DJI NAZA

Letalne naprave z enim ali več rotorji na elektro pogon.

Moderatorji: KristSUKHOI

Odgovori
klima
Razpravljalec
Prispevkov: 56
Pridružen: 01 Mar 2011, 15:10

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a klima » 29 Nov 2015, 19:44

IKE napisal/-a:začnem s preklapljanjem izbranega 3-polnega stikala za izbiro načina letenja IOC a kljub temu, da je stikalo doma delalo, :-k se način leta ni spremenil ! Vedno ostane na "normal" ne glede kaj naredim !? :evil: :evil:
Kaj pomeni, da je doma delovalo? Delovalo samo vizualno v Naza asistentu al prav že med letom? Predvidevam, da prvo.

Jaz bi preveril naslednje:
1. preveri če je checkbox za IOC resnično vklopljen
2. preveri če se ob premikanju stikala tudi na asistentu pod določeno funkcijo področje spodaj obarva modro (? pišem na pamet, lahko da je kakšna druga barva). Jaz sem imel identičen problem pri načinih letenja (GPS, ATTI, manual), na koncu se je izkazalo da sem moral pravilno nastavit EPA, drugače mi asistent (kontroler) ni zaznal določene funkcije, čeprav se je tista puščica premikala sem ter tja (področje je tako bilo vedno sivo, namesto modro).

Sporoči če ti tole reši težavo.

LP Klemen

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Krist » 29 Nov 2015, 21:45

Če nisi kalibriral kompasa, ti funkcija ne deluje.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Dbukowc
Začetnik
Prispevkov: 34
Pridružen: 19 Feb 2011, 19:56
Kraj: Kranj

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Dbukowc » 01 Mar 2016, 20:31

pozdrav.

imam nazo m lite brez upgreida in imam problem nikakor mi noče najti 6 setelitov danes sem sredi polja ob jasnem vremu čakov 15-20min. in so samo utripale 3rdeče in ena oranžna v atti. modu ali pa 3rdeče v manual modu in 3rdeče in zelena v gps modu. naredu sm vse kalibracije ki so potrebne ob vzletu. kje bi bil lahko problem? ali se da kej narediti?

hvala in lp
Kva naj rečem tko je!!

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 499
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Rocher » 01 Mar 2016, 22:14

Si imel kakšen crash, ali pa ti je GPS plošček padel po tleh? Če si bil na odprtem prostoru in da je bilo nebo nad modelom prosto imaš težave s sprejemom. Imaš možnost odpreti GPS plošček in preveriti ali je Patch antena cela?

p.s: Takole izgleda počena Patch antena.

Slika

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*HPi SavageXL 5.9*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*
*DiATONE GT R249*

Dbukowc
Začetnik
Prispevkov: 34
Pridružen: 19 Feb 2011, 19:56
Kraj: Kranj

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Dbukowc » 02 Mar 2016, 07:33

Ja imel sm ene dva kreša ampak nič kaj huda. bom danes odpru modul in pogledov kaj se dogaja vidm da nimas original gps modul za nazo ali bi lahko dobil kksn link neoriginal modula ,ker od naze je kr mal predrg da ce je počen da kr naročim.

Hvala in lp.
Kva naj rečem tko je!!

Dbukowc
Začetnik
Prispevkov: 34
Pridružen: 19 Feb 2011, 19:56
Kraj: Kranj

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Dbukowc » 02 Mar 2016, 08:25

Evo sm odpru in je patch antena čisto cela. Čudno mi je ko priklopim baterijo sploh ne išče setelitov ampak takoj začnejo otripat lučke 3x rdeče 1xoranžna v atti. modu in v vseh drugih je isto.
Kva naj rečem tko je!!

Dbukowc
Začetnik
Prispevkov: 34
Pridružen: 19 Feb 2011, 19:56
Kraj: Kranj

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Dbukowc » 02 Mar 2016, 12:35

Sm še enkrat pogledov in je pach antena počena :( sm pa tud malo prebral po tujih forumih da se jo da zamenajati :D ali ima gdo mogoče pach antenco doma da ne naročam iz kitajske?
Kva naj rečem tko je!!

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 499
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Rocher » 02 Mar 2016, 16:38

V službi imam 4mm Glonas/Gps patche ki so debelejši in če ga hočeš vgraditi potrebuješ distančnik saj gre v osnovi za 2mm debelo patch anteno.

Lahko kupiš kitajski GPS plošček za nazo ki stane nekje 25€ in ponuja hitrejši čas postavitve in boljši sprejem.

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*HPi SavageXL 5.9*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*
*DiATONE GT R249*

Uporabniški avatar
KolarModelar
Freak
Prispevkov: 994
Pridružen: 19 Okt 2007, 15:52
Kraj: Letuš
Kontakt:

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a KolarModelar » 16 Mar 2016, 17:58

Imam problem z nazo.

Prvi let super brez problema delalo vse kot mora.
Ko pa sem drugič priključil baterijo, se ni prižgala. Remote LED ne deluje, prav tako ne ESCji.
Skratka mrtvo vse. Napajanje deluje.

Dji naza lite + gps.

lp, Metod
Nč bat, sam žgat...

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 499
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Rocher » 16 Mar 2016, 18:39

Premeri ali ima konektor iz PMU kakšno voltažo na pinih. To je tisti tri pinski servo konektor katerega imaš vtaknjenega v port X3 na Nazi. Odklopi in pomeri med rjavo in rdečo žico, v normalnem stanju mora biti na kontaktih 5V.

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*HPi SavageXL 5.9*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*
*DiATONE GT R249*

Uporabniški avatar
KolarModelar
Freak
Prispevkov: 994
Pridružen: 19 Okt 2007, 15:52
Kraj: Letuš
Kontakt:

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a KolarModelar » 16 Mar 2016, 19:15

Rocher napisal/-a:Premeri ali ima konektor iz PMU kakšno voltažo na pinih. To je tisti tri pinski servo konektor katerega imaš vtaknjenega v port X3 na Nazi. Odklopi in pomeri med rjavo in rdečo žico, v normalnem stanju mora biti na kontaktih 5V.

lp
Napajanje je ampak vseeno vse mrtvo. Sem probal preko drugega beca vendar je isto.
Nč bat, sam žgat...

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Krist » 17 Mar 2016, 17:19

KolarModelar napisal/-a:Imam problem z nazo.

Prvi let super brez problema delalo vse kot mora.
Ko pa sem drugič priključil baterijo, se ni prižgala. Remote LED ne deluje, prav tako ne ESCji.
Skratka mrtvo vse. Napajanje deluje.

Dji naza lite + gps.

lp, Metod
Brez posnetka ali fotografij ti ne more nihče pomagat. Prosim poskrbi še za slikovni material.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 499
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Rocher » 17 Mar 2016, 17:40

Verjetno imaš težavo potem v glavni enoti. Poskusi odklopiti vse regulatorje, sprejemnik in GPS plošček iz glavne enote. Vključeno imej samo LED in PMU. Četudi v tem primeru Naza ne krmili LED modula z utripanjem boš primoran ali Nazo poslati v garancijsko popravilo ali pa se je lahko lotiš popraviti sam.

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*HPi SavageXL 5.9*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*
*DiATONE GT R249*

bojan11
Razpravljalec
Prispevkov: 139
Pridružen: 18 Jul 2013, 18:59
Kraj: Celje

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a bojan11 » 02 Jun 2016, 05:43

Pozdravljeni zanima me če ima naza M lite in naza H isti gps plošček.

Uporabniški avatar
goodhunting
Freak
Prispevkov: 843
Pridružen: 10 Apr 2011, 16:14

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a goodhunting » 02 Jun 2016, 10:41

...
Zadnjič spremenil goodhunting, dne 02 Feb 2017, 20:45, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 499
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Rocher » 02 Jun 2016, 12:53

Glede na tale post na RcGroups zna držati da je HW in FW v GPS ploščku med seboj kompatibilen. Sicer pa kolikor vem je pri DJI Naza sistemu za multirotorje razlika samo med Lite in V2 v tem da slednja uporablja več kanalni Ublox sprejemnik v notranjosti GPS ploščka, ostalo je enako.

http://www.rcgroups.com/forums/showpost ... tcount=294

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*HPi SavageXL 5.9*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*
*DiATONE GT R249*

Zviki
Začetnik
Prispevkov: 9
Pridružen: 20 Jun 2016, 15:24

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Zviki » 08 Jul 2016, 13:56

Pozdravljeni. Zanima me, je kdo updejtal Nazo lite na V2? Jaz sem probal na 3-4 računalnikih, pa ne gre. Spletna stran od developerja hacka ne obstaja več (kakšn tedn-dva nazaj je še delala), pa me zanima, če lahko kdo potrdi, da hack še deluje. Da ga DJI ni blokiral...

S56JSC
Tekmovalec
Prispevkov: 218
Pridružen: 28 Dec 2014, 17:12
Kraj: Kobarid

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a S56JSC » 08 Jul 2016, 16:30

En post nazaj piše, da to ne gre....

Zviki
Začetnik
Prispevkov: 9
Pridružen: 20 Jun 2016, 15:24

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Zviki » 08 Jul 2016, 21:29

Je šlo. Naza lite in V2 imata identični hardware, je pa problem v serijski številki. Glede na njo DJI ponudi update. Ne vem pa, če še vedno gre, ali so spremenili server za updejte, na katerega se hack aplikacija poveže. Sicer mi ponudi verzijo 4.0.4,ampak ta verzija zablokira motorje, če serijska številka ni prava. 4.0.2 dela ok...

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 499
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Rocher » 08 Jul 2016, 21:43

Najnovejša verzija iz strani DJI-ja za NazaM V2 kontrolnik je 4.06. Edina stabilna verzija, ki jo je mogoče naložiti na NazaM Lite krmilnik je 4.02. Verjetno si poskušal updatati preko Aplikacije za V2, tista ti pa ne bo spustila skozi ker nimaš naloženega V2 Bootloaderja. Po verziji 4.04 pa seveda poleg Bootloaderja aplikacija preverja še serijsko številko Naze. Najbolje bo, da uporabljaš verzijo 4.02 in aplikacijo 2.20.

Sicer pa si privarčeval 200€, vsega pa ne moreš imeti zastonj.

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*HPi SavageXL 5.9*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*
*DiATONE GT R249*

Zviki
Začetnik
Prispevkov: 9
Pridružen: 20 Jun 2016, 15:24

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Zviki » 09 Jul 2016, 17:22

Saj 4.0.2 bi si rad naložil. Delal sem po postopku, ki sem ga našel na Rcgroup forumu - Naza kontroler priklopiš na napajanje in na PC, zaženeš hack app, zaženeš Assistant app v.1,nakar bi mi moralo ponuditi update (verjetno bootloader). Power cycle Naza,zapreš Assistant app v.1 in odpreš Assistant v.2(imam verzijo za 4.0.2),ter nadgradiš firmware na 4.0.2. Ampak mi ga ne ponudi. Assistant v2 mi sploh ne prepozna Nazo.Sicer sem prišel do tega, da mi ponudi update, ampak 4.0.4.Ne vem kak bi prišel do 4.0.2. Nadgradil bi zato, ker je baje z 4.0.2 firmware-om dosti bolj stabilen let in pri original firmwaru je baje prisotno zanašanje drona.V bistvu Nazo še nisem uporabil, sem jo pa kupil pokvarjeno (slab fleš) in to brez gps-a. Sicer bom uporabil gps, ki ga imam (predelan z Arduino nano, da deluje z Nazo), ampak bi vseeno rad brez njega čimbolj stabilen let. Nisem si mislil, da pri modelarstvu (droni), komponente tako hitro zastarijo. 3-4 leta in je že težko najti aktiven forum...
P. S. - Tudi požarni zid in antivirus sem izklopil.

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 499
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Rocher » 09 Jul 2016, 21:52

Upam da si naredil Hard reset enote po tem ko se je zaflešala? To narediš tako da povežeš dva vhoda med seboj (mislim da F1 in F2, preveri!) stvar ti bo ponudila vnovično naložitev Lite FW-ja, vendar moraš zato Nazo priklopiti na računalo in povezati z Lite asistantom. Ko stvar naloži FW lahko kabelček iztakneš. Upam pa, da se že v osnovi lahko povežeš z Nazo z Lite aplikacijo, saj tudi iz te vršiš nadgradnjo na V2 FWja. Asistanta za V2 (v2.20) uporabljaš šele ko si uspešno naložil V2 update in za vnašanje novih odklenjenih nastavitev. Tako ali tako mu ne dovoljuješ da bi se vpisal na DJI strežnike zato tudi nikoli ne dobiš okenca za nadgradnjo na verzijo 4.04.

Sicer imaš mnogo vodičev na youtube in se tukaj ne bom ponavljal, sem pa sam imel težave ker se na mojem prenosniku kjer imam Win7 64bit ni hotela posodobiti, medtem ko se je na puncinem prenosniku z Win7 32bit brez težav.

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*HPi SavageXL 5.9*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*
*DiATONE GT R249*

Zviki
Začetnik
Prispevkov: 9
Pridružen: 20 Jun 2016, 15:24

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Zviki » 12 Jul 2016, 09:38

Hvala. Nisem delal hard reseta, ker nisem vedel. Zdaj to prvič slišim, pa kr nekaj forumov na temo Naze prebral. Ja, jaz mam win 10 64 bit in mi sigurno zato ne gre. Sem probaval na win 7 tudi, pa mi je 4.0.4 ponujalo. Bom še enkrat probal po tvojih navodilih. Postopka za updejtanje sem se drugače držal... Hvala še enkrat, ker je težko kak odgovor dobit na tujih forumih. Ko da se Naza ne prodaja več...

Zviki
Začetnik
Prispevkov: 9
Pridružen: 20 Jun 2016, 15:24

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Zviki » 12 Jul 2016, 09:43

@Rocher Ja, na original lite firmware sem že flešal. Tudi z lite Assistant se mi poveže,ampak mi v Lite Assistantu ne ponudi nobenega updejata, kljub zagnanem hacku. Bom probal na 32 bitnih Windows 7... Pa še hard reset naredit...

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 499
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Rocher » 12 Jul 2016, 17:19

Probaj na sedmici 32bit, pa nebi smelo biti težav :).

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*HPi SavageXL 5.9*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*
*DiATONE GT R249*

Odgovori

Vrni se na