več avionov z isto komando ??

Pomembne informacije, pomoč, vprašanja&odgovori začetnikom z modeli letal/helikopterjev

Moderatorji: Pisaneliluigidonalien2108JKSniper

Odgovori
Helly
Tekmovalec
Prispevkov: 206
Pridružen: 19 Feb 2007, 07:29

več avionov z isto komando ??

Odgovor Napisal/-a Helly » 11 Apr 2007, 07:26

Imam eno začetniško vprašanje...
Imam Futabo EX4 (ce se prav vem:) ) in zraven sem seveda dobil tudi sprejemnik, ki je vgrajen v avionu...
sedaj me pa zanima, ali obstaja moznost, da bi imel isto komando za 2,3 ali celo več avionov? mislim tako, da mi nebi bilo potrebno premikati sprejemnika? obstaja mogoce kak "univerzalni" sprejemnik, ki bi "lovil" samo mojo komando? ce ja, kak nasvet? kaj ja, kaj ne? cene?
Ze v naprej hvala...
:D
...bolj star...bolj nor... ;)

Uporabniški avatar
Icoman
Freak
Prispevkov: 624
Pridružen: 23 Nov 2004, 16:10
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Icoman » 11 Apr 2007, 08:51

Če nočeš 'premikat sprejemika iz modela v model potem ti ostane samo ena možnost in to je da kupiš toliko sprejemnikov in kristalov kolikor imaš modelov.
:D...
ga pa pihneš :D
šmergl itaq rulz

Helly
Tekmovalec
Prispevkov: 206
Pridružen: 19 Feb 2007, 07:29

Odgovor Napisal/-a Helly » 11 Apr 2007, 08:55

ja no..saj to se mi je nakako zdelo logicno...nisem pa vedel da se to da....
potem sprejemnik + kristal (da bo "lovilo" samo mojo frekvenco?)
:D
...bolj star...bolj nor... ;)

Uporabniški avatar
Offshore
Dr. Modelar
Prispevkov: 5046
Pridružen: 23 Avg 2005, 14:24
Kraj: bogu iza nogu
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Offshore » 11 Apr 2007, 09:07

Če imaš npr.nek določen kanal(v mojem primeru imam kanal 64) v napravi,zraven pa še en graupnerjev sprejemnik v enem letalu s quarzem ter kanalom 64 in v dugem letalu futabin sprejemnik ravno tako 64ch..
Vglavnem ti rabiš samo toliko sprejemnikov kolikor misliš imeti letal ter vse z istim qurcem oz. istim kanalom kot ga imaš v napravi in to je to :wink:
...

Helly
Tekmovalec
Prispevkov: 206
Pridružen: 19 Feb 2007, 07:29

Odgovor Napisal/-a Helly » 11 Apr 2007, 09:37

@offshore..hvala za razlago =D>
...bolj star...bolj nor... ;)

pavl
Začetnik
Prispevkov: 8
Pridružen: 03 Apr 2007, 18:27

Odgovor Napisal/-a pavl » 11 Apr 2007, 09:47

No ko je že tema odprta bi neki uprašu.

A loh nardim preklop na anteno (vtič in vtičnico) in imam pač tok anten kot modelov ter premikam sam en sprejemnik.
Se spravi odklopiš sprejemnik in ga preneseš v model kjer priklopiš
servote in anteno.

A je to vredu?

Uporabniški avatar
Modlar
Tekmovalec
Prispevkov: 312
Pridružen: 02 Jun 2005, 19:50
Kraj: Koroška

Odgovor Napisal/-a Modlar » 11 Apr 2007, 10:34

Tole ti ne priporočam če hočeš imet še kak model cel.
Bolje da kupiš še kak sprejemnik.
Zapomni si ANTENE NE REŽI!!

lp marko
Kdor visoko leta - daleč vidi.

Helly
Tekmovalec
Prispevkov: 206
Pridružen: 19 Feb 2007, 07:29

Odgovor Napisal/-a Helly » 11 Apr 2007, 11:59

mhja.... se pridruzujem mnenju o anteni....
v nedeljo, ko sem letel parkat sem vmes SKORAJ naredil neumonst... no ja..saj v bistvu sem jo, samo se je dobro izslo...
vstavim svezo baterijo... prizgem komando... sprobam visino, smer in arielone (al kaj so?) vse dela... dam gass in vrzem avion... na levi strani od mene je bilo parkirano cca 10 avtomobilov...
avion poleti in se obrne v levo stran...jaz popravljam se izravna...pa spet v levo in na dol DIREKT proti avtomobilom gledam kaj hudica.... in vidim da imam anteno na komandi pospravljeno #-o HITRO jo izvlecem in odvijem vstran.... slo je za par metrov... #-o
tako da.... antene res ne priporocam rezati, ker ce se ti v zraku zgodi da se ti prekine... adijo avion... najuhjs pa ni to, da razbijes avion ampak da avion lahko na koga ali kaj pade in naredis nepopravljivo skodo (ce recimo v neko osebo prileti s polnim gasom) #-o
...bolj star...bolj nor... ;)

Uporabniški avatar
Wizard
Začetnik
Prispevkov: 39
Pridružen: 27 Feb 2007, 13:49
Kraj: Rakek

Odgovor Napisal/-a Wizard » 11 Apr 2007, 14:30

Živjo

Jaz imam veliko letal in podobnih plovil vendar samo dva sprejemnika v vsakem letalu imam montirano anteno ki jo samo priklopim na sprejemnik s konektorjem. Važno je le to da imaš enako dolžino in debelino žičke antene kakor je v originalu ko kupiš sprejemnik. Ponavadi imajo v čolnih predelane antene (bovden, jekleno žičko) anteno skrajšajo in prilotajo na jekleno žičko.
Do zdaj še nisem imel motenj.

LP

Uporabniški avatar
tornado
Dr. Modelar
Prispevkov: 2403
Pridružen: 17 Jan 2003, 01:00
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a tornado » 11 Apr 2007, 14:40

pavl napisal/-a:No ko je že tema odprta bi neki uprašu.

A loh nardim preklop na anteno (vtič in vtičnico) in imam pač tok anten kot modelov ter premikam sam en sprejemnik.
Se spravi odklopiš sprejemnik in ga preneseš v model kjer priklopiš
servote in anteno.

A je to vredu?
Jaz imam vse sprejemnike napravljene tako, da kabel za anteno prekinem na cca 15cm od sprejemnika in vstavim 2mm ''zlate'' kontakte. Ostanek antene ostane isti in je vedno v modelu in menjavam samo sprejemnike. :wink:
Lp Rado


Slika
Slika


Skype: tornado2405

pavl
Začetnik
Prispevkov: 8
Pridružen: 03 Apr 2007, 18:27

Odgovor Napisal/-a pavl » 11 Apr 2007, 14:51

no to sm mislu.
Se parvi da je to ok.
Neki več vem.

Hvala

LP

Uporabniški avatar
ANDRAŽ
Razpravljalec
Prispevkov: 199
Pridružen: 10 Jun 2006, 18:05
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a ANDRAŽ » 11 Apr 2007, 14:53

Lahko bi imel samo eden kvarc, pa bi ga vzel ven iz sprejemnika in bi ga dal v drugi sprejemnik, da ti ne bo treba kupovati toliko kvarcev.

Priporocam pa tudi da ce mislis kupovati nov sprejemnik, da kupis sprejemnik kot je npr. kaksen SCAN oz. SYNTH --odvisno koliko mislis placati za sprejemnik. SCAN deluje brez kvarcev in ti sam poisce frekvenco tvojega oddajniskega kvarca.

Evo, pa se par primerov takih sprejemnikov:
Priponke
M59291.jpg
SCAN 7 V2
M59291.jpg (44.29 KiB) Pogledano 1203 krat
M61665.jpg
RX-6 SYNTH LIGHT
M61665.jpg (59.55 KiB) Pogledano 1203 krat
M61534.jpg
Graupner R 16 SCAN
M61534.jpg (74.57 KiB) Pogledano 1203 krat
Lp Andraž
modelarstvo je ta bol'\:D/ - Bolje izpast glup nego iz aviona.

Uporabniški avatar
ANDRAŽ
Razpravljalec
Prispevkov: 199
Pridružen: 10 Jun 2006, 18:05
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a ANDRAŽ » 11 Apr 2007, 15:03

Nekateri so dobavljivi tudi v Sloveniji, drugace so pa te iz Linding-erja.

In cene: - R16 scan: 60€
- RX-6 synth light: 50€
- Scan 7 V2: 72€
- DS6 WEBRA: 60€

V Sloveniji mogoce malo drazji.
Priponke
M57754.jpg
WEBRA SCAN DS6
M57754.jpg (78.37 KiB) Pogledano 1192 krat
Lp Andraž
modelarstvo je ta bol'\:D/ - Bolje izpast glup nego iz aviona.

Uporabniški avatar
tornado
Dr. Modelar
Prispevkov: 2403
Pridružen: 17 Jan 2003, 01:00
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a tornado » 11 Apr 2007, 16:41

Obstaja tudi zelo kvaliteten sprejemnik po ceni 49,00€.
Priponke
28118_28119.jpg
28118_28119.jpg (17.48 KiB) Pogledano 1158 krat
Lp Rado


Slika
Slika


Skype: tornado2405

Odgovori

Vrni se na