PREDSTAVITEV

Kontaktna oseba: Darin Hvalec, e-mail: darin.hvalec(at)gmail.com

Moderatorji: klemen7Marko Mencin

Odgovori
Uporabniški avatar
Marko Mencin
Freak
Prispevkov: 722
Pridružen: 02 Dec 2004, 20:25
Kraj: LJ-Barje
Kontakt:

PREDSTAVITEV

Odgovor Napisal/-a Marko Mencin » 04 Jun 2014, 11:54

Modelarsko letališče Barje obstaja že okrog 40let. Pista je bila postopoma nasuta s peskom in tudi povečevana. Trenutno je steza dolga 95 in široka cca 8m. Zemljišče je ves čas v najemu (površina cca 6000kvadr. metrov). Modelarska dejavnost se je odvijala neprekinjeno ves čas..
Tu se je šolalo tudi nove pilote. Bili so to časi starost slovenskega modelarstva, kot so Otokar Hluhy, prof. dr. Rafael Cajhen, Peter Burkeljc in seveda še mnogi drugi. Trenutno imamo le okrog 20 članov.

DEJAVNOSTI: Letenje z vsemi vrstami električno gnanih modelov; Bencinski in metanolno gnani modeli so manj zaželjeni, saj imamo v bližini naselje in poligone kinoloških društev in smo znotraj krajinskega parka Barje. Zagotovljeno mora biti tiho delovanje pogona. Leti se v glavnem športne in jadralne modele, nekaj članov se ukvarja tudi z F3A letenjem in treningi.
Tu so bile v preteklosti izvedene tudi nekatere tekme v F5B, nazadnje pa dve neformalni tekmi v F3A letenju po FAI pravilih (Pokal Barja). Več o dejavnostih ter fotografije bodo naložene kasneje.
Skupne spletne strani zaenkrat nimamo, je pa veliko informacij o dogajanjih članov, ki se ukvarjajo z F3A letenjem, na spletni strani http://www.e-modelar.net/

ORGANIZIRANOST: Smo neformalna družba modelarjev (ne nastopamo kot klub ali društvo) z enakimi ali podobnimi željami in cilji, imamo neformalen upravni odbor, sestavljen iz nekaj starejših ali po stažu starejših modelarjev, ki skrbijo za skupne zadeve, kot so prispevek - članstvo, delovne akcije, urejanje letališča preko sezone in drugo.

Kontaktna oseba za našo družbo je naš tajnik Darin Hvalec, darin.hvalec@gmail.com
We is E-xperts.

Odgovori

Vrni se na