KK2 ploščica

Letalne naprave z enim ali več rotorji na elektro pogon.

Moderatorji: KristSUKHOI

Odgovori
mzakelj
Profesor
Prispevkov: 1170
Pridružen: 24 Nov 2009, 12:27
Kraj: Godowich

KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a mzakelj » 09 Jul 2012, 18:57

Ker se bo očitno hk kk2 ploščica prijela sem odprl novo temo da se lahko malo "shara" pomoč. No pa da začnemo:

Zanima me kaj bi bilo ker mi motorji na tej ploščici oblajo za popizdit. Na kk 5.5 pa je delovalo normalno. Če se komu kaj sanja bi prosil malo za pomoč.
Emax motorji | 2213 | 2216 | BL2822 .... ZS pa se zmenmo :)

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a scrat » 10 Jul 2012, 07:08

Oblajo?

mzakelj
Profesor
Prispevkov: 1170
Pridružen: 24 Nov 2009, 12:27
Kraj: Godowich

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a mzakelj » 10 Jul 2012, 07:28

Mislim da ja, tako se sliši kot da bi jih nekaj ustavljajo, no se vrtijo neenakomerno v zraku. Sliši se ja kot oblanje
Emax motorji | 2213 | 2216 | BL2822 .... ZS pa se zmenmo :)

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a scrat » 10 Jul 2012, 09:21

Pa si naredil throttle range pred poletom in pa vse nastavitve in umerjanje barometra, accelerometra?

mzakelj
Profesor
Prispevkov: 1170
Pridružen: 24 Nov 2009, 12:27
Kraj: Godowich

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a mzakelj » 10 Jul 2012, 10:58

ESC calibracija sem naredil, sem naredil kalibracijo gyrotov, drugega pa nima ploščica. Bom prav posnem polet pa de se vidi !
Emax motorji | 2213 | 2216 | BL2822 .... ZS pa se zmenmo :)

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a Krist » 10 Jul 2012, 14:30

Timing je verjetno napačen ali pa regulatorji.
Ti novi turnigy regulatorji so za en drek. Meni na criusu model takoj začne oscilirat, ko dam nagib, da po 5s model pade na hrbet.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

mzakelj
Profesor
Prispevkov: 1170
Pridružen: 24 Nov 2009, 12:27
Kraj: Godowich

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a mzakelj » 10 Jul 2012, 15:00

Kva jih je treba flashat, ka na stari kk board je delal ok. Je pa res da sem včeraj naredil default nastavitve da je sploh zletel ( z programsko kartico ) in potem naredil kalibracijo vsega !
Emax motorji | 2213 | 2216 | BL2822 .... ZS pa se zmenmo :)

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a Krist » 10 Jul 2012, 15:06

mzakelj napisal/-a:Kva jih je treba flashat, ka na stari kk board je delal ok. Je pa res da sem včeraj naredil default nastavitve da je sploh zletel ( z programsko kartico ) in potem naredil kalibracijo vsega !
se ne dajo, ker nimajo atmelovega procesorja
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

mzakelj
Profesor
Prispevkov: 1170
Pridružen: 24 Nov 2009, 12:27
Kraj: Godowich

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a mzakelj » 10 Jul 2012, 18:07

Ma nej gredo v rit. Kaj pa lahko sploh nardim, naročim ss serijo za 5€, je kaj boljš ?
Emax motorji | 2213 | 2216 | BL2822 .... ZS pa se zmenmo :)

Uporabniški avatar
stranaboy
Razpravljalec
Prispevkov: 79
Pridružen: 26 Jan 2011, 16:57
Kraj: Vremska Dolina

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a stranaboy » 10 Jul 2012, 18:57


mzakelj
Profesor
Prispevkov: 1170
Pridružen: 24 Nov 2009, 12:27
Kraj: Godowich

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a mzakelj » 10 Jul 2012, 20:51

Evo sem skoraj odpravil oblanje. Malo Pi nastavitev pa reglerje sem dal na midle timing pa je. Je pa problem ker mi napihuje baterije mater. Motorji so pa ti : https://www.leaderhobby.com/product.asp ... 4001224267

Ali bi bilo bolje da dam 4s gor, imam pa 25A reglerje. Sedaj imam 3s 20c 2200.
Emax motorji | 2213 | 2216 | BL2822 .... ZS pa se zmenmo :)

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a scrat » 11 Jul 2012, 08:23

stranaboy napisal/-a:Teli so vredu - http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _UBEC.html

Teli imajo Atmega8 čip in se dajo flashat.

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a scrat » 11 Jul 2012, 08:25

mzakelj napisal/-a:Evo sem skoraj odpravil oblanje. Malo Pi nastavitev pa reglerje sem dal na midle timing pa je. Je pa problem ker mi napihuje baterije mater. Motorji so pa ti : https://www.leaderhobby.com/product.asp ... 4001224267

Ali bi bilo bolje da dam 4s gor, imam pa 25A reglerje. Sedaj imam 3s 20c 2200.

Napihuje baterije? Je pa res, da maš 20C, kar je mal švoh. Jst sm zdj naročil 30C konstantno in pa 40C max burst. 30C je nekje 66A. Moji motorji z 10x4.5 propi na 3S požrejo okoli 60A, če na polno gas nabijem.

mzakelj
Profesor
Prispevkov: 1170
Pridružen: 24 Nov 2009, 12:27
Kraj: Godowich

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a mzakelj » 11 Jul 2012, 09:38

Sm naroču eno 4s baterijo 40c de vidmo razliko. Baje da bi moralo iti na mojih reglerjih :)
Emax motorji | 2213 | 2216 | BL2822 .... ZS pa se zmenmo :)

mzakelj
Profesor
Prispevkov: 1170
Pridružen: 24 Nov 2009, 12:27
Kraj: Godowich

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a mzakelj » 11 Jul 2012, 21:50

Evo sem najdel ene dva filmčka glede nastavitev :

http://www.youtube.com/watch?v=vB3O0jgv ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=U7pWroCx ... re=related

Upam da bo komu pomagal.
Emax motorji | 2213 | 2216 | BL2822 .... ZS pa se zmenmo :)

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a scrat » 12 Jul 2012, 08:24

mzakelj napisal/-a:Evo sem najdel ene dva filmčka glede nastavitev :

http://www.youtube.com/watch?v=vB3O0jgv ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=U7pWroCx ... re=related

Upam da bo komu pomagal.
Če spremljate kaj na rcgroups oroginal temo kapteinkuk-a, ki je napisal software in naredil ploščico...ste tudi videli, da sedaj auto-level ne deluje pravilno, ker uporablja samo accelerometre. Sedaj bo implementiral AHRS al ARHs algoritem, ki bo uporabljal poleg acclelerometrov tudi gyrote in takrat bo auto-level deloval.

mzakelj
Profesor
Prispevkov: 1170
Pridružen: 24 Nov 2009, 12:27
Kraj: Godowich

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a mzakelj » 12 Jul 2012, 09:42

Ma sej men za tist autolevel po domače dol visi, je dobro če je, ampak ga pa ne pogrešam kaj dosti. Za to bi ostal na feytechu ali šel na dij nazz. No je pa lepo slišat da bo tudi to popravljeno. Za kak avijon bo super. Bom lahko brez plenic sprobal piperja, ka krave nism še vozil :)
Emax motorji | 2213 | 2216 | BL2822 .... ZS pa se zmenmo :)

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a Krist » 22 Jul 2012, 07:37

Na hitro sem posnel s telefonom v eni roki in napravo v drugi.
http://www.youtube.com/watch?v=pivVSy0MIX8&sns=em
Je pa level uklopljen. Napetostni alarm je odličen, ko doseže nastavljeno vrednost, začne piskati z nižjo frekvenco, bolj, ko se napetost niža, višja je frekvenca piskov. Imam pa za ta model nastavljen alarm na 6,6V. Tako da lahko letim z 2 in 3S paketi. Pri 3S vtaknem pin v predzadnjo luknjo.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a scrat » 23 Jul 2012, 12:35

mzakelj napisal/-a:Sm naroču eno 4s baterijo 40c de vidmo razliko. Baje da bi moralo iti na mojih reglerjih :)
Pa ti reglerji podpirajo 4s?

mzakelj
Profesor
Prispevkov: 1170
Pridružen: 24 Nov 2009, 12:27
Kraj: Godowich

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a mzakelj » 23 Jul 2012, 18:50

nažalost ne, sem skoraj skuril enga, tako da bo treba druge, al pa bolje bi bilo zame dve bateriji na 2 para reglerjev
a ve kdo kako se to obnese
Emax motorji | 2213 | 2216 | BL2822 .... ZS pa se zmenmo :)

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a scrat » 24 Jul 2012, 07:11

mzakelj napisal/-a:nažalost ne, sem skoraj skuril enga, tako da bo treba druge, al pa bolje bi bilo zame dve bateriji na 2 para reglerjev
a ve kdo kako se to obnese
Če maš na ESC-ju deklarirano 3S, potem je dejansko za 3S :)
Zadnjič spremenil scrat, dne 25 Jul 2012, 10:33, skupaj popravljeno 1 krat.

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a Krist » 24 Jul 2012, 08:02

Kolikor sem gledal specifikacije fairchild fetov, naj bi ti zdržali 11,5A konstantno in do 30V. Važno je, da se ne preseže moči na fetu med D in S. z hlajenjem se gre lahko tudi malce čez mejo. Težava se pojavi pri 5V stabilizatorju, ki je ponavadi narejen za nižje napetosti. Največkrat se "skuri" regulator zaradi uporabnika, ki se spozabi in pusti enak propeler na 4S, kot ga je imel na 3S.
Moj 1,5kg quad je imel le 12A regulatorje brez hladilnikov na njih, pa ni bilo nobenih težav na 3S. Je pa res, da sem izbral motorje z nizkim KV, tako da sem lahko imel 11x4,5" propelerje. Višji obrati, več vibracij...
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
T0RN4D0
Dr. Modelar
Prispevkov: 2979
Pridružen: 15 Feb 2010, 20:40
Kraj: sevnica

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a T0RN4D0 » 24 Jul 2012, 10:08

Evo, meni so tudi danes odposlali KK2. Autolevel dela al ne, jst rabim predvsem zaradi tega :D


Če ti napihuje baterije vzemi več C in/ali večjo kapaciteto, če teža ni kritična.
Fly it like you stole it!

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a Krist » 24 Jul 2012, 10:36

T0RN4D0 napisal/-a:Evo, meni so tudi danes odposlali KK2. Autolevel dela al ne, jst rabim predvsem zaradi tega :D


Če ti napihuje baterije vzemi več C in/ali večjo kapaciteto, če teža ni kritična.
Deluje, sicer ne tako, kot pri wii ali nazi, ampak je dobro. Poglej si moj video. Bom kaj še zunaj posnel. Brez levela priporočam letenje le izkušenim pilotom, ker je divje.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: KK2 ploščica

Odgovor Napisal/-a scrat » 24 Jul 2012, 10:51

Auto-level še ne deluje tako kot bi moral, ker je sedaj vezan samo na ACC čip. Avtor harware-a in kode, kapteinkuk je napisal, da bo dal ven nov FW, ki bo za auto-level uporabljal ACC+GYRO in šele takrat bo zadeva delovala tko kot je treba.

@krist: divja? Stick scalling zmanjšaj in bo pohleven kot ovčka :)

Original tema za brat in v prvem postu navodila: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1675613
Zadnjič spremenil scrat, dne 25 Jul 2012, 10:34, skupaj popravljeno 1 krat.

Odgovori

Vrni se na