MULTI GP Slovenija

Moderator: Pisaneli

Odgovori
Uporabniški avatar
mihah
Dr. Modelar
Prispevkov: 9132
Pridružen: 27 Apr 2001, 01:00
Kraj: Gmajnica
Kontakt:

MULTI GP Slovenija

Odgovor Napisal/-a mihah » 09 Dec 2015, 00:22

Klub DMA Modra Ptica je prevzel pobudo in prevzel "krmilo" pri organizaciji FPV tekem v Sloveniji.

FPV tekme in druženja po celem svetu doživljajo pravi razcvet, posebno aktivni so seveda preko luže. Marsikje so taka tekmovanja prerasla v šport. Prizorišča so vse od velikih odprtih prostorov, večjih parkov, modelarskih letališč, telovadnic, gokart stez, garažnih hiš, dvoran, velikih podzemnih (umetnih) jam, itd. Res noro!

V klubu sem gonilna sila te zelo sveže scene. Konec poletja sem bil v navezavi z Greggom iz http://godronex.com/ , ki ima res odlično rešeno vse skupaj z obilico podpore tudi preko YT video posnetkom. V začetku jeseni se je GoDroneX povezal z organizacijo MULTI GP - http://www.multigp.com. Moram reči, da mi v začetku ni bilo všeč, vendar stran zelo posodabljajo in vse skupaj ratuje uporabnikom in organizatorjem zelo prijazno.

Recimo, da dobite občutek za kako veliko organizacijo gre - na zadnjem prvenstvu 4.-6. decembra je bil nagradni sklad kar 16000 USD!
Trenutno je registriranih preko 4000 pilotov iz celega sveta in 200 strani, letalnikov je pa preko 4800 :)

Malo je trajalo, ampak je na koncu uspelo, odprli smo svojo stran - http://www.multigp.com/chapters/view/DM ... ti-GP-2016

MULTI GP Stran je preprosta, nekako je po začetnem privajanju vse pregledno in lepo urejeno kar se tiče tekmovanj, registracije pilotov, itd.

Zainteresirani modelar se najprej registrira, uredi svoj profil, doda sliko in ostale osnovne informacije. Doda seveda svoje letalnike, uredi tehnične podrobnosti letalnikov. Predvsem je poudarek na frekvencah video oddajnika. Za neuke lahko povem, da je trenutno lahko za organizacijo kritičnega pomena frekvenčni red video prenosa. Nikakor ne želite videti med svojo vožnjo sliko sotekmovalca, saj je kreš potem skoraj neizbežen. Primer Dobra tekma ali slaba tekma - vse je odvisno od tekmovalcev kako se držijo tega!

No, gremo dalje s piloti. Recimo tole je moja stran: http://www.multigp.com/user/view/mihah
Tole smo pa trenutnopiloti iz Slovenije.

Glede na to, da bomo verjetno edini iz Slovenije, je dobro, da se prijavite na našo stran (kliknite pri sliki spodaj desno "JOIN"). Tako boste lahko na svoj email dobivali novice in informacije glede tekem in dogajanja. Kot sem že omenil so za 2016 mišljene 3 velike tekme na katerih bomo dobili tudi mednarodno udeležbo (sem poskrbel za reklamo na raznih rejserskih FB skupinah, iz Nemčije sem dobil zelo dober odziv, fantje že planirajo dopust v Sloveniji za čas tekme...)

Dirkalo se bo v treh kategorijah,leteča krila in 3S 250 Spec ter 4S Open letalniki, pravilnik pride kmalu, ni pa nič posebnega

Za registracijo se morate "pofočkati". Seveda morate pri tem poklikati s katerim modelom boste tekmovali. Sistem pregleda omejitve dane pri razpisu in vaš letalnik. Če so pravilne, je registracija mogoča. Potem je tu še dejanska registracija na tekmo "Check in". Tako vam je dodeljena ena izmed petih frekvenc, če letite na 5.8GHz.

Sistem 5 pilotov ima takole 5685, 5740, 5800, 5860 in 5905 MHz. Drugega si poglejte http://www.multigp.com/page/media-house
Tekmovali bomo po sistemu 5 pilotov, lahko seveda tudi manj...

Hkrati boste videli že vnaprej kdo je na vašem kanalu. Na tekmi ga poiščite in ga tako opozorite, da ste na isti video frekvenci. Organizator je tako popolnoma razbremenjen v kolikor se vsi držimo sistema :)

Recimo že ta vikend se bo dogajalo - na progi na Smledniku.
http://www.multigp.com/races/view/1246/ ... -wing-race

Recimo sem se registriral, naredil Check in, dodeljena mi je bila frekvenca 5685 MHz E2. Verjetno bo naslednji, ki se bo prijavil dobil najvišjo frekvenco, tretji, vmes, potem pa še dva med prvim in tretjim in tretjim in petim. 5685, 5740, 5800, 5860 in 5905 MHz. Na tekmah bomo imeli listke s frekvencami. Dobro recimo od GodroneX je recimo še rešitev, da je vzletna ploščad spredaj opremljena s črko kanala in frekvenco, vsak lahko potem primerja sliko na videu in svojo frekvenčno kartico.

Proge po Sloveniji:
Zainteresirane bi prosil, da me kontaktirate, če imate "progo", mi pošljite slike in opis ter link do Google street view oz lokacije. Potem samo še datume srečanj pa se lahko vse zelo preprosto "avtomatizira". :)

Trenutne proge/prostori v Sloveniji: http://www.multigp.com/chapters/courses ... ti-GP-2016

Če ima kdo kakšno vprašanje naj ga čimprej zastavi, da razrešimo. Vsekakor bomo v začetku 2016 imeli sigurno eno poskusno tekmo pred 1. tekmo 8.5. :)

V nadalje bom tule še objavil zaradi večje preglednosti pravilnike in dokumente.
Priponke
mgpmodelarji.jpg
mgpmodelarji.jpg (89.45 KiB) Pogledano 951 krat
www.lipo.si
https://www.youtube.com/user/RCracingSLO
http://www.multigp.com/chapters/view/DMA-Modra-Ptica-Multi-GP-2016

Uporabniški avatar
mihah
Dr. Modelar
Prispevkov: 9132
Pridružen: 27 Apr 2001, 01:00
Kraj: Gmajnica
Kontakt:

Re: MULTI GP Slovenija

Odgovor Napisal/-a mihah » 09 Dec 2015, 18:40

Pravilniki - klik na slike

Slika

Slika

Slika


Nadaljni dokumenti v pripravi...
www.lipo.si
https://www.youtube.com/user/RCracingSLO
http://www.multigp.com/chapters/view/DMA-Modra-Ptica-Multi-GP-2016

Odgovori

Vrni se na