ZA ZAČETNIKE - OBVEZNO PREBERI PREDEN IZGUBIŠ POGUM!!!!!

Pomembne informacije, pomoč, vprašanja&odgovori začetnikom z modeli letal/helikopterjev

Moderatorji: Pisaneliluigidonalien2108JKSniper

Odgovori
Uporabniški avatar
luigidon
Freak
Prispevkov: 564
Pridružen: 14 Jan 2004, 12:55
Kraj: Vir-Domžale
Kontakt:

ZA ZAČETNIKE - OBVEZNO PREBERI PREDEN IZGUBIŠ POGUM!!!!!

Odgovor Napisal/-a luigidon » 13 Nov 2004, 22:25

PredeN začetniki izgubite pogum, si preberite naslednji sestavek, ki sem ga napisal vsem začetnikom, da bi vam bilo lažje:

---------------------------
No v glavnem. Jaz sem se pa pač enega zimskega dne, ko sem bil ravno bolan doma v postelji spomnil, da mene ta hobi zelo zanima. V glavnem bilo mi je zares orenk dolgčas in ko sem bil dovolj pri močeh, sem šel za računalnik. Malo brskam po spletu in najdem nekaj strani o modelarjih. Pogledam malo po bolhi, če bi kdo kaj takega prodajal in kot neuk kličem: A vi pridajate letalo? Aha, super, kolk časa pa leti? Aha, a pa to dobim vse zraven? A da ne? to je samo letalo? Ja kaj pa pol sploh rabim? itd....
Po nekaj klicih, sem si v glavi ustvari približno sliko kaj porebujem. Seštejem vse skupaj in uuuu boli glava.....Čaki mal, kr tko pa nebi dal 100 jurjev. In potem po naključju odkrijem trgovino na internetu. Pogledam letala in kr ne morm verjet. Tam jih je bilo nekaj za manj kot 30k SIT. Stari, to pa morm met. Kličem v trgovino, mi povedo kter je za začetnike, mi razloži da je že vse notri in valda to morm met. Naročim, naslednji dan dobim domov. Še ves bolan odpiram paket in gledam kot bi vidu Boga. Stari, tole je pa super. Hitro sestavim, kar je blo sploh treba sestavit in ga gledam. Vzamem termometer. Sranje še zmer mam 39 vročine. Pogledam skozi okno, sneg. Jao, kdaj bom šel lohk letet. Ga prov s težavo gledam en teden doma, nakar se odločim za prvi poskusni let.

Zdej pride ta pravi del:

Preberem malo navodila za letalo in mislim, da sem car, pa sej to je easy. V glavnem grem v Radomlje, kjer vem, da so včasih leteli z modeli. Se postavim na pisto, prižgem motor, vržem in avion je kr zavil proti tlom. Gledam, šit kaj bo zdej. Pristane trdo. Sem mislim pa je konec veselja. Pridem zraven, vidim da je vse v redu, malo je blaten, ker je bilo vse mokro. Ok super. Prižgem motor, vržem in model leti malo na desno. hočem zavit levo, pa noče. Zmrznem, ker se je vse odvijalo tako hitro in model je šel v desno, sicer dokaj naravnost, točno v drevesa. Predem pomislim kam moram ročko potegnit je že blo slišat eno mletje listov in zagledam to majhno letalce na vrhu največjega drevesa. O sranje. Hočem splezat gor, pridem do pol drevesa, ko je drevo že tako tanko, da se ne upam naprej. Kaj zdej. Probam vse mogoče, mečem gor kamen privezan na vrv, hočem nekak prid do njega, pa ne gre in ne gre. Pol mam dost, mi je že vseeno, sam da bi ga dobil dol. Mečem gor kamne. Še vrgel ga nisem tako visoko, kot je bil avion. O sranje, kaj zdej. Kolnem samega sebe, ker sem tako nestrpen, da ne morem počakat, da bi me kdo nauču. Grem domov, dobrih 5 minut vožnje, naberem vse najdaljše prekle, vržem v avto kladivo in žeblje, pa cel kup ene žice ki mi je ranvo prišla pod roke in gremo. Pridem tja. Zvežem in zbijem dve prekli, pa tri, pa štiri. Ok mogoče je že dost. Hočem prekle postavit pokonci. glej ga vraga, tako je dolgo, da je že vzvod premajhen, da sploh dvignit ne morem. Ok. Druga taktika. POskušam nekako dobiti vzvod na eni od vej in končno mi uspe postavit tisto dolgo preklo pokonci. Jo potiskam proti gor, maje se enkrat na eno stran ,drugič na drugo in se naposled zlomi. Komaj uidem padajočim kosom. O sranje. Ni še konec. Kaj zdej. Porabil sem vso žico, porabil sem vse žeblje. Čisto se je že zmračilo. Ok, danes ga ne bom dobil dol. Bom jutri probal. S povešeno glavo odidem domov. fotr vpraša: kje maš avijon? -Tam gor na drevesu je. - Ja kdaj ga boš pa dol dobil? -Ne vem...
Fotr reče, ga bova pa skupi. Najdeva doma ene lesene tramove, kosem mu povedal, da so vse ta dolge prekle že šle:)Vzameva še mal orodja, najdaljšo lojtro in greva. Grme še h kolegu, ki ima eno zelo močno ročno svetilko. Prideva tja, svetim z lučjo gor, svetloba komaj pride zraven. Druga taktika. Usmeriva avto proti drevesom iz zelo dolge razdalje, prižgem dolge luči in glej ga zlomka. Lepo se vidi. Končno. En problem rešen. Potem pa se lotiva dela. Najprje z lojtro, pa ne prideva niti do polovice. POtem pa druga zmagovalna taktika. Vzameva en tram, da nasloniva na vejo in dvigava, potem dava spodaj drugi tram in prvega porivava s pomočjo drugega itd. do ene petih tramov. Ne vme po kakšnem naključju nama uspe zadeti avion, da je padel nekaj metro nižje. Ko je pdel nižje se je spet ujel na veje. Ampak tam je bilo pa že nižje. Vzameva SAMO 3!!!! tramove in ponoviva vajo. Zadaneva avion, ki je lepo poletel proti tlom. Preživel je, ker se ga nekako ujel v roke:))Jupi...Prvi modelarski dan je za mano. S precej praskami na rokah, z uničenim brezrokavnikom, s precej polomljenimi preklami itd..Ampak preživel sem ga:)Jupi...

Naslednji dan gremo spet. torak ne na isto mesto. Ampak nekam na eno polje, kjer ni v bližini nikjer niobene stvari, nobenga drevesa itd...

In izberem Mengeško polje. Se postavim, vržem, tokrat v teoriji vem vse kam bo model letel če premaknem ročko itd. Skratka vržem in model leti lepo, naredim par krogov in kar naenkrat v kovit in bumf proti tlom. Gledam ko tele v nova vrata, da ima letalo motor sem itak pozabil, tako da je s polnim gasom priletel. O sranje. Pridem zraven, ga skopljem ven, pa se čudim. Sej sploh ni tako hudo. Ampak jebiga, propeler je šel. Konec za danes. Hitro domov, naročim nov propeler, naslednji dan ga dobim dovmo. Jovo na novo. Spet leteti. Vržem in po parih sekundah v kovit pa na tla. Spet propeler. Pop....im in grem domov. Naročim dva propelerja. Naslednji dan sem se odločil da grem poiskat nov prostor. Tam na mengeškem polju je preveč avto blizu. Nič čudnega, če pelje 100 metrov od tam kjer sem letel glavna cesta. Jao. POtem najdem eno zelo dober prostor, odprt na vse strani, zraven gre makadamska pot, kjer se na dan pripelje par avtomobilov. Kot nalašč. In potem, potem mi je kar nekako uspevalo. Sem letel s tistim letalom, kot bi se mu kovcalo, ampak letel pa sem. In od takrat ni šel noben proler za tisto letalo. Tako, da imam še vedno enga celga doma:)

No, to moram še povedat, da po prvem podvigi, prvega dne na forumu najdem McGyverja. Se zmeniva, da bo enkrat probal letet, da mi bo mal pokazal itd. Pridem v trgovino mi najprej Nebec vse razloži kje sme ga polomil, mi lepo nastavi bovdne, da se je krmilo lepo odklanjalo levo in desno, skratka poštimava letalo, da je pripravljeno za let. Hočmo it, pokažem komande in oba zakolneta. U jao, u p.....m...., pa glih višina more bit na levi strani. midva oba letiva na desni strani. Zagledata mojo razočarano faco: a pol ne bo nič? In se me Mcgayver usmili. Gremo tja do travnika pogledat kako stvar leti. Vržem, Mygayver leti, se šejka kot bi peljal avion za 10.000 evrov, naredim nekaj lepih krogov, ugasne motor, naredi še nekaj krogov in pristane dokja daleč stran do tam. Mi da komando nazaj, reče: Leti že...Še vedno vidim kako se šejka:)))V glavnem pokazal mi je da zna avion tud v zraku ostat več kot 5 sekund, kar mi je uspelo do takrat.

In tako se je začela moja zgodba. Kmalu mi to letalo ni bilo več dovlj, zato hitro kupim Telstarja, ki mi ga priporoča Mygayver, mi ga da tudi enkrat za peljat, in jest sm bil čist očaran:)
Se mi ponudi priložnost, kupim misico, za takrat ko bom znal letet in to je to. Potem pa hitro postanem pogumen in začnem leteti z misico. Ker sem imel takrat še veliko poguma, sem se je hitro navadil, naredim luping, negativni luping itd..Se igram po zraku in kar naenkrat ne leti več naravnost, ampak navzdol. Dobro pogledam. Sranje pa sej so krila nekam čudna. In misica je treščila v tla kolikor se je dalo. Kaj je od nje ostalo, ste pa že videli na eni od slikc:)
------------------------------------------


Takšna zgodba pa ni osamljena. Takšno zgodbo ima vsak modelar za seboj. Zato se ne sekirajte če ne gre vse takoj, če kaj zbijete itd...Ne obupajte, ko se boste naučil dobro letet, bo ves trud poplačan.

lp
matjaz
---------------------
http://www.pozor360.si

Uporabniški avatar
vidx
Freak
Prispevkov: 900
Pridružen: 26 Jan 2005, 21:27
Kraj: koper
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vidx » 03 Feb 2005, 14:30

zelo zanimivo...

js sem začetnik pa mam super miss. Z njo sem letel zelo malo, ker je pač zima, vendar se pripravljam na novo sezono.
Sicer pa poznam veliko ,modelarjev, ki so me naučili leteti in mi pomagajo, ko kaj ni prav. :lol:
Flying Bastard Aircombat squadron

Damč
Začetnik
Prispevkov: 39
Pridružen: 25 Mar 2005, 19:23

Odgovor Napisal/-a Damč » 25 Mar 2005, 19:29

Mene nekaj zanima, v letenju sem šele začetnik in sem na strani http://www.top-modeltehnik.si/indexslo.htm videl tale model letala, ki me je zelo očaral, videl sem tudi videoposnetek letenja z njim.

To je model CESSNA 182 RTF, ki je bil naj model leta 2004 v začetniški kategoriji. Letalo ima naslednjo specifikacijo -
Kompletno sestavljen model za začetnike. Vgrajena sta že dva mikro servomotorja, regulator hitrosti,... Samo napolnite akumulatorje in že ste v zraku. Model je zelo stabilen v letenju, omogoča pa tudi izvajanje akrobatskih figur. Vodljiv je po smeri, višini ter obratih motorja. Priložen RV sistem sestavljajo 3 kanlane FM oddajnik, 3 kanalen FM sprejemnik, 2x mikro servomotor, regulator hitrosti,... RV sistem lahko prestavite tudi v druge, novejše modele.

Model je sestavljen iz posebnega, trdega stiropora; nekaj delov pa je tudi plastičnih. Kot rezervni deli se dobijo propelerji ter krila.

Kit vsebuje kompleten model z regulatorjem, sprejemnikom, dvema servomotorjema, tro kanalno FM RV napravo, pogonskim akumulatorjem ter polnilcem
Razpon 980mm
Teža 485g
Dolžina 860mm
Motor 480
RV naprava 3k
Profil krila RAF4838
Akumulator 8,4V/1000mAh

Pa me zanima kaj vi menite ali naj ga kupim ali ne.
Cena je 31000SIT.
Priponke
cessna 182.jpg
cessna 182.jpg (13.6 KiB) Pogledano 28045 krat

overlord_tm
Freak
Prispevkov: 451
Pridružen: 15 Nov 2004, 19:59
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a overlord_tm » 25 Mar 2005, 19:41

če mene vprašaš, tista komanda ne zgleda nevemkaj ... tako da za ta model mogoče bo, za naslednjega pa ne ...
Normalnost je samo povprečje nenormalnih ...

Uporabniški avatar
monday
Razpravljalec
Prispevkov: 79
Pridružen: 22 Feb 2005, 15:40
Kraj: Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a monday » 25 Mar 2005, 19:53

Hm... model sicer izgleda kar uredu... samo glede oddajnika ne vem, ker boš pomoje kmalu kupoval novega... glede na ceno pa kar veliko dobiš. Toda če se hočeš še pozneje ukvarjati s tem, bi mogoče res posebej kupil oddajnik... res pa je da pride dražje.
Moraš pa vedeti, da boš moral leteti skoraj v brezveterju, saj 485 gramov + veter + začetnik ne gre pretirano skupaj. :) Sam sem se učil na Scorpiovem ThreeDeeju, ki ima nekaj čez 700g, pa ni ravno super za v veter. ;) Čeprav... če jaz takrat nisem razbil ThreeDeeja, tudi ti ne boš tega. :D

LP!

Uporabniški avatar
luigidon
Freak
Prispevkov: 564
Pridružen: 14 Jan 2004, 12:55
Kraj: Vir-Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a luigidon » 25 Mar 2005, 22:28

Ja za ceno dobiš res veliko. Ampak najboljše je, da bi se učil na jadralcu, razen če imaš koga zraven, ki ti bo letao spravil na varno višino in se boš na višini učil leteti. Drugi problem pri tem letalu so kolesa. Začetnik ima obilo težav z vsem, kar se dogaja in tudi s pristanki. Zato so kolesa bolj ovira, kot pa pomagalo.
Moje mnenje je, da če kupuje ta rang letala skupaj s komando, da kupiš kakšnega drugega, recimo Dragon Flyaja na katerem sem se tudi sam učil. Ampak kot je bilo že rečeno, ta komanda bo uporabna le v tem letalu. Morda še v kakšne drugem, ampak si boš hitro zaželel več. Uporabna bosta po vsej verjetnosti le dva servomotorja. Je pa res, če bioš kupoval kakšnega jadralca orenk, pa komando itd, bo takoj še enkrat dražje. Za začetek, da boš videl koliko te to sploh veseli je pa tole čisto dovolj, le model morda izberi kakšen drug.

lp
m
---------------------
http://www.pozor360.si

Uporabniški avatar
dejaa
Razpravljalec
Prispevkov: 61
Pridružen: 21 Mar 2005, 10:57

Odgovor Napisal/-a dejaa » 04 Apr 2005, 21:15

lp

a si si kupil to letalo?
Če si si ga kupil povej kako se ti zdi za začetnika

Damč
Začetnik
Prispevkov: 39
Pridružen: 25 Mar 2005, 19:23

pomoč pri letenju

Odgovor Napisal/-a Damč » 19 Apr 2005, 10:50

Jaz sem zdaj dobil model cessna 182 z RV napravo, pa me zanima ali je kakšen izkušen letalec ki bi mi pomagal to stvar spraviti v zrak in me naučil leteti z njim. Nisem še nič probal leteti. Sem iz Celja.

Hvala za kakršnokoli pomoč!

Lp!
Damjan

Uporabniški avatar
*markec*
Razpravljalec
Prispevkov: 107
Pridružen: 29 Jan 2005, 11:51
Kraj: ponikva

Re: pomoč pri letenju

Odgovor Napisal/-a *markec* » 19 Apr 2005, 10:59

Damč napisal/-a:Jaz sem zdaj dobil model cessna 182 z RV napravo, pa me zanima ali je kakšen izkušen letalec ki bi mi pomagal to stvar spraviti v zrak in me naučil leteti z njim. Nisem še nič probal leteti. Sem iz Celja.

Hvala za kakršnokoli pomoč!

Lp!
Damjan

Tukajle si poglej:
http://stran.md-sentjur.com/MDS/clani.html

Uporabniški avatar
luigidon
Freak
Prispevkov: 564
Pridružen: 14 Jan 2004, 12:55
Kraj: Vir-Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a luigidon » 19 Apr 2005, 12:48

Bi bilo dobro, da bi vsaj napisal iz kje si, da se ti ne bo en iz primorske javil, če si iz štajerske...

lp
m
---------------------
http://www.pozor360.si

Vombat
Tekmovalec
Prispevkov: 360
Pridružen: 01 Avg 2004, 08:35
Kraj: Novo mesto

Re: pomoč pri letenju

Odgovor Napisal/-a Vombat » 19 Apr 2005, 12:57

Damč napisal/-a:Jaz sem zdaj dobil model cessna 182 z RV napravo, pa me zanima ali je kakšen izkušen letalec ki bi mi pomagal to stvar spraviti v zrak in me naučil leteti z njim. Nisem še nič probal leteti. Sem iz Celja.

Hvala za kakršnokoli pomoč!

Lp!
Damjan
:wink:

Uporabniški avatar
luigidon
Freak
Prispevkov: 564
Pridružen: 14 Jan 2004, 12:55
Kraj: Vir-Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a luigidon » 19 Apr 2005, 13:51

:oops: :oops: :oops: :oops:


joj, čist spregledal.....sem pogledal v profil, v postu sme pa spregledal.... :oops: :oops:

lp
m
---------------------
http://www.pozor360.si

Uporabniški avatar
MC GAYVER
Profesor
Prispevkov: 1973
Pridružen: 12 Dec 2002, 01:00
Kraj: lj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MC GAYVER » 19 Apr 2005, 14:08

luigidon
Pridružen/-a: Sob Jan 2005 11:51
Vse objave: 18
[0.06% vseh objav / 0.23 objav na dan]
Najdi vse prispevke pod imenom *markec*
Kraj: ponikva
Spletna stran:
Poklic: študent
Zanima me: freestyle-3D
[-X [-X [-X [-X :^o [-X [-X

Uporabniški avatar
mica
Razpravljalec
Prispevkov: 147
Pridružen: 01 Apr 2005, 21:29
Kraj: godovič-med logatcem in idrijo

Odgovor Napisal/-a mica » 19 Apr 2005, 14:13

MC GAYVER napisal/-a:luigidon
Pridružen/-a: Sob Jan 2005 11:51
Vse objave: 18
[0.06% vseh objav / 0.23 objav na dan]
Najdi vse prispevke pod imenom *markec*
Kraj: ponikva
Spletna stran:
Poklic: študent
Zanima me: freestyle-3D
[-X [-X [-X [-X :^o [-X [-X
[-X [-X [-X [-X [-X [-X #-o
to je *markec*, vi govorite pa o Damču!!!
V glavnem on je iz CELJA!!!
mica:)

gufi
Začetnik
Prispevkov: 26
Pridružen: 17 Sep 2005, 08:48

Odgovor Napisal/-a gufi » 17 Sep 2005, 08:59

najprej en lep pozdrav.......
js sm še začetnik pa bi si rad kupu eno letalo. Pa me zanima če je model Robbe Implse s pomožnim motorjem uredu?
Pa če ma kdo kkšnga za prodt bi me zlo zanimal.....
pl Blaž

Uporabniški avatar
MC GAYVER
Profesor
Prispevkov: 1973
Pridružen: 12 Dec 2002, 01:00
Kraj: lj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MC GAYVER » 17 Sep 2005, 10:18

gufi napisal/-a:najprej en lep pozdrav.......
js sm še začetnik pa bi si rad kupu eno letalo. Pa me zanima če je model Robbe Implse s pomožnim motorjem uredu?
Pa če ma kdo kkšnga za prodt bi me zlo zanimal.....
pl Blaž
kje si to našel?

gufi
Začetnik
Prispevkov: 26
Pridružen: 17 Sep 2005, 08:48

Odgovor Napisal/-a gufi » 17 Sep 2005, 10:27

tole sm vidu na msm forumu.....

gufi
Začetnik
Prispevkov: 26
Pridružen: 17 Sep 2005, 08:48

Odgovor Napisal/-a gufi » 17 Sep 2005, 10:28

piše pa tkole:
Prodam

malo leten jadralni model s pomožnim motorjem Robbe Impulse, 1600mm, trije standardni servomotorji (Graupner), sprejemniška baterija (Futaba), stikalo (Futaba), rezervoar in motor Thunder tiger GP 10: 1,7 ccm. Model ni bil nikoli poškodovan.
Namenjen je začetnikom.
20.000,00 Sit + sprejemnik, pa greš letet.

Ponudbe na ZS.

Dragonfly

gufi
Začetnik
Prispevkov: 26
Pridružen: 17 Sep 2005, 08:48

Odgovor Napisal/-a gufi » 17 Sep 2005, 10:30


jernej69
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 07 Dec 2005, 10:09
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jernej69 » 12 Dec 2005, 11:08

Lep pozdrav

Pred cca 20 sem se skupaj z takratnimi kolegi priključil modelarskemu krožku, izdelal par prostoletečih modelov, ki so sedaj polomljeni ali pa jih ni več.
Ta trenutek imam doma "refuzo" telstarja 400, ki bo upam v kratkem dobil končno obliko.

Imam par vprašanj mogoče tudi bosih a vendar le:

1. Ob prebiranju foruma, predvsem na straneh za začetnike nikjer na slikah in v tekstu ne najdem, mogoče že dinozaverske, metode fiksiranja krila ob delovno desko s pomočjo elastik ter dodatnih letvic. (žeblji vzdolž krila na delovni deski)

2. Nikjer ni omenjeno zarezovanje prednjih ter zadnjih letvic krila na področju stika z rebri, kot fiksnejši oprijem.

3. Ali se z sekundnim lepiom lepi rebra na prednjo in zadnjo letvico kot čelni stik, ali ob rebru levo in desno, enako kot z belim......skupaj z papirnatimi podloškami pod samimi spoji.


Pozdravljam dejstvo, da je nova šola izdelave modelov naredila že krepke korake v smeri hitrosti in tehnologije gradnje in da si vsak posameznik prilagodi pomožne "finte" po svoje.

Na točko 3. bi prosil sugestijo za 1 in 2 pa me bodo mogoče razumeli samo starejši mački.

LP Jernej

Ultralajt
Dr. Modelar
Prispevkov: 13455
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:57
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ultralajt » 12 Dec 2005, 11:21

jernej69 napisal/-a:Lep pozdrav

Pred cca 20 sem se ......
......
Imam par vprašanj mogoče tudi bosih a vendar le:

1. Ob prebiranju foruma, predvsem na straneh za začetnike nikjer na slikah in v tekstu ne najdem, mogoče že dinozaverske, metode fiksiranja krila ob delovno desko s pomočjo elastik ter dodatnih letvic. (žeblji vzdolž krila na delovni deski)
.... .....
...
LP Jernej
Misliš takole? Res, da sem malo pretiraval z elastikami, a kaj, ko sem jih imel ravno dovolj pri roki
Slika

Poglej na: viewtopic.php?t=2800&postdays=0&postorder=asc&start=10

Slika
LP Mitja :D

jernej69
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 07 Dec 2005, 10:09
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jernej69 » 12 Dec 2005, 13:02

Hvala za sliko.

To je to.

No vidim, da še nisem za v staro šaro, ali pač.

Me pa verjetno razumeš, 20 let je 20 let, glih kakšne tople vode se mi pa ne zdi smiselno odkrivat.

LP Jernej

trihta
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 30 Okt 2005, 10:29

Odgovor Napisal/-a trihta » 03 Apr 2006, 06:02

Moj sošolc (k nima neta) me je prosu da nj mal pogledam po netu za kkšn avijončk na dalinca, pa sm šu gledat in sm najdu ta dva:
-http://www.top-modeltehnik.si/R3157.htm
-http://www.top-modeltehnik.si/RAD177B.htm
Prav da bi jemu raj motorca.
Zdj pa še wi mal predlagite.

p.s. je totaln začetnik.


Lep Pozdrav :xmas:

Uporabniški avatar
miskolin
Dr. Modelar
Prispevkov: 2739
Pridružen: 02 Feb 2004, 22:52
Kraj: VESOLJE

Odgovor Napisal/-a miskolin » 03 Apr 2006, 06:51

;,,
Zadnjič spremenil miskolin, dne 10 Feb 2018, 14:38, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
miskolin
Dr. Modelar
Prispevkov: 2739
Pridružen: 02 Feb 2004, 22:52
Kraj: VESOLJE

Odgovor Napisal/-a miskolin » 03 Apr 2006, 06:54

:..
Zadnjič spremenil miskolin, dne 10 Feb 2018, 14:38, skupaj popravljeno 2 krat.

Odgovori

Vrni se na