simulator

Pomembne informacije, pomoč, vprašanja&odgovori začetnikom z modeli letal/helikopterjev

Moderatorji: Pisaneliluigidonalien2108JKSniper

Uporabniški avatar
Offshore
Dr. Modelar
Prispevkov: 5043
Pridružen: 23 Avg 2005, 14:24
Kraj: bogu iza nogu
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Offshore » 04 Okt 2007, 22:10

darksider napisal/-a:Cimdlje prstke od FMS, raje si omisli Aerofly...Realflight G3,...
Res je,FMS ni pol k**** vreden!
Snemi si AFPD ali G3.5
...

Uporabniški avatar
AljazG
Začetnik
Prispevkov: 49
Pridružen: 29 Maj 2007, 11:39
Kraj: Šmartno pri Litiji

Odgovor Napisal/-a AljazG » 04 Okt 2007, 22:11

AFPD je rekel da mu ne dela. Le zakaj :evil:
LP Aljaž

Dr.easy star
Začetnik
Prispevkov: 11
Pridružen: 22 Maj 2007, 18:20
Kraj: vodice

Odgovor Napisal/-a Dr.easy star » 05 Okt 2007, 06:42

Nisem začetnik sedaj zaenkrat letim s trainerjom, simolator želim samo zato da se bom v zimskih dneh malo zafrkaval z aviončki.
P.S. <FSM mi dela vendar je to en sranje, zakaj pa mi aeroflay ne dela pa nevem napiše da. Aerofly ni zmožen zaznati USB kabla . Prosim vključite usb kabel v prosto USB vtičnico
Easy star go on.

Uporabniški avatar
AljazG
Začetnik
Prispevkov: 49
Pridružen: 29 Maj 2007, 11:39
Kraj: Šmartno pri Litiji

Odgovor Napisal/-a AljazG » 05 Okt 2007, 09:56

Nabaviš si enega elektro jadralca in ga spuščaš iz roke, magari za hišo, če teren dopušča. Jaz nameravam leteti celo zimo.
LP Aljaž

Uporabniški avatar
darksider
Freak
Prispevkov: 489
Pridružen: 18 Nov 2004, 22:36
Kraj: Jesenice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a darksider » 05 Okt 2007, 10:21

Jst si glih zato zidam guppyja:D in upam da ne bo prevec snega pozim :D

Uporabniški avatar
AljazG
Začetnik
Prispevkov: 49
Pridružen: 29 Maj 2007, 11:39
Kraj: Šmartno pri Litiji

Odgovor Napisal/-a AljazG » 05 Okt 2007, 10:58

Bo pa vsaj na mehko pristajal.
LP Aljaž

Uporabniški avatar
Offshore
Dr. Modelar
Prispevkov: 5043
Pridružen: 23 Avg 2005, 14:24
Kraj: bogu iza nogu
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Offshore » 05 Okt 2007, 22:39

Jest mam pa za svoje frčoplane narjene smučke za pristajanje v snegu,hehe :lol: :lol: #-o
...

gregafx
Začetnik
Prispevkov: 24
Pridružen: 22 Avg 2007, 09:14

Odgovor Napisal/-a gregafx » 09 Okt 2007, 13:52

LP!

Upam da se "zadel" temo zanima me če kdo mogoče ve kje se da dobiti nova letala za AeroFly Professional Deluxe?

Hvala

Uporabniški avatar
rbreznik
Tekmovalec
Prispevkov: 354
Pridružen: 15 Avg 2005, 18:47
Kraj: Maribor
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rbreznik » 09 Okt 2007, 14:10

Tukaj: http://www.rc-sim.de/dl_engine_eng/index.php

Le registrirat se je potrebno.
lp Rok
corona 2.4GHz

gregafx
Začetnik
Prispevkov: 24
Pridružen: 22 Avg 2007, 09:14

Odgovor Napisal/-a gregafx » 10 Okt 2007, 12:23

Lp!

Da ne bom "smetil" z novimi temami bom kar tule vprasal in sicer:
Šel sem na ta link http://www.rc-sim.de/dl_engine_eng/index.php in si download-al letala za AeroFly Professional Deluxe ko pa to mapo dodam v AeroFly Professional Deluxe mapa-aircraft in jo prilepim in grem igrat mi ne zazna novega letala. MOgoče ve kdo kako se to naredi da v AeroFly Professional Deluxe pripnem novo letalo?

Gustav1
Začetnik
Prispevkov: 41
Pridružen: 13 Avg 2007, 09:30

Odgovor Napisal/-a Gustav1 » 10 Okt 2007, 12:35

Živjo!
Ko ste že pri simulatorjih - a poznate kakšnega, pri katerem bi lahko s tipkovnico letel (pa kaj drugega kot FMS)? Moja naprava namreč ne podpira AFPDja in G3ja.

Uporabniški avatar
mucy
Freak
Prispevkov: 610
Pridružen: 28 Sep 2007, 17:39
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a mucy » 10 Okt 2007, 15:04

RealFlight, ta sigurno...za ostale ne vem..a nekako se mi zdi da bi to morali meti (skoraj) vsi :oops: :wink:

Hudir
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 28 Okt 2007, 23:57

Povezava s simulatorjem

Odgovor Napisal/-a Hudir » 17 Feb 2008, 01:12

Pozdravljeni !

Sem začetnik in me zanima kako to sploh zgleda (rv naprava priklopljena na računalnik). Kolikor sem razbral naj bi bila rv naprava povezana na računalnik preko nekega vmesnika??
Bi lahko nekdo to slikal, ali vsaj razložil?

Upam da nisem vprašal kaj neumnega [-o< :D
LP
Hudir

Uporabniški avatar
RenatoD
Razpravljalec
Prispevkov: 80
Pridružen: 20 Apr 2005, 22:46
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a RenatoD » 17 Feb 2008, 03:09

Vmesnik lahko vidiš tukaj:

viewtopic.php?t=5126&highlight=usb+vmesnik,

Drugače pa se obrni na Ernest-a na forumu. Na forumu imaš tudi funkcijo IŠČI, ki dela čudeže.

Uporabniški avatar
jurehb
Tekmovalec
Prispevkov: 422
Pridružen: 01 Sep 2004, 10:08

Odgovor Napisal/-a jurehb » 18 Maj 2008, 15:27

Ali mogoče kdo ve ali obstajajo vmesniki s katerem ne bi potreboval kabla med Oddajnikom in PC-jem ampak bi šlo kar preko sprejemnika.
Se pravi da bi bil sprejemnik priklopljen na PC.

LP Jure
Najlaži ti je če kupš!

Uporabniški avatar
jurehb
Tekmovalec
Prispevkov: 422
Pridružen: 01 Sep 2004, 10:08

Odgovor Napisal/-a jurehb » 18 Maj 2008, 20:18

No v tem času ko ni bilo nobenih odgovorov sem našel nov produkt od Ikarus-a AWC sistem. Gre za sprejemnik z enim izhodom katerega se poveže na računalnik.

LP Jure
Priponke
AWC system.jpg
AWC system.jpg (15.59 KiB) Pogledano 2255 krat
Najlaži ti je če kupš!

Uporabniški avatar
mstrakl
Tekmovalec
Prispevkov: 209
Pridružen: 27 Jan 2008, 11:22
Kraj: Murska Sobota

Odgovor Napisal/-a mstrakl » 22 Maj 2008, 18:23

Imam simulator aerofly professional deluxe, pa me zanima, če se da kje dobit več modelov, npr. kot easystar, ki ga ni.
Seveda z interneta ne za kupit.
LP
Mitja

Uporabniški avatar
andrej007
Profesor
Prispevkov: 1245
Pridružen: 06 Okt 2006, 12:43
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a andrej007 » 22 Maj 2008, 18:30

Poskusi na:http://www.rc-sim.de

p.s.:Na rcsim se je potrebno registrirati :wink:
Modelarstvo je droga ,ki škoduje predvsem finančnemu stanju odvisnika :lol: :roll: :lol:


lp Andrej

Uporabniški avatar
spetjaz
Tekmovalec
Prispevkov: 280
Pridružen: 20 Jun 2007, 21:16
Kraj: Pr´Kurah

Odgovor Napisal/-a spetjaz » 22 Maj 2008, 19:21

andrej007 napisal/-a:Poskusi na:http://www.rc-sim.de

p.s.:Na rcsim se je potrebno registrirati :wink:
Jaz nisem registriran pa vseeno lahko downloadam modele na tej strani http://www.rc-sim.de/dl_engine_eng/inde ... d626b60dc1

Uporabniški avatar
mstrakl
Tekmovalec
Prispevkov: 209
Pridružen: 27 Jan 2008, 11:22
Kraj: Murska Sobota

Odgovor Napisal/-a mstrakl » 23 Maj 2008, 11:09

Hvala obema!
LP
Mitja

Uporabniški avatar
mstrakl
Tekmovalec
Prispevkov: 209
Pridružen: 27 Jan 2008, 11:22
Kraj: Murska Sobota

Odgovor Napisal/-a mstrakl » 25 Maj 2008, 20:13

Ali ve kdo, zakaj ne morem nastaviti oddajnika, na Aerofly pro Deluxe simulatorju?
Oddajnik mi zazna samo pod joystick, ne pa pod transmitter, je to problem, da so odkloni zelo majhni?
Sem jih povečal, v nastavitvah pa nič ne prime. Pa gasa si ne morem nastaviti na 0 ko je gas na komandah na 0 je na simulatorju na okrog 20%, ko pa dam plin do konca je pa še komaj na polovici.
Sem poskusil vse povečavanje odklonov in trimane in se ne zgodi nič.
Nastavil pa sem na joystick, ker če dam na USB interface/ Game Commander sploh ne dela, pod joystick pa se vsaj nekaj dogaja.
LP
Mitja

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 25 Maj 2008, 20:25

mstrakl napisal/-a:Ali ve kdo, zakaj ne morem nastaviti oddajnika, na Aerofly pro Deluxe simulatorju?
Oddajnik mi zazna samo pod joystick, ne pa pod transmitter, je to problem, da so odkloni zelo majhni?
Sem jih povečal, v nastavitvah pa nič ne prime. Pa gasa si ne morem nastaviti na 0 ko je gas na komandah na 0 je na simulatorju na okrog 20%, ko pa dam plin do konca je pa še komaj na polovici.
Sem poskusil vse povečavanje odklonov in trimane in se ne zgodi nič.
Nastavil pa sem na joystick, ker če dam na USB interface/ Game Commander sploh ne dela, pod joystick pa se vsaj nekaj dogaja.
Kalibriraj zadevo....
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
mstrakl
Tekmovalec
Prispevkov: 209
Pridružen: 27 Jan 2008, 11:22
Kraj: Murska Sobota

Odgovor Napisal/-a mstrakl » 26 Maj 2008, 16:55

Sem uredil. :D
Hvala!
LP
Mitja

Uporabniški avatar
Anzetk
Tekmovalec
Prispevkov: 256
Pridružen: 07 Jan 2007, 17:13

Odgovor Napisal/-a Anzetk » 27 Maj 2008, 13:24

No evo sem dobil kabel za simulator. Vse sem kalibrirou, vendar zanima me samo še kaj naj storim, ker vedno ko na napravi zavijem desno mi gre letalo levo in enako pri višini. Kako in kje naj to popravim?

Uporabniški avatar
Mare77
Razpravljalec
Prispevkov: 149
Pridružen: 09 Jul 2006, 22:28
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a Mare77 » 27 Maj 2008, 13:45

V nastavitve pojdi. Tam moraš nastaviti odklone komand in lahko tudi obrneš komando, da ti letalo zavije v levo, ko daš ročko v levo in ne ravno obratno. (okence reverse, če se ne motim). Za pravilno nastavitev vsega skupaj se pač malo pozabavaš in probavaš, kaj je pravilno in kaj ne. 2x, 3x boš naredil narobe, potem pa boš zmagal :wink:
Slika LPG -ja

Every flight ends in the crash. Some are just a little worse then others.

Odgovori

Vrni se na