Stran 1 od 1

ŠOLSKI CENTER ŠKOFJA LOKA - PREDSTAVITEV MODELARSTVA, 8.4.20

Objavljeno: 09 Apr 2015, 16:19
Napisal/-a borut.
Pozdrav vsem Čukom, :D
Že tretje leto zapored, je naše društvo včeraj, v sredo, 8.4. 2015, v sodelovanju s Šolskim centrom Škofja Loka, priredilo predavanje o modelarstvu. V dogovoru sem bil z ravnateljico Srednje šole za strojništvo, ga. Mojco Šmelcer in pa z direktorjem Šolskega centra, g. Martinom Pivkom. Kot šolska tehnična ustanova, so zelo zainteresirani, da naše društvo mladim pokaže, kako se lahko modelarstvo uporablja tudi v strojništvu. Mi pa na ta način kažemo, da smo družbeno koristno društvo, saj so vsakemu vedoželjnemu, odprta vrata v našo družbo. Modelarstvo je pač sila resna tehnična dejavnost, kjer potrebuješ različna znanja in pomoč prijateljev, kar smo videli včeraj od naših članov.
Pa pojdimo po vrsti:
Predstavitev je potekala od 10. do 13. ure.
Luka Peternel je predstavil različne zvrsti letalskega modelarstva z odlomki raznih video posnetkov. Zelo razgibano in zanimivo. Pokazal je tudi svoj CNC stroj za rezanje stiropora, ki ga je naredil sam. Vrhunski strojniški izdelek, bravo Luka. Za mlade strojnike je bil to odličen izziv in ideja za zaključni izpit. Svoja letala so imeli na odru tudi Bogo, Andrej, Ljubo in Vojc. Predstavili so jih dijakom, ki so vneto poslušali.
Zatem je svoje mojstrstvo predstavil tudi Uroš Golob s svojim quadrokopterjem, opremljenega s kamero. Pokazal je tehniko, ki jo uporablja in pa kar nekaj video posnetkov iz zraka, vključno s posnetim Škofjeloškim pasijonom. Ob čudovitem pogledu iz zraka še epska glasbena spremljava. :-({|= Super promocijski video Škofje Loke. Ajde občinarji, tu imate domačega strokovnjaka. Dijaki so bili čisto tiho, bilo jim je zelo zanimivo.
Ko se je navdušenje malo poleglo, je nastopil še moj mali jaz. Predstavil sem črne skrinjice iz potniškega letala, njihovo zgodovino, namen in značilnosti. Doma sem jih razstavil in poslikal detajle, potem pa jih predstavil s powerpointom. V tem času tudi zelo zanimivo, saj stalno nekaj pada z lufta in se zaletava v skale.
Po končanem notranjem delu, smo se preselili pred delavnice MIC-a, kjer je Uroš letel s svojim kopterjem, opremljenim s kamero, v Ferdovem kombiju pa je bil prenosnik, na katerem je bil direktni video prenos. Uroš natakne svoja video očala, in poleti nad loški grad. Okrog kombija pa dva metra debela plast dijakov. Malo jih je potem razredčil Andrej, saj je s svojim depronom po zraku uganjal take vragolije, da nisi vedel, ali ga nosi veter, ali ga res vozi on. Bravo obema !
Pohvalim tudi Bogota, ki je ves čas nekaj fotografiral, upam, da kaj vidimo.
Po tem delu nas je ga. ravnateljica povabila še v zbornico MIC-a, kjer nas je še pogostila in priložnostno obdarila. Po eni uri veselega kramljanja, smo ob 13. uri zaključili včerajšnji dan.
Na tem mestu bi se rad zahvalil vsem članom, ki ste se odzvali mojemu povabilu na prireditev v šoli in vam čestitam za vaš trud. =D> Gospe ravnateljici pa za gostoljubje.
Ajde Bogo, ti nas pa zasuj s slikami, že gledamo ... :o
Lep pozdrav vsem, Borut

Tekst: Borut
Slika: Bogo
Zvok: Saj ga ni ! :whistle:

Re: ŠOLSKI CENTER ŠKOFJA LOKA - PREDSTAVITEV MODELARSTVA, 8.

Objavljeno: 09 Apr 2015, 20:26
Napisal/-a 3D
Res je vse potekalo super. =D> =D>
Evo Borut, slike so tu. :D

LP Bogo

Re: ŠOLSKI CENTER ŠKOFJA LOKA - PREDSTAVITEV MODELARSTVA, 8.

Objavljeno: 09 Apr 2015, 20:27
Napisal/-a 3D
:D

Re: ŠOLSKI CENTER ŠKOFJA LOKA - PREDSTAVITEV MODELARSTVA, 8.

Objavljeno: 09 Apr 2015, 20:28
Napisal/-a 3D
:o

Re: ŠOLSKI CENTER ŠKOFJA LOKA - PREDSTAVITEV MODELARSTVA, 8.

Objavljeno: 09 Apr 2015, 20:29
Napisal/-a 3D
:lol:

Re: ŠOLSKI CENTER ŠKOFJA LOKA - PREDSTAVITEV MODELARSTVA, 8.

Objavljeno: 09 Apr 2015, 20:30
Napisal/-a 3D
P4080052-1.jpg
P4080052-1.jpg (161.91 KiB) Pogledano 5206 krat
:-({|=

Re: ŠOLSKI CENTER ŠKOFJA LOKA - PREDSTAVITEV MODELARSTVA, 8.

Objavljeno: 09 Apr 2015, 20:32
Napisal/-a 3D
Za letos je to to. =;

LP Bogo