DJI NAZA

Letalne naprave z enim ali več rotorji na elektro pogon.

Moderatorji: KristSUKHOI

Odgovori
bojan11
Razpravljalec
Prispevkov: 137
Pridružen: 18 Jul 2013, 18:59
Kraj: Celje

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a bojan11 » 17 Jul 2016, 10:28

Zdravo zanima me ali potrebuje dji naza H 7 kanalni sprejemnik ali pa mora biti 8 kanalni

bojan11
Razpravljalec
Prispevkov: 137
Pridružen: 18 Jul 2013, 18:59
Kraj: Celje

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a bojan11 » 17 Jul 2016, 10:29

Zdravo zanima me ali je za dji nazo H dovolj 7 kanalni odajnik.

Zviki
Začetnik
Prispevkov: 9
Pridružen: 20 Jun 2016, 15:24

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Zviki » 20 Jul 2016, 17:15

NAZA H does not support using DSM type satellites for the Rx signal so if running JR/Spektrum you will need to use an RX with at least 7 Channels. For Futaba users S-BUS is supported so this reduces the wiring substantially.
Je pa to kontroler za helikopter, tu so pa teme za multirotorje.

škrat14
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 13 Sep 2016, 09:30

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a škrat14 » 13 Sep 2016, 09:34

Zdravo imam težave z nazo h noče se mi povezati z računalnikom kaj mislite da je krivo.

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Krist » 13 Sep 2016, 10:26

škrat14 napisal/-a:Zdravo imam težave z nazo h noče se mi povezati z računalnikom kaj mislite da je krivo.
Probaj z drugim usb kablom.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

goloband
Razpravljalec
Prispevkov: 128
Pridružen: 15 Jan 2011, 13:11
Kraj: Žalec

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a goloband » 13 Sep 2016, 18:40

škrat14 napisal/-a:Zdravo imam težave z nazo h noče se mi povezati z računalnikom kaj mislite da je krivo.
Pa z win 10 ima tudi težave, če jih imaš morda na PC ju.
LP ANDREJ

škrat14
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 13 Sep 2016, 09:30

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a škrat14 » 14 Sep 2016, 06:26

Zdravo kot kaže je problem Windows 10 nekako moraš spremeniti gonilnik za USB, ima kdo kaj iskušenj s tem. Zamima me pa še kje ima naza serijsko število kajti kupil sem rabljeno s helijem pa nikjer ne zasledim serijske številke ki jo zgleda moraš imeti ob registraciji.

Uporabniški avatar
JKSniper
Dr. Modelar
Prispevkov: 3585
Pridružen: 02 Sep 2005, 12:38
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a JKSniper » 14 Sep 2016, 07:44

Meni se naze in ostali DJI krmilniki BP povežejo z WIN 10. Saj verjetno veš, da mora biti naza napajana iz lipota, da se poveže? Tisto ob registraciji si sam narediš, če želiš, lahko pa skenslaš tisti korak in gre BP dalje.

LP!
Jure
CNC Razrez lesa, karbona in umetnih materialov
3D Tisk PLA, PETG, ABS, TPU
Konstruiranje, izdelava in lotanje tiskanih vezij

škrat14
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 13 Sep 2016, 09:30

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a škrat14 » 14 Sep 2016, 09:06

Nazo imam priklopljeno na lipo utripa mi rumena ko pa povežem neha utripati poveže se pa tudi ne.Mislim da imam isti problem kot je prikazan tukaj https://youtu.be/YxE6fEBaCaY

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Krist » 14 Sep 2016, 11:40

Kabel malce pomigaj, da bo zelena močno svetila. Meni je podobno počela naza.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Zviki
Začetnik
Prispevkov: 9
Pridružen: 20 Jun 2016, 15:24

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Zviki » 21 Sep 2016, 10:26

Probaj drugi usb kabl. Eni so samo za napajanje in ne omogočajo podatkovne povezave. Možno je pa tudi, da gonilnik ni podpisan in ga boš moral v načinu za "nepodpisane gonilnike" inštalirat (držiš shift in klikneš restart). Malo poguglaj. V upravitelju naprav najprej poglej, če ima ki gonilnik rumeni trikotnik. Serijska pa bi naj bila na nalepki na kontrolerju tudi. Pa zdi se mi, da jo tak vidiš v programu, ko si skonektan.

IKE
Tekmovalec
Prispevkov: 346
Pridružen: 07 Jun 2005, 21:37
Kraj: Maribor

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a IKE » 03 Jan 2017, 01:10

Nujno bi potreboval 8 žilni DJI kabl kateri povezuje gimbal in GCU enoto. Sem prebrskal že vse živo žal brez uspeha.

Slika

Kabl rabim za gimbal H3-D2 a če se ne motim ima H3-D3 gimbal enak kabl !?
Prelomil in delno odtrgal sem en del plastičnega belega vtikača na koncu kabla. Obe strani sta enaki.

Za kakršenkoli nasvet ali info se vam zahvaljujem v naprej.
Ma saj gre ... če ne po luftu pa po tleh.

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 492
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Rocher » 03 Jan 2017, 14:25

Tole ti pride prav?

http://www.goodluckbuy.com/dji-part-8pi ... 135mm.html
https://www.amazon.co.uk/Wireless-Trans ... B00NIRT8O6

Morda vprašaš pri Kopterworks če imajo kaj podobnega na zalogi.

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*ProBoat ShockWave 26 BL V3*
*KingKong ET100 - RunCam Nano*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*

IKE
Tekmovalec
Prispevkov: 346
Pridružen: 07 Jun 2005, 21:37
Kraj: Maribor

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a IKE » 03 Jan 2017, 19:10

Rocher napisal/-a:Tole ti pride prav?

http://www.goodluckbuy.com/dji-part-8pi ... 135mm.html
https://www.amazon.co.uk/Wireless-Trans ... B00NIRT8O6

Morda vprašaš pri Kopterworks če imajo kaj podobnega na zalogi.

lp
Hvala za linke ... žal pa :

- na Goodluckbuy ni zaloge
- na Amazonu pa dobim obvestilo da mi ne morejo poslati na moj naslov !? ... zaradi premale količine ???

Na Amazonu še nisem kupoval in nimam izkušenj. Sem se pa prijavil in vnesel vse zahtevane podatke.
Kakšne so vaše izkušnje z Amazonom ?
Ma saj gre ... če ne po luftu pa po tleh.

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 492
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Rocher » 03 Jan 2017, 19:22

Poskusi še pri kopterworks.

Lahko pa naročiš Mini JST 8 pinski konektor pa si ga naspajkaš sam? Kolikor sem videl je kabel 1:1 pinout. Preveri samo razmak (pitch) med pini, če ta štima.

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*ProBoat ShockWave 26 BL V3*
*KingKong ET100 - RunCam Nano*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*

bouton
Začetnik
Prispevkov: 14
Pridružen: 03 Jun 2014, 17:00

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a bouton » 28 Jan 2017, 15:33

Sem novinec pri uporabi Naze M V2. Prej sem imel Multiwii. Imam vprašanje glede Receiver advanced protection funkcije. V navodilih piše, da je pogoj tak, da A/E/R ni v sredini. Ali to pomeni, da na RC naredim FS nivoje take, da ima multirotor recimo blago rotacijo (nek majhen R) in se ob izgubi signala pol minute vrti v krogu, potem pa gre v FS način? Ali pa to pomeni, da morajo biti vrednosti vseh treh kanalov drugačne od sredine? Ima kdo kakšne izkušnje s tem?

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 492
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Rocher » 28 Jan 2017, 16:39

Narobe si razlagaš. Advanced receiver protection bo aktiven samo takrat ko bo katerikoli od teh kanalov iz sredine. To pomeni če boš med letenjem naprej izgubil povezavo s komando bo kopter odreagiral glede na nastavljeno. Ponavadi se izbere da pristane. Na komandi ti ni potrebno ničesar nastaviti/prirediti da boš lahko to nastavitev uporabljal.

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*ProBoat ShockWave 26 BL V3*
*KingKong ET100 - RunCam Nano*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*

bouton
Začetnik
Prispevkov: 14
Pridružen: 03 Jun 2014, 17:00

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a bouton » 28 Jan 2017, 17:11

Rocher hvala! Točno to me je zanimalo. Jaz si lahko nastavim sprejemnik tako, da če izključim oddajnik da vse komande na sredino razen na R sem dal blag odmik. In potem za test lahko dam multirotor na hover, izključim oddajnik, multirotor se prične blago vrteti okoli osi in čez pol minute bi se moral aktivirati FS, ki sem ga nastavil za tak primer. Si pravilno razlagam?

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 492
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Rocher » 28 Jan 2017, 17:24

Nikoli ne ugašaj oddajnika med letom. Problem je v tem, da različni protokoli potrebujejo različno časa za vzpostavitev povezave s sprejemnikom in boš s tem še prej naredil krta ali pa še huje.

Funkcijo poskusi raje na tleh tako da najprej odstraniš propelerje. Potem pa poskusi neko prednastavljeno vrednost na Rudder kanalu in poslušaj odziv motorjev. Ne pozabi potem nastaviti FS nivoje kot se priporočajo. A/E/R na sredino, Throttle malo višje od sredine in MIX za to da bo izbran failsafe v načinu leta.

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*ProBoat ShockWave 26 BL V3*
*KingKong ET100 - RunCam Nano*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Krist » 29 Jan 2017, 11:10

Pravilno je, da imaš fail safe tako, da so vsi kanali na sredini, le tisti za mode mora bit v območju fail safe.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

bouton
Začetnik
Prispevkov: 14
Pridružen: 03 Jun 2014, 17:00

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a bouton » 29 Jan 2017, 12:14

Žal moja RC naprava omogoča FS model le za prve 4 kanale. Zato tudi iščem uporaben način za to možnost.

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Krist » 29 Jan 2017, 13:02

Katero rv imaš? Če je opcija premakni katero od funkcij na drugi kanal.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

bouton
Začetnik
Prispevkov: 14
Pridružen: 03 Jun 2014, 17:00

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a bouton » 29 Jan 2017, 16:55

Sanwa SD-6G. Sicer pa sem danes v kontroliranem okolju probal sistem in je uspelo :) Torej ugasnil sem oddajnik, čez par sekund se je multirotor začel blago rotirat okoli svoje osi in čez pol minute je šel v FS, se dvignil za 20m in potem varno pristal.

Zviki
Začetnik
Prispevkov: 9
Pridružen: 20 Jun 2016, 15:24

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Zviki » 13 Feb 2017, 18:26

Imaš na oddajniku failsafe stikalo nastavljeno? Ali posebej ali pa pri flight mode (gps, att, manual ali failsafe)? Torej oddajnik (komando) nastavi da je vklopljen failsafe način, gas (throttle) daj na več kot 10% (ker pri manjse motorji izklopijo) in s takimi nastavitvami zbindaj komando s sprejemnikom. Tako bo Naza takoj preklopila v failsafe pri izgubi signala. Seveda mora sprejemnik podpirati "preset failsafe" in če uporabljaš rx600 sprejemni, podpira "programmable failsafe" (preset failsafe).

marolt55
Tekmovalec
Prispevkov: 349
Pridružen: 29 Avg 2010, 14:49
Kraj: Preserje pri Radomljah

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a marolt55 » 15 Maj 2017, 09:25

Pozdravljeni.

Pred nekaj dnevi sem kupil nazo prikopil vse kot mora bit po navodilih. Nastavil sem tudi 3 polno stikalo za flight mode, skalibriral komando in nastavil max throttle za vsak esc. Naza se nastavi poisce gps in utripa zelena lucka, ce je v atti pa oranzna. Motorcki se ne zazenejo ko dam rocke na komandi dol in v desno recimo. Dobim samo dvojen utrip ledice. Ce je v gps utripa dvakrat zelena, in ko spustim rocke spet utripa normalno.
Zanima me kaj se ni nastavljeno nekaj ocitno manka.
Hvala
Marolt

Odgovori

Vrni se na