CNC

Vse o modelarskem orodju in obdelavi različnih materialov

Moderatorji: brejkerKrist

Odgovori
Uporabniški avatar
rc-ryder
Dr. Modelar
Prispevkov: 2459
Pridružen: 10 Dec 2012, 23:03

Re: CNC

Odgovor Napisal/-a rc-ryder » 10 Okt 2017, 13:50

V Machu lahko rocno vklapljas in izklapljas izhode. Vzami multimeter in najdi pravega.

Navodila pa pisi kitajcu, naj ti jih poslji. Ce ne bo kooperativen odpri dispute in bos videl kake cudeze to deala.

Ce ima trgovec slab rating mu e-bay zvisa provizijo in postane nekonkurencen...

Lp
RC-Ryder - Degustiram modelarstvo O:)

Uporabniški avatar
modelarr
Freak
Prispevkov: 470
Pridružen: 06 Feb 2010, 13:22
Kraj: Kočevje

Re: CNC

Odgovor Napisal/-a modelarr » 10 Okt 2017, 14:07

Za navodila sem jim že zatežil. Napisali so da njihova tehnična služba že rešuje zadevo in da mi pošljejo odgovor čez okoli 2dni.
Ok . To sem razumel, da lahko v machu preverim izhode.
Verjetno bi moral na tistih treh prostih izhodih(spindle interface) dobiti kakšno voltažo?
Bom malo preveril in upam da kaj ne skurim.
Očitno me čaka še trnova pot.
Kr neki !!

Uporabniški avatar
rc-ryder
Dr. Modelar
Prispevkov: 2459
Pridružen: 10 Dec 2012, 23:03

Re: CNC

Odgovor Napisal/-a rc-ryder » 10 Okt 2017, 14:11

5V.
Na kavcu ne mores nic za%@&@t. Ko bos s projektom zakljucil bos vedel veliko vec kot prej ;-)

Lp
RC-Ryder - Degustiram modelarstvo O:)

Uporabniški avatar
modelarr
Freak
Prispevkov: 470
Pridružen: 06 Feb 2010, 13:22
Kraj: Kočevje

Re: CNC

Odgovor Napisal/-a modelarr » 11 Okt 2017, 13:33

Oj.
Danes sem preizkušal več variant, vendar na izhodih spindle interface ne dobim novene napetosti ra zen če na pin 1(slika) dovedem določeno voltažo potem lahko z ukazi m3 in m4 na pinu3 dobim napetost. Študiram da bi izkoristil kar izhod za z os in ga povezal na ttl vhod na modulu laserja.
Morda kdo s kaksno idejo?
Še najraje bi pa nekoga najel da mi to zveže pa plačam. Mogoče rc-rider?

Slika
Kr neki !!

Uporabniški avatar
rc-ryder
Dr. Modelar
Prispevkov: 2459
Pridružen: 10 Dec 2012, 23:03

Re: CNC

Odgovor Napisal/-a rc-ryder » 11 Okt 2017, 13:54

modelarr napisal/-a:Oj.
Danes sem preizkušal več variant, vendar na izhodih spindle interface ne dobim novene napetosti ra zen če na pin 1(slika) dovedem določeno voltažo potem lahko z ukazi m3 in m4 na pinu3 dobim napetost. Študiram da bi izkoristil kar izhod za z os in ga povezal na ttl vhod na modulu laserja.
Morda kdo s kaksno idejo?
Še najraje bi pa nekoga najel da mi to zveže pa plačam. Mogoče rc-rider?

Slika
Na izhodu za vreteno dobiš to, kar imaš nastvaljeno v Mach 3. Kaj imaš tam nastavljeno?

A+ in A- pomenijo step / dir pin. Kako imaš to nastavljeno?

LP
RC-Ryder - Degustiram modelarstvo O:)

Uporabniški avatar
modelarr
Freak
Prispevkov: 470
Pridružen: 06 Feb 2010, 13:22
Kraj: Kočevje

Re: CNC

Odgovor Napisal/-a modelarr » 11 Okt 2017, 14:05

Na izhodu spindle imam nastavljeno step 6 dir 0.
Tako je v linku zgoraj nastavljeno.
Morda bi bilo smotrno da bi dal tukaj nastavitve od z osi?
Kr neki !!

Uporabniški avatar
rc-ryder
Dr. Modelar
Prispevkov: 2459
Pridružen: 10 Dec 2012, 23:03

Re: CNC

Odgovor Napisal/-a rc-ryder » 12 Okt 2017, 06:17

RC-Ryder - Degustiram modelarstvo O:)

Uporabniški avatar
modelarr
Freak
Prispevkov: 470
Pridružen: 06 Feb 2010, 13:22
Kraj: Kočevje

Re: CNC

Odgovor Napisal/-a modelarr » 13 Okt 2017, 11:51

Zdravo.
Nekako mi je uspelo povezati zadevo, da bi lahko delovala.
Vendar nov problem:
Ko modul laserja priklopim na napajanje(12V), laser že deluje, čeprav nisem zvezal še nobenega vhodnega signala za vklop le tega.
Bi kdo vedel, če je to morda napaka modula ali je treba kaj prebrikati, da bo delovalo pravilno?
Hvala vnaprej.
Kr neki !!

Odgovori

Vrni se na