KK2 ploščica

Letalne naprave z enim ali več rotorji na elektro pogon.

Moderatorji: KristSUKHOI

Odgovori
scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a scrat » 10 Sep 2012, 07:02

Gladiac napisal/-a:Dobr zgleda tole :)
Se pravi je primarno namenjeno za multirotorje :)
Odlično :)
Bo ttreba enga kupit pa na 3d avionu probat :)

Hvala za tako hiter odgovor!
To ni za avion narejono. Raje pozabi.

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a scrat » 10 Sep 2012, 07:04

Paps napisal/-a:Jaz sem kupil Turnigy Plush 30a ESCje in ni bilo treba nič flashati. Dela brez problema. Uporabljam pa 4S baterije. Zadnji KK1.2 firmware se mi zdi boljši, na videu je še v1.0

http://www.youtube.com/watch?v=jGn4x-aq ... ature=plcp
Saj delujejo. Ampak niso tako odzivni. Samo to je fora. Pa pri flashanih imaš lahko gain nastavljen veliko višje in ti quad ne bo začel nihat.

Še eno vprašanje. Kako imaš pritrjeno platko na okvirju? Imaš morda kakšno sliko?

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a scrat » 11 Sep 2012, 22:00

Končno tudi meni sedaj quad z ploščico kk2.0 deluje lepo. Prej sem ga imel na okvirju kopija dji flame wheel-a in je frame take tresljaje povzročal, da sm imel P gain nastavljen na 50 pa ga je še vedno dvigovalo in spuščalo. Sedaj sem ga dal nazaj na prvi okvir iz GLB x525 samo roke sem skrajšal, da je sedaj med motorji 43cm. Sedaj imam P gain na 160 in čisto brez nihanja.

Malo ga še stunam in bo top. Pa še okvir je bolj trden in ne poči pri vsakem padcu.

Kdaj se že quadkopteraši dobimo in kakšno rečemo, da ne bomo samo virtualno?

mzakelj
Profesor
Prispevkov: 1170
Pridružen: 24 Nov 2009, 12:27
Kraj: Godowich

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a mzakelj » 27 Nov 2012, 15:26

Ta tedn so ploščice po 19,99 dolarja. Sem naročil dve. In pride lepo ena za 17€ z poštnino. Navali narode !!!

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=24723
Emax motorji | 2213 | 2216 | BL2822 .... ZS pa se zmenmo :)

Uporabniški avatar
Gladiac
Profesor
Prispevkov: 1285
Pridružen: 15 Jun 2010, 16:47
Kraj: Smlednik

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a Gladiac » 27 Nov 2012, 19:27

Danes dopoldan priklopil ploščico na pc in nadgradil na fw 1.5 :D
Priklopil na kopter približno nastavil parametre in zadeva zelo lepo leti :D
Ker pač nisem še toliko zaplaval v vode multikopterjev imam še nekaj neprebranega čtiva za prebrat :D

Priporočam vsem, ki začenjajo z multikopterji, saj se mi zdi da se na hk dobi komplet komponente za nekje 120-150e.

To pa se mi zdi da ni tako velik strošek za začetek :D

LP
http://www.onedrone.com - vse za fpv/uav... :D
http://www.patron.si - Spletna trgovina s pripomočki za vaš avto, dom, računalnike, ovitki za telefone
http://www.kopterworx.com Aerial solutions ... :D
http://www.lipo.si GensAce - Izbira Prvakov :)

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a scrat » 28 Nov 2012, 08:04

fw 1.5 je sedaj top! Tudi self-level je kapteinkuk zrihtal.

Uporabniški avatar
Paps
Tekmovalec
Prispevkov: 444
Pridružen: 12 Jun 2008, 17:49
Kraj: Tržič

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a Paps » 29 Nov 2012, 22:28

Jap. Pa za gimbal je tud fajn zrihtal. Poglejte ta video. Ni ravno top, ni pa slab.

http://www.youtube.com/watch?v=kdR94YUpLrY

Uporabniški avatar
Gladiac
Profesor
Prispevkov: 1285
Pridružen: 15 Jun 2010, 16:47
Kraj: Smlednik

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a Gladiac » 09 Dec 2012, 18:19

Jah men tale stabilizacija za kamero ni dala miru ene 3 dni :/
Dans sm pa reku, bom še probal napajanje drugje dobit.
Sem priklopil na sprejemnik namesto na ploščico in deluje :D

Upam da sem komu še pomagal :)

LP
http://www.onedrone.com - vse za fpv/uav... :D
http://www.patron.si - Spletna trgovina s pripomočki za vaš avto, dom, računalnike, ovitki za telefone
http://www.kopterworx.com Aerial solutions ... :D
http://www.lipo.si GensAce - Izbira Prvakov :)

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a scrat » 10 Dec 2012, 08:31

Gladiac napisal/-a:Jah men tale stabilizacija za kamero ni dala miru ene 3 dni :/
Dans sm pa reku, bom še probal napajanje drugje dobit.
Sem priklopil na sprejemnik namesto na ploščico in deluje :D

Upam da sem komu še pomagal :)

LP

Kaj si priklopil na sprejemnik?

Ploščico KK2.0 napaja samo en esc priključen na M1. Ostali M2-M8 pa nimajo napajanja.

Uporabniški avatar
Gladiac
Profesor
Prispevkov: 1285
Pridružen: 15 Jun 2010, 16:47
Kraj: Smlednik

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a Gladiac » 10 Dec 2012, 09:43

Hehe no tega da pini za plus in minus niso povezani z ostalimi motorji nisem vedu :)
Tako da sem signal priklopil na m8 in napajanje na sprejemnik.

LP
http://www.onedrone.com - vse za fpv/uav... :D
http://www.patron.si - Spletna trgovina s pripomočki za vaš avto, dom, računalnike, ovitki za telefone
http://www.kopterworx.com Aerial solutions ... :D
http://www.lipo.si GensAce - Izbira Prvakov :)

Uporabniški avatar
Gladiac
Profesor
Prispevkov: 1285
Pridružen: 15 Jun 2010, 16:47
Kraj: Smlednik

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a Gladiac » 10 Dec 2012, 19:16

Evo priklopil še + da kaže napetost in da se lahko nastavi alarm :)

LP
http://www.onedrone.com - vse za fpv/uav... :D
http://www.patron.si - Spletna trgovina s pripomočki za vaš avto, dom, računalnike, ovitki za telefone
http://www.kopterworx.com Aerial solutions ... :D
http://www.lipo.si GensAce - Izbira Prvakov :)

Uporabniški avatar
dinko
Freak
Prispevkov: 772
Pridružen: 04 Okt 2006, 00:40
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a dinko » 10 Dec 2012, 19:28

Ali ima kdo od vas problem z softwarom 1.5. saj sem sestavil enega od quadov je začel "Wooblat" takoj ko ga dvigneš. včasih je ok in po minuti ali dveh ga vrže iz ravnotežja. včasih pa ko priklopiš ploščica opozori da nekaj ni uredu z gyroti in sta gyro x in y : error???

ima kdo tudi te težave

LP

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a scrat » 11 Dec 2012, 08:30

Ponovno naloži fw gor.

Uporabniški avatar
dinko
Freak
Prispevkov: 772
Pridružen: 04 Okt 2006, 00:40
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a dinko » 20 Dec 2012, 01:49

Evo še enkrat se javljam...Očitno sta sla 2 gyrota na tej plati... dobil sem drugo.. ta pa bo očitno šla nazaj na kitajsko :P

Uporabniški avatar
dinko
Freak
Prispevkov: 772
Pridružen: 04 Okt 2006, 00:40
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a dinko » 20 Dec 2012, 02:28

Imam še eno vprašanje:

na primer po šrartu ko vozim normalno je vse vredu. Vendar ko ga dobim na višjo višino in ga želim spustiti nižje, seveda mu odvzamem malo gasa in ko se začne quad rahlo spuščati pa začne med tem oscilirati... je to kaka rešitev ali pač je tako


LP

Uporabniški avatar
nitrometan
Freak
Prispevkov: 761
Pridružen: 18 Jul 2010, 14:36
Kraj: Kranj

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a nitrometan » 20 Dec 2012, 20:00

Ko se spuščaš naravnost dol se spuščaš skozi turbolenten zrak ki si ga nekaj momentov prej zmešal s propelerji.

Sicer nimam izkušen s KK2 plato ampak verjetno bi se stvar dala izboljšati z boljšimi PID nastavitvami. Meni je na CC kontrolerju uspelo ta pojav spravit na minimum.

Tudi poizkusi se spuščati diagonalno, tako boš puščal "zmešan" zrak za sabo :wink:
NE KLIČ HUDIČA !!!

It just MIGHT be IDIOT RESISTANT but NOTHING is IDIOT PROOF !! :lol:

LP Andraž

Uporabniški avatar
dinko
Freak
Prispevkov: 772
Pridružen: 04 Okt 2006, 00:40
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a dinko » 21 Dec 2012, 19:08

Evo quada sen nastavil da leti res lepo:

Koda: Izberi vse

P gain: 38
P Limit: 100

I gain: 45
I gain: 70
Sedaj me pa zanima kako bi nastavil Self-Level

predlogi ?

LP

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a Krist » 24 Dec 2012, 17:38

Na rcgrups je bil napisan postopek. Začni z manjšimi vrednostmi in povečuj, dokler ne boš zadovoljen.

Edit:
Sem mace posodobil svojo platko iz 1.0 na 1.5. Malce je spremenjeno. Pod self level nastavi vrednosti nekje enaki, kot imaš v pi tuningu.
http://www.youtube.com/watch?v=U7pWroCxL38
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1375728
sicer za prvo nastavljanje.

Danes sem zmontiral na moj mini karbonski okver platko s FW1.5, v manj kot 10min, je bil model nastavljen.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

urosh
Razpravljalec
Prispevkov: 127
Pridružen: 09 Sep 2006, 12:54
Kraj: Ljutomer

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a urosh » 05 Feb 2013, 14:34

Zdravo.

No, pa sem se tudi jaz včeraj malo igral s to ploščo. Vse je super, edino, kar ne dela ok, je obračanje po navpični osi. In sičer, če ročko premaknem desno, mi pri testu lepo napiše desno. Quad pa se obrne levo :S

Ima kdo kako idejo, kaj bi to lahko bilo? Če reversam na komadi, se jo arma nazaj in levo in tudi test mi potem kaže levo. Obrača pa se v desno... Motorji se vrtijo v pravo smer. Naprej/nazaj dela ok, tudi levo/desno. Samo obračanje je ...

Lp

Uporabniški avatar
stranaboy
Razpravljalec
Prispevkov: 79
Pridružen: 26 Jan 2011, 16:57
Kraj: Vremska Dolina

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a stranaboy » 05 Feb 2013, 19:15

V nastavitvah obrni yaw giroskop.

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a Krist » 05 Feb 2013, 21:07

stranaboy napisal/-a:V nastavitvah obrni yaw giroskop.
Kolikor sem gledal, to ni možno naredit. Ponovno naloži FW pa vse od začetka po navodilih in bi moralo delovat.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

urosh
Razpravljalec
Prispevkov: 127
Pridružen: 09 Sep 2006, 12:54
Kraj: Ljutomer

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a urosh » 06 Feb 2013, 07:05

Kar se tiče obračanja gyrota. To ne bo držalo. Če na komandi spremenim na reverse (piše kontra, kot obrnem ročico) quad čist normalno leti. Če bi bil gyro reverse, potem bi se zavrtel, a se ne.
Bom probal dati še 1x gor 1.5 fw, pa da vidimo. Drugače pa je plošča res super za ta denar.

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a Krist » 06 Feb 2013, 08:50

urosh napisal/-a:Zdravo.

No, pa sem se tudi jaz včeraj malo igral s to ploščo. Vse je super, edino, kar ne dela ok, je obračanje po navpični osi. In sičer, če ročko premaknem desno, mi pri testu lepo napiše desno. Quad pa se obrne levo :S

Ima kdo kako idejo, kaj bi to lahko bilo? Če reversam na komadi, se jo arma nazaj in levo in tudi test mi potem kaže levo. Obrača pa se v desno... Motorji se vrtijo v pravo smer. Naprej/nazaj dela ok, tudi levo/desno. Samo obračanje je ...

Lp
Čak,... Ti daš smer desno, kompleten model se zavrti v levo, če ga gledaš od zadaj?
Če je tako, je pravilno. Poglej, kam ti gre prvi konec modela, če se obrne v tisto smer, kam si dal ročico za smer, potem je to uredu.
Kk2.0 ravno zaradi te zmešnjave nima več možnosti obračanja žiroskopov. Če bi se gyro res narobe obnašal, bi dobil hudo vrtavko brez kontrole.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

urosh
Razpravljalec
Prispevkov: 127
Pridružen: 09 Sep 2006, 12:54
Kraj: Ljutomer

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a urosh » 06 Feb 2013, 09:06

Tak je. Če je nastavljeno tako, da na komandi in na plošči kaže desno (kot bi naj bilo prav), se model obrača kontra smeri urinega kazalca. Če ga dam v levo, pa gre v smeri urinega kazalca. Se pravi gledano od zadaj: desno, zadnji del gre desno; levo, zadnji del gre levo. Moralo pa bi biti ravno obratno. Če dam na komandi reverse, mi na plošči kaže kontra, kot je ročka, model pa se obrača, kot mora. Test ostalih komand pa dela tako kot napiše.
Na dosedanjih ploščah (http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=19534 in mislim, da ta http://www.multircshop.com/site/index.p ... uct_id=591), sem imel, da če mu rečem desno, se model zavrti v desno (urin kazalec).

V bistvu sem na prejšnjih imel tak, kot si napisal. Ta pa dela glih kontra :)

Bom popoldan še 1x naložil FW. Sicer se mi zdi, da sta dva za 1.5. Kerega mate vi?

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a Krist » 06 Feb 2013, 09:25

Jaz imam od kaptank 1.5, mislim da je prvi na seznamu. Lahko preverim popoldne pa sporočim.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Odgovori

Vrni se na