hitrosti

Gradnja in letenje DS modelov

Moderator: brejker

Odgovori
raktivec
Dr. Modelar
Prispevkov: 5017
Pridružen: 01 Mar 2005, 13:02
Kraj: švarcnbah

hitrosti

Odgovor Napisal/-a raktivec » 09 Avg 2009, 07:27

Miha, lepo da objavljaš hitrosti, a mene moti neka malenkost.

Od mene do Soriške je en kup zelo primernih hribov. Že okrog našega domačega kotla ti jih naštejem najmanj štiri in do vsakega je manj kot 10 km vožnje, prvi dober DS hrib je vrh sosednje skale nasproti mojega vzletišča...
Zaradi vsega tega se mi ne zdi ravno smiselno vozit na Soriško in zapravljat čas. Mislim, da nisem edini, saj npr. po celem Pohorju najdeš odlične terene, okrog Slovenj Gradca gre skoraj povsod gor, Smrekovec zna biti prav morilski, ko zakuha, južno pobočje Raduhe je ena sama ogromna skakalnica za zrak, na Peci vedno najdeš DS rotorje, na Olševi tudi in takih krajev je zagotovo še ogromno, le najti jih je treba. Spomnim se neke poti iz Tolmina na Krnska jezera, kjer nam je papirčke dobesedno trgalo iz rok in jih nosilo navpično v zrak.
Lepo bi bilo, če bi tvojo stran malce reorganiziral in morebiti dovolil vpogled v hitrosti morda tudi preko zvočnih posnetkov in doplerja. Bi bilo to mogoče? Zanima me tudi kako objavit nek verodostojen podatek o hitrosti v zaklenjeni temi?
lp
Sašo

Uporabniški avatar
Coil
Profesor
Prispevkov: 1145
Pridružen: 22 Mar 2008, 00:00
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Coil » 09 Avg 2009, 09:44

V videu ki sem ga izmeril jaz za Blizzarda DS imate zložene 2 zaporedni sliki izmed 30/s ki jih naredi video v foto aparatu... Vsak si lahko naredi screenshot in hitrost preveri doma. Enak postopek lahko vsak s kamero naredi tudi sam.

Ostale brzine nas petih pa so bile izmerjene z ročnim radarjem! Za nasljednič, pa se seveda lahko dogovodi, da za radaristom stoji nekdo z kamero, ki odčitano hitrost na radarju tudi posname.

raktivec
Dr. Modelar
Prispevkov: 5017
Pridružen: 01 Mar 2005, 13:02
Kraj: švarcnbah

Odgovor Napisal/-a raktivec » 09 Avg 2009, 11:08

Verjamem, da ste izmerili pravilne hitrosti, o tem ni govora. Zanima me le kako objavit hitrost v ustrezni temi in ali je zvočni posnetek dovolj. Velikokrat se dogodi, da je poleg modelarja prisoten le še snemalec...
lp
Sašo

Uporabniški avatar
mihah
Dr. Modelar
Prispevkov: 9135
Pridružen: 27 Apr 2001, 01:00
Kraj: Gmajnica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mihah » 09 Avg 2009, 11:14

Sašo, če bi prebral lepo in počasi, ne bi bilo potrebno nič odpirati nove teme. Šel bi lepo z družino na hrib, vzel sabo take in drugačne merilne pripomočke, model konkretno nažgal in mi zvečer poslal ZS z vsemi podatki. =P~


Merilni pripomočki:

Mikrofon s snemalnikom
Fotoaparat
Kamera
GPS
Radar
...

Če nimaš priče si poglej tole:
http://www.workflow.as/jogrini/ds/index.htm

Dokler ne bom dobil novih verodostojnih ZSjev pa ostane taka stran kot je. A ni tako prav? Posebno sem popravil objavo in dal navodila v največje črke, kar jih premore forum.

Zgled:

http://www.dynamic-soaring.de/european_ds_speeds.htm
http://rcspeeds.com/


In zelo sem vesel, da imaš mnogo pobočij v bližini, kjer boš lahko dokazoval svoje znanje in potrdil, da imaš hitre modele. Vendar je potrebno tudi leteti... :lol:
www.lipo.si
https://www.youtube.com/user/RCracingSLO
http://www.multigp.com/chapters/view/DMA-Modra-Ptica-Multi-GP-2016

raktivec
Dr. Modelar
Prispevkov: 5017
Pridružen: 01 Mar 2005, 13:02
Kraj: švarcnbah

Odgovor Napisal/-a raktivec » 09 Avg 2009, 11:23

mihah napisal/-a: Dokler ne bom dobil novih verodostojnih ZSjev pa ostane taka stran kot je. A ni tako prav?
... Vendar je potrebno tudi leteti... :lol:
Oboje drži. Slika
lp
Sašo

Odgovori

Vrni se na