Predstavitev KMTK... pravila...

Mladinska ulica 6, 6000 Koper, www.kmtk.si

Moderator: Melly

Odgovori
Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Predstavitev KMTK... pravila...

Odgovor Napisal/-a Melly » 12 Sep 2011, 10:10

Pozdravljeni modelarji slovenske Istre.

V tem razdelku bomo objavljali dogodke povezane s KMTK (prireditve, srečanja, pikniki, letenje na našem letališču v Tribanu, fotografije, video posnetki, pripombe, predloge...).

Prosim za dobronameren in kulturen dialog.
lp Melly

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 12 Sep 2011, 10:16

Zgodovina KMTK

Začetki segajo v leto 1962, ko navdušenci dajo na novo prenovljenemu objektu na Mladinski ulici 6, v Kopru, ime "Dom mladih tehnikov" (DTM). V njem so živele tehnične dejavnosti pod okriljem okrajnega odbora ljudske tehnike. To so bili zlati časi masovnega ustvarjanja mladih na področju modelarstva, forografije, elektronike, radioamaterstva, filma in kmetijske mehanizacije.

Po razpadu okrajnih odborov ljudske tehnike je dejavnost začela financirato koprska občina. V domu ostane Marcel Fičur, ki nalogo inštruktorje opravlja do upokojitve.
Leta 1992 prevzame vlogo Branko Miklavec, ki sprva kot inštruktor tehničnih krožkov opravlja delo s polovičnim delovnim časom. Leta 1993 ustanovijo "Klub mladih tehnikov Koper" kot pravno osebo. Ker je bil takrat objekt že dotrajan je klub s pomočjo navdušencev sprožil uspešno ozaveščevalno akcijo preko medijev, s katero so staršem, občini in širši javnosti predstavili svoje probleme.

Občina je takrat dala zeleno luč za obnovo. Z veseljem do ustvarjanja in mladih tehnikov je občina leta 1998 dala mladim možnost, da se s tehnično kulturo ukvarjajo v novem domu.

Do danes je dom obiskovale na tisoče mladih, predvsem osnovnošolcev in srednješolcev. Veliko mladih se je aktivnim delom v raznih krožkih naučilo spretnosti, ki jih s pridom uporabljajo v vsakdanjem življenju. Veliko se jih je odločilo za nadaljni dodiplomski in podiplomski študij tehničnih smeri. Veliko bivšh obiskovalcev nas še danes obiskuje in kar nekaj jih vozi v dom tudi svoje otroke.
Hvala vsem, ki ste v vseh teh letih delovanja prispevali k današnjem statusu doma in tehnične kulture. Hvala tudi občini, ki je vsa ta leta podpirala razvoj tehničnih spretnosti svojih najmlajših občanov.
lp Melly

Uporabniški avatar
vidx
Freak
Prispevkov: 926
Pridružen: 26 Jan 2005, 21:27
Kraj: koper
Kontakt:

Re: Predstavitev KMTK... pravila...

Odgovor Napisal/-a vidx » 14 Jan 2015, 22:53

Flying Bastard Aircombat squadron

Odgovori

Vrni se na