravokotno zvrtaš luknjo.extra 300s napisal/-a:Pozdravljeni
Zanima me kako najlažje vlepit okrogle pante v model.
Hvala za odgovore![]()
![]()
Za take pante ne rabiš vrtati luknje. Z rezilom zarežeš po sredini letvice krila in krmilne površine, s pilico za nohte povečaj odprtino, da gre pant lepo notri. Zalepi ga z belim mizarskim lepilom, gibljivi del pa namaži z oljem (uporabi zobotrebec).vrabec napisal/-a:Kako pa vlepiš in zvrtaš luknje za takele pante?
http://www.modelarstvo-stopar.si/produc ... roduct=560
Problem nastane ker je CA hitro suh... Sicer sem že uspešno zlepil pante s takim lepilom pante ampak rajši uporabim poliuretansko lepiro (mitopur ipd.). Na pregubu malo podmašem z oljem da ne zagrabi kjer ne sme, lepilo pa se suši kar nekaj časa, tako da lahko stvar naglihaš do perfekcije.T0RN4D0 napisal/-a:...
Zlepiš s CA, ki lepo prime na oba materiala in je hitro suh. Vstaviš vse in naravnaš, potem pa samo s taredkim kapneš in drži.
...
T0RN4D0 napisal/-a:Ne razumem čisto zaka jbi lepil pante z epoxijem ali lepilom za les. Epoxi je nasploh reklamiran kot super lepilo za vse kar mora orenk držat in s katerim potem začetniki lepijo vse sorte plastike skupaj in bentijo da je bolj švoh lepilo. Mogoče zato ker se na (marsikatero) plastiko ne prime.
Zlepiš s CA, ki lepo prime na oba materiala in je hitro suh. Vstaviš vse in naravnaš, potem pa samo s taredkim kapneš in drži.
Sicer sta omenjeni metodi čisto ok, ker so okrogli panti rebrasti, ampak toliko da ne bo bo kdo lepil te ploščate pante z epoxijem, ker zna bit razočaran...