DJI NAZA

Letalne naprave z enim ali več rotorji na elektro pogon.

Moderatorji: KristSUKHOI

Odgovori
goloband
Razpravljalec
Prispevkov: 128
Pridružen: 15 Jan 2011, 13:11
Kraj: Žalec

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a goloband » 11 Avg 2015, 22:17

wilzz87 napisal/-a:Danes sem težavo odpravil, downgrade iz V2 firmware nazaj na mlite in zadeva deluje z istimi gaini kot prej na V2 firmware. Cudno ampak težava je odpravljena.


Tudi meni je to pomagalo.Na original lite verziji normalno leti, ko pa je nadgrajen pa zajebava....bo pač lite verzija :)
LP ANDREJ

wilzz87
Začetnik
Prispevkov: 18
Pridružen: 26 Mar 2014, 11:04
Kraj: Bled

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a wilzz87 » 14 Avg 2015, 12:57

Asterisk napisal/-a:Iz Lj. Pokliči kadarkoli
Dogovorjeno, si izmenjava številke preko PM.

rutnikb
Razpravljalec
Prispevkov: 58
Pridružen: 28 Avg 2012, 21:33

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a rutnikb » 23 Avg 2015, 21:32

lp.

Imam problem in ne vem kako naj ga odpravim. Imam emax motorje 920kv , regulatorje afro 30a in nazo m lite posodobljeno na v2. Sprva, ko se je vse nastavljalo naza sploh ni letela ampak se quad kr prekucno nazaj. regulatori se flešali na bsheli gor bil simonk. Se zadeva priklopi in leti normalno dobre 2min, nakar nardi luping v gps modo in pade na tla. Z kolego vse nastavljama skalibrirama, skratka vse kar je treba vse na novo. Prvo sma mislila da je z motoro, kaj narobe pade pa vedno nazaj kot bi motor odpovedal. Ampak enkrat levo, drugič desno tako da nama ni blo nič več jasno. motore mam priklopljene na nazo samo z signalnimi žicami, nato sma dodala še minuse.
In zadeva leti normalno uspe mi sprazniti eno baterijo, bil že vesel da odpravila napako z tem ko sma dodala še vse minuse. Zamenjam baterijo in spet letim dobre 4 min in napaka ze zopet ponovi in quad sam pade natla. Tako da ne vem več kaj naj delam a mogoče ti regulatorji niso kompatibilni z nazo al kaj ne vem, al pa je težava kje drugje. Sam druga ne more bit motorji so dobri.
prosim za pomoč.
LP Boštjan

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Krist » 23 Avg 2015, 21:38

Vrži tiste afro escje v smeti. Sem imel podobne težave, sploh z simonk FW. Med letom je ugašalo motor.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

rutnikb
Razpravljalec
Prispevkov: 58
Pridružen: 28 Avg 2012, 21:33

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a rutnikb » 23 Avg 2015, 22:04

Krist napisal/-a:Vrži tiste afro escje v smeti. Sem imel podobne težave, sploh z simonk FW. Med letom je ugašalo motor.
Zdravo a da si imel podobne tezave. Zanimivo res z kk2.1 pa letelo normalno z temi afro regulatorji. Z katerimi regulatorji si zamenjal, da si resil problem.

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Krist » 24 Avg 2015, 05:12

Takrat sem model prodal, tako da ti ne bi vedel pomagat. So mi pa vedno dobro delovali blue line od HK ali mystery.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 499
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Rocher » 24 Avg 2015, 07:34

Preden jih vržeš čisto stran, poskusi posodobiti reglerje na najnovejši SimonK FW. BLHeli zna na teh reglerjih zafrkavati, medtem ko uporabniki na RCGroups javljajo da potem bi naj delovali dobro. Če imaš čas se pregrizi skozi debato na spodnjem linku.

http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... 74&page=51

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*HPi SavageXL 5.9*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*
*DiATONE GT R249*

rutnikb
Razpravljalec
Prispevkov: 58
Pridružen: 28 Avg 2012, 21:33

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a rutnikb » 24 Avg 2015, 18:20

hvala vama za odgovore bom probal posodobit najnovejsi simonk pol bom pa videl. Javim a bo to resitev.

rutnikb
Razpravljalec
Prispevkov: 58
Pridružen: 28 Avg 2012, 21:33

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a rutnikb » 12 Sep 2015, 19:41

Rocher napisal/-a:Preden jih vržeš čisto stran, poskusi posodobiti reglerje na najnovejši SimonK FW. BLHeli zna na teh reglerjih zafrkavati, medtem ko uporabniki na RCGroups javljajo da potem bi naj delovali dobro. Če imaš čas se pregrizi skozi debato na spodnjem linku.

Lp. Imel si prav, naložil sem nazaj simonk najnovejši. In sedaj po 6 spraznjenih baterijah, se napaka ni ponovila. In mislim, da bo v prihodnje tudi vredo, če ne bi že zdaj spet pado na tla. Hvala za nasvet

lp

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 499
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Rocher » 12 Sep 2015, 20:16

Malenkost. Ponavadi je treba kitajčke v čipih spametovat da delajo kot hočeš :)!

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*HPi SavageXL 5.9*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*
*DiATONE GT R249*

rutnikb
Razpravljalec
Prispevkov: 58
Pridružen: 28 Avg 2012, 21:33

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a rutnikb » 20 Sep 2015, 18:42

Lp. Mene samo zanima, a naza m lite kontroler mora bit tocno na sredini modela al ni mus. Ker mi vlece frame,ko dam gas ga kr nekam desno potegne pol se pa umiri. Pa sem se ze igral z temi gaini. Pa enako nardi pi smeri,ko ga vrtis ga potegne pol se pa umiri pa se naprej lepo vrti. Frame pa je reptile v3 550 clon discoyera.

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 499
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Rocher » 20 Sep 2015, 21:01

Najboljše je, da je na sredini okvirja. Je pa tvoj okvir po Pitch osi nesimetričen glede na Roll os (simetrija rokic je različna po teh dveh oseh), zato tudi Pitch in Roll gaina ne moreta biti enaka. Upam da se tega zavedaš.

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*HPi SavageXL 5.9*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*
*DiATONE GT R249*

rutnikb
Razpravljalec
Prispevkov: 58
Pridružen: 28 Avg 2012, 21:33

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a rutnikb » 21 Sep 2015, 17:39

Aha najlepša hvala za odgovor, bom nazo premakno čim bolj v težišče modela. Na to pa sploh nisem študiral za simetrijo rokic. Na quad 450 teh problemov ni bilo, in sem vedno pitch in rol gaine nastavljal enako. Vidim da si bom moral vzet čas in lepo sprobavat.

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 499
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Rocher » 21 Sep 2015, 18:07

Ni tako težko nastaviti Gaina za takšen model. Najprej nastavljaš Pitch gain dokler ne začne oscilirati nato malo zmanjšaš in potem še Roll gain na isti način. Ni tako enostavno kot pri X ali + orientaciji quadkopterja, ni pa tudi tako težko.

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*HPi SavageXL 5.9*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*
*DiATONE GT R249*

Blond
Začetnik
Prispevkov: 45
Pridružen: 02 Sep 2014, 20:22
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Blond » 15 Nov 2015, 16:35

Pozdravljeni mojstri!
Kako ugotovim katero verzijo Naze imam in na katero ga še lahko nadgradim?

LP
Blond
www.galea.si
Od ust do ust, od priporočila do priporočila... že 11 let uspešno.
Galea vse za vaše nepremičnine, prodaja, oddaja, obnova, prodajni postopki, cenitve, ...

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 499
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Rocher » 15 Nov 2015, 17:09

Trenutno obstajajo 2 različici Naza M Lite. Naza M lite je nadgradljiva samo do verzije 1.0. S pomočjo Hack programa jo lahko nadgradiš v verzijo Naza M V2 (4.02). Nadgradiš lahko tako V1 kot V2 različico. Verziji se razlikujeta samo po PMU-ju.
Verzija 1 ima PMU in led skupaj, medtem ko ima verzija 2 PMU in led v ločenih škatlicah.

Če govoriva o DJI Naza M je enako, s tem da ima verzija 2 drugačno ohišje (črna in oranžna kombinacija), verzija 1 pa enako ohišje kot Naza M Lite, le da na nalepki na ohišju ne piše "Lite". Nadgradiš jo lahko do verzije 4.06, novejše verzije zaenkrat še ni zunaj.

A pazi, Naza Lite ne moreš programsko nadgraditi na Naza M firmware, saj ti to onemogoča bootloader v kontrolerju, pa čeprav sta hardwersko enaki zadevi. Pravtako moraš za vsako nadgraditev zamenjati Naza Asistanta z višjo verzijo.

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*HPi SavageXL 5.9*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*
*DiATONE GT R249*

Blond
Začetnik
Prispevkov: 45
Pridružen: 02 Sep 2014, 20:22
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Blond » 15 Nov 2015, 21:03

Torej po napisanem: imam Naza M Lite verzijo na zadnjem firmwaru 1.0

kaj pa je PMU ?

torej nadgraditev na verzijo Naza M V2 gre s pomočjo Hack programa.
Pridobim pa s tem kaj?
www.galea.si
Od ust do ust, od priporočila do priporočila... že 11 let uspešno.
Galea vse za vaše nepremičnine, prodaja, oddaja, obnova, prodajni postopki, cenitve, ...

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 499
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Rocher » 15 Nov 2015, 21:34

Power Management Unit. Tista škatlca kamor vtakneš USB hkrati pa imaš gor statusno Led.

Pridobiš naslednje:
- boljši algoritem letenja, med letom zna kontrolnik sam spreminjati PID nastavitve če začuti da so pretirano nastavljene,
- auto take off algoritem (poišči na Youtube primer videa),
- zagon se začne z ogrevanjem (umerjanje) elektronike kar se pokaže v boljšem držanju GPS,
- možnost razširitve CanBus vodila zaradi tega lahko na Nazo priključiš iOSD in Zenmuse gimbal,
- možno je nastaviti geofence meje.

Pa še kaj bi se našlo. Toliko na hitro.

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*HPi SavageXL 5.9*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*
*DiATONE GT R249*

Blond
Začetnik
Prispevkov: 45
Pridružen: 02 Sep 2014, 20:22
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Blond » 15 Nov 2015, 21:57

Hvala za napisano.
Torej povzetek

Ker imam USB in LED na isti škatlici imam V1

in po zapisanem je nadgradnja smiselna in smotrna saj pridobiš veliko

še eno vprašanje... po posodobiti uporabljam software od Lite ali od V2 ?

LP
Blond
www.galea.si
Od ust do ust, od priporočila do priporočila... že 11 let uspešno.
Galea vse za vaše nepremičnine, prodaja, oddaja, obnova, prodajni postopki, cenitve, ...

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 499
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Rocher » 15 Nov 2015, 22:24

Assitanta za V2. V tvojem primeru če boš posodobil na 4.02 potrebuješ Naza assistanta 2.20.

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*HPi SavageXL 5.9*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*
*DiATONE GT R249*

Blond
Začetnik
Prispevkov: 45
Pridružen: 02 Sep 2014, 20:22
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Blond » 15 Nov 2015, 22:36

Posodobil sem na 4.02 .... v teoriji vse OK v praksi bomo videli jutri ;)

ponuja pa mi posodobitev na 4.06

DA ali NE ?
www.galea.si
Od ust do ust, od priporočila do priporočila... že 11 let uspešno.
Galea vse za vaše nepremičnine, prodaja, oddaja, obnova, prodajni postopki, cenitve, ...

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 499
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Rocher » 16 Nov 2015, 17:21

Če boš izvedel nadgraditev preko Naza Assistanta se ti bo Naza zaklenila. DJI je v program dodal preverjanje bootloaderja in serijske številke in zaklene Nazo če se to ne ujema. Zaklene jo celo tako da niti motorjev ni mogoče zagnati.

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*HPi SavageXL 5.9*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*
*DiATONE GT R249*

Blond
Začetnik
Prispevkov: 45
Pridružen: 02 Sep 2014, 20:22
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Blond » 16 Nov 2015, 18:06

Ok torej ne.
Ostajamo na 4.02

Hvala lepa za vse informacije, nasvete in pomoč.
Lp
Blond
www.galea.si
Od ust do ust, od priporočila do priporočila... že 11 let uspešno.
Galea vse za vaše nepremičnine, prodaja, oddaja, obnova, prodajni postopki, cenitve, ...

IKE
Tekmovalec
Prispevkov: 346
Pridružen: 07 Jun 2005, 21:37
Kraj: Maribor

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a IKE » 29 Nov 2015, 01:06

Iman original Naza M V2 in imam probleme z načinom letenja.

Ker večinoma letim v "normal flynig" načinu torej tako kot je obrnjen quad nisem polagal pozornosti na "home lock" in "curse lok" možnosti letenja. Nekajkrat sem probal bolj testno, pa mi ni ugajalo. Ko sem se pred časom prvič malo "zgubil" sem v nuji preklopil na "home lock" a žal brezuspešno :( saj ni deloval. Nekako sem ga vseeno spravil nazaj.

Danes sem se odpravil malo na sosednji travnik in pred tem Nazo priklopil na računalnik, pregledal delovanje stikal in vsega ostalega. Ko sem multikopter priklopil na napajanje sem počakal da je poiskal domačo pozicijo in polovil potrebne satelite, da je bilo vse varno za polet. Poletim cca 5 metrov visoko in se oddaljim cca 50 metrov ... začnem s preklapljanjem izbranega 3-polnega stikala za izbiro načina letenja IOC a kljub temu, da je stikalo doma delalo, :-k se način leta ni spremenil ! Vedno ostane na "normal" ne glede kaj naredim !? :evil: :evil:

Naredil sem tudi ponovno kalibracijo Naze a tudi to ni pomagalo !?
Mogoče kakšen nasvet kaj bi lahko bilo narobe ? ... kako odpravim ta problem ? ... je mogoče kaj narobe z Nazo ?

Hvala za pomoč.
Ma saj gre ... če ne po luftu pa po tleh.

Uporabniški avatar
AirKiller
Tekmovalec
Prispevkov: 262
Pridružen: 29 Avg 2005, 19:58
Kraj: Nova Gorica

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a AirKiller » 29 Nov 2015, 10:53

Mogoce nisi preklopil v gps mode ?
o_O

Odgovori

Vrni se na