KK2 ploščica

Letalne naprave z enim ali več rotorji na elektro pogon.

Moderatorji: KristSUKHOI

Odgovori
urosh
Razpravljalec
Prispevkov: 127
Pridružen: 09 Sep 2006, 12:54
Kraj: Ljutomer

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a urosh » 06 Feb 2013, 09:28

mislim, da imam istega. Če se ti da, poglej prosim.

Tnx

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a Krist » 06 Feb 2013, 17:24

kkFlashTool 1920x1080.png
Čisto prvi izbor na seznamu od KK2.0
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

urosh
Razpravljalec
Prispevkov: 127
Pridružen: 09 Sep 2006, 12:54
Kraj: Ljutomer

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a urosh » 06 Feb 2013, 19:16

Hvala. Tega sem tudi še sam 1x flashnil in sedaj je ok.
Hvala

Uporabniški avatar
Paps
Tekmovalec
Prispevkov: 444
Pridružen: 12 Jun 2008, 17:49
Kraj: Tržič

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a Paps » 06 Feb 2013, 21:40

Jaz uporabljam eXtreme Burner - AVR. Čisto simpl. Izbereš pravi Chip (ATmega324PA), klikneš Open pa naložiš program in nato samo še Write all

Slika

Uporabniški avatar
Neo32
Freak
Prispevkov: 636
Pridružen: 19 Sep 2005, 22:27
Kraj: Radovljica

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a Neo32 » 08 Mar 2013, 19:23

Eno vprašanje glede KK2 ploščice.

Ploščica dobi napajanje preko M1 konektorja, kaj pa na ostalih 3 konektorjih (M2,M3,M4) ali napajanje od BEC-ov lahko pustim ali moram odklopit?

Hvala!
Slika

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a scrat » 08 Mar 2013, 19:35

Ce majo esc-ji linear bec potem pustis. Ce majo pa switching bec pa odstranis.

Uporabniški avatar
Neo32
Freak
Prispevkov: 636
Pridružen: 19 Sep 2005, 22:27
Kraj: Radovljica

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a Neo32 » 08 Mar 2013, 20:22

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oller.html

Evo imam take, kot so v linku zgoraj, nikjer sicer točne ne piše kakšen BEC imajo edino pod lastnostmi piše SBEC, kar sklepam,da gre za switching BEC, ali...?

To se pravi, iz ostalih treh odstranim rdečo žico, mase ni treba?
Slika

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a scrat » 08 Mar 2013, 20:30

Sbec je res switching bec. Odstranis samo rdece zice +. Samo ven vzami iz ohisja rdeco zicko in jo prilepi na signal kabel, da bos mel za drugic se.

Uporabniški avatar
Neo32
Freak
Prispevkov: 636
Pridružen: 19 Sep 2005, 22:27
Kraj: Radovljica

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a Neo32 » 08 Mar 2013, 20:45

scrat napisal/-a:Sbec je res switching bec. Odstranis samo rdece zice +. Samo ven vzami iz ohisja rdeco zicko in jo prilepi na signal kabel, da bos mel za drugic se.
Ok, bom. Hvala!
Slika

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a scrat » 08 Mar 2013, 21:06

Sm pogledu na link in nikjer ne pise sbec. Samo 2A bec kar meni pove da so linearni. Potem ne rabis odstranjevat zick. Kje si ti videl sbec? Sorry. Spodi je res en napisu da so switching bec. Torej raje odstrani rdeco zico pa ne bo tezav. Bi jih pa jaz se flashnil za boljso odzivnost.

Uporabniški avatar
Neo32
Freak
Prispevkov: 636
Pridružen: 19 Sep 2005, 22:27
Kraj: Radovljica

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a Neo32 » 08 Mar 2013, 21:11

Spec.
Cont. Current: 20A
Burst Current: 30A
Battery: 2-4 Cell Lipo / 5-12 Cell Ni-XX
SBEC: 5V/ 2A Output
Size: 33*23*6mm
Weight: 18g
Slika

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a scrat » 08 Mar 2013, 21:41

Jst sm zaj :oops:

Uporabniški avatar
Neo32
Freak
Prispevkov: 636
Pridružen: 19 Sep 2005, 22:27
Kraj: Radovljica

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a Neo32 » 23 Mar 2013, 16:21

Huh! Preden polomim celotnega quada je najbolje, da kar tu vprašam.

Včeraj sem ga sestavil dokončno in sicer s sledečimi komponentami:

- Q450 frame
- Keda 1050KV motorji
- KK 2.0 ploščica
- Mystery (blue) 20A reglerji
- turnigy nano 3S 3000mah baterija

Vse lepo in prav. Naredim kalibracijo ESC-jev, kalibracijo ploščice, kalibracijo oddajnika, vse OK. Grem na prvi let in quada ne morem dvignit (se prevrne na eno stran, še preden vzleti) oz. v trenutku, ko se dvigne, začne poskakovati gor in dolj, nosi ga levo, desno, skratka zadevo sem takoj spustil na tla, preden se razleti. Naslednji poizkus sledi z "auto level on". Malo lažje ga je bilo dvignit, čeprav še vedno en kup poskakovanja, ko pa zvečam gas je pa v trenutku na 10 metrih, kjer ga veter nosi po svoje. Če spustim gas za milimeter, začne zadeva strmo padat. Danes so bile razmere še malo slabše (veter) tako da, sploh nisem bil v zraku.

Zdej bom počakal,da se veter malo umiri, da grem še malo vadit, ampak če bo šlo tako naprej, bom komaj kaj navadil, ker bom zelo kmalu ostal brez quada.

Nastavitve, katere imam trenutno nastavljene so:

ESC:

- lipo
- governor off
- start ACC
- brake off
- timing high
- forward rotation
- cut off 3.2 V
- cut power: reduce
- frekvenca 8khz (ali naj raje prestavim na 16 khz?)

KK 2.0 ploščica:

- roll/picth
30
100
0
20

yaw
50
20
0
10

Tako da fantje vas prosim za pomoč. Kaj bi bil vzrok temu divjanju, brez da sploh primem ročico? Pri komandi sem sicer nastavil, da je na kk ploščici pod reciever testu vse na 0, ali je potrebno komando kasneje še kaj natrimat?

Hvala za odgovore!

PS: Če je pa kdo iz gorenjskega konca in če ima čas in voljo malo pogledat zadevo v živo pa še toliko bolje, samo pove naj kdaj in kam naj pridem.
Slika

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a scrat » 25 Mar 2013, 09:36

Neo32 napisal/-a:Huh! Preden polomim celotnega quada je najbolje, da kar tu vprašam.

Včeraj sem ga sestavil dokončno in sicer s sledečimi komponentami:

- Q450 frame
- Keda 1050KV motorji
- KK 2.0 ploščica
- Mystery (blue) 20A reglerji
- turnigy nano 3S 3000mah baterija

Vse lepo in prav. Naredim kalibracijo ESC-jev, kalibracijo ploščice, kalibracijo oddajnika, vse OK. Grem na prvi let in quada ne morem dvignit (se prevrne na eno stran, še preden vzleti) oz. v trenutku, ko se dvigne, začne poskakovati gor in dolj, nosi ga levo, desno, skratka zadevo sem takoj spustil na tla, preden se razleti. Naslednji poizkus sledi z "auto level on". Malo lažje ga je bilo dvignit, čeprav še vedno en kup poskakovanja, ko pa zvečam gas je pa v trenutku na 10 metrih, kjer ga veter nosi po svoje. Če spustim gas za milimeter, začne zadeva strmo padat. Danes so bile razmere še malo slabše (veter) tako da, sploh nisem bil v zraku.

Zdej bom počakal,da se veter malo umiri, da grem še malo vadit, ampak če bo šlo tako naprej, bom komaj kaj navadil, ker bom zelo kmalu ostal brez quada.

Nastavitve, katere imam trenutno nastavljene so:

ESC:

- lipo
- governor off
- start ACC
- brake off
- timing high
- forward rotation
- cut off 3.2 V
- cut power: reduce
- frekvenca 8khz (ali naj raje prestavim na 16 khz?)

KK 2.0 ploščica:

- roll/picth
30
100
0
20

yaw
50
20
0
10

Tako da fantje vas prosim za pomoč. Kaj bi bil vzrok temu divjanju, brez da sploh primem ročico? Pri komandi sem sicer nastavil, da je na kk ploščici pod reciever testu vse na 0, ali je potrebno komando kasneje še kaj natrimat?

Hvala za odgovore!

PS: Če je pa kdo iz gorenjskega konca in če ima čas in voljo malo pogledat zadevo v živo pa še toliko bolje, samo pove naj kdaj in kam naj pridem.
Imel isti problem z KK2.0 in istim frame-om. Veliko preveč vibracij povzroča okvir na žiroskope in ti zato poskakuje. Zelo težko boš umiri quada. Jaz imam F30A esc in poflashane z simonk in sem moral spustit P na 40, da je sploh letel ampak potem ni prave stabilnosti.

Tko, da...menjaj okvir.

Uporabniški avatar
Neo32
Freak
Prispevkov: 636
Pridružen: 19 Sep 2005, 22:27
Kraj: Radovljica

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a Neo32 » 25 Mar 2013, 11:06

@scrat: za original ali spoloh nekaj tretjega?

Prvo bom poflešal tako platko kot ESC-je samo čakam USB programator, pa v luft ga motm spravt, ko ne bo vetra, potem pa dalje.
Slika

madmito
Razpravljalec
Prispevkov: 54
Pridružen: 10 Feb 2012, 12:10

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a madmito » 25 Mar 2013, 16:14

morda neumno vprašanje.
Predvidevam da so propi in motorji oboji zbalansirani ?

Uporabniški avatar
Neo32
Freak
Prispevkov: 636
Pridružen: 19 Sep 2005, 22:27
Kraj: Radovljica

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a Neo32 » 25 Mar 2013, 16:44

madmito napisal/-a:morda neumno vprašanje.
Predvidevam da so propi in motorji oboji zbalansirani ?
So bili ja, zdej niso več :D

Propelerje bom še enkrat zbalansiral, spinnerje sem moral zamenjat, motorji so OK.

Še video, kar je bilo uspešno posnetega (roll servo na čase malo ponagaja :D ), drugače se mi zdi, da kakšnih večjih vibracij ni ?

http://www.youtube.com/watch?v=OWnu_RFtnts
Slika

snow
Začetnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 28 Feb 2007, 21:46
Kraj: Velenje & Ljubljana

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a snow » 25 Mar 2013, 17:32

Meni se tudi KK2 in Q450 frame ne razumeta preveč dobro.
Kot en pijanec se obnaša zadeva. Moram poskusiti na tem okvirju še kak drug kontroler.

Uporabniški avatar
Neo32
Freak
Prispevkov: 636
Pridružen: 19 Sep 2005, 22:27
Kraj: Radovljica

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a Neo32 » 25 Mar 2013, 17:39

snow napisal/-a:Meni se tudi KK2 in Q450 frame ne razumeta preveč dobro.
Kot en pijanec se obnaša zadeva. Moram poskusiti na tem okvirju še kak drug kontroler.

Katere reglerje imaš? Verzija KK 2.0?
Slika

Uporabniški avatar
Gladiac
Profesor
Prispevkov: 1285
Pridružen: 15 Jun 2010, 16:47
Kraj: Smlednik

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a Gladiac » 25 Mar 2013, 18:54

Jaz sem imel od kolega quadro s tem frejmom pa nisem imel nobenih težav.

q450
dji motorčki -rdeči
reglerji dji
kk2.0 platka in
4s 3000mah baterija

Nikoli nisem imel vklopljene vertikalne stabilizacije.

frame in platka sta še pri meni, samo motorjev ni in reglerjev :oops:

LP
http://www.onedrone.com - vse za fpv/uav... :D
http://www.patron.si - Spletna trgovina s pripomočki za vaš avto, dom, računalnike, ovitki za telefone
http://www.kopterworx.com Aerial solutions ... :D
http://www.lipo.si GensAce - Izbira Prvakov :)

Uporabniški avatar
Neo32
Freak
Prispevkov: 636
Pridružen: 19 Sep 2005, 22:27
Kraj: Radovljica

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a Neo32 » 25 Mar 2013, 19:02

Glede na vreme trenutno vzletam malo po stanovanju, vendar se mi quad takoj ko se dvigne začne obračati v desno. #-o

Ima kdo iz gorenjske za posodit USB programator ali pa za prodat, ker tele kitajce bom še kar čakal, očitno...
Slika

Uporabniški avatar
Gladiac
Profesor
Prispevkov: 1285
Pridružen: 15 Jun 2010, 16:47
Kraj: Smlednik

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a Gladiac » 25 Mar 2013, 19:15

Mam jest :D
Se lohka kakšen pop zmenva pa prideš sprogramirat :D

LP
http://www.onedrone.com - vse za fpv/uav... :D
http://www.patron.si - Spletna trgovina s pripomočki za vaš avto, dom, računalnike, ovitki za telefone
http://www.kopterworx.com Aerial solutions ... :D
http://www.lipo.si GensAce - Izbira Prvakov :)

Uporabniški avatar
Neo32
Freak
Prispevkov: 636
Pridružen: 19 Sep 2005, 22:27
Kraj: Radovljica

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a Neo32 » 25 Mar 2013, 20:42

Gladiac napisal/-a:Mam jest :D
Se lohka kakšen pop zmenva pa prideš sprogramirat :D

LP
Jim bom dal še ta teden fore, drugače pa se bo pri tebi oglasil, ko boš imel čas.

Hvala za ponudbo.

LP
Slika

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a scrat » 26 Mar 2013, 10:19

Neo32 napisal/-a:@scrat: za original ali spoloh nekaj tretjega?

Prvo bom poflešal tako platko kot ESC-je samo čakam USB programator, pa v luft ga motm spravt, ko ne bo vetra, potem pa dalje.
q450 je bil iz HobbyKinga.

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a scrat » 26 Mar 2013, 10:20

snow napisal/-a:Meni se tudi KK2 in Q450 frame ne razumeta preveč dobro.
Kot en pijanec se obnaša zadeva. Moram poskusiti na tem okvirju še kak drug kontroler.
Multiwii dela lepše, ker lahko nastaviš LPF filter za žiroskop in ni gyro ni več toliko občutljiv.

Odgovori

Vrni se na