Naze32 - full ESC Trottle problem

Letalne naprave z enim ali več rotorji na elektro pogon.

Moderatorji: KristSUKHOI

Odgovori
Uporabniški avatar
dinko
Freak
Prispevkov: 772
Pridružen: 04 Okt 2006, 00:40
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Naze32 - full ESC Trottle problem

Odgovor Napisal/-a dinko » 08 Nov 2014, 14:42

Pozdravljeni.... ravnokar pipravljam moj drugi mali quad z Naze32 plošico... prejšni ima Naze32 - acro in deluje prfektno...
drugi pa ima probleme z delovanjem oz nadziranjem ESCjev,, tako da ko ga hocem vletet se 1 in 4 ESC lepo vrtiti kot je potrebno... 2 in 3 pa se kot bi se kotela bolj zavrtet... že v Base flight to prikazuje čudno.. če z base flightom brez sprejemnika to naredim se mi vsi motorji enako vrtijo ... ko pa vklopim spremnik in dam ARM pa se začnejo problemi s tem ... je kdo imel podobn izkušnje... na prvem Quadu imam vse isto samo da je ACRO ploščica pa deluje vse BP...

Uporabniški avatar
dinko
Freak
Prispevkov: 772
Pridružen: 04 Okt 2006, 00:40
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Naze32 - full ESC Trottle problem

Odgovor Napisal/-a dinko » 08 Nov 2014, 22:48

https://www.youtube.com/watch?v=Q2RZVfbkG_M


isto kot je na tem posnetku...

pozna kdo to

Uporabniški avatar
SiByte
Tekmovalec
Prispevkov: 274
Pridružen: 20 Mar 2011, 12:46
Kraj: Sv. Trojica v Slov. goricah
Kontakt:

Re: Naze32 - full ESC Trottle problem

Odgovor Napisal/-a SiByte » 08 Nov 2014, 23:26

Sam ko ti motorje prek PC-ja poženeš se ne upošteva nič (Gyro, Accel,...) torej naza32 sploh ne prilagaja hitrosti ampak pošlje vsem izhodom enak signal.

Če si jaz zadevo pravilno razlaga deluje OK, saj je Quad na miru tudi če bi se sam en motor vrtel. Naza32 je zmanšala hitrost motorju in ta je še zmeraj v vodoravnem položaju zato "misli" da se tako pač mora vrtet.

Naj me kdo popravi če se motim :oops:
Tamiya TT-01E | Tamiya NDF-01
3racing Sakura XI Sport
Hitec LYNX 4S @ v1.05

dkulcar
Freak
Prispevkov: 871
Pridružen: 28 Okt 2006, 09:18
Kraj: Lendava
Kontakt:

Re: Naze32 - full ESC Trottle problem

Odgovor Napisal/-a dkulcar » 08 Nov 2014, 23:39

Jaz sem imel podoben problem...en motor je pri povezavi s PCjem kar pospeševal in se nisem obremenjeval. Model pa leti pa leti odlično!
LP David

Uporabniški avatar
dinko
Freak
Prispevkov: 772
Pridružen: 04 Okt 2006, 00:40
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Naze32 - full ESC Trottle problem

Odgovor Napisal/-a dinko » 09 Nov 2014, 11:28

ja... sej naj bi bilo tudi pri meni ... vendar to ni čisto tako ... pri meni je model v letu zelo nestabilen... in to sem probal na 2 naze kontrolerjih ... en je kompleten... drugi pa Acro ... n pri obeh isti problem :/

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Naze32 - full ESC Trottle problem

Odgovor Napisal/-a Krist » 09 Nov 2014, 15:54

Meni je konkretno osciliral. Pa sm imel prve lete čisto mirne, ko sem pa prišel na letališče, pa zadeva ne vodljiva. Naj bi imele platke iz HK neke čudne simptome, zaradi poškodovanega ACC/GYRO senzorja.
Nekaj je govora o temu tukaj: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1653753
Malce bo potrebno prebrskat, ker se je nabralo tega materiala ogromno v kratkem času.
Sam bom poizkusil še enkrat in sicer bom za probo vse še enkrat nastavil z preverjenimi nastavitvami, ki pa jih bom skopiral na vse 3 profile. Pa zravn še kalibracija in vse, kar sodi zraven.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
dinko
Freak
Prispevkov: 772
Pridružen: 04 Okt 2006, 00:40
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Naze32 - full ESC Trottle problem

Odgovor Napisal/-a dinko » 09 Nov 2014, 16:01

Samo jst imam direktno od time copa platke... in sta ze nareile nekaj ur letenja BP... sedaj pa kar na ekrat taka štala... problem pa je v tem da zadeva ne leti kot bi morala, saj mi v zraku vsake toliko časa zaoscilira ali pa celo zaplava gor in dol ... kot bi gas na hitro odvzel in potem dodal

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: Naze32 - full ESC Trottle problem

Odgovor Napisal/-a scrat » 10 Nov 2014, 10:48

Flashni najnovejši FW in daj FUll chip erase. Potem priklopi na USB in program, preden karkoli delaš pojdi v CLI in napiši defaults in daj enter. Potem pa pojdi štelat.

Uporabniški avatar
dinko
Freak
Prispevkov: 772
Pridružen: 04 Okt 2006, 00:40
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Naze32 - full ESC Trottle problem

Odgovor Napisal/-a dinko » 10 Nov 2014, 12:23

Jaz sem tudi najprej mislil da je to samo napaka v prikazovanju, vendar ko vrteti quad pa ga cisto zamixa in naredi salto in bum na tla.

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: Naze32 - full ESC Trottle problem

Odgovor Napisal/-a scrat » 11 Nov 2014, 13:53

Piši timecopu in menjaj.

Uporabniški avatar
dinko
Freak
Prispevkov: 772
Pridružen: 04 Okt 2006, 00:40
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Naze32 - full ESC Trottle problem

Odgovor Napisal/-a dinko » 11 Nov 2014, 19:14

A se splača glede na to da je cena tega kontrolerja takšna kakšna je

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: Naze32 - full ESC Trottle problem

Odgovor Napisal/-a scrat » 13 Nov 2014, 10:46

dinko napisal/-a:A se splača glede na to da je cena tega kontrolerja takšna kakšna je
To pa ti presodi. Če ti ni za 35€...potem vrži v smeti to in naroči novo.

mzakelj
Profesor
Prispevkov: 1166
Pridružen: 24 Nov 2009, 12:27
Kraj: Godowich

Re: Naze32 - full ESC Trottle problem

Odgovor Napisal/-a mzakelj » 13 Nov 2014, 14:49

Hm, danes sem malo te softwerje gledal in se da tudi na ccd3d naložit baseflight, isti šmorn kot naze32 :D
Emax motorji | 2213 | 2216 | BL2822 .... ZS pa se zmenmo :)

Odgovori

Vrni se na