Moderatorji: Pisaneli, luigidon, alien2108, JKSniper
No moja zgodba je seveda čisto drugačna in ker sem malček skreširal model in obupal nad tem ter dejstvo da se mi ga ne da popravljat me zanima kateri model je bil to takrat ko ste ga nabavili. Sam sem razmišljal o kakšni trpežni peni tja nekje do 50 € brez setup-a in ostale RV tehnike, ker to imam več ali manj doma. Trpežna pa res do take mere, da če mi spikira pridem do njega ga poderem očistim in gremo naprej. Ene nekaj idej je tule samo kateri bi bil pravi:luigidon napisal/-a:Predem začetniki izgubite pogum, si preberite naslednji sestavek, ki sme ga samnapisal vsem začetnikom, da bi bilo lažje:
---------------------------
No v glavnem. Jaz sem se pa pač enega zimskega dne, ko sem bil ravno bolan doma v postelji spomnil, da mene ta hobi zelo zanima. V glavnem bilo mi je zares orenk dolgčas in ko sem bil dovolj pri močeh, sem šel za računalnik. Malo brskam po spletu in najdem nekaj strani o modelarjih. Pogledam malo po bolhi, če bi kdo kaj takega prodajal in kot neuk kličem: A vi pridajate letalo? Aha, super, kolk časa pa leti? Aha, a pa to dobim vse zraven? A da ne? to je samo letalo? Ja kaj pa pol sploh rabim? itd....
Po nekaj klicih, sem si v glavi ustvari približno sliko kaj porebujem. Seštejem vse skupaj in uuuu boli glava.....Čaki mal, kr tko pa nebi dal 100 jurjev. In potem po naključju odkrijem trgovino na internetu. Pogledam letala in kr ne morm verjet. Tam jih je bilo nekaj za manj kot 30k SIT. Stari, to pa morm met. Kličem v trgovino, mi povedo kter je za začetnike, mi razloži da je že vse notri in valda to morm met. Naročim, naslednji dan dobim domov. Še ves bolan odpiram paket in gledam kot bi vidu Boga. Stari, tole je pa super. Hitro sestavim, kar je blo sploh treba sestavit in ga gledam. Vzamem termometer. Sranje še zmer mam 39 vročine. Pogledam skozi okno, sneg. Jao, kdaj bom šel lohk letet. Ga prov s težavo gledam en teden doma, nakar se odločim za prvi poskusni let....
lp
matjaz
Če bi rad gradil iz nule. Si priskrbi načrt za GUPPYa.mhuman napisal/-a: Rad bi v celoti ( iz nule ) sestavil model RC jadralnega letala. Cas ni ovira in seveda na zacetku pricakujem goro problemov.
Dobrodošel na forumu, vendar se ne strinjam z Brejkerjem, saj je Ultralajt napisal, da model ni primeren za izdelavo za čiste začetnike, kot se spomnim...brejker napisal/-a:Če bi rad gradil iz nule. Si priskrbi načrt za GUPPYa.mhuman napisal/-a: Rad bi v celoti ( iz nule ) sestavil model RC jadralnega letala. Cas ni ovira in seveda na zacetku pricakujem goro problemov.
viewtopic.php?t=37011
Klasično krilo. Veliko brušenja. Vse kar začetnik potrebuje![]()
Učenje letenja z lesenim modelom je malo reskirano!
A če ga boš sam sestavil, ga boš znal tudi kasneje popravit.
(tukaj je prednost lesenih modelov-stiropor se nakoncu le zavrže)
Vsekakor si pa priskrbi sodobno RVnapravo ki omogoča priklop na
simolator letenja !
P.S. Dobrodošel na forumu.
Ultralajt napisal/-a:
Model ni ravno preprost za izgradnjo za nekoga ki bo to počel prvič.
Prav tako tudi za letenje velja isto.
Za nekoga, ki pa to ne počne prvič, je pa "mala malica".
Ajde, se slišimo!
LP Mitja
Meni so moji "starejši" modelarji (30 let mlajši) potem pravilno svetovali, pa še sam moram izdelat letalo. Pomoč so mi ponudili tudi pri učenju letenja. Rad bi se izognil (vsaj na začetku) bratovi misli: Tudi trske sodijo zraven! To je moje prvo motorno letalo-modelMelly napisal/-a:Če bi še enkrat začel, bi upošteval nasvete starejših modelarjev in si kupil trainer 40 na metanol.
Sicer sem začel z Easystarjem in sem se sam naučil, ampak po pravici, po vseh urah letenja v teh letih, še vedno mislim, da bi bilo bolje, če bi začel z modelom s podvozjem in pomočjo izkušenega modelarja (povezava učitelj-učenec).
Ja, piše da je:mrmuscolo napisal/-a:lep pozdrav
jaz sem tudi nov v letalskem modelarstvu in me zanima če je to letalo primerno za začetnika
http://shop.mantua-model.si/index.php?i ... od_id=3080
To preprosto začetniško letalo vam za nizko ceno predstavi svet letalskega modelarstva. Ima vse lastnosti začetniškega letala - počasen let, nizka pristajalna hitrost, brez podvozja, zložljiv propeler. Model se sestavi s privijačenjem delov.