Problem nedelujočih komand

Pomembne informacije, pomoč, vprašanja&odgovori začetnikom z modeli letal/helikopterjev

Moderatorji: Pisaneliluigidonalien2108JKSniper

Uporabniški avatar
jakc94
Freak
Prispevkov: 588
Pridružen: 28 Okt 2007, 23:28
Kraj: Domžale
Kontakt:

Problem nedelujočih komand

Odgovor Napisal/-a jakc94 » 01 Jan 2008, 12:01

Pozdrav! Danes zjutraj sem malo letel z easy-jem nakar mi avion kar pikira naravnost navzdol... Ko sem ga prinesel noter sem premikal ročice na komandi ko nor pa se ni nič zgodilo... Iztaknil sem vse servote jih nazaj priklopil na sprejemniku sem iztaknil kristal in nazaj... Skratka probal sem vse mogoče in še vedno ne dela... Je mogoče da je kriv sprejemnik?
Lep pozdrav in hvala za odgovore
Lep pozdrav
Jaka

www.jakasworld.com

Uporabniški avatar
T3PC
Razpravljalec
Prispevkov: 153
Pridružen: 18 Nov 2007, 12:41
Kraj: Imeno

Odgovor Napisal/-a T3PC » 01 Jan 2008, 12:05

kje si kupil Easy- ja
Naročim, kupim in plačam a dobim le strjen drek

Uporabniški avatar
gingers
Tekmovalec
Prispevkov: 228
Pridružen: 27 Feb 2007, 16:00
Kraj: Zagorje ob Savi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gingers » 01 Jan 2008, 12:06

Pozdravljen,

Zgodi se da pri nizki temparaturi zmrze sprejemnik, morda je vzrok v tem. Nesi stvari nekam na toplo pa pusti kaksen čas tam, čez nekaj časa pa probaj.

lp Gingers :wink:

Uporabniški avatar
jakc94
Freak
Prispevkov: 588
Pridružen: 28 Okt 2007, 23:28
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jakc94 » 01 Jan 2008, 12:06

Top-Modeltehnik
Lep pozdrav
Jaka

www.jakasworld.com

Uporabniški avatar
jakc94
Freak
Prispevkov: 588
Pridružen: 28 Okt 2007, 23:28
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jakc94 » 01 Jan 2008, 12:07

Hvala! Letet sem šel ob desetih pa še vedno ne dela :cry: :cry: ... Mogoče bo malo kasneje bolje...(upam)
Lep pozdrav
Jaka

www.jakasworld.com

Uporabniški avatar
no_name
Profesor
Prispevkov: 1134
Pridružen: 18 Nov 2004, 13:25
Kraj: Lesce
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a no_name » 01 Jan 2008, 12:16

gingers napisal/-a: Zgodi se da pri nizki temparaturi zmrze sprejemnik
:lol:
Babooni so ponovno med nami !

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 01 Jan 2008, 12:48

no_name napisal/-a:
gingers napisal/-a: Zgodi se da pri nizki temparaturi zmrze sprejemnik
:lol:
Prej pilot zmrzne :D
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
T3PC
Razpravljalec
Prispevkov: 153
Pridružen: 18 Nov 2007, 12:41
Kraj: Imeno

Odgovor Napisal/-a T3PC » 01 Jan 2008, 12:53

Pojdi v kako telovadnico ali v kakšen velik ogrevan prostor in ga tam sprobaj.
Naročim, kupim in plačam a dobim le strjen drek

Nemo
Freak
Prispevkov: 523
Pridružen: 14 Jan 2006, 16:52
Kraj: Čadovlje

Odgovor Napisal/-a Nemo » 01 Jan 2008, 16:01

Daj no, kakšen zmrznjen sprejemnik. Danes sva s kolegom letela pri -2, včeraj tudi. Letal sem pa tudi že pri nižjih temperaturah in edino, kar zmrzne je pilot :o . Dobro, pri metanolcih zna biti malo težav, ampak o tem tu ni govora. Išči razloge drugje....
LP Nemo

Uporabniški avatar
Intruder
Dr. Modelar
Prispevkov: 2281
Pridružen: 16 Nov 2004, 22:56
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Intruder » 01 Jan 2008, 16:04

Melly napisal/-a:
no_name napisal/-a:
gingers napisal/-a: Zgodi se da pri nizki temparaturi zmrze sprejemnik
:lol:
Prej pilot zmrzne :D
Kaj pa govoriš. Zobniki, polži in diferenciali v sprejemikih zelo pogosto zamrznejo, in p****rija je tu! Pazljivo. Vse kar je pod +5°C je lahko skrajno nevarno!

Jan

BCS Drajver
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 01 Jan 2008, 16:16

Odgovor Napisal/-a BCS Drajver » 01 Jan 2008, 16:27

Melly napisal/-a:
no_name napisal/-a:
gingers napisal/-a: Zgodi se da pri nizki temparaturi zmrze sprejemnik
:lol:
Prej pilot zmrzne :D
Ja, hmmm, proti zmrzali pilota pomagajo borovničke ;-)

Sprejemnik lahko komot odpove pri 0 stop celzija saj ni nujno narejen
iz komponent I (industrial grade) temperaturnega razreda, ampak iz C
(commercial grade), kar najverjetneje je...

Jan ima prav. Pod 5 stop C adijo elektronika razen, če ni -40 do +85 torej
I razreda.

Čavči, pa rokavičke na tačke....

BTW, je pa glede na opis čisto možno, da je ckrnilo še kaj drugega....

Uporabniški avatar
jakc94
Freak
Prispevkov: 588
Pridružen: 28 Okt 2007, 23:28
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jakc94 » 01 Jan 2008, 16:29

Hvala fantje za hitre odgovore! Samo stanje je še vedno NEDELUJOČE... Imam že od desetih noter pa še vedno ne dela! Bom probal zdej še komando razstavit... Mogoče je slab kontakt antene... Jaz ko pičim baterijo in servo v sprejemnik se servo normalno poravna tako kot more bit ampak potem pa kot ne bi bilo sprejema... Servo deluje se sliši brnenje...
Lep pozdrav
Jaka

www.jakasworld.com

Uporabniški avatar
jakc94
Freak
Prispevkov: 588
Pridružen: 28 Okt 2007, 23:28
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jakc94 » 01 Jan 2008, 16:30

Sem probal tudi sprejemnik na sprejemniški bateriji pa tudi ne dela...
Lep pozdrav
Jaka

www.jakasworld.com

Uporabniški avatar
JKSniper
Dr. Modelar
Prispevkov: 3612
Pridružen: 02 Sep 2005, 12:38
Kraj: Celje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a JKSniper » 01 Jan 2008, 16:59

hmmmm.... jaz uporabljam SMC16Scan, brat pa R16scan v 3D modelih, ki jih letima zunaj pri -5°C. Sprejemnika sta direktno na zračnem obtoku (trup je križ) in dela BP :o . Sploh nisem vedel da lahko temp. -5° kaj zmoti delovanje #-o . Dajte to malo bolj pojasnit, da vem, ali je sploh varno zunaj leteti!!!

piše pa;
Temperaturbereich - 15° ... + 55°C

LP!
Jure
CNC Razrez lesa, karbona in umetnih materialov
3D Tisk PLA, PETG, ABS, TPU
Konstruiranje, izdelava in lotanje tiskanih vezij

Nemo
Freak
Prispevkov: 523
Pridružen: 14 Jan 2006, 16:52
Kraj: Čadovlje

Odgovor Napisal/-a Nemo » 01 Jan 2008, 17:09

Brez skrbi. Tudi sam imam oba sprejemnika, ki jih omenjaš. Dela - preverjeno - tudi pri zunanji tem. - 5°C. Fantje zgoraj razpredajo o teoriji, saj imajo prav, ampak tole je moja deveta (leteča) zima in PRAKSA je pokazala, da ni težav. No, se popravljam, vsaj z Graupnerjevimi oddajniki in sprejemniki.
Za tole poceni robo, ki je zdaj moderna, pa ne vem...
LP Nemo

Yanny
Tekmovalec
Prispevkov: 288
Pridružen: 23 Jun 2006, 12:59
Kraj: Cerklje

Odgovor Napisal/-a Yanny » 01 Jan 2008, 17:21

Vsak element mora biti narejen do še nižjih temperatur kot jih vi tukaj omenjate pa ne glede katera klasa elementov je (seveda se v vojaške namene uporabljajo še boljše kvalitete) in tudi vsi elementi se v tovarnah starajo tako da glede stopinj je brezpredmetno govorit (potemtakem bo pri +30 stopinjah vam tudi odpovedal sprejemnik,... - čeprav delujejo naprave do 70 - 80 stopinj brez problema (upori sami delajo lahko na 150stopinj kakor tudi ostali elemneti nekje v tem rangu)
Napako imaš nekje drugje - kak slab spoj,...
Probaj zadevo z drugim sprejemnkom ali kvarci,... pa boš našel vzrok :wink:

Lp, Janez

BCS Drajver
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 01 Jan 2008, 16:16

Odgovor Napisal/-a BCS Drajver » 01 Jan 2008, 17:29

JKSniper napisal/-a:hmmmm.... jaz uporabljam SMC16Scan, brat pa R16scan v 3D modelih, ki jih letima zunaj pri -5°C. Sprejemnika sta direktno na zračnem obtoku (trup je križ) in dela BP :o . Sploh nisem vedel da lahko temp. -5° kaj zmoti delovanje #-o . Dajte to malo bolj pojasnit, da vem, ali je sploh varno zunaj leteti!!!

piše pa;
Temperaturbereich - 15° ... + 55°C

LP!
Jure
Podatek pomeni, da je proizvajalec s preizkušanjem v temp. komori,
ugotovil, da v tem območju zadeva deluje, oziroma, da za to temp
območje jamči delovanje. Seveda ni vse odvisno od sprejemnika
in boljše (dražje) komponente zagotovo brez težav delujejo tudi pri
nižjih temp. Vse je pač odvisno od uporabljenih polprev. komponent.

Cenena roba je lahko vprašljiva, ker je izdelana iz cenejših komponent,
dilemo pa odpravi pogled v navodila za uporabo, kaj pravi proizvajalec.

BTW,
v tem primeru je najbrž problem v baterijah, vsaj po opisanih simptomih...

Uporabniški avatar
jakc94
Freak
Prispevkov: 588
Pridružen: 28 Okt 2007, 23:28
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jakc94 » 01 Jan 2008, 17:36

Imam sprejemnik Rex 5...
Lep pozdrav
Jaka

www.jakasworld.com

Uporabniški avatar
jakc94
Freak
Prispevkov: 588
Pridružen: 28 Okt 2007, 23:28
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jakc94 » 01 Jan 2008, 21:07

En offtopic: Zanima me če ima kdo za prodat kak sprejemnik za čimnižjo ceno... Mislim kak Jeti rex 5 ali 7 kanalov...
Lp
Lep pozdrav
Jaka

www.jakasworld.com

Uporabniški avatar
Pisaneli
Dr. Modelar
Prispevkov: 3490
Pridružen: 13 Sep 2006, 20:47
Kraj: Žiče-Slov. Konjice

Odgovor Napisal/-a Pisaneli » 01 Jan 2008, 21:49

Jeti Rex 5 MPD

Technical Data
- outside dimensions 31 x 17 x 9 mm
- weight 8 g
- sensitivity 8 mV
- antenna length 500 mm
- number of servo outputs 5
- environment temperature -10 to +40 0C
Fear of a Flat Planet.

Uporabniški avatar
jakc94
Freak
Prispevkov: 588
Pridružen: 28 Okt 2007, 23:28
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jakc94 » 01 Jan 2008, 21:52

Sej ni zamrznu... Neki se mu je zmešal in ne dela več :x :x
Lep pozdrav
Jaka

www.jakasworld.com

Uporabniški avatar
cujcuj
Dr. Modelar
Prispevkov: 2273
Pridružen: 25 Jul 2006, 13:21
Kraj: Selo Bled

NEDELUJOČE KOMANDE

Odgovor Napisal/-a cujcuj » 02 Jan 2008, 11:11

LP. Poglejmo kaj se dogaja, če je v naslovu napis ne delujoče komande
bi se dalo razumeti, da ne delajo komande kar bi pomenilo, da ne dela oddajnik kajti sprejemnik samo sprejema komande. V tvojem primeru bi jaz rekel, da preizkusi oddajnik, če sploh pošilja signal v sprejemnik. To pa lahko tako, da vzameš drug sprejemnik, in ga priklopiš ter preizkusiš ali dela. V primeru, da bo delal je potem res kriv sprejemnik , v nasprotnem pa je kriv oddalnik. Kajti kar se tiče temperaturnih razlik bom povedal to
na Gorenjskem se pozimi dost vozi na pobočjih kjer je kar zelo mrzlo pa še ni nikomur zmrznil sprejemnik, kajti on nima v sebi nič kar bi lahko zablokiralo delo sprejemnika kajti je grajen enako kot je grajen recimo avto radio, ki sprejema signal, in potem oddaja v eter, pri sprejemniku pa se to spremeni on sprejme signal in ga pošlje v servo motor ki pa potem izvrši dobljeno komando. Zato bi ti jaz priporočal, da prej pregledaš če dela oddajnik, in če ne dela pri polnih baterijah je možno da je prišlo do mezlega spoja. To pomeni, da je nekje v oddajniku na mrazu prišlo do odstopa pri lotu, da je cin popustil in tako ni stika, in pa tudi ne delovanja.
Zato poglej ali pa daj komu ki se na to spozna da ti ptegleda oddajnik.
Toliko bi jaz povedal o tej zadevi.
pebi gas tam gledaj ki letiš.

Uporabniški avatar
SUKHOI
Profesor
Prispevkov: 1141
Pridružen: 11 Okt 2007, 20:14
Kraj: Vir
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SUKHOI » 02 Jan 2008, 13:25

Meni se je zgodilo, da so mi zamrznile tipke na komandah?????????????? #-o
Počasi se daleč pride, hitr pa še dlje.
http://www.micra-tech.com

LP Miha

bellanca
Tekmovalec
Prispevkov: 244
Pridružen: 23 Sep 2007, 12:50
Kraj: Trate

Odgovor Napisal/-a bellanca » 02 Jan 2008, 18:00

Jaz sem zdaj že nekajkrat letel , ko je bilo veni minus pa ni bilo nobenega problema. :)

Uporabniški avatar
jakc94
Freak
Prispevkov: 588
Pridružen: 28 Okt 2007, 23:28
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jakc94 » 02 Jan 2008, 18:02

Ker mi stvar še vedno ne dela sem se odločil kupiti nov sprejemnik :lol: :lol:
joj pa stvar se ravno pokvari takrat ko človek izreže elerone :( :(
Imam pa še eno vprašanje... Ali bi lahko bila kriva komanda... Sicer ko prižgem komando in Easy-ja se mi stvar prižge vendar ne dela... Ko pa je ugasnjena in prižgem Easy-ja se pa Easy ne prižge... Mislim da stvar sicer ni v komandi, pa vendarle bom vprašal vas izkušene modelarje...
Hvala za odgovore...
EDIT: Nisem dobro pogledal prejšnih postov zato oprostite za vprašanje... Bom si pa od soseda vseeno sposodil komando...
In ja oprostite naslovu... Drugega pač nisem našel
Lep pozdrav
Jaka

www.jakasworld.com

Odgovori

Vrni se na