Letalo uporabljam tri dni (običajno polovica 1800mAh baterije), lahko najprej povzamem težave:
Težava številka 1; konektorju na motorju na 6x predolgih kablih, se ne sestavijo lepo, imajo lep potencial za kratki stik, in so preveliki da bi jih lahko potegnil v trup in nasadil motor. Rešitev; konektorje stran in zlotat kable skupaj. Pa bužirke čez, seveda.
Težava številka 2; levo krilo 13 gramov težje od desnega. Trenutna rešitev je nalepljen kovanec za 10 dinarjev (6-7g) na desnem krilu.
Težava številka 3; ko vijak na hornu zrahlja, se bovden sname, zatakne inzdrobi zobnike v servu. Rezultat: dva uničena serva v treh dneh.
Težava številka 4; originalni panti so precej trdi, tako da se smerni ne vrača lepo v nični položaj. Rešitev bo menjava pantov.
Evo, tole so težavice modela. Lahko bi dodal še probleme z dosegom in odzivnostjo komande, apak to moram še malo razčistit za kaj gre. Nadaljujem lahko s predpripravami, ki jih priporočam vsakem novem lastniku modela;
1; po celotnem dnu in še čez nos zgoraj duct tape. Za tem še okoli nosu en krog malo oblepit, da se malo ojača nos, ki običajno najbolj nastrada pri trdih pristankih. Fino je v nos zatlačit tudi kakšno spužvo, da baterija slučajno ne bi zapustila delovnega mesta skozi nos.

2; uravnovešanje modela. Običajno zadostuje če se ga zbalansira samo po dolžini, mojega je bilo treba še bočno. CG ima ~6cm od začetka kril proti repu.
Evo, pa smo pri mojih napakah in pri popravljanju modela. Včeraj sem neuspešno strmoglavil na vrno ograjo. Mislim, da je letalo (razen nosu) precej neuničljivo za pristanke na tleh. Ko pa je krilo priletelo v ograjo, je šlo na polovico, poleg tega se je odtrgal tudi eleron. Krilo sem zlepil s priloženim lepilom, brez kakšnih ojačitev in zgleda ne bo šlo nikamor. Če se odlepi, bom vmes porinil še par zobotrebcev.

Večje težave mam z pritrditvijo eleronov. Naredil sem nekakšne pante iz selotejpa in v tretjem poskusu sem izumil nekaj kar za silo deluje. Ampak bo treba nekaj boljšega naredit, ker se letalo ne obnaša enako pri zavijanju v različne smeri. Naročil sem sicer pante iz HK, vendar bi bil vesel če ima kdo kakšno dobro povezavo do izdelave pantov iz selotejpa ali kakšne stvari, ki je bolj pri roki.

Drug problemček je v trupu, ki je prestal že precej padcev, in je rahlo počil in se zvil že prvi dan. Trenutno je počen že na treh straneh in mislim da je čas, da ga pokrpam. Glede na to, da pričakujem še par trdih pristankov iz moje strani in da ima letalo pred sabo še enega ali dva popolna začetnika, morda ne bi bilo slabo trupa nekako preventivno okrepiti.

Kako pokrpat trup? Se EPP da ravnati v topli vodi? Najprej lepilo v razpoke in potem ravnanje, ali kako to gre?

Hvala za vse konstruktivne predloge, upam, da nisem bil predolg.