simulator

Pomembne informacije, pomoč, vprašanja&odgovori začetnikom z modeli letal/helikopterjev

Moderatorji: Pisaneliluigidonalien2108JKSniper

FLY22
Začetnik
Prispevkov: 10
Pridružen: 12 Sep 2007, 17:45

simulator

Odgovor Napisal/-a FLY22 » 26 Sep 2007, 20:45

Imam vmesnik za simulator in FMS simulator(FLY MODEL SIMULATOR).Morda kdo ve za kakšen simulator pri katerem imaš na izbiro več letal,in se da izvajati kakšne malo težje akrobacije (let na nož,...).


Če kdo ve naj mi da link.

Uporabniški avatar
_jackson_
Tekmovalec
Prispevkov: 295
Pridružen: 19 Dec 2006, 20:08
Kraj: Begunje na Gorenjskem

Odgovor Napisal/-a _jackson_ » 26 Sep 2007, 20:57

Evo link
Še noben ni v zraku ostal.

Uporabniški avatar
sandi.smid
Freak
Prispevkov: 972
Pridružen: 06 Mar 2006, 07:16
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a sandi.smid » 26 Sep 2007, 21:35

_jackson_ napisal/-a:Evo link
Ta je bla pa svetovna.. =D> :lol: :lol:

No ja, da ne bo fant čist nesrečen.. Vpiši Aerofly pro deluxe, ali pa g3, pa mal po googlu poglej pa z mule dol potegni..

LP
Slika

Uporabniški avatar
AIRGHANADA
Freak
Prispevkov: 976
Pridružen: 30 Nov 2006, 22:41
Kraj: Marburg
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a AIRGHANADA » 26 Sep 2007, 21:37

_jackson_ napisal/-a:Evo link
pedagosko da bolj ne more bit =D> =D> =D> =D> =D> =D>
veni, vici, vomiti

Uporabniški avatar
snoopy
Freak
Prispevkov: 788
Pridružen: 18 Avg 2007, 13:18
Kraj: Posavec

Odgovor Napisal/-a snoopy » 27 Sep 2007, 07:44

Mas drgač Real Flight G3, pa Aerofly. Jest mam obadva pa vse dodatke od g3. Zdej mam verzijo G3.5 in vse service packe. Vse tri. Jes kr dost modelov notri. Mislm d je Real flight G3.5 boljsi od aerofly-a. Zato ker imas notri se trenerja ki te uči vseh akrobacij. Od osnovnih do najbolj zahtevnih, Pri Aerofly mas tut podobne variante. Samo da tle nimas trenerja ampak sam letas. Je pa skorej ista grafika. Tko d se da z obema kar fino leteti!

Pa veliko sreče.

P.S. - če pa kej rabiš od softwera pa povej!
vaja dela mojstra..

FLY22
Začetnik
Prispevkov: 10
Pridružen: 12 Sep 2007, 17:45

Odgovor Napisal/-a FLY22 » 27 Sep 2007, 18:17

Jaz ga nimam, bi ga pa rad preiskusil.Na kateri stran8i se dobi ta Real Flight simulator?

Uporabniški avatar
s5mar
Tekmovalec
Prispevkov: 217
Pridružen: 02 Dec 2006, 09:54
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a s5mar » 27 Sep 2007, 18:40

_jackson_ :jumpjump: :jumpjump: :jumpjump:

FLY22 - lepo te je nategnil....boš vedel za drugič :lol: :lol: :lol:



Drugače pa je dobra stvar tudi Reflexova speštanka s kar solidnim (realnim) obnašanjem modelov in okolja, nudi pa tudi precej podpore - updates, addons. :lol:

Uporabniški avatar
snoopy
Freak
Prispevkov: 788
Pridružen: 18 Avg 2007, 13:18
Kraj: Posavec

Odgovor Napisal/-a snoopy » 27 Sep 2007, 23:10

Za real flight ni strani d bi kr tko dol potegnu. Lahko samo obiščeš njihovo uradno stran. Sicer maš en demo, k maš sam en model. Komplet igro in vse dodatke pa ne vem kje bos dobu. Probej na muli. Jest mam vse dodatke in igro pa tut dela mi. Jest sm jo dobu z mule!

Veliko sreče!
vaja dela mojstra..

Uporabniški avatar
AIRGHANADA
Freak
Prispevkov: 976
Pridružen: 30 Nov 2006, 22:41
Kraj: Marburg
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a AIRGHANADA » 27 Sep 2007, 23:45

jep mula ti je pravi naslov. Ko pa bos hotel zadevo zagnat pa res uporabi tist link zgoraj:


B:
veni, vici, vomiti

Dr.easy star
Začetnik
Prispevkov: 11
Pridružen: 22 Maj 2007, 18:20
Kraj: vodice

Odgovor Napisal/-a Dr.easy star » 03 Okt 2007, 17:13

Sam sm dol potegnu aerofly pro delukse pa imam eno težavo. Rv imam pač prikloplen na comp ko vključim simolator napise da ne najde rv kaj je narobe gotovo sm probal vse skupaj 100x pa še zmeri ne dela
Easy star go on.

vrhunc
Začetnik
Prispevkov: 6
Pridružen: 16 Jul 2007, 13:58
Kraj: Železniki

Odgovor Napisal/-a vrhunc » 04 Okt 2007, 15:21

Tudi meni ne zazna rv naprave.

Uporabniški avatar
AljazG
Začetnik
Prispevkov: 49
Pridružen: 29 Maj 2007, 11:39
Kraj: Šmartno pri Litiji

Odgovor Napisal/-a AljazG » 04 Okt 2007, 16:32

V 'Control panelu' poglej 'Game controllers'. Imaš notri kaj napisano, ko je simulator priklopljen na računalnik ?
LP Aljaž

Dr.easy star
Začetnik
Prispevkov: 11
Pridružen: 22 Maj 2007, 18:20
Kraj: vodice

Odgovor Napisal/-a Dr.easy star » 04 Okt 2007, 17:13

AljazG napisal/-a:V 'Control panelu' poglej 'Game controllers'. Imaš notri kaj napisano, ko je simulator priklopljen na računalnik ?
Sm pogledu piše da je priklopljen RCjojstic

Vendar kaj bi bilo treba narediti da bi simolator delal
Easy star go on.

Uporabniški avatar
AljazG
Začetnik
Prispevkov: 49
Pridružen: 29 Maj 2007, 11:39
Kraj: Šmartno pri Litiji

Odgovor Napisal/-a AljazG » 04 Okt 2007, 19:46

Klikni 'Properties' na RCJoysticku. Premakni ročice na komandi in glej, če se rdeči stolpci dvigajo in spuščajo. Če se ne, je napaka med komando in vmesnikom. Imaš na vmesniku kako led diodo ? Moj vmesnik ima led diodo, ki zazna signal s komande.
Če pa se stolpci spreminjajo, potem je trik le še v nastvitvah. Le-te so pa odvisne od simulatorja, katerega uporabljaš. Če uporabljaš AeroflyProDeluxe ali FMS, ti lahko pomagam.
LP Aljaž

Dr.easy star
Začetnik
Prispevkov: 11
Pridružen: 22 Maj 2007, 18:20
Kraj: vodice

Odgovor Napisal/-a Dr.easy star » 04 Okt 2007, 19:53

Simolator imam aeroflj pro delukse Ja ko pritisnem proptiles ter probam se stolpci premikajo. Ter na kablu imam diodo ki utripa ko imam priklopljeno rv na comp.
Easy star go on.

Uporabniški avatar
AljazG
Začetnik
Prispevkov: 49
Pridružen: 29 Maj 2007, 11:39
Kraj: Šmartno pri Litiji

Odgovor Napisal/-a AljazG » 04 Okt 2007, 20:02

V meniju greš na 'Calibrate' in izbereš joystick in skalibriraš ročice po navodilih. Potem greš v meniju na 'Controls' in spet izbereš joystick ter vsakemu ukazu nastaviš pravi kanal. Na desni so kvadratki za vsak ukaz. Klikneš kvadratek pri eleronu in na komandi premakneš palico za eleron. Gledaš katera vrstica se premakne in jo označiš. Tako narediš za vse potrebne ukaze in to bi moralo biti vse.

Poskusi in poročaj.
LP Aljaž

Dr.easy star
Začetnik
Prispevkov: 11
Pridružen: 22 Maj 2007, 18:20
Kraj: vodice

Odgovor Napisal/-a Dr.easy star » 04 Okt 2007, 20:08

AljazG napisal/-a:V meniju greš na 'Calibrate' in izbereš joystick in skalibriraš ročice po navodilih. Potem greš v meniju na 'Controls' in spet izbereš joystick ter vsakemu ukazu nastaviš pravi kanal. Na desni so kvadratki za vsak ukaz. Klikneš kvadratek pri eleronu in na komandi premakneš palico za eleron. Gledaš katera vrstica se premakne in jo označiš. Tako narediš za vse potrebne ukaze in to bi moralo biti vse.

Poskusi in poročaj.
Kje to a v simolatorju a v control penelu
Easy star go on.

Uporabniški avatar
AljazG
Začetnik
Prispevkov: 49
Pridružen: 29 Maj 2007, 11:39
Kraj: Šmartno pri Litiji

Odgovor Napisal/-a AljazG » 04 Okt 2007, 20:09

V simulatorju. Pa potrudi se pisati malo bolj pravilno.
LP Aljaž

Dr.easy star
Začetnik
Prispevkov: 11
Pridružen: 22 Maj 2007, 18:20
Kraj: vodice

Odgovor Napisal/-a Dr.easy star » 04 Okt 2007, 20:10

Ne morem ker simolator je zalokeran sploh ne morem nič narediti
Easy star go on.

Uporabniški avatar
AljazG
Začetnik
Prispevkov: 49
Pridružen: 29 Maj 2007, 11:39
Kraj: Šmartno pri Litiji

Odgovor Napisal/-a AljazG » 04 Okt 2007, 20:11

Potem poskusi FMS, ki je brezplačen. Nastavitve so podobne.
LP Aljaž

Dr.easy star
Začetnik
Prispevkov: 11
Pridružen: 22 Maj 2007, 18:20
Kraj: vodice

Odgovor Napisal/-a Dr.easy star » 04 Okt 2007, 20:13

FMS že mam pa ni nič posbnega.

Ari res neveš zakaj ne dela
Easy star go on.

Uporabniški avatar
AljazG
Začetnik
Prispevkov: 49
Pridružen: 29 Maj 2007, 11:39
Kraj: Šmartno pri Litiji

Odgovor Napisal/-a AljazG » 04 Okt 2007, 20:14

Zakaj ti simulator ne dela, pa res ne vem.
LP Aljaž

Uporabniški avatar
pegasus
Dr. Modelar
Prispevkov: 2840
Pridružen: 14 Okt 2002, 01:00
Kraj: http://jure.pecar.org/prodam/index.html
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pegasus » 04 Okt 2007, 20:19

Dr.easy star napisal/-a:FMS že mam pa ni nič posbnega.
A rabiš kej posebnega?

Uporabniški avatar
AljazG
Začetnik
Prispevkov: 49
Pridružen: 29 Maj 2007, 11:39
Kraj: Šmartno pri Litiji

Odgovor Napisal/-a AljazG » 04 Okt 2007, 20:28

Za osvojitev prvih korakov je FMS več kot zadosten. Potem pa je treba poskusit kar v živo.
LP Aljaž

Uporabniški avatar
darksider
Freak
Prispevkov: 489
Pridružen: 18 Nov 2004, 22:36
Kraj: Jesenice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a darksider » 04 Okt 2007, 21:04

Cimdlje prstke od FMS, raje si omisli Aerofly...Realflight G3,...

Odgovori

Vrni se na